HELLO SEPTEMBER

 photo herfst.jpg

Ik las laatst een quote op het Instagramaccount van The Betches ‘Most of adult life is marvelling at the date and saying how fast the year is going by’. Klopt wat mij betreft als een bus. Is het echt alweer september? Zijn er echt al acht maanden van 2016 verstreken? Is de zomer echt zo goed als voorbij? Is het echt al bijna herfst? IS. HET. ECHT. AL. SEPTEMBER?! Wanneer is de Pumpkin Spice Latte eigenlijk weer verkrijgbaar?

Hoewel ik stiekem best wel baal dat de zomer op zijn einde loopt en het ‘echte’ leven weer gaat beginnen (wat dat dan ook moge zijn), is er genoeg om de komende maand naar uit te kijken. Genoeg om de maand te overleven en daarna kijken we wel weer verder (maar oktober telt onder andere een concert van Justin Bieber, een show van Martin Garrix en de Chicago Marathon (in Chicago dus), dus ik denk dat het ook met die maand nog wel goed moet komen). Maar goed, laten we eerst even vooruitblikken op september en de leuke dingen die er op het programma staan.

Laten we aanstaande zondag beginnen, dan loop ik de 30 kilometer van Noord, in Amsterdam Marathon. Een trainingswedstrijd in voorbereiding op Chicago. Het is alweer vier maanden geleden dat ik voor het laatst een wedstrijd liep, dus hier heb ik zin in. Ik ben van plan om op marathon-snelheid te gaan lopen, normaal loop ik mijn duurlopen wat langzamer, maar ik denk dat ik het 30 kilometer wel vol moet kunnen houden en zo niet, dan weten we dat ook weer en dan weet ik ook dat ik mijn doel voor Chicago wellicht iets moet aanpassen.

Nog iets waar ik heel erg naar uitkijk, ik ga half september voor het eerst van mijn leven naar Ibiza. Samen met sieradenmerk Buddha to Buddha en een aantal andere journalisten/bloggers. Wat er precies op het programma staat weet ik nog niet, ik weet alleen dat ik er ongeveer 48 uur zal zijn, dat er een boot in het spel is en een villa en nou ja, dat was voor mij genoeg om ja te zeggen tegen die reis. Oh en het feit dat ik dus nog nooit op Ibiza geweest ben. Natuurlijk wil ik daar ook een rondje hardlopen, weer een plek die ik van mijn hardloopbucketlist kan afstrepen.

Een week later vertrek ik weer naar het buitenland, dit keer voor de halve marathon van Disneyland Parijs. Samen met andere bloggers en hardlopers zal ik 21,1 kilometer in en rond het park lopen. Ook dit is een ‘eerste-keertje’ voor mij, ik ben namelijk nog nooit in Disneyland geweest. Heel benieuwd hoe het zal zijn, ik ben geen groot pretparken-fan, maar ik wil sowieso die Minnie Mouse oren scoren en wellicht ben ik na dit reisje wel volledig bekeerd. Dat zal Roos waarschijnlijk heel erg leuk vinden, want die is DOL op pretparken en die is dus ook nog nooit in Disney geweest.

De rest van de maand zal voor een groot gedeelte in het teken staan van voorbereiden op Chicago. Ik heb er ontzettend veel zin in en het is echt het project waar op dit moment mijn aandacht het meeste naar uitgaat. Dat is soms best gevaarlijk, want hardlopen is niet het enige dat prioriteit heeft in mijn leven. Er moet immers ook nog gewerkt worden en september is qua werk een van de drukste periodes van het jaar, zo niet dé drukste periode van het jaar. Dat combineren met trainen voor Chicago en de twee buitenlandse trips die op het programma staan wordt komende maand mijn grootste uitdaging. Zonder hor-en-dol te worden en mijn gezondheid op het spel te zetten.

Wat staat er bij jou komende maand op het programma? Schrikken jullie ook zo van het feit dat het al september is?

Liefs,
Annemerel

P.S. ik kijk stiekem ook heel erg uit naar de nieuwe iPhone, die als het goed is komende maand gepresenteerd wordt. Mijn abonnement loopt – zoals altijd – eind september af en ik kan niet wachten om mijn iPhone 6 in te ruilen voor iets nieuws. Wordt ook wel tijd, want hij begint steeds zieliger te worden. Niet alleen de batterij redt het bij een lange duurloop alleen als ik hem op vliegtuigstand zet (ja echt), de microfoon van mijn camera is er ook een tijdje terug mee gestopt. Alle reden dus om zo snel mogelijk de nieuwe iPhone te scoren. Ben ik de enige die hier heel erg naar uit kijkt?

Delen:

32 Reacties

 1. Lindsay
  september 1, 2016 / 12:07

  Klinkt weer als een te gekke maand vol met toffe dingen. Ik kijk nu al uit naar alle snapshots diaries!

 2. september 1, 2016 / 12:08

  September wordt hier ook een drukke maand. Beetje te druk eigenlijk. Zie het niet zo zitten.

 3. september 1, 2016 / 12:25

  Ik kijk ook enorm uit naar de komst van de nieuwe iPhone, al mag ik pas in december verlengen haha. En zowel Disney als Ibiza klinken echt enorm gaaf; ik kan niet wachten op je verslagen! Succes deze zondag :)

 4. Vera
  september 1, 2016 / 12:42

  Doe rustig aan hè! We willen geen New York blamage part II.

  De halve marathon in Disney leek mij echt súper cool om aan mee te doen, maar ik krabbelde terug bij het zien van de prijzen… snif.

  • Annemerel
   Auteur
   september 1, 2016 / 17:17

   Haha ja don’t worry :) Hoop ik ;-)

 5. september 1, 2016 / 13:00

  Het jaar gaat inderdaad razendsnel voorbij! Ik mag gelukkig nog even genieten van de vakantie en zon aangezien ik zondag naar Spanje vertrek met mijn vriend! Daarna is het helaas terug studeren geblazen.

  • Annemerel
   Auteur
   september 1, 2016 / 17:16

   Fijne vakantie!!!!

 6. september 1, 2016 / 13:18

  Ik weet niet of ik dit moet zeggen maar… de pumpkin spice latte is er weer! Vanochtend gezien ;)

 7. september 1, 2016 / 13:26

  Leuke maand! Mijn maand staat in het teken van de laatste trainingen voor mijn halve marathon Amsterdam, ik ga hem toch lopen omdat ik gewoon wil ervaren wat de afstand is, daarnaast ga ik op vakantie! Daar ga ik heerlijk wielrennen in Gran Canaria (oke vind ik eng al die heuvels) een fijne hoogtestage voor Amsterdam. Gelukkig ga ik niet alleen maar wielrennen maar ook heerlijk relaxen we hebben een hotel inclusief waterpark dus veel zwemmen en rennen (en een beetje fietsen :))

 8. september 1, 2016 / 13:31

  Voor mijn gevoel is de zomer voorbij gekropen, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik niet op vakantie ben geweest. Ik heb zelf wel zin in september en in de herfst, want dan staan er voor mij een heleboel mooie dingen op het programma. Jouw agenda klinkt trouwens ook niet slecht ;)

 9. september 1, 2016 / 14:47

  Breaking news: PSL is vanaf vandaag verkrijgbaar! <3

 10. Ilse
  september 1, 2016 / 14:54

  Wat een heerlijke maand met toffe vooruitzichten! En Disneyland en Ibiza zijn zo gaaf! En veel succes met niet gek worden!

 11. september 1, 2016 / 14:56

  Ik kan je verblijden, de PSL is vanaf vandaag weer in de winkels!

 12. Amber
  september 1, 2016 / 15:33

  Ik zag vandaag de pumpkin spice latte bij de Starbucks!

 13. september 1, 2016 / 15:49

  Oh mijn god! Pumpkin Spice Latte! Ik was eigenlijk best wel aan het balen dat het alweer september is, want dat betekend dat mijn studie weer begint en ik weer nuttige dingen zal moeten gaan doen met mijn leven (zo jammer), maar ik was de Pumpkin Spice helemaal vergeten! Dat is wel een fijne troost en een goede beloning voor mezelf in het weekend na een week hard werken!

 14. daphne
  september 1, 2016 / 16:50

  Pal is al verkrijgbaar volgens mij. Ik zag de borden bij starbucks

  • Annemerel
   Auteur
   september 1, 2016 / 17:14

   Ik kreeg net een berichtje van mijn vrienden van Starbucks inderdaad, dat ze mijn blog gelezen hadden en dat hij sinds vandaag verkrijgbaar is!! Best news ever!

 15. september 1, 2016 / 16:53

  Wow wat een drukke septembermaand.. Hier helaas werkloos thuis. Dus hard op zoek naar een toffe baan (wat vrij lastig is) en mijn dagen hopelijk nuttig besteden! Jij overleeft september wel!

  • Annemerel
   Auteur
   september 1, 2016 / 17:14

   Heel veel succes!

 16. september 1, 2016 / 16:59

  Drukke maar leuke maand voor de boeg volgens mij!

 17. september 1, 2016 / 17:17

  Zo’n leuke vooruitzichten. Ik zou ook zo graag eens naar Ibiza gaan. Geniet ervan (maar dat zal je zeker doen)!

  Ik moet vooral werken, maar gelukkig staan er ook 5 dagen Valencia op de planning in september. Aftellen :D

 18. september 1, 2016 / 17:43

  Laat de snapshot diary’s maar komen!

 19. september 1, 2016 / 17:56

  Van mij had september nog wel even mogen wachten, maar ik heb gelukkig ook genoeg leuke dingen op de planning staan! Die reisjes klinken ook niet verkeerd ;)

 20. Joyce
  september 1, 2016 / 20:16

  Leuke dingen in het vooruitzicht! Die halve marathon wilde ik ook graag lopen, maar ‘helaas’ is die op de dag dat ik ga TROUWEN! Aaaah aftellen geblazen!

  • Annemerel
   Auteur
   september 1, 2016 / 20:29

   Ahhhh wauw, ik zal aan je denken 25 september! Veel plezier alvast!

 21. september 2, 2016 / 09:31

  Klinkt als een drukke, maar hele toffe maand! Kijk uit naar je Ibiza en Disney avonturen!

 22. Jessie
  september 2, 2016 / 11:33

  In tegenstelling tot jouw ‘is-het NU-AL-september’-mood, heb ik een ‘het-is-eindelijk-september’-mood. Ik ben blij dat de universiteit weer begint (hallo vriendinnen!), dat de herfst eraan komt (lekker hardloopweer), en bovendien, ik ben jarig in september!

 23. september 2, 2016 / 15:39

  Klinkt weer als een heerlijke maand Annemerel! Ik kijk er ook enorm naar uit, al schrok ik wel even van het feit dat het alweer september is..

 24. september 2, 2016 / 18:43

  Uggghh ja, ik snap soms gewoon niet hoe het al september kan zijn. Het was vorige week nog Koningsdag en de maand daarvoor Oud & Nieuw, dus wat mij betreft onmogelijk.
  Geniet van je PSL, de eerste zit er bij mij ook alweer in!

 25. Aukje
  september 4, 2016 / 18:40

  Ik heb dit jaar een late zomervakantie dus ik ben nog een weekje aan het genieten op Sardinië. Zo gek dat het ineens september is! Ik ben eind september jarig, dus een kwart-eeuw-verjaardagsfeestje staat waarschijnlijk op het programma. En september lijkt me een perfecte start voor een Hochkonigmantraining, mijn eerste serieuze echte loopdoel ooit!

  • Annemerel
   Auteur
   september 5, 2016 / 10:36

   Wat heerlijk! En alvast gefeliciteerd!