28 levenslessen die ik op mijn 28ste leerde

 photo IMG_5814.jpg

Over 365 dagen ben ik 30. Maar vandaag vier ik eerst even mijn 29ste verjaardag, samen met mijn moeder op Mallorca. Daar ga ik jullie later natuurlijk uitgebreid over vertellen, maar vandaag deel ik nog even de 28 ‘levenslessen’ die ik het afgelopen jaar leerde.

1. Een wrap met avocado en scrambled eggs is het aller aller allerlekkerste ontbijt dat er bestaat.

2. Schilderijen aan de muur hangen is makkelijker dan het lijkt en het staat een stuk gezelliger dan wanneer ze op de grond tegen de muur staan.

3. Het hebben van een slaapkamer is toch wel heel erg fijn. Na drie jaar gewoond, gewerkt en geleefd te hebben in een ruimte van 35 vierkante meter ben ik heel blij dat ik ’s avonds nu de deur achter me dicht kan trekken voordat ik ga slapen.

4. Vijf marathons in dertien maanden tijd zonder slim en kundig schema maakt je niet bepaald fitter of sneller.

5. De Apple AirPods zijn de beste uitvinding van Apple sinds de iPhone.

6. Afspraken zwart op wit hebben scheelt een heleboel gedoe.

7. Soms is in je eentje een paar dagen door New York wandelen het beste medicijn dat er is.

8. Meer dan twee glazen alcohol moet ik gewoon NOOIT meer drinken.

9. De Imodium die ze in de VS verkopen is veel fijner dan de Imodium hier in Nederland, daar zit namelijk nog een extra stofje in dat gasvorming voorkomt. Het lijkt er op dat ik iets gevonden heb dat helpt tijdens lange duurlopen en marathons.

10. Een spraytan is een hele goede manier om je in een half uur tijd een stuk zelfverzekerder te laten voelen.

11. Een opblaas flamingo is perfect voor twee weken lang vakantieplezier.

12. Gooi nooit kokend hete broccolisoep in een blender die niet helemaal goed zit afgesloten.

13. Bloedprikken valt eigenlijk best wel mee…

14. Het hebben van een lekker fietsende fiets is zijn geld meer dan waard. Fietsen is leuk.

15. Je kunt de New York City Marathon onder de vier uur lopen en van iedere meter genieten. Als je getraind bent, rustig begint en geniet van alles dat er om je heen gebeurt, dan is dat eigenlijk best makkelijk. Ik had er vier NYC Marathons voor nodig om dit te bereiken.

16. Mario Badescu Drying Lotion is het beste anti-puistjes spul dat er is.

17. Als ik nog maar een gerecht zou mogen eten, ’s ochtends, ’s middags, ’s avonds… dan zou ik een poké bowl kiezen. Ik weet niet echt of dit een levensles is maar wil het toch even met jullie delen.

18. Hardlopen zonder muziek hoeft niet altijd verschrikkelijk te zijn. Als je met gezellige mensen loopt kan het zelfs best wel leuk zijn.

19. Een halve marathon lopen twee uur nadat je ongesteld bent geworden is mogelijk. Tijd kun je dan wel beter loslaten.

20. Het hebben van een doel waar je zelf mega enthousiast van wordt is essentieel om er ook daadwerkelijk hard voor te werken om je doel te behalen. En als ik zeg MEGA ENTHOUSIAST dan bedoel ik ook echt MEGA ENTHOUSIAST. Zo enthousiast dat je er het liefst de hele dag over praat (en dat vaak ook doet) met iedereen die het maar wil horen (of niet).

21. Als je over een ijsplaat wil rijden moet je je auto in zijn twee zetten. Als je in een automaat rijdt, heb je pech.

22. Casey Neistat maakt nog steeds de beste video’s op YouTube en ik ben de grootste amateur die er op YouTube ronddwaalt.

23. Je moeder mee nemen op vakantie is het beste idee dat er is, op het moment van schrijven is ze al mijn kleding netjes aan op het opruimen… en dat is nog maar het topje van de ijsberg ;-).

24. Intervaltrainingen zijn heftig, maar man wat kunnen ze tegelijkertijd ook fijn zijn en wat een verschil maakt het in snelheid.

25. Ik wist het al, maar nu weet ik het zeker, ik ben gemaakt voor zonlicht.

26. In drie dagen tijd een marathon lopen als je niet goed getraind bent en op hetzelfde vlakke tempo, is vragen om blessures. Hartstikke leuk idee om met Kerst een marathon te lopen, maar dit jaar slaan we dat even over.

27. Zelf een PR halen is prachtig, maar je zusje over de finish van haar eerste halve marathon slepen is even waardevol. Zo niet waardevoller.

28. Het is heel belangrijk om goed alleen te kunnen zijn, maar het is ook best leuk om een fijne groep mensen om je heen te hebben. Ik hou van mijn familie en lieve vrienden.

Benieuwd welke wijsheid ik in mijn 30ste levensjaar zal vergaren.

Liefs,
Annemerel

Delen:

10 Reacties

 1. Marlous
  mei 12, 2018 / 12:21

  Happy birthday topper!

 2. Dorien
  mei 12, 2018 / 12:22

  Fijn overzichtje. Gelukkige verjaardag!

 3. Charlotte
  mei 12, 2018 / 12:39

  Gefeliciteerd! Veel plezier op Mallorca

 4. Robert
  mei 12, 2018 / 12:39

  7. Ga ik over anderhalve week controleren, maar heb ik al alle vertrouwen in.

  De eerste wijsheden voor je 30e levensjaar:
  21. Om dat probleem op te lossen hebben de meeste automaten bij de versnellingshendel een knopje met daarop een ‘W’ van winter of een icoon van een sneeuwvlok. Ook hebben veel automaten wel degelijk een handmatige schakelmogelijkheid; let op aanduidingen als 1, 2, 3 en + (opschakelen) en – (terugschakelen). Het laatste zit vaak ook als knoppen op of als hendels achter het stuur.
  22. Beiden compleet niet waar :-)

 5. Julia
  mei 12, 2018 / 12:50

  Gefeliciteerd Annemerel! Een mooi nieuw levensjaar toegewenst :) Fijne verjaardag daar op Mallorca!

 6. mei 12, 2018 / 14:01

  Gefeliciteereeeerd! Ben netal je vlogs aan het terug kijken (:

 7. Fred
  mei 12, 2018 / 17:14

  Supersupermegavanharte gefeliciteerd met je verjaardag!!!!

 8. Ilse
  mei 12, 2018 / 17:49

  Mooie en leuke levenslessen. Nog een hele fijne verjaardag!

 9. Zoë
  mei 12, 2018 / 23:13

  Van harte gefeliciteerd!

 10. mei 13, 2018 / 00:54

  Van harte gefeliciteerd!! En wat een leuk jurkje heb je aan!