HELWEEK: #5 – Rust & Herstel

 photo Desktop872.jpg

Dag vijf was eigenlijk helemaal niet zo hels, dat zal vast te maken hebben gehad met het feit dat ik gewoon zeven uur geslapen heb, in plaats van dat ik de hele nacht ben wakker gebleven. Maar ik heb absoluut geen spijt van mijn beslissing. Gisteravond (donderdagavond dus) heb ik zonder onderbreking van 7.00u tot 22.00u gewerkt, dat is een werkdag van vijftien uur, dat is toch mooi? De laatste uren werkte ik aan mijn boek en toen ik het vanmorgen terug las stond het vol met spellingsfouten. Nu denk je misschien, ja die maak je altijd wel.. maar dat is anders, in mijn boek maak ik een stuk minder fouten omdat ik mijn boek toch op een heel andere manier schrijf dan mijn blog (ik bedoel, het is een boek, straks is het gedrukt en kan ik helemaal niets meer veranderen, totdat het een tweede druk krijgt natuurlijk, maar ja wie zegt dat die tweede druk er komt…). Als ik de hele nacht had doorgewerkt, wat had ik dan in vredesnaam aan al dat werk gehad? Niets. En dan had ik alle dingen die ik vandaag gedaan had waarschijnlijk ook in de prullenbak kunnen mieteren. Nee, ik heb absoluut geen spijt van die zeven uur slaap.

Toen ik vanmorgen wakker werd besefte ik dat het nog steeds niet makkelijker werd. Als ik om vijf uur wakker word doet alles pijn. Iedereen vraagt hoe doe je dat, zo vroeg opstaan en wakker worden? Ja, ik weet het ook niet… ik doe het gewoon omdat ik weet dat het moet en omdat ik ergens wel weet dat ik er de rest van de dag profijt van heb, maar geloof me, ook bij mij doet opstaan om vijf uur pijn. Wanneer mijn wekker gaat sta ik meteen op, ik denk er niet over na en strompel naar het toilet, waar ik mijn Instagram-tijdlijn bekijk. Dat mag, vind ik, want Instagram is deel van mijn werk en ik doe het heel bewust en ik verlies geen tijd want ik zit toch op het toilet.

Ik probeer me zo snel mogelijk om te kleden en om kwart over vijf sta ik buiten, klaar voor een run van tien kilometer. Oh wacht, ik ben een essentiële stap vergeten die ik sinds woensdag doe en die mijn leven echt een stuk makkelijker heeft gemaakt, ik neem een espresso en een glas water. Die cafeïne zorgt ervoor dat ik een stuk eerder wakker word. De eerste dagen werd ik pas na een kilometer of vier wakker, nu met die espresso ben ik al wakker voordat de Nike+ App-mevrouw vertelt heeft dat ik een kilometer gerend heb.

Het fijnste gedeelte van mijn run vind ik het gedeelte waarin ik terug ren naar mijn huis, met de opkomende zon in mijn gezicht. Totaal geluk. Als ik thuis kom is het kwart over zes en hoe fijn is dat, ik ben super wakker, normaal lig ik op dit tijdstip nog te slapen en nu heb ik er gewoon al een run van tien kilometer opzitten. Win-win en WIN!

Rust & Herstel
Vandaag stond in het teken van rust en herstel, omdat ik vannacht dus niet had mogen slapen. Maar goed, daar hebben we het al over gehad, dat vind ik onzin. Vanmiddag heb ik een extra lange lunchpauze genomen en ben ik samen met mijn moeder en zusje op het strand gaan lunchen. Heerlijk! Het waren maar twee uurtjes, maar voor mijn gevoel heb ik een hele dag op het strand gespendeerd. Toen ik thuis kwam was ik weer helemaal klaar om verder te gaan met mijn to-do-lijst.

Wat ik vandaag geleerd heb?
– Ik denk dat als ik mijn hele leven om vijf uur op zou staan, ik het nog steeds die eerste vijf minuten heel erg lastig zou hebben. Het word niet makkelijker, maar inmiddels weet ik wel dat het gevoel maar van korte duur is en dat het goed komt. Deze gedachte maakt het opstaan iets makkelijker.
– Social media is nog steeds een probleem, ik denk dat ik meer dan een helweek nodig heb om me hier vanaf te helpen. En ik weet ook niet of ik er echt helemaal vanaf moet, omdat het natuurlijk voor een deel mijn werk is. Maar misschien zou het fijn zijn als ik niet iedere keer naar mijn telefoon zou grijpen op het moment dat ik even niet weet wat ik moet schrijven. Ik ga zo de App ‘moments’ downloaden, die houdt precies bij hoe lang je je telefoon gebruikt en welke Apps je gebruikt. Ik denk dat het schrikbarend is. To be continued.

Nog twee dagen dan is de helweek voorbij, ik zou heet bijna nog gaan missen. Maar dat hoeft natuurlijk niet, want ik kan de dingen die ik fijn vind (vroeg opstaan zodat ik echt veel werk kan verrichten) en werken via een strak schema natuurlijk gewoon blijven doen. Maar ik vraag me af of ik het blijf doen als het niet ‘moet’ zoals nu. Nu leg ik iedere dag verantwoording af aan jullie in mijn blogs, het is heel anders als dat niet zo zou zijn. Well see. Ik ga denk ik over een paar weken nog wel een update doen om jullie te vertellen hoe het leven na de helweek is. Maar goed, niet op de zaken vooruit lopen, ik heb eerst nog twee dagen te gaan!

Liefs,
Annemerel

Delen:

20 Reacties

 1. juni 13, 2015 / 12:10

  Het lijkt me met deze mooie dagen heerlijk om zo vroeg op te staan en de dag beginnen met rennen, maar om dat inderdaad iedere dag te moeten doen is het anders. Ik vind het heel knap hoe je deze week volhoudt. Ik ben benieuwd wat je er uiteindelijk voor jezelf uithaalt en gaat toepassen op je leven.

 2. Thyra
  juni 13, 2015 / 12:14

  Ik ben benieuwd hoe het je afgaat als je het zonder de druk van de helweek doet. Hopelijk gaat het dan ook zo goed, je bent nu echt lekker bezig :)
  Ik heb net die app ook gedownload, ben benieuwd hoe erg het bij mij is.. Voor mijn gevoel zit ik de hele dag op mijn telefoon.

  • Thyra
   juni 13, 2015 / 12:17

   Ahh is het een apple-app? Ik kan hem niet vinden in de playstore :( Jammer!

 3. juni 13, 2015 / 12:18

  Ik moet voor mijn werk om 5 uur opstaan, althans als ik vroege dienst heb. Nu in de zomer is dat prima maar in de winter is het hels lijkt me :p
  Denk dat zo’n helweek best interessant is om eens te doen, volgens mij kom je tot een hoop nieuwe inzichten :)

 4. Celine
  juni 13, 2015 / 12:19

  Ik ben mijn helweek ook aan het voorbereiden. Om vijf uur opstaan is voor mij niet zo’n probleem na bijna 10 jaar wedstrijdzwemmen (= elke dag 5.30-7(.30) trainen). Ik ben nu mijn uitdagingen aan het bedenken… Erg inspirerend om jouw perspectief te lezen!

  Ook ben ik erg benieuwd naar je boek! Enneh als je nog proeflezers nodig hebt van te voren (om te kijken wat werkt en spelfouten eruit te halen).. ;-)

 5. juni 13, 2015 / 13:08

  Ik vind het alleen al heel knap dat je om vijf uur opstaat! Lijkt me echt verschrikkelijk. Ik denk ook niet dat mijn mannetje er blij van zou worden. Om nog maar te zwijgen over onze kids! Succes verder!

 6. juni 13, 2015 / 13:38

  Heerlijk om even een lunch op het strand te spenderen. Geeft ontspanning die je goed kon gebruiken. Fijn! Succes weer met de helweek :)

 7. Suzanne
  juni 13, 2015 / 13:54

  Omg ik had die app moments gedownload en gebruikte echt 2,5 uur per dag mn telefoon

 8. Ilse
  juni 13, 2015 / 14:07

  Goed bezig Annemerel en ik denk dat ik die app maar niet ga downloaden want dat schrik ik me ook een hoedje.

 9. juni 13, 2015 / 14:57

  Pfoe, ik vind het maar knap van je hoor ;) Succes nog met de laatste twee dagen!

 10. juni 13, 2015 / 14:57

  Je doet het super zeg! Ik vind dit heel leuk om te lezen en ben benieuwd naar je laatste twee dagen!

 11. Noortje
  juni 13, 2015 / 15:02

  Hallo!
  Voor mijn afstudeerscriptie onderzoek ik het succes van het fenomeen blogs. Natuurlijk maken blogs en bloggers daar een groot deel van uit, maar laten we vooral de lezers niet vergeten! Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar jullie verhalen en jullie mening. Je zou mij er een groot plezier mee doen en als dank staan er leuke beautyproducten tegenover! Heb je interesse om een paar vragen te beantwoorden? Stuur dan een mailtje naar noortje_korsten@hotmail.com. Alvast bedankt!

 12. juni 13, 2015 / 20:43

  Die moments App ga ik ook downloaden zo! Misschien helpt het om met de cijfers geconfronteerd te worden, haha.
  Succes weer! Nog maar heel even volhouden.
  Liefs

 13. juni 13, 2015 / 21:51

  Echt heel knap ban je!

  • juni 13, 2015 / 21:51

   van*

 14. juni 13, 2015 / 22:37

  Ik vind je helweek updates zo leuk om te lezen.. steeds meer krijg ik het idee dat ik dit wel een keer wil proberen :-)!

 15. Manon
  juni 14, 2015 / 11:12

  Leuk om te lezen! Enne, het is ‘spelfouten’, geen ‘spellingsfouten’ ;-)

 16. juni 14, 2015 / 12:33

  Fijn dat het je zo goed bevalt! En ik ga NÚ die app ‘moments’ downloaden!

 17. juni 14, 2015 / 15:01

  Moments lijkt me echt heeel confronterend! Maar je renfoto’s met die opkomende zon trouwens, dat is wel echt perfectie ten top, heb je precies de goede week voor uitgekozen.
  Volgens mij was je nog wel een beetje moe trouwens, in de zin ‘… voordat de Nike+ App-mevrouw vertelt heeft dat ik een kilometer gerend heb’ moet het ‘verteld’ zijn en in ‘Het word niet makkelijker, maar inmiddels weet ik wel …’ ‘wordt’.