HELWEEK: #3 – Timemanagement

 photo Desktop867.jpg

Dag drie van de helweek en weer een compleet andere dag dan de dagen hiervoor. Op dag één werkte ik de hele dag op kantoor, op dag twee werkte ik de hele dag in mijn eentje thuis (en sprak ik met niemand, behalve de postbode die een pakketje af kwam leveren) en vandaag heb ik meerdere spannende afspraken voor mijn boek in Utrecht. Doordat ik die afspraken echt heel erg leuk vind, zou opstaan een stuk makkelijker moeten zijn. Ook het feit dat dit al dag drie is dat ik zo vroeg opsta, zou er aan moeten bijdragen dat het allemaal een stuk makkelijker gaat. Maar helaas, vandaag heb ik het moeilijkst van alle dagen. Ondanks dat ik dus iets heb om naar uit te kijken, wat een tip van Erik Bertrand Larssen – de schrijver van Helweek – is. Bedenk minimaal één ding waar je die dag naar uit kijkt. Ik heb altijd iets om naar uit te kijken, ik kijk namelijk iedere dag uit naar mijn ontbijt. Maar vandaag had ik dus veel meer dingen om naar uit te kijken. En tóch was het lastig (hoe vaak heb ik dat nu al in deze alinea vermeld?). Waarom het lastig was kan ik eigenlijk niet zo goed omschrijven. Ik was gewoon moe, denk ik.

Het hardlopen ging iets makkelijker dan de dagen ervoor, de spierpijn die ik zaterdag opliep was bijna weg. Fijn. Daarna twee blogjes geschreven en vervolgens door naar Utrecht, waar al mijn afspraken waren. Eerst sprak ik af met Anoek, mijn uitgever. Daarna had ik eigenlijk een afspraak met de fotograaf van mijn boek, helaas was er iets aan de hand met de treinen en kon ze niet om 11.00u in Utrecht zijn, die afspraak verschoven naar 15.00u en in de tussentijd lekker op het terras waar ik mijn eerste afspraak had gewerkt en geluncht. Om 13.00u had ik weer een afspraak voor mijn boek en om 15.00u keerde ik weer terug naar Stan&Co voor het gesprek met de fotograaf.

Ik reisde terug met mijn vader, die in Utrecht werkt en toen ik thuis kwam rond half zeven maakte ik snel wat eten voor mezelf en las ik nog een stukje in mijn boek. Er stonden nog twee dingen op mijn to-do-list waar ik niet aan toe kwam, reden? Ik heb de rest van de avond alleen met mijn boek gezeten.

Timemanagement
Dag drie van de Helweek gaat over Timemanagement. Je wordt gevraagd een goede planning te maken, niet alleen van je dag, maar ook van je week en het liefst ook voor de komende maand en het jaar. Ik kwam er gisteren niet aan toe om een planning voor de komende maand te maken, maar ik ga dit vandaag wel doen. Ik kreeg gisteren namelijk een hele interessante uitnodiging voor een persreis volgende week en eigenlijk heb ik daar dus helemaal geen tijd voor, maar het is zo leuk dat ik eigenlijk geen nee kan zeggen. Ik ga vandaag dus een planning maken om te kijken waar ik tijd kan winnen en of het misschien toch mogelijk is om met de persreis mee te gaan.

Op dag 1 en dag 2 kreeg ik mijn to-do-list helemaal af, het is wel typisch dat ik op de dag dat timemanagement centraal staat, ik mijn to-do-list niet kan afronden. Daar tegenover staat wel dat ik dingen gedaan heb die voor later deze week gepland stonden, die kan ik dus al wel afstrepen. Ik kom ook niet in de knoei met mijn taken, want alles dat ik moest doen stond ook voor later deze week gepland. Maar feit is, ik heb de leukste dingen eerst gedaan en ik laat de moeilijke dingen, of de dingen waar ik gewoon niet zoveel zin in heb, liggen. Gelukkig ben ik me daar wel volledig bewust van en ik begin vandaag met het doen van de taken die ik gisteren liet liggen. Daarna doe ik de taak voor vandaag waar ik het meest tegen op zie, maar goed, dat is een verhaal voor morgen.

Wat ik vandaag geleerd heb?
– Om 5.00u opstaan kan heel zwaar zijn, ook als je dingen hebt om naar uit te kijken.
– Een rondje hardlopen tijdens de zonsopgang met HEEL veel zon maakt wakker en gelukkig.
– Hardlopen met minder spierpijn is een stuk makkelijker en fijner.
– Als ik een boek echt heel erg leuk vind telt niets anders voordat het uit is.
– Wanneer ik een half uur niet naar mijn telefoon kijk, kan het zomaar zijn dat ik ineens vijf gemist oproepen heb van drie verschillende mensen en waarvan ik er minstens twee wél echt had moeten opnemen. Een oplossing heb ik nog niet. Oh, misschien mijn geluid aan. Ach het schrijven van deze blogs helpt me zo, ik kom op de meest briljante ideeën ;-).

Goed, vandaag moet ik uit mijn comfortzone en mag ik eigenlijk de hele nacht niet slapen. Aan het begin van de helweek vertelde ik mezelf dat ik daar niet aan mee zou doen, ik weet namelijk dat ik een nacht zonder slaap kan, maar ik weet ook dat ik dat een week later nog voel. Maar nu twijfel ik. To be continued…

Liefs,
Annemerel

Delen:

14 Reacties

 1. juni 11, 2015 / 12:14

  Een hele nacht zonder slaap, poeh. Ik snap het wel dat je daar nog over twijfelt. Succes met je to do list. Hoop voor je dat die persreis doorgaat!

 2. juni 11, 2015 / 12:16

  Hoop dat je mee kan op persreis klinkt leuk! Succes met de beslissing of je vannacht wel of niet gaat slapen haha!

 3. Elke
  juni 11, 2015 / 12:30

  Vind het heel interessant deze updates en ben benieuwd hoe je er op gaat terugkijken… Vraag me af hoe het zou bevallen in de winter, dan namelijk geen zon om mee op te staan of licht in ieder geval, en koud! Ben zelf iig wel bezig om mijn smartphone meer links te laten liggen en dat gaat goed, heb er een aantal apps afgegooid en dat geeft veel rust :) Wel raar dat ik nu soms met mijn telefoon in de handen zit en niet weet waarom, omdat ik dan doorgaans maar lukraak wat apps doorscrollde, haha!

 4. juni 11, 2015 / 12:46

  Aaah superinspirerend om te lezen hoe jij jouw week doorkomt! Hardlopen in de ochtend lijkt mij ook ongelooflijk lekker: verstand op nul en gaan en weinig last van mensen om je heen haha (verkeer) ;-)! Ik ben benieuwd met de beslissing die je gaat maken voor wat betreft nacht doortrekken. Gewoon doen waar jij je goed bij voelt zeg ik altijd maar. X

 5. juni 11, 2015 / 13:03

  Ik word steeds enthousiaster om ook een keer een weekje ‘helweek’ te proberen. Succes verder deze week en hopelijk kun je inderdaad mee op het persreisje.

 6. juni 11, 2015 / 13:16

  Tip voor je telefoon: zet je internetverbinding uit (zodat je dus geen Whatsappjes en andere meldingen kunt binnen krijgen) en je geluid aan! Zo wordt je alleen gestoord door je telefoon als iemand je belt, én je bent niet geneigd om social media te checken ;-) Werkt voor mij heel goed!

 7. juni 11, 2015 / 13:18

  Bij mij helpt het om mijn telefoon de mobiele data uit te zetten, mensen die je echt nodig hebben die bellen wel, en anders kan het vast wel wachten :)

 8. juni 11, 2015 / 14:41

  Ik ben heel benieuwd of je toch die nacht niet slapen gaat doen.. ik betwijfel of ik het zelf zou kunnen. Succes!! Ik hou je helweek verder in de gaten :-)!!

 9. juni 11, 2015 / 16:55

  Ben benieuwd naar of je vannacht wel of niet gaat opblijven. Jou ‘kennende’? Vast wel, haha. Ik hoop dat je na gaat of het nu verstandig is met de persreis die er misschien aan zit te komen. Als je denkt dat het kan, waarom zou je het dan niet eens proberen? Als het verstandiger lijkt om het niet te doen… eh, tja, niet doen. Wát een advies… Sorry!
  Heel veel succes!
  Liefs

 10. Ilse
  juni 11, 2015 / 18:03

  Jij liever dan ik een hele nacht niet slapen, slapen is me daar veel te heilig voor. En zelfs met een leuke dag is opstaan soms lastig, dat heb ik ook wel gemerkt.

 11. juni 11, 2015 / 20:36

  Ben benieuwd of je de nacht door gaat of toch wat slaap pakt! Succes!

 12. Marleen
  juni 11, 2015 / 21:21

  Leuke vlog! Heel random, ik weet het, maar in dit filmpje viel me op hoe mooie lippen je hebt, haha!

 13. Danielle
  juni 11, 2015 / 23:34

  Ik vind die hekweek steeds interessanter! Leuk om te lezen wat je ervan oppikt en ben benieuwd of je echt een nachtje doorgetrokken hebt. Laatste keer dat ik dat deed was als student in een tentamenweek.. Succes!

 14. juni 12, 2015 / 22:49

  Dit zijn echt interessante artikelen om te lezen! Ik ben benieuwd naar de rest van je helweek!