Have a Good Summer Run / Happy 31!

31. Ik ben sinds vandaag 31. Niet meer ‘net 30’ maar ‘in de 30’. Een jaar of 10 geleden stond 31 voor mij gelijk aan ‘stokoud’, inmiddels weet ik wel beter. Als dertigjarige heb ik – op mijn verloving na – niet heel veel spannende dingen meegemaakt. Ik schreef geen boek, liep geen marathon en probeerde weinig nieuws. Soms had ik het gevoel dat ik stilstond, maar in werkelijkheid draaide mijn hoofd overuren. Ik had zoveel ideeën, maar ik kreeg het niet concreet. Door de ideeën niet op te schrijven en met niemand te delen, veranderde er weinig (en voelde ik me soms wat nutteloos). Maar de coronasituatie veranderde dat. Anderhalve maand geleden begon ik eindelijk (samen met Tuur) de podcast die ik al zo lang wilde maken, Have a Good Run. En vandaag – op mijn verjaardag – deel ik met jullie waar ik afgelopen weken (en eigenlijk het afgelopen jaar al in mijn hoofd) zo druk mee ben geweest. De Have a Good Summer Run.

De wat? De Have a Good Summer Run; een interactief boek waar we deze zomer tien weken lang mee aan de slag gaan. Het is een (E-)boek zoals je dat van Live, Love, Run, Ik heb geen zin en Trainen als een Topatleet gewend bent, maar het wordt ook een luisterboek. Ik ga het boek dus ook inspreken zodat je iedere week tijdens je training (of tijdens het huishouden) naar het boek kunt luisteren. Daarnaast begeleiden we (we = Tuur en ik) je met een schema voor de vijf en/of tien kilometer. Of je nu nog nooit hebt hardgelopen of dat je graag de 40 minuten wil doorbreken op de tien kilometer, je kunt dit schema gebruiken om te beginnen met hardlopen, je afstand uit te breiden of om sneller te worden. Train je liever voor een langere afstand, we zullen iedere week tips geven om het schema ook voor de (halve) marathon geschikt te maken.

Naast een hardloopschema delen we ook iedere week een work-outvideo. Van een full body workout voor hardlopers tot loopscholing en techniekoefeningen, iedere week komt er iets anders aan bod om jou te helpen zowel mentaal als fysiek sterker te maken. Geen sportschool, geen probleem, deze workouts kun je gewoon thuis doen. Geen ervaring, geen probleem, je kunt de workouts zo zwaar maken als je zelf wil.

Tot slot is er een besloten Facebookgroep (waarin Tuur en ik iedere week live vragen beantwoorden!) en een Strava Club voor de Have a Good Summer Run én organiseren we in het weekend van 15-16 augustus de Have a Good Race. Een virtuele vijf en tien kilometer wedstrijd die we hartje zomer (solo) lopen. De echte diehards lopen natuurlijk allebei de afstanden ;-).

Heb ik je enthousiast gemaakt om meer te lezen over het pakket? Op Haveagood.run lees je er (nog) meer over en kun je je direct inschrijven.

Ik heb echt mega veel zin in dit avontuur, maar vind het tegelijkertijd ook heel erg spannend. Het meest spannend vind ik hoeveel van jullie zich daadwerkelijk in gaan schrijven. Er ‘moeten’ namelijk honderd inschrijvingen zijn voordat het financieel haalbaar is. Er gaat natuurlijk redelijk wat tijd in zitten om dit allemaal te maken en de Belastingdienst wil natuurlijk ook graag zijn deel van de winst. Ik kan enorm piekeren over het feit of het me lukt om honderd mensen in beweging te krijgen, maar als ik het niet probeer dan zal ik het nooit weten. Je faalt pas als je het niet probeert.

Mijn 31ste verjaardag vier ik dus iets anders dan anders. Normaal gesproken plan ik mezelf op mijn verjaardag vrij. Vaak ben ik in het buitenland, of in een hotel in Nederland. Vandaag blijf ik lekker thuis (zoals afgelopen twee maanden) en houd ik met vlinders in mijn buik nauwlettend mijn mailbox in de gaten. 

Liefs,

Annemerel

Delen:

22 Reacties

 1. Vera Boekelman
  mei 12, 2020 / 08:18

  Waahh wat leuk! Mijn record op de 10 km is ondertussen al drie jaar oud. Met geen hardloopwedstrijd op het programma is dit wel de uitgelezen zomer om dat als doel te hebben. Ik ga er even over nadenken maar ben mega enthousiast!

 2. Judith
  mei 12, 2020 / 08:41

  Gefeliciteerd met je verjaardag én met je nieuwe plannen! Tof om te zien dat je ideeën om aan het zetten bent in iets echts :D

 3. Eline
  mei 12, 2020 / 09:57

  Gefeliciteerd met je 31e verjaardag! Echt een heel leuk idee! Verwacht wel dat je de honderd inschrijvingen gaat halen. Kijk ook met plezier naar je vlogs elke dag.

 4. Nina
  mei 12, 2020 / 10:54

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Ik zoek al tijden naar motivatie om het hardlopen weer op te pakken en die heb ik nu dus eindelijk gevonden! Heb mij natuurlijk gelijk ingeschreven en heb er onwijs veel zin in!

 5. Marjolein Jansen
  mei 12, 2020 / 11:05

  Gefeliciteerd met je verjaardag!
  Echt een super leuk en origineel plan zeg. Ik heb mij direct ingeschreven.
  Ik ben zo’n redelijk stille volger die jou al 8? jaar volgt, al jou boeken direct leest en elke middag om 16:00 uur jouw vlog kijkt.
  Ik neem mij elke week voor om vaker te reageren onder blogs en vlogs maar dat schiet er toch vaak bij in.
  Maar een absolute fan hoor!
  Mijn hardloopdoel; december de marathon van Valencia (als dat door gaat?!) …

 6. Nicky
  mei 12, 2020 / 11:05

  Gefeliciteerd met je verjaardag!
  Aangezien de marathon planning voor de zomer in het water is gevallen is dit voor mij een goede stok achter de deur om mezelf te verbeteren!

 7. Rianne
  mei 12, 2020 / 11:14

  Gefeliciteerd met je verjaardag en ik heb me ingeschreven!

 8. mei 12, 2020 / 12:00

  Gefeliciteerd Annemerel! En tof plan!

 9. Jacqueline
  mei 12, 2020 / 12:07

  Van harte gefeliciteerd annemerel!!! Veel geluk in dit nieuwe levensjaar……en die honderd haal je echt wel !!!! Succes en fijne gezellige dag vandaag !

 10. Dikla
  mei 12, 2020 / 12:53

  Echt heel leuk! Het ziet er super goed uit. Ik ben echt zo’n eigenwijze hardloper, die denkt zelf wel schema’s enz te kunnen maken, maar nu ik voor het eerst met een marathon in mijn hoofd aan het opbouwen ben, komt dit als geroepen. Ik heb me ingeschreven, ben heel benieuwd :)

  • Dikla
   mei 12, 2020 / 12:53

   En gefeliciteerd natuurlijk!

 11. Caressa
  mei 12, 2020 / 14:31

  Gefeliciteerd Annemerel!

 12. Marjolein
  mei 12, 2020 / 15:37

  Gefeliciteerd met je verjaardag! En wat een leuk idee :)

 13. Lieneke
  mei 12, 2020 / 16:37

  Gefeliciteerd! En gaaf project, ik heb me aangemeld. Klopt het dat je geen bevestiging oid via mail krijgt?

  • Annemerel
   Auteur
   mei 12, 2020 / 16:42

   Yes ik heb hem binnen zien komen en heb hem verwerkt, je ontvangt een bevestiging met een betaallink als we de 100 gehaald hebben!

 14. Carien
  mei 12, 2020 / 16:46

  Gefeliciteerd! Heb me direct! ingeschreven, vind het zo’n tof idee en weet zeker dat het mij gaat helpen beter te worden. Ook al loop ik al lang. Jullie enthousiasme is sowieso al zó motiverend!

 15. Menno
  mei 12, 2020 / 16:54

  Allereerst van harte gefeliciteerd 🥳 met je verjaardag.
  Wat een leuk idee om een interactief boek te maken. Heb me inmiddels aangemeld en ben erg benieuwd.
  Reageer niet vaak, maar kijk je blog altijd samen met mijn vrouw 😃😃.
  Btw je vlog is niet helemaal goed ge-upload, deze stopt na 10:42 abrupt.
  Veel succes en de groeten

  • Annemerel
   Auteur
   mei 12, 2020 / 16:57

   Hi Menno, ik heb hem opnieuw geupload, hopelijk staat ‘ie snel helemaal online. En leuk dat je je hebt aangemeld, ik zag je inschrijving inderdaad net al voorbij komen.

 16. Melanie van Zanten
  mei 13, 2020 / 11:20

  Gefeliciteerd nog! En omg zo leuk de cursus. Natuurlijk heb ik me ingeschreven.

 17. Annemiek
  mei 13, 2020 / 12:31

  Nog gefeliciteerd Annemerel, ik hoop dat je een leuke dag hebt gehad!
  Super leuk jullie nieuwe project, ik heb me ingeschreven. Kan zeker wel wat motivatie gebruiken deze zomer!

 18. Britta
  mei 13, 2020 / 13:27

  Nog gefeliciteerd met je verjaardag!
  Project klinkt super leuk, ik heb me aangemeld en duim dat het doorgaat :)

 19. Rianne
  mei 15, 2020 / 14:57

  Hey Annemerel, ik vind het zo, zo leuk! Ik verheug me er heel erg op en heb mij net geregistreerd. Ik weet zeker dat het een heel leuk avontuur gaat worden, de voorpret alleen al, en een groot succes. You go, Annemerel (& Arthur natuurlijk ;))!

  Liefs, Rianne