HELWEEK: Epiloog

 photo Screen Shot 2015-07-01 at 13.46.35.png

Mijn helweek ligt alweer bijna drie weken achter me en ik ben jullie nog een kleine update verschuldigd. Want heeft die Helweek nu eigenlijk nut gehad op de langere termijn. Kan ik doordat ik iedere ochtend om 5.00u opstond ineens makkelijker mijn bed uitkomen. Hoe gaat het met mijn social media gebruik en hou ik me nog steeds aan mijn strakke planning?

Aller eerst iets heel erg gaafs, een paar dagen nadat mijn Helweek eindigde kreeg ik de mogelijkheid om Erik Betrand zelf te interviewen via Skype, voor Metro. Zo cool, dat ik dankzij mijn werk met zulke inspirerende personen mag spreken. Het gesprek – via Skype – was super leuk en we hebben drie kwartier lang gekletst. Naast mijn vragen voor Metro had ik ook nog wat persoonlijke vragen. Want is het nu echt zo erg om die nacht gewoon niet over te slaan. En hoe moet ik dat met mijn social media doen, social media is onderdeel van mijn werk.

Bertrand vertelde me dat je de week zo extreem moet maken als voor jou mogelijk is. Je doet die helweek voor jezelf, die nacht overslaan is niet verplicht. De manier waarop ik met social media ben omgegaan vond hij ook heel goed. Het gaat er om dat jij de helweek zo aanpast dat het voor jou uiteindelijk wel haalbaar is. Het kwam er op neer dat mijn benadering van Helweek voor mij goed geweest is, maar dat het voor iemand anders misschien niet goed zou zijn. Je moet er voor jezelf uithalen wat voor jou belangrijk is.

Maar hoe gaat het nu….

– Opstaan is niet makkelijker. Ik sta bijna altijd voor 7.00u op en in het weekend voor 8.00u, maar het is niet dat het nu ineens super makkelijk is. Deze week zette ik de hele week mijn wekker om 6.00u en ik ben er wel uitgegaan, maar erg makkelijk ging het niet.
– Social media ben ik wel beter mee. Ik ben me een stuk bewuster van mijn gedrag. Soms pak ik mijn telefoon wel uit gewoonte, maar ik besef vaak al snel ‘oh nee, even focussen’.
– Ik weet niet of het ligt aan het feit dat mijn planning echt heel strak is, dus dat ik me ook echt aan mijn planning moet houden, maar het gaat al de hele tijd goed. Mijn planning staat iedere dag vol en ik heb aan het eind van de dag al mijn taken af. En als dat niet zo is, dan doe ik het de dag erna als eerste.
– Ik heb gemerkt dat ik dingen veel makkelijker doe als het echt moet. Tijdens helweek moest ik om 5.00u opstaan, nu hoeft het niet perse, dus doe ik het niet. Ik moet nu hardwerken anders kom ik in de problemen met deadlines, dan werk ik ook hard. Als ik het minder druk heb, werk ik ook minder hard en ben ik eigenlijk dezelfde tijd bezig met mijn werk.

Zou ik Helweek nog steeds aanraden?

YES! Het is echt even een weekje met je neus op de feiten gedrukt worden. Je wordt je bewuster van de dingen die je doet en alleen door die bewustwording kun je (slechte) gewoonten veranderen. Mijn leven is niet compleet veranderd door Helweek, maar de Helweek gaf me wel een duwtje in de juiste richting.

Ben je van plan binnenkort de Helweek te doen? Dan kan ik je naast het boek en mijn eigen blogs + vlog, ook de vlogs van Sanny Zoekt Geluk en de blogs van Lianne aanraden.

Liefs,
Annemerel

Delen:

17 Reacties

 1. juli 2, 2015 / 12:02

  Super tof dat je met Erik himself je ervaring kon bespreken! En fijn dat je het in zijn ogen toch ook goed hebt gedaan! ;)

 2. juli 2, 2015 / 12:06

  Super dat je dit hebt gedaan! Is wel discipline voor nodig!

 3. juli 2, 2015 / 12:15

  Super dat je er ook nu zoveel van merkt ik heb m ook aangepast gedaan. En merk dat ik bewuster ben van mijn telefoon gedrag. En soms ineens uit mezelf heel vroeg wakker wordt pijnlijk maar wel handig

 4. juli 2, 2015 / 12:18

  Hij staat op mijn lijstje voor een drukkere periode. Dan is het denk ik heel bruikbaar!

 5. juli 2, 2015 / 12:19

  Jij hebt mij weten te prikkelen hiermee. Het klinkt als een gave uitdaging en ik denk dat ik het juist moeilijk ga krijgen om 22:00 plat te liggen.

  Gaaf dat de auteur mocht interviewen!

 6. juli 2, 2015 / 12:51

  Je maakt me wel nieuwsgierig! Ik denk er nog even over na.. Grote kans dat ik het ook ga doen!

 7. juli 2, 2015 / 12:52

  Fijn dat je er nu ook nog over hebt geschreven! Ik vond het namelijk heel boeiend hoe het op de lange termijn zou zijn. Fijn dat je het idee hebt dat je er echt baat bij hebt gehad.

  Liefs Kim

 8. juli 2, 2015 / 12:58

  Die video’s van Sanny zoekt geluk zijn geweldig, heb er een paar bekeken.

 9. juli 2, 2015 / 13:04

  Wat gaaf dat je Erik Bertrand mocht interviewen! Een kers op de helweek taart, denk ik ;)
  Grappig dat je net de verhalen Lianne en Sanny noemt, die heb ik n.a.v. jouw verhalen een paar weken geleden ook gekeken/gelezen. En jullie drie hebben mij wel erg geïnteresseerd gemaakt… Wie weet doe ik deze zomer ook wel een helweek :)

 10. juli 2, 2015 / 13:08

  Annn,ken je de app momentum? ben benieuwd wat daar bij jou zou uitkomen ;)

 11. Ilse
  juli 2, 2015 / 13:52

  Mooi dat het je wel een duwtje in de rug heeft gegeven en dat je er wat van geleerd hebt.

 12. Mandy
  juli 2, 2015 / 15:08

  Het boek ligt hier inmiddels ook, heb hem al voor een groot deel gelezen.
  Dankzij mijn werk kan ik het maar een heel beperkt aantal weken doen, dus dat word plannen plannen plannen. Maar ik ga hem zeker doen!

 13. juli 2, 2015 / 15:42

  Jeetje, wat gaaf dat je hem mocht interviewen! Ik ben nog steeds onder de indruk van mensen die dit lukt, want ik weet niet of ik dat een hele week vol zou kunnen houden.

 14. juli 2, 2015 / 18:26

  Wat heb je toch een leuke baan, dat je Bertrand mocht interviewen. Je ervaring met de helweek klinkt echt heel goed :D fijn dat je je nu makkelijker kan focussen en social media heel even met rust kunt laten.

 15. juli 2, 2015 / 18:35

  Door jouw verhaal wil ik de helweek wel een keer gaan proberen! Ben erg benieuwd hoe mijn ervaring dan zal zijn :-)!

 16. juli 3, 2015 / 16:00

  Misschien dat ik die helweek wel eens ga proberen,
  maar nu nog even niet ;)

 17. juli 5, 2015 / 23:00

  Ik heb net met veel plezier je blogs en vlog over helweek gelezen/gekeken. Ik heb het boek sinds vandaag in huis en heb er ook al iets van gelezen. Ik plan om over een week te beginnen! Als dat niet lukt: qua eigen planning kan over twee weken ook. Maarrr ik heb er nu wel echt zin in gekregen!
  Wat ontzettend tof dat je met Erik mocht Skypen zeg, dat zal het nog completer hebben gemaakt.
  Alleen al door jouw updates (al is het maar omdat je zegt ‘ik heb geschreven’) krijg ik motivatie om me bezig te houden met mezelf en mijn skills te ontwikkelen. En ja, dan heb ik het bijvoorbeeld over schrijven.
  Yesss, wat een boel motivatie! Dankjewel Annemerel :).
  Oh en nog iets totaal anders: knots gloeiende wat ben jij knap.