RUN BABY RUN: 39 days until Chicago

 photo Desktop2932.jpg

Nog maar vijfenhalve week tot de Chicago Marathon. Ik heb er zóveel zin in. Maar voordat het zover is moet er eerst nog een beetje getraind worden. Dit is mijn trainingsverslag van afgelopen week. De week na mijn rustweek en de week waarin het ontiegelijk warm was!

Maandag
Tijd voor mijn eerste lange duurloop in twee weken. Ik liep twee weken geleden al een keer dertig kilometer, maar kreeg vrijwel direct daarna last van mijn voet. Dus nam ik even een pas op de plaats en ging ik vorige week voor 12,5 kilometer in plaats van de geplande 30. Die dertig deed ik dus deze week. Ik besloot alles te filmen, van het wakker worden tot de sushi achteraf en van de eerste tot laatste kilometer. Het was een lekkere duurloop waarbij ik aan het begin van de run tegenwind en de laatste vijftien kilometer de wind in mijn rug had. Hou ik van. Het laatste uur regende het pijpenstelen, maar het maakte allemaal niet uit, ik voelde me super en mijn laatste kilometer liep ik zelfs in 4’37. Super blij en een ontzettend positief gevoel. Ik liep die dertig kilometer uiteindelijk met een gemiddelde pace van 5’06.

Dinsdag
Tijd voor een herstelloopje van vijf kilometer. Mijn benen zijn wat stroef na die dertig kilometer van een dag ervoor, maar ik heb geen pijn. Het is ook geen spierpijn, het is meer gewoon wat stijfheid, goed dat ik dus eventjes voor een rustige vijf kilometer ga om de benen los te gooien. Die vijf kilometer gaat altijd hetzelfde. De eerste meters denk ik ‘hoe ga ik dit ooit een kilometer volhouden’ ik loop voor mijn doen ontzettend langzaam met een pace van 6’00 en ik heb het gevoel dat het nooit meer goedkomt, daarna ga ik langzaam steeds sneller lopen totdat ik in de laatste kilometer weer mijn ‘normale’ tempo heb (rond de 5’00-5’10). En dan is het tijd om een Frappuccino bij Starbucks te halen.

Woensdag
Geen work-out vandaag, ik doe wel een paar plank-oefeningen en zeg tegen mezelf dat ik dit echt vaker moet doen, maar ik vind dit gewoon zo saai. Het is ontzettend warm en ik spendeer de middag op het strand en de avond in de tuin van mijn ouders, waar er gebarbecued wordt. Tussendoor probeer ik zoveel mogelijk werk te doen, maar ik faal een klein beetje.

Donderdag
Tijd voor mijn intervaltraining, omdat het zo warm is wil ik die extra vroeg doen. Dat brengt iets lastigs met zich mee.. ik ben ’s ochtends namelijk alles behalve snel. Mijn benen willen ’s ochtends vroeg gewoon nog niet. Daarom sta ik om zes uur op en geef ik mijn benen een uur de tijd om wakker te worden. Ik gooi er een Red Bull in (in de hoop dat dit mijn lichaam wakker maakt) en loop de eerste 2,5 kilometer in. Daarna doe ik 10x 1 minuut, afgewisseld met 1 minuut wandelen, om vervolgens nog 2,5 kilometer uit te lopen. Het gaat best lekker, ook al is het al bloedverziekend heet en loop ik vanaf de eerste minuut badend in het zweet. Het gevoel na deze intervaltraining is nog steeds onbeschrijflijk. Ik heb zoveel energie. Hij is lang genoeg om echt iets te doen, maar niet zo lang dat je er fysiek door raakt uitgeput.

Vrijdag
Er stond voor vandaag eigenlijk geen run op het programma, maar ik ben bij mijn ouders en mijn zusje moet volgens haar schema 100 minuten lopen. Dat heeft ze nog nooit gedaan en omdat ik de rotste niet ben, besluit ik samen met haar te lopen. We lopen voor mijn doen best wel langzaam (pace van 6’09) en dat vind ik ook wel eens lekker. Mijn lichaam is het daar echter niet mee eens, na deze run heb ik voor het eerst in anderhalve week weer last van mijn voet. Hmm… komende week maar even naar de fysio. De pijn trekt binnen 24 uur weg en voel ik ook alleen wanneer ik een bepaalde beweging maak, maar ik wil dit wel even laten checken.

Zaterdag
Tijd voor mijn tempo-loop. Ik loop niet zo snel als ik zou willen, ik loop met een pace van 4’58 terwijl ik eigenlijk 4’50 had willen lopen. Maar het is niet vreemd.. het is namelijk pas dertien uur nadat ik die zestien kilometer met Roos liep. En ook al kostte dat me niet heel veel moeite (conditioneel), ik voel wel dat ik hier nog niet volledig hersteld ben. Ach 4’58 is ook niet het einde van de wereld.

Zondag
Geen work-out, geen run, helemaal niets. Ook wel eens lekker, maar ik verheug me nu al op de lange duurloop van de volgende dag. 32,5 kilometer!

 

Delen:

9 Reacties

 1. augustus 31, 2016 / 17:34

  Wat een leuke post! Super leuk om te lezen welke trainingen je gedaan hebt.

 2. augustus 31, 2016 / 17:40

  Goed bezig! Ik vroeg me af of je wel eens van het boek “De marathon revolutie”van Stans van der Poel & Koen de Jong hebt gehoord. Zij beweren dat je voor een marathon eigenlijk niet meer dan 14 km hoeft te trainen om kans op blessures te voorkomen en sneller te herstellen.

  • Annemerel
   Auteur
   september 1, 2016 / 17:20

   Ja die heb ik ook gelezen. Ik denk dat het wel zou moeten kunnen, maar het is niet wat ik wil. Ik hou juist van die lange duurlopen, dus zo’n schema is niets voor mij.

 3. Nina
  augustus 31, 2016 / 17:57

  Jeetje dat zijn aardig wat kilometers! :)

 4. Ilse
  augustus 31, 2016 / 18:09

  Mooi schema en lekker veel kilometers! En inderdaad goed op jezelf letten!

 5. Robin
  september 1, 2016 / 08:10

  Misschien helpt dit bij het planken:
  – Ik kijk altijd filmpje op YouTube tijdens het planken.
  Als ik naar een van je vlogs kijk dan is het planken helemaal niet zo vervelend. :)
  – En deze vind ik ook leuk!
  http://darebee.com/workouts/five-minute-plank-workout.html

 6. september 1, 2016 / 08:14

  Leuk om te lezen! Hopelijk is de voetpijn niks ernstigs

 7. september 1, 2016 / 09:11

  Dat zag er een fijne trainingsweek uit! Lief dat je met Roos mee gaan lopen bent, ook al was het niet voorzien. Ik heb vorig weekend ook voor het eerst meer dan 100 min gelopen en toen had ik ook wel wat gezelschap kunnen gebruiken, haha. Ben trouwens verliefd op jouw nieuwe Nikes.

 8. Tessa
  september 1, 2016 / 12:07

  Zo leuk om je trainingsverslagen te lezen! Vind het echt super gaaf voor je dat je in Chicago de marathon mag gaan lopen. Super ervaring :) Zelf ben ik net het hardlopen weer aan het oppakken. Hele zomer eigenlijk niks gedaan wat het lopen betreft, dus je posts over je trainingen werken ook onwijs motiverend! Succes met alles. Ik blijf je volgen!