HELLO APRIL

 photo IMG_5183.jpg

Ik weet dat het al een paar dagen april is, maar vandaag voelt als een frisse, nieuwe start. De afgelopen twee maanden – waarin ik mijn boek lanceerde en heel erg veel aan het wintersporten was – waren ontzettend leuk, bijzonder en leerzaam, maar ik ben ook wel weer een beetje klaar voor ‘even normaal’. Dat even normaal had eigenlijk vorige week al moeten beginnen, maar toen gooide een hardnekkige luchtweginfectie en een sluimerend griepje roet in het eten. Van dat griepje ben ik inmiddels volgens mij verlost, de luchtweginfectie is nog steeds aanwezig, maar niet meer zo in vol ornaat als afgelopen week. Tijd om weer vooruit te kijken dus, in plaats van ‘overleven’, wat ik de afgelopen negen week deed.

Dat klinkt heel dramatisch ‘overleven’, maar als je het druk hebt – met andere dingen – is het weleens lastig om creatief te blijven. Op sommige dagen moest ik gewoon echt op de automatische piloot. Maar no more! De komende weken is er iets meer lucht in mijn agenda and I’m at your service!

Toen ik gisteravond in bed lag kon ik niet slapen. Ik wilde vandaag zoveel doen, dat ik in mijn hoofd maar lastig rustig kon worden. Toch vind ik het lastig om blog onderwerpen te bedenken. Soms heb ik het idee dat de onderwerpen op zijn. Ik blog al bijna dertien jaar en vooral de afgelopen vijf jaar heb ik erg veel blogs geproduceerd, twee per dag, veertien per week, zo’n zestig per maand, 720 per jaar. Ik ben niet van plan om daar snel mee te stoppen, maar soms ben ik wel even leeg qua inspiratie.

Mensen zeggen dan ‘je kunt toch ook gewoon even niet bloggen’. Dat kan ik inderdaad doen, maar met bloggen verdien ik ook een deel van mijn salaris, het is dus ook een beetje mijn werk en als je even geen inspiratie hebt op je werk, zeg je toch ook niet ‘ik werk even een paar dagen niet’. Ik zou het kunnen doen, mijn inkomsten zullen er niet drastisch van naar beneden gaan, maar ik heb gewoon het gevoel dat ik dat niet kan maken en ik heb ook het idee dat wanneer ik dat doe, het einde snel zoek zal raken. Ik ben zeg maar een beetje zwart/wit. Ik doe iets vol overgave, of ik doe iets niet.

Maar goed, de hele dag in je bed liggen levert natuurlijk ook geen inspiratie op. Ik moet naar buiten, dingen doen, nieuwe plekken bezoeken, met mensen zijn om inspiratie te krijgen. Niet gek dat ik afgelopen week – ziek in bed – weinig inspiratie opdeed voor nieuwe blogs. Op een gegeven moment werd ik er zo hopeloos van dat ik twee jaargangen Annemerel.com doorgescrold was, om te kijken waar ik ‘vroeger’ dan over schreef. Ik zag recepten, outfitblogs en hotspots. OK, dat kan ik. En dat vind ik leuk. Dus laten we daar deze maand gewoon mee beginnen en dan kijken we wel waar de inspiratie verder vandaan gaat komen. Ik vertrouw er op dat het komt. Gefrustreerd raken omdat je inspiratie mist, daar heeft nog nooit iemand inspiratie van gekregen, voor zover ik weet.

Wat er in april allemaal op de agenda staat? Aller eerst woensdag mijn boekpresentatie bij Run2Day Breda! Donderdag heb ik een evenement van Nike (altijd leuk!) en vrijdag word ik geïnterviewd en op de foto gezet voor een nieuw boek over Den Haag. Ik ga eten bij mijn beste vriendinnetje Laura in haar nieuwe huisje in Heemstede. Zondag ga ik geen marathon lopen, maar als het lukt ga ik wel eventjes bij de marathon kijken. Later deze maand zijn zowel mijn moeder en mijn zusje jarig, Marloes komt een paar dagen naar huis in een strandhuisje hier op Kijkduin, dat wordt natuurlijk een sleep-over! Ik heb nog een evenement van Puma en vriendinnetje Aranka komt eind april met een heel cool Jogha-iets, dus daar moet ik ook bij zijn. Genoeg om me deze maand mee te vermaken dus, maar tot nu toe niet zoveel om bij voorbaat volledig in de stress te raken. Oh en het mooiste, eind deze maand stap ik weer in mijn auto richting de bergen, want op 1 mei loop ik de halve marathon in Salzburg. Hopelijk werken mijn longen en luchtwegen mee en ben ik tegen die tijd volledig hersteld van mijn luchtweginfectie. Ik ga er wel vanuit.

HAPPY APRIL! 

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

13 Reacties

 1. Marieke
  april 4, 2016 / 12:31

  Leuk!!

 2. april 4, 2016 / 12:31

  Ik kan me helemaal voorstellen dat je nu even ‘op’ bent na de afgelopen maanden! Neem je rust, het zal je vast goed doen :)

 3. april 4, 2016 / 13:03

  Leuk maandje! Misschien tot volgende week dan maar! :) Ik loop de 10km in Rotterdam :)

 4. april 4, 2016 / 13:38

  Ik duim met je mee dat die luchtweginfectie tegen die tijd helemaal over is. Wat tof zeg, in Salzburg de halve lopen!

 5. april 4, 2016 / 13:42

  Pff, die inspiratieloosheid hangt in de lucht. Ik heb er ook enorm veel last van. Maar you can do it! Er staan al heel wat dingen in de agenda bij je die voor leuke blogjes zorgen ;)

 6. april 4, 2016 / 13:58

  Mooi vooruitzicht hoor! Gaaf dat je de halve marathon gaat lopen. Ik hoop dat de zon lekker gaat schijnen want dit helpt hoe dan ook, het altijd goed.

  Outfitposts zijn altijd leuk cause you’ve got style!

 7. april 4, 2016 / 14:43

  Ik weet zeker dat die inspiratie wel weer komt. Ik moet zeggen dat ik wel heel veel zin heb in nieuwe blogs die niet over skiën gaan. Weg met die sneeuw, tijd voor lente ;) Beterschap gewenst voor je luchtweginfectie.

 8. Mannon
  april 4, 2016 / 15:40

  Ik lees de laatste tijd veel van je blogs terug toen ik net begonnen was met je blog te lezen, uit 2011/2012. Hele leuke posts vond ik het allemaal

 9. april 4, 2016 / 18:52

  Inspiratie komt altijd weer! Even lekker rusten, niet teveel van jezelf vergen, maar ook juist eens wat leuke en nieuwe dingen ondernemen als een leuke hotspot bezoeken of naar de bioscoop gaan. Dat helpt altijd! (:

 10. april 4, 2016 / 19:31

  Go for it! Die inspiratie komt heus wel!

 11. Ilse
  april 4, 2016 / 19:39

  Wat leuke vooruitzichten met al die evenementen, gezelligheid en natuurlijk de halve marathon in Salzburg! Recepten en outfitfoto’s vond ik altijd erg leuk om te lezen net als inspiratie voor kleding enzo.

 12. Marjan
  april 4, 2016 / 21:19

  Wat een chille maand heb je in het vooruitzicht.
  Ik zag overigens laatste bij zowel Hema als h&m ‘compressiekousem’ verkopen. Misschien kun je die reviewen?

 13. nettelie
  april 5, 2016 / 08:33

  Ik denk dat je je eerst moet afvragen welke richting je met je blog op wilt. Je blog is je bedrijf, dus het is niet meer dan normaal om af en toe stil te staan bij wat je doet, hoe je dat doet en waarom je dat doet. Pas als je je doel helder voor ogen hebt, kun je blogs gaan schrijven die daarop aansluiten. En wie zegt dat dat er twee per dag moeten zijn? Ik begrijp je wel met je ‘ik doe iets vol overgave, of ik doe het niet,’ maar weet je? ‘Vol overgave’ gaat niet per se over kwantiteit… Je kunt ook dagelijks één blog plaatsen en daar ál je liefde in stoppen. Dus research doen, leuke/prikkelende/interessante content verzinnen, aandacht besteden aan je teksten (dus alles nog een keer nalezen en de taal- en tikfouten eruit halen), etc. En dat kan dan natuurlijk ook soms een snapshot diary zijn! Waarom niet?! Het is jouw blog! Maar ik denk dat als je je echt gaat focussen op wat je nu eigenlijk wilt met je bedrijf en wat je wilt uitstralen (ongeacht wat lezers daarvan mogen vinden – JIJ bent de baas, JIJ bent een zakenvrouw en JIJ beslist dus), dat dat alleen maar ten goede kan komen van je blog. Succes mop! Focus! Dit kun jij! En happy April :-)