Happy Mother’s Day

Ik prijs mezelf erg gelukkig. Ik heb niet alleen een moeder, ik heb ook de allerliefste en leukste. De laatste jaren is mijn moeder steeds meer als een vriendin voor me geworden. Maar dan wel een hele speciale… Ze is voor mij dan ook de ideale reispartner en daarom is er niets leuker dan haar dertigste moederdag (ik was twee dagen oud toen ze haar eerste vierde) hier samen met haar op Mallorca te vieren. De afgelopen twee jaar zijn we meerdere keren samen weg geweest. Twee keer waren we in New York, we zijn samen naar Fuerteventura geweest, vorige maand waren we in Valencia. En nu dus op Mallorca. Benieuwd waarom mijn moeder de beste reispartner is?

1. Het kan soms een uur lang gewoon stil zijn. Dan leest zij een boekje, ben ik met mijn telefoon of MacBook in de weer. We kunnen prima samen zijn zonder dat er continu gepraat moet worden en dat voelt alsnog heel comfortabel. Met mijn zusje heb ik trouwens precies hetzelfde (alleen vindt die het geluid dat het toetsenbord van mijn MacBook maakt niet leuk, dus dat geeft haar een puntje minder, haha).

2. Dit klinkt misschien een beetje verwend en vooral ook erg lui… maar eh… ik ben dus best wel slordig en vind het niet altijd nodig om mijn kleding direct netjes op te ruimen. Als ik terug kom van het hardlopen ’s ochtends heeft mijn moeder vaak de hotelkamer al netjes opgeruimd. Ja, ik ben schaamteloos.

3. We kennen elkaar zo goed en we zijn zo goed op elkaar ingespeeld dat we weinig woorden nodig hebben om te communiceren. Zij haalt de koffie (espresso macchiato), ik haal het roerei. Tot slot eten we altijd nog even wat watermeloen. Voordat we de deur uitgaan drinken we altijd nog even een glaasje water, als ik op mijn strandstoel lig en op mijn buik draai staat mijn moeder al klaar met de zonnebrand om mijn rug in te smeren. We zijn een geoliede machine.

4. Het woord gêne komt niet in ons woordenboek voor. Ik bedoel, ze is mijn bloedeigen moeder, ze heeft me gemaakt, ze heeft me in alle staten gezien.

5. Mijn moeder zucht nooit als ik haar vraag om een foto te maken. Ze zucht ook niet als ik voor de zoveelste keer zeg ‘eehhhmmm nee ja, misschien toch vanuit die andere hoek’. Mijn moeder pakt ook uit zichzelf mijn vlog camera en filmt terwijl ik auto rij of wanneer er iets anders gebeurt waarvan ze denkt, dat moet vast gelegd worden. Wat dat betreft zou je zelfs kunnen zeggen dat ze zelfs fungeert als mijn PA. Ik besef nu wel dat het net lijkt alsof het alleen maar eenrichtingsverkeer is, maar geloof me, ik ben ook heel lief voor mijn moeder. Ik draag haar strandtas enzo en als er een afstapje of opstapje is dan waarschuw ik haar daarvoor (mijn moeder ziet die nogal vaak over het hoofd).

En zo kan ik eigenlijk nog wel uren doorgaan met waarom mijn moeder een van mijn favoriete reispartners is. Ga jij weleens samen met je moeder op vakantie? Als je dat – na je kinderjaren – nog nooit gedaan hebt zeg ik DOEN! Misschien denk je… met mijn MOEDER? Maar echt. Het is fantastisch.

Liefs,
Annemerel

Delen:

11 Reacties

 1. Ilse
  mei 13, 2018 / 17:34

  Nog nooit gedaan eigenlijk, met zijn tweeen op vakantie. Wel een weekend naar Pinkpop geweest trouwens! En lief artikel!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 13, 2018 / 18:01

   Aaahh maar een weekend naar Pinkpop klinkt ook heel gezellig!!!

 2. xAmberc
  mei 13, 2018 / 17:54

  Ik ga best vaak even weg met mijn moeder. Ik vind het zo onwijs gezellig, en ook wij zijn goed afgestemd op elkaar. En over de afstapjes komt er bekend voor, vandaag had ik haar ook weer van een val verholpen.

  • Annemerel
   Auteur
   mei 13, 2018 / 18:02

   Hahaha die moeders van ons he… vroeger vertelden ze ons dat we niet mochten oversteken, nu moeten we ze van drempels afhelpen.

 3. mei 13, 2018 / 20:15

  Ja ik doe super veel samen met mijn moeder! Vrijdag nog een dagje naar Utrecht geweest met als afsluiter On your feet. Altijd lachen gieren brullen met mama. In januari nog een weekje samen naar Dubai geweest en vorig jaar naar New York!

 4. mei 14, 2018 / 10:32

  Voor mij geldt het verhaal net even andersom… Ik ga eind deze maand met mijn 17-jarige zoon een weekje naar Ibiza. Dit wordt ons derde reisje met z’n tweetjes. Ook met mijn andere zoon ben ik al 2x “alleen” op vakantie geweest, erg waardevol en gezellig! En ja, ik herken veel van wat je hier schrijft over ingespeeld zijn op elkaar, aan een half woord genoeg hebben, stilte zonder dat het ongemakkelijk is… Quality time dus!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 14, 2018 / 20:53

   Wat leuk om te lezen, fijne reis alvast!

 5. mei 14, 2018 / 11:23

  Ik ben ook heel erg close met mijn moeder. Helaas houdt zij niet van reizen, dus wij gaan gewoon gezellig samen winkelen of lunchen. :-)

 6. Colette
  mei 14, 2018 / 15:53

  Wat superlief geschreven! Je moeder lijkt me ook echt een leuk mens. Geniet nog van de tijd samen op Mallorca!

 7. Ilse
  mei 15, 2018 / 22:49

  Echt leuk dat je het zo goed met je moeder kan vinden en samen op reis kan. Lijkt me erg fijn, zo’n band.

 8. mei 24, 2018 / 09:26

  Ik heb wel ongeveer dezelfde band met mijn moeder, superfijn. Zij doet heel veel dingen voor mij (opruimen, foto’s maken, helpen met whatsoever) maar als we met z’n tweeën weg zijn ben ik het die navigeert, een restaurant opzoekt of de ov-route uitstippelt en dat is ook heel leuk om te merken vind ik, dat je eindelijk ook iets kan betekenen en iets kan doen wat nuttig is maar wat je moeder niet kan.