HELLO DECEMBER – 31 days till 2016

 photo IMG_1437.jpg

Voor mijn gevoel is 2015 net begonnen, maar niets is minder waar. Dat is alweer 334 dagen geleden en over precies 31 dagen begint 2016 (een jaar dat overigens geen 365, maar 366 dagen telt!). Ik kan me 1 januari nog herinneren als de dag van gisteren. Ik werd redelijk vroeg wakker bij mijn ouders, had niets spannends uitgevoerd. Samen met mijn zusje liep ik vijf kilometer, om het jaar goed te beginnen. Mijn knie deed verschrikkelijk veel pijn en ik moest om de tweehonderd meter stoppen om te stretchen, hel. Mijn familie kwam op koffievisite om oliebollen te eten en toen zij vertrokken, vertrok ik ook weer, op mijn fiets, want ik was toen even twee weken auto-loos. Ik weet nog dat ik drie keer verkeerd fietste (ik ging (en ga) immers nooit met de fiets naar mijn ouders) en ik had tegenwind. Even serieus, ik weet dit allemaal zonder hulp van foto’s op mijn telefoon, of terugbladeren op mijn blog. Ik zei toch dat 1 januari voelt als de dag van gisteren.

Voor 2015 had ik drie doelen en op 1 december weet ik eigenlijk al dat ik alle drie de doelen behaald heb. Ik wilde graag meer tijd met familie en vrienden doorbrengen en minder tijd met mijn telefoon, dat is gelukt. Evenals mijn vier hardloopdoelen, een PR op de 10 kilometer, halve marathon en marathon + blessurevrij blijven. Vooral dat laatste doel ben ik erg blij mee. Ik heb weleens pijntjes gehad het afgelopen jaar, maar die duurden nooit langer dan een paar dagen, fijn. Het laatste doel heb ik officieel nog niet gehaald, maar het moet heel gek lopen wil ik dat niet halen, op 31 december onder de 70 kilo wegen. Ik denk dat het misschien wel mogelijk is om zo’n negen kilo aan te komen in een maand tijd, maar ik denk dat het nog knap lastig is om dat te bewerkstelligen, zeker omdat ik nu ook al redelijk veel eet en niet aankom.

Wat moet ik in 2015 dan eigenlijk nog doen? 

Doorgaan waar ik mee bezig ben. Genieten van de feestdagen met mijn familie. Lekker eten, maar ook mijn hardloopschoenen niet vergeten. Een kick-ass gedicht schrijven voor mijn surprise die ik vrijdag ga geven. Oh, misschien ook nog even die surprise maken. Een video maken voor mijn boek samen met Jazzy. Mijn administratie van 2014(!) afronden en inleveren bij mijn boekhouder (kom je helpen Roos?). Nog een paar pagina’s voor Metro maken. 62 blogs voor Annemerel.com schrijven (dit is de eerste). Een column voor Fashionista schrijven over Valentijnsdag (help! iemand ideeën?). Mijn boek dubbelchecken wanneer het over een paar weken van de vormgever vandaan komt. Mijn kast goed opruimen en samen met Roos alles dat ik niet meer nodig heb op Marktplaats zetten, zodat ik 2016 niet bedolven onder de spullen hoef te beginnen.

31 dagen heb ik hiervoor… gaat me lukken!

Wat staat er bij jou op de planning voor deze maand?

Liefs,
Annemerel

Delen:

19 Reacties

 1. december 1, 2015 / 12:08

  Ja ik weet echt niet waar die tijd steeds heen gaat.. Man wat gaat de tijd snel! Ik weet ook nog heel goed hoe ik dit jaar begon. Het was ook echt een super leuk, mooi en gek jaar. Ik ben nieuwsgierig naar 2016, maar ook nog wel heel blij dat we nog 31 dagen hebben in 2015, nog even genieten van de quality time met familie en vrienden.. :)

 2. Emma
  december 1, 2015 / 12:08

  Lekker doortrainen voor de halve van Egmond begin januari!

 3. december 1, 2015 / 12:09

  Ik vind het zo vreemd dat het al bijna 2016 is! Voor mijn gevoel is het jaar inderdaad ook pas net begonnen. Super goed dat je alle drie de doelen hebt behaald (en ook nog eens hele mooie doelen!) :)

 4. december 1, 2015 / 12:44

  Ik wil weer hardlopen, heb twee weken niet gelopen omdat ik gewoon even geen zin had, nu wil ik weer gaan lopen maar ik lig plat met buikgriep. Ik hoop dat december beter eindigt dan dat die begint voor mij

 5. Manon
  december 1, 2015 / 12:49

  Jaaa doe je weer een shop my closet? Vind ik zo leuk

 6. december 1, 2015 / 13:07

  Een mooie terugblik en gaaf dat je tevreden bent! Ik ga voor een knallend detox december vol beweging en hoop daarmee een mooi jaar af te sluiten samen met mijn gezin.

 7. Marieke
  december 1, 2015 / 13:17

  Marie Kondo iets voor jou?! :-)

 8. december 1, 2015 / 14:34

  Nice, wat is je PR op de 10km?

  Ik wil voor 2016 een halve marathon lopen dus dat gaat waarschijnlijk die van Linschoten worden, al heb ik me nog steeds niet ingeschreven oeps

 9. december 1, 2015 / 14:48

  Oh wat goed om die dingen zo uit te schrijven. Ik raak helemaal geinspireerd, ga meteen ook een lijstje maken :)

 10. Nicolette
  december 1, 2015 / 15:29

  Altijd weer leuk om je diary te lezen en hoe druk je met alles bent en dat het toch (bijna) altijd op z’n pootjes terecht komt! Misschien een idee voor een blog; cadeautips voor iedereen die hardlopers (m/v) in haar of zijn omgeving heeft. Als iemand ons kan adviseren dan ben jij het wel! Keep up the good work!

 11. Ilse
  december 1, 2015 / 16:35

  Genoeg tijd doorbrengen met familie, vrienden en mijn vriend, 70 km of meer hardlopen deze maand, gezond eten en blijven genieten zijn mijn doelen voor deze laatste leuke maand van het jaar.

 12. december 1, 2015 / 17:25

  Positief! Ik wil fitter worden en me richten op mijn nieuwe collectie voor m’n webshop :)! Hopelijk gaat het me ook lukken.

 13. december 1, 2015 / 17:28

  Oh wauw, wat een heerlijke terugblik en vooruitzicht. Mijn planning de komende maand bestaat vooral uit feestjes, heel veel feestjes. Vandaag de grote aftrap met de leukste dag van het jaar: de verjaardag van mijn tweelingbroer en mij haha :-)! Ook wil ik graag mijn huis grondig opruimen, een hoop blogs tikken en gezellig samen zijn met vrienden en familie. Moet lukken toch!

 14. december 1, 2015 / 18:19

  Ah ik heb precies hetzelfde. Het gaat zoooo snel! Je hebt wel een hoop leuke voortuitzichten nog :-)

 15. december 1, 2015 / 20:08

  Ah wat goed dat je je doelen voor 2015 gehaald hebt! En inderdaad, het laatste maandje nog gewoon lekker doorgaan en wat puntjes op de ‘i’ zetten! ;) Good luck en fijne maand gewenst!

 16. december 1, 2015 / 20:35

  Super leuk! Ik kan me 1 januari echt niet meer herinneren (en ik was zeker niet brak moet je nagaan!). Ik ga vooral genieten van de tijd met mijn klas en in de vakantie met familie en vrienden. Verder wil ik doorzetten met mijn net begonnen blog, ookal kost het erg veel tijd, ik vind het super leuk om te doen!

 17. Lana
  december 2, 2015 / 11:16

  De tijd gaat inderdaad zo snel, ik kan nauwelijks geloven dat het over iets meer dan vier weken alweer 2016 is. Time flies!

 18. december 2, 2015 / 16:05

  2015 is wel eeeecht voorbij gevlogen! Vorig jaar stond ik ook echt stil bij het feit dat het december en de laatste maand was enzo, maar daar ben ik nu nog niet eens mee bezig. Misschien ook wel omdat ik voor het eerst sinds twee jaar geen kerstgala heb en dus ook niet aan die voorbereidingen hoef te denken haha. Ik heb er alsnog wel zin in hoor en jij zo te lezen ook, mooi!

 19. december 4, 2015 / 23:46

  Leuk dat je je 1 januari nog kunt herinneren, dat heb ik namelijk precies hetzelfde :) Goed bezig qua doelen zo te zien en ik denk (als je probeert van dat lekkers af te blijven) je het doel van onder de 70 ook wel gaat lukken.. al weet ik natuurlijk niet hoeveel je je er nu boven zit :) Succes !