INSPIRATION: Favourite Healthy Inspiration Online

 photo Desktop319.jpg

Mijn dagelijkse dosis gezonde inspiratie? Die vind ik online! Ik deel graag mijn zeven favoriete websites voor gezonde en sportieve inspiratie.

Huffington Post – Healthy Living

 photo fitblog01.jpeg

De Huffington Post is één van mijn favoriete online nieuwsbronnen en dat is niet in de laatste plaats om het leuke ‘healthy living’ deel van de website. In dit gedeelte van de website vind je heel veel interessante artikelen. Van slaapmythes tot 5 voordelen van yoga en van gezonde voeding tot mentale gezondheid. Ik volg het Healthy Living gedeelte van de Huffington Post op twitter en plaats iedere dag wel een artikel bij mijn favorieten (die jullie dan vaak weer terugzien in de Love & Share op zaterdagmiddag).

GirlsLove2Run

 photo fitblog01.jpeg

2,5 jaar geleden werd ik gemaild door Fieke en Francien over hun toekomstige website ‘GirlsLove2Run’. Ik reageerde niet, omdat ik heel veel mailtjes krijg en ik kende ze niet en soms weet ik niet direct wat ik moet antwoorden en dan wacht ik even met reageren en dan verdwijnt zo’n mailtje uiteindelijk naar de achtergrond en vergeet ik te reageren. Sorry Fieke en Francien, maar moeten jullie zien waar jullie (zonder mij) twee jaar later zijn! GirsLove2Run bezoek ik om hardloopinspiratie op te doen. Francien sprak het vorige week al uit, stiekem zijn Francien en ik elkaars grootste concurrenten. Als ik een enthousiast verslag over een duurloop lees van Francien dan denk ik, hmm… misschien moet ik ook maar weer even naar buiten gaan. En Fieke, die wil een halve marathon onder de 1.47. Mijn PR staat op 1.47… Je begrijpt, ook die zorgt ervoor dat ik harder wil lopen.

Work That Es

 photo fitblog01.jpeg

Esmée begon begin 2013 heel stiekem met bloggen, maar toen ze mij eenmaal de link verteld had ging het snel. Ik deelde de link op twitter, toen kon Esmée er zelf ook niet meer omheen en de rest is geschiedenis. Work That Es bezoek ik voor de rubriek ‘Fit Girl Problems’, de interessante (en kritische) artikelen over voeding en natuurlijk omdat Esmée Esmée is.

Organice Your Life

 photo fitblog01.jpeg

In 2011 schreef ik al een blog over de website van (inmiddels ex) topmodel Lonneke Engel. De website staat vol interessante artikelen over alles dat met gezond, gelukkig en verantwoord leven te maken heeft. Van heerlijke gezonde recepten (zoals de Blue Monday Green Smoothie met mango, banaan en spinazie) tot inspirerende persoonlijke verhalen. De persoonlijke twist die Lonneke haar website geeft maakt het extra leuk.

Women’s Health US

 photo fitblog01.jpeg

Women’s Health is één van mijn favoriete tijdschriften en één van de weinige tijdschriften die ik van cover tot cover lees. In 2010 kocht ik mijn eerste WH, voor mijn scriptie notabene (ik was op zoek naar reclames waarin celebrities dieetproducten aanprezen) en sindsdien koop ik hem (de Amerikaanse versie) regelmatig. Maar van de website ben ik ook fan. Fijne work-outs, interessante voedingsfacts, goede hardlooptips en leuke recepten.

Glow Magazine

 photo fitblog01.jpeg

In september begon journaliste Nienke Becker ‘Glow Mag’ een website over gezond zijn/worden en plezier maken. Ik bezocht de website op de eerste dag dat ‘ie online was, geheel toevallig. Nienke had me een mailtje gestuurd (voor Run2Day magazine) ik zocht haar op en zag haar website, sindsdien bezoek ik de website meerdere keren per week, inmiddels heeft Madelon Baans zich bij Nienke aangesloten en runnen ze de website samen. De artikelen zijn vaak leuk, origineel en interessant en de layout is lekker rustig en fris waardoor het fijn leest.

Fitsugar

 photo fitblog01.jpeg

Op Fitsugar vind je artikelen als ‘Just bought a juicer, three beginner green juices to try’ ‘Blake Lively’s Detox Juice Recipe’ en ‘No gym? No problem! At-Home Cardio Work-Out’. Dat soort titels spreken mij dus wel aan. Op Fitsugar vind ik receptinspiratie, work-out inspiratie en ‘zin om gezond te doen’.

Wat is jouw favoriete online health inspiration?

Liefs,
Annemerel

Delen:

25 Reacties

 1. februari 17, 2014 / 17:29

  Ik bezoek af en toe de site van GirlsLove2Run. De rest ken ik niet echt, maar je kunt ook niet alles bijhouden ;)

 2. februari 17, 2014 / 17:30

  Ik kende er heel veel nog niet, maar dat komt ook omdat ik niet met health bezig ben haha

 3. februari 17, 2014 / 17:32

  Ik ken ze eigenlijk allemaal niet maar er zitten wel een paar sites bij die me interessant lijken!

 4. Fenna
  februari 17, 2014 / 17:40

  Ik denk dat het m’n gezinsleden zijn. Ik kom uit een heel erg fitte familie. Bij ons gaan er doordeweeks zo’n 5 kilo fruit doorheen. Als mijn zus dan weer een rondje gaat hardlopen, weet ik direct dat ik binnenkort ook moet. Ik ben tot nu toe met hardlopen altijd sneller geweest dan mijn zussen… maar ik blijf alert. Er kan zo een eind aan komen. ;)

 5. februari 17, 2014 / 17:44

  Dat zijn jij, girlslove2run en work that es ;) genoeg voor mijn dagelijkse healthy behoefte.

 6. februari 17, 2014 / 18:01

  Hahaha ik zie je bij de finish van WOTN. Onder de 46 minuten?

 7. februari 17, 2014 / 18:06

  Ik vind Greatist een fijne site!

 8. Anoniem
  februari 17, 2014 / 18:14

  Ik kende alleen workthates van je lijstje! Tip: als je nog steeds een slapend abonnement hebt bij de Basic Fit, de yogalessen bij het Ladies Only (Den Haag) filiaal zijn echt leuk! Ik verwachtte er zelf niet zo veel van, maar het viel me niet tegen :-) wellicht leuk om eens te proberen

 9. februari 17, 2014 / 19:14

  Ik bekijk soms ook de site van Esmee! Leuk :D

 10. februari 17, 2014 / 19:44

  Ik volg heel veel instagram accounts met healthy food en fitspiration maar ook vooral Zweedse blogs zoals Alexandra Bring, Janni Delér en bodyinstyle.se . Ik vind het leuker om sporten en gezond eten in een “context” te zien van iemand’s leven.

 11. februari 17, 2014 / 19:45

  ik kende eigenlijk alleen girlslove2run dus heb een paar andere websites gelijk bekeken. Leuk! Vooral omdat ik er zelf ook steeds meer mee bezig ben ;)

 12. februari 17, 2014 / 20:54

  Bedankt voor dit artikel, dat had ik even nodig!

 13. februari 17, 2014 / 21:23

  Ik kende ze allemaal nog niet! Maar ik ga deze blogs zeker onthouden!

 14. februari 17, 2014 / 21:34

  Oeh, fijne tips! Thanks!

 15. februari 17, 2014 / 21:34

  Girlslove2run, WorkthatEs en natuurlijk Ilovehealth!!

 16. februari 18, 2014 / 01:17

  Super fijne inspiratie! Maar op mijn lijstje staat eigenlijk jouw blog op één als het om health & sport inspiration gaat. Ook Girlslove2run vind ik een heerlijke site waar ik dan ook regelmatig een bezoekje aan breng X

 17. februari 18, 2014 / 08:32

  Ik ken er echt nog best wel veel niet. Shame on me! Ik heb weer wat te doen :)

 18. W.
  februari 18, 2014 / 08:38

  Leuk artikel, meer lezen over een gezonde leefstijl is altijd leuk! (:

 19. februari 18, 2014 / 11:21

  Leuk lijstje, veel van deze blogs volg ik zelf ook!
  (Heb zelf ook een healthy lifestyle blog)

 20. februari 18, 2014 / 11:29

  Work that es volg ik ook al een tijdje, als de rest net zo leuk belooft te zijn ga ik zeker even kijken :)

 21. februari 18, 2014 / 12:34

  Ik volg veel healthy accounts op instagram en lees ook heel wat boeken en gezonde magazines. Zelf blog ik ook over gezonde voeding op hapjesprinces.be
  Ik probeer gezond en lekker eten te koppelen :)
  Leuk om hier nieuwe inspiratie te vinden.

 22. februari 18, 2014 / 15:34

  Ik heb ook dosis health voor je!

  Ik volg je echt al eeuwen, dus dit is niet gewoon ‘schaamteloze promo’ maar daadwerkelijk mijn blog vol UBER healthy tips met veel raw food.

  http://www.nrthmg.com

  kiss!

 23. februari 18, 2014 / 16:48

  Leuke tips! En het zijn allemaal weblogs die lekker vrij zijn: ze schrijven je geen strenge diëten voor of propageren te erg hun lifestyle, dat is wel beter!

 24. februari 27, 2014 / 09:55

  My relatives always say that I am killing my time here at
  net, however I know I am getting experience daily by reading such good articles.