THE HAGUE HOTSPOT: Mama Kelly

 photo mamakelly.jpg

Den Haag is geen Amsterdam. Dat is om een heleboel redenen goed (zoals het feit dat we hier een strand hebben en ik mijn auto vaak zonder probleem voor de deur kan parkeren), maar er is wel iets waar Amsterdam net iets beter in is dan Den Haag… foodie hotspots. Ze zitten er wel, maar je moet net iets beter zoeken dan in Amsterdam. En sinds Café George sinds deze zomer gesloten is, is het hoogtijd dat ik op zoek ga naar die lekkere hotspots. En omdat ik de rotste niet ben, deel ik die natuurlijk met jullie. De eerste hotspot in deze serie? Mama Kelly.

 photo mamakelly.jpg

Mama Kelly bevindt zich niet hartje centrum, maar op een industrieterrein. Dat is aan de ene kant ontzettend vervelend als je een dagje aan het shoppen bent, maar aan de andere kant betekent het ook dat je makkelijk kunt parkeren en dat het erg makkelijk te bereiken is. Het pand waar Mama Kelly in zit is een oude fabriek en dat is aan het interieur nog goed te zien, het resultaat is een industriële look met een New York feeling.

 photo mamakelly.jpg

Leuk dat het er goed uit ziet, maar wat staat er nu eigenlijk op de kaart? De lunch en de dinerkaart verschillen iets van elkaar. Voor de lunch zijn er verschillende salades, broodjes en flatbreads. Er wordt gewerkt met Brood van Menno en worstjes van Brandt & Levie. Zelf ging ik voor een caesar salade met geroosterde kip, bacon, croutons, ansjovis, parmezaan, een gepocheerd eitje en brood van Menno. Laura, mijn hotspot-ontdekker-in-crime ging voor een flatbread met worst van Brandt & Levie. We waren allebei erg enthousiast over ons gerecht, hoewel Laura na haar flatbread nog wel wat honger had, gelukkig waren er ook desserts…

 photo mamakelly.jpg

De avondkaart verschilt iets van de lunchkaart. Zo kun je ’s avonds ook steak bestellen en andere warme gerechten. Kip en kreeft staan overdag ook op het menu, maar ’s avonds zijn er meer bereidingswijzen waar je uit kunt kiezen. Ook kun je ’s avonds gaan voor voorgerechtjes als Steak Tartaar, Noordzeegarnalen en Carpaccio.

 photo mamakelly.jpg

Ik zei het net al even, ook voor desserts zit je goed bij Mama Kelly. Ik ging voor mijn favoriete taartje, een citroen meringue taartje, die werd afgemaakt met pistache noten en een citrus coulis. Laura ging voor de Sticky Toffee en omdat die er toch ook wel heel erg lekker uit zag (sorry, ik heb hier geen beeldmateriaal van!) besloten we onze desserts te delen.

 photo mamakelly.jpg

Conclusie? Dikke vette aanrader. En ik ga deze week nog een keer terug voor het diner… ik kan nu al niet kiezen tussen de bisque, steak tartaar en halve kreeft… Poeeehhhh wat een problemen he?

Liefs,
Annemerel

Mama Kelly, Saturnusstraat 100, Den Haag (Binckhorst) – Mama-kelly.nl

Delen:

15 Reacties

 1. augustus 27, 2015 / 17:04

  Ha, leuk! Jammer dat het buiten de stad zit. Meestal wil ik na een borrel op het Plein nog wel een hapje eten, maar dan is het niet echt een optie. Benieuwd naar de volgende restaurants in deze reeks! Ik heb misschien nog een andere tip: La Liguria op Noordeinde. Écht Italiaans eten, ook goed voor lunch!

 2. augustus 27, 2015 / 17:21

  Ahh leuke serie! Ik heb weer een nieuw restaurant op mijn lijstje staan dankzij jou haha :)!

 3. augustus 27, 2015 / 17:40

  Jaa MAMA Kelly is zeker een aanrader. Toevallig had ik hier vandaag een afspraak en heb ik heerlijk geluncht :) Tip: de andere toetjes zoals cheesecake en merinqgue moet je de volgende keer ook zeker proeven.

 4. augustus 27, 2015 / 17:59

  Wat een prachtige foto’s! Zelf gemaakt?! Ziet er heel tof uit!

 5. Ilse
  augustus 27, 2015 / 18:58

  Ziet er lekker uit, zeker onthouden voor als ik weer eens in Den Haag ben!

 6. augustus 27, 2015 / 19:21

  Wat een leuk item!! Ik hoop dat er nog veel meer komen..Super mooi foto’s, ziet er leuk uit en het eten lijkt me heerlijk!

 7. augustus 27, 2015 / 19:48

  Die ‘zaal’ ziet er echt héel vet uit! Niet per se super sfeervol (al komt het foodfoto’s wel volop ten goede want het licht is gewoon prima volgens mij), maar wel tof en nouja, gewoon piekfijn in orde. Leuke hotspot!

 8. Lana
  augustus 27, 2015 / 20:45

  Super leuk deze serie, aangezien ik net begonnen ben met european studies in den haag!

 9. augustus 27, 2015 / 21:27

  Wat een leuke plek! Ik zie dat New York er inderdaad wel in terug!

 10. augustus 27, 2015 / 21:28

  Wat een prachtige interieur! En het eten ziet er heerlijk uit. Wat leuk dat je nu ook een serie met hotspots gaat maken. Ik verheug me nu al op al het lekkers!

 11. Jiska
  augustus 27, 2015 / 22:17

  Wauw! Ik woon in Amsterdam maar zou voor dit restaurantje wel een ritje Den Haag over hebben!

 12. augustus 28, 2015 / 00:20

  Tof! En wat leuk dat ze een soort New York stijltje hebben. En omg ceasar salade en citroen taartje! Yumm

 13. augustus 28, 2015 / 11:18

  Wat een super leuke hotspot, hier ga ik zeker een keer naar toe :)

 14. augustus 28, 2015 / 22:25

  Jammer he, dat de rest van Nederland op dit gebied een beetje (enorm) achterloopt! Maar dit ziet er echt super leuk uit! Mooi ingericht en lekker eten zo te zien.