>HOLIDAY: Berlin!

>

Surprise, Surprise.. Twittervolgers weten het waarschijnlijk al, maar morgen, vertrek ik naar Berlijn! Samen met mijn ouders en zusje, drie dagen Berlijn!

Het idee ontstond vorige week. M’n ouders en zusje zouden eigenlijk een weekje naar Italië gaan, maar het weer was daar niet zo super, dus dat plan werd omgezet in een paar dagen een Citytrip. Nou daar had ik eigenlijk ook wel zin in. Op m’n werk kon ik nog vrij krijgen, dus hallo, wat kon me nu nog tegen houden?

Het plan was Parijs, maar in Parijs was ieder beetje leuk (en betaalbaar) hotel al vol. Toen werd er gezocht naar vluchten naar Barcelona, Londen, Kopenhagen, Stockholm, Madrid, Milaan, Rome.. ja waar eigenlijk niet naartoe? Maar die waren niet te betalen of op super ongunstige tijden. Dus het werd Berlijn. Ik ben er nog nooit geweest en ik ben eigenlijk wel super benieuwd!

We hebben een super nieuw hotel bij Alexanderplatz. De website zegt gratis WIFI, maar in recensies lees ik dat de meeste mensen geen ontvangst hebben. En omdat ik in die drie dagen echt geen zin heb om te stressen ga ik vanavond maar eventjes fijn vooruit schrijven, want drie dagen zonder nieuwe blogs lijkt me niet al te gezellig! Vrijdag kom ik terug en dan komen de blogs sowieso! Mocht ik wel internet hebben blog ik natuurlijk ook gewoon vanuit Berlijn, maar echt, gestrest met m’n laptopje door de kamer lopen om te kijken waar ik ontvangst heb, dat is uitgesloten, gaat niet gebeuren.

Goed, m’n detox/cleanse; dat is een lastig verhaal. Is morgen natuurlijk dag dertien, dus dan moet het natuurlijk ook wel fout gaan. Ik weet nog niet precies hoe ik dat ga doen, aan de ene kant wil ik graag vol blijven houden, anders voelt het net alsof ik de andere twaalf dagen voor niks gedaan heb (wat natuurlijk niet zo is, maar jullie begrijpen me toch?) maar aan de andere kant wil ik ook niet ‘het feestje verpesten’ voor mijn ouders en zusje. Ik bedoel, ook al doe ik nog zo m’n best, ik kan er toch niks aan doen dat ik altijd met een heel zielig gezichtje naar alle dingen die ik niet mag eten kijk. En dat is nu net wat zij niet zo leuk vinden.

Wat zouden jullie doen?

Liefs,

Delen:

61 Reacties

 1. Anonymous
  mei 2, 2011 / 17:30

  >Genieten! Heb mezelf ook vaak genoeg (mede op advies van een voedingsconsulente) dingen opgelegd die ik wel en niet van mezelf mocht eten en ik kan je vertellen dat mijn vrienden en familie gek van me werden en ik al vrij snel het gevoel had dat ik alle leuke uitjes voor iedereen verpestte. Laat het gewoon een paar dagen gaan en doe gewoon nog negen dagen als je terug komt, heb je je doel ook bereikt!;)

 2. Charley
  mei 2, 2011 / 17:39

  >De ´gezonde cleanse´ dingen die je kunt meenemen in je tas stoppen en eenmaal daar kijken of je daar zin in hebt? Zo nee lekker ervan genieten, je verdient die vakantie dus mag je daar ook wat lekkers. Ga je daarna gewoon weer verder ;)
  In ieder geval veel plezier! Berlijn is super, heel cultureel en je kunt er supergoed shoppen! Ook niet onbelangrijk! ;)

 3. Anonymous
  mei 2, 2011 / 17:55

  >Nee, ik zou echt niet 3 dagen vakantie laten "verpesten" door de cleanse. Het is natuurlijk niet makkelijk om die beslissing te maken, en natuurlijk ook om te beslissen wat je erna eventueel zou doen (zou je erna terug detoxen?). Je zou ook een beetje de gulden middenweg kunnen nemen en zoals Charley al zei, wat van die rauwe chocoladerepen enzo meenemen zodat je misschien gezond tussendoor kan snacken maar voor ontbijt, lunch en avondeten een beetje zondigen?

 4. irene
  mei 2, 2011 / 18:05

  >Leuk! Berlijn is echt een leuke stad. Je kan toch ook een klein beetje zondigen is toch zonde als jullie uit eten gaan en jij niets kan eten. Je hebt het al bijna 2 weken zonder zondige volgehouden, dat is al heel knap.

 5. Jennifer
  mei 2, 2011 / 18:18

  >Zondigen in Berlijn mag, daarna gewoon weer verder gaan waar je gebleven bent. Have fun!

 6. Phine
  mei 2, 2011 / 18:30

  >Berlijn… Wat heerlijk!! Lastige keus die je nu moet maken… ik zou een middenweg kiezen… 's Ochtends je 'dieet' ontbijt. 's Middags wel gezellig mee lunchen, maar voor een salade kiezen. En 's avonds lekker mee uit eten. Zie het niet als falen, maar een uitdaging! Je doet gewoon echt je best, en meer kan je niet doen. En vergeet vooral niet te genieten!!
  Liefs x

 7. Anonymous
  mei 2, 2011 / 19:22

  >Als er een stad is waar je dit dieet wel vol kan houden dan is het Berlijn (+ Londen en veel steden in Californië.)Er zijn ontzettend veel vega eettentjes/restaurants die willen en kunnen vast ook wel wat raw vegan voor je maken. De vraag is of je de extra moeite er voor over hebt. Ik zou het wel doen, anders zou ik van mijzelf alsnog 21 dagen moeten. Waar ik niet mee wil zeggen dat jij dat ook moet doen, zo ben ik gewoon; ik wil iets, en doe het. Reis je met de auto? Dan kan je de "apartere" voedingsmiddelen meenemen en verder een beetje creatief met het menu doen. Kan je niet van te voren restaurants vinden waar zowel jij als je familie kan/wil eten?

  Het lijkt me best lastig hoor, daar niet van, maar ik denk dat het wel kan, ook zonder je van je familie te vervreemden.

 8. Anonymous
  mei 2, 2011 / 19:31

  >Het lijkt me wel een uitdaging om te zien of zoiets ook vol te houden is als je uit je routine wordt gehaald. En wat je dan eet. Ik zou zeggen: probeer het zo goed mogelijk, maar zie het niet als falen als je iets eet wat niet mag!

 9. Lisa
  mei 2, 2011 / 19:57

  >Poeh lastig. Ik denk dat je het overdag wel kunt volhouden: ontbijt, lunch. Je kunt noten, rijstcrackertjes, groente en fruit meenemen. Alleen denk dat s'avonds wel lastig word, dus spreek af dat je dan mag zondigen. Of zondig de gehele 3 dagen en ga als je terug komt 3 dagen langer door. Maar dat word volgens mij lastig ivm je verjaardag. Succes!

 10. chezzelia
  mei 2, 2011 / 20:00

  >Ik zou lekker genieten en overal kun je wel fuitshakes vinden! Gewoon goed opletten maar vooral niet stressen om je detox!

 11. Marthe
  mei 2, 2011 / 20:18

  >Gewoon met de cleanse doorgaan voor zover dat kan.
  Neem snacks van huis mee, bestel 's avonds alleen vegetarische gerechten ipv steak tartaar en dergelijke en eet overdag zoals je thuis ook zou eten. Als de rest voor een ijscoupe met drie bolletjes gaat, neem dan een waterijsje enzovoort. Volgens mij is Berlijn (beetje alternatieve stad, volgens mij) inderdaad een van de beste plekken om je dieet voort te zetten!
  Zondig af en toe (eet bijvoorbeeld een Berliner) maar zie de trip ook los van het eten en stel je daarover dan ook niet aan. Een bezoek aan Berlijn is ook heus wel leuk & compleet zonder braadworst en bier, een citytrip heeft veel meer te bieden dan alleen eten. Focus je dus daarop en have fun! :)
  Denk aan de goede gevoelens die de cleanse je geeft (minder moe, geen buikpijn enzo), dat lijkt me alleen al genoeg reden om te beslissen voor het doorzetten daarvan!

 12. Niya
  mei 2, 2011 / 20:24

  >Ik zeg ook, neem zoveel mogelijk raw/vegan food mee als je kan en ik weet dat je een foodie bent, maar je eet toch voornamelijk heel veel fruit & noodles de afgelopen dagen, dus ondanks het lekkers daar moet het toch vol te houden zijn?

  Als je daar bent en je denkt: dat wil ik ook eten!! Go for it, geniet er dan ook helemaal van :)

  Succes! Houd ons op de hoogte!

 13. Anonymous
  mei 2, 2011 / 20:44

  >Ik denk dat overdag goed moet lukken? neem glutenvrij brood mee, rijstewafels, eventuele beleg dat je daarop mag hebben, en wat snoep dingen als dat raw chocolate en snoeptomaatjes, noten etc. Dan kan je savonds met het uit eten gaan gewoon een salade eten! Ps. als broodbeleg kan je ook carobella gebruiken, is een alternatief voor chocoladepasta en heel erg gezond;)!

 14. Lies
  mei 2, 2011 / 20:59

  >Respect voor hoe je het tot nu toe volgehouden hebt! En.. geniet van Berlijn en zondig gerust. Even het dieet opzij. Niet teveel zoetigheid en dergelijke maar wel gewoon met de rest mee doen. Geniet van je (0nverwachte) citytrip, je hebt het echt verdiend!!!!

 15. Claire
  mei 2, 2011 / 21:00

  >Ik zou de keuze in ieder geval laten afhangen van jezelf, en niet wat je familieleden ervan vinden. Die begrijpen het denk ik wel! De cleanse volhouden lijkt me erg moeilijk als je constant buiten de deur eet, en misschien in Duitsland nog wel wat moeilijker dan hier. Met jouw doorzettingsvermogen kan je ná je trip ook weer verdergaan. Of is het idee van een cleanse niet dat het echt 21 aaneengesloten dagen moeten zijn? Daar zit vast een idee achter ;-) Ik zou gewoon kijken als je daar bent, hoe realistisch en uitvoerbaar het is. Misschien kan het vrij makkelijk! :)

  En veel plezier in Berlijn, het is een gewéldige stad! (ik ga er niet voor niks van de zomer heen emigreren!)

 16. Benthe
  mei 2, 2011 / 21:18

  >Pff, dat is een lastige. Maar ik zou denk ik gewoon genieten. Je bent niet elke dag in Berlijn. And life's about living it!

 17. aisling
  mei 3, 2011 / 04:39

  >Ik zou gewoon doorgaan met de cleanse en geen zielig gezicht opzetten voor mn oudes n – in mijn geval – broertjes!

 18. Marijn
  mei 3, 2011 / 07:38

  >Wellicht een klein beetje sjoemelen? Proberen het zoveel mogelijk vol te houden, maar met de avondmaaltijd wel 'normaal' eten? Neem aan dat het wel prima te doen is om ontbijt en lunch mee te nemen? :)
  Als je deze 3 dagen kleine beetjes zondigt kom je er wellicht zelfs achter waar het mis gaat bij je opgeblazen buik gevoel! Als je onmiddellijk weer overgaat op alles eten kom je daar natuurlijk nooit achter..

  en vooral geen zielig gezicht opzetten, daar wordt je zelf ook niet gelukkiger van!

  Heel erg veel plezier!

 19. Anonymous
  mei 3, 2011 / 07:58

  >oh, leuk Berlijn, mooie stad! Vooral naar het wijkje vol kunstenaars en boetiekjes gaan ipv naar het centrum, echt een aanrader!

  Voor wat betreft het dieet: ik zou in ieder geval één of meerdere componenten ervan volhouden, zo niet het hele dieet. Ik begrijp dat het redelijk moeilijk is om raw vegan te eten overal, vooral omdat je daar de restaurantkeuze van je ouders behoorlijk mee beïnvloedt. Maar glutenvrij eten kun je bij alle goede restaurants wel krijgen, ook in combinatie met een vegetarisch gerecht. Dus in principe kun je gluten- en lactosevrij eten én geen vlees eten. Dan houd je je nog behoorlijk aan het dieet toch?

  Ik heb zelf sinds twee jaar coeliakie, en ik zou het zwak vinden als je glutenvrij eten bij de eerste tegenslag opgeeft. Ik heb het pas twee jaar, dus voor mij was het de eerste keren dat ik uit eten ging of een weekendje weg ging met mijn vriend heel kut!

  Have fun!

 20. Anonymous
  mei 3, 2011 / 08:00

  >oja, en over mensen ie zeggen dat ontbijt en lunch makkelijker zijn dan diner: in ieder geval op glutenvrij vlak kun je héél makkelijk terecht in restaurants bij het diner. Alle koks krijgen in hun opleiding een stuk kennis over allergieën mee. Het is allen de vraag of een restaurant vervolgens de moeite neemt om glutenvrij brood in huis te halen.

 21. marchismind
  mei 3, 2011 / 20:18

  >Veel plezier in Berlijn dan, je hebt trouwens een erg leuke blog!

 22. augustus 6, 2011 / 19:45

  I like this web site very much, Its a real nice position to read and incur information.

 23. augustus 9, 2011 / 23:12

  Great stuff from you, man. Ive read your stuff before and youre just too awesome. I love what youve got here, love what youre saying and the way you say it. You make it entertaining and you still manage to keep it smart. I cant wait to read more from you. This is really a great blog.

 24. augustus 10, 2011 / 07:25

  Some truly wonderful content on this web site, regards for contribution. “Careful. We don’t want to learn from this.” by Bill Watterson.

 25. augustus 10, 2011 / 15:36

  I genuinely enjoy examining on this site, it holds fantastic content . “It is easy to be nice, even to an enemy – from lack of character.” by Dag Hammarskjld.

 26. augustus 10, 2011 / 16:36

  I dugg some of you post as I cogitated they were extremely helpful handy

 27. augustus 11, 2011 / 01:46

  Excellent read, I just passed this onto a friend who was doing some research on that. And he actually bought me lunch since I found it for him smile Thus let me rephrase that: Thanks for lunch! “A human being has a natural desire to have more of a good thing than he needs.” by Mark Twain.

 28. augustus 11, 2011 / 08:24

  Its good as your other articles : D, regards for putting up. “I catnap now and then, but I think while I nap, so it’s not a waste of time.” by Martha Stewart.

 29. augustus 11, 2011 / 11:33

  I really like your writing style, great information, appreciate it for putting up :D. “Let every man mind his own business.” by Miguel de Cervantes.

 30. augustus 11, 2011 / 14:36

  of course like your website but you need to take a look at the spelling on several of your posts. Many of them are rife with spelling problems and I to find it very troublesome to tell the truth then again I’ll definitely come again again.

 31. augustus 11, 2011 / 15:28

  I have been browsing on-line greater than three hours nowadays, but I by no means discovered any attention-grabbing article like yours. It is pretty price sufficient for me. In my opinion, if all webmasters and bloggers made excellent content as you did, the internet will likely be much more helpful than ever before. “Now I see the secret of the making of the best persons.” by Walt Whitman.

 32. augustus 11, 2011 / 15:29

  Very interesting subject , regards for putting up. “Challenge is a dragon with a gift in its mouthTame the dragon and the gift is yours.” by Noela Evans.

 33. augustus 11, 2011 / 15:36

  Howdy very cool web site!! Guy .. Beautiful .. Amazing .. I’ll bookmark your website and take the feeds also…I’m satisfied to search out numerous helpful info here in the publish, we need work out more techniques on this regard, thank you for sharing.

 34. augustus 11, 2011 / 15:41

  I do consider all the ideas you have offered on your post. They’re very convincing and can definitely work. Nonetheless, the posts are very brief for newbies. Could you please lengthen them a bit from subsequent time? Thank you for the post.

 35. augustus 11, 2011 / 15:45

  You are my inhalation , I own few blogs and often run out from to post .

 36. augustus 11, 2011 / 15:54

  I do accept as true with all the ideas you have presented to your post. They’re very convincing and will definitely work. Nonetheless, the posts are too brief for novices. May just you please prolong them a little from subsequent time? Thank you for the post.

 37. augustus 11, 2011 / 16:05

  Certainly it is the best time to produce a few plans for the long run and it is the moment to enjoy. I have read this submit and if I could I desire to counsel you some fascinating issues or advice. Perhaps you can post next post referring to this post. I desire to study more things of it!

 38. augustus 11, 2011 / 16:06

  I gotta favorite this site it seems invaluable very useful

 39. augustus 11, 2011 / 16:08

  I have recently started a web site, the info you offer on this site has helped me tremendously. Thanks for all of your time & work.

 40. augustus 11, 2011 / 16:08

  Good – I should certainly pronounce, impressed with your web site. I had no trouble navigating through all tabs as well as related info ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, web site theme . a tones way for your client to communicate. Nice task.

 41. augustus 11, 2011 / 16:16

  Very interesting subject, thank you for putting up.

 42. augustus 11, 2011 / 21:47

  I have to examine with you here. Which isn’t one thing I often do! I take pleasure in studying a put up that may make folks think. Also, thanks for allowing me to remark!

 43. augustus 11, 2011 / 23:37

  A powerful share, I just given this onto a colleague who was doing a little bit analysis on this. And he in fact bought me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! But yeah Thnkx for spending the time to debate this, I feel strongly about it and love studying extra on this topic. If possible, as you become experience, would you thoughts updating your weblog with more particulars? It is highly helpful for me. Massive thumb up for this weblog publish!

 44. augustus 12, 2011 / 08:26

  Brutal Principle, granting I would be in possession to say that given the number of views this has received it should be worth thinking about trying to develop the spelling and the english! Produced a terribly good read though, great stuff.

 45. augustus 12, 2011 / 08:29

  I like this post, enjoyed this one thankyou for posting .

 46. augustus 12, 2011 / 10:14

  I am continually invstigating online for articles that can assist me. Thank you!

 47. augustus 12, 2011 / 13:02

  You have mentioned very interesting details ! ps decent site. “Never take the advice of someone who has not had your kind of trouble.” by Sydney J. Harris.

 48. augustus 12, 2011 / 16:43

  First-rate Principle, even though I would have to declare that given the abundance of views this has had it may be desirability meditating about trying to touch up the spelling and the english! Produced a really good read though, crack substance.

 49. augustus 12, 2011 / 17:23

  I your writing style genuinely loving this site. “The glory of creation is in its infinite diversity.” by Gene Roddenberry.

 50. augustus 12, 2011 / 17:35

  A person essentially help to make critically posts I would state. This is the first time I frequented your website page and up to now? I surprised with the analysis you made to create this actual submit amazing. Great process!

 51. augustus 12, 2011 / 18:38

  I do consider all the ideas you’ve presented on your post. They’re really convincing and can definitely work. Nonetheless, the posts are very brief for novices. May just you please lengthen them a little from next time? Thank you for the post.

 52. augustus 13, 2011 / 08:25

  Great Substance, even though I would have to assert that given the throng of views this has had it should be desirability thinking about trying to revise the spelling and the english! Produced a very good read though, terrific substance.

 53. augustus 13, 2011 / 11:00

  Your house is valueble for me. Thanks!? This website online can be a stroll-through for the entire info you wished about this and didn know who to ask. Glimpse right here, and also you l undoubtedly uncover it.

 54. augustus 13, 2011 / 16:42

  Howdy! I just wish to give a huge thumbs up for the good info you have here on this post. I will be coming back to your blog for more soon.

 55. augustus 13, 2011 / 21:41

  I your writing style genuinely loving this web site. “To him who is in fear everything rustles.” by Sophocles.

 56. augustus 14, 2011 / 00:02

  Sorry for the huge review, but I’m really loving the new Zune, and hope this, as well as the excellent reviews some other people have written, will help you decide if it’s the right choice for you.

 57. augustus 14, 2011 / 01:02

  Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 58. augustus 14, 2011 / 08:49

  Positive Stuff, even though I would be in possession to say that given the number of views this has received it should be desirability meditating about trying to revise the spelling and the english! Produced a remarkably good read though, excellent matter.

 59. augustus 14, 2011 / 11:43

  Your place is valueble for me. Thanks!? This web page can be a stroll-via for all the information you wished about this and didn know who to ask. Glimpse here, and also you l definitely uncover it.

 60. augustus 14, 2011 / 17:35

  You made some respectable points there. I seemed on the internet for the difficulty and found most people will associate with together with your website.