2016: 5 types of Goodness

 photo IMG_1567.jpg

HAPPY 2016!!! Hebben jullie allemaal een fijne jaarwisseling gehad? Hoe ik mijn avond gespendeerd heb, daar kom ik later op terug. Ik wil het eerst gaan hebben over 2016…

2016 wordt een druk jaar voor mij. De eerst komende maanden zijn volledig volgepland (natuurlijk onder andere met de lancering van mijn boek) en ik heb zo’n vermoeden dat de rest van het jaar ook wel eens heel erg druk kan gaan worden. En dat is goed, want druk betekent in mijn geval dat het goed gaat. Maar ja, je moet het natuurlijk niet te druk laten worden. Ik moet toegeven dat ik het soms wel een beetje benauwd krijg als ik denk aan de maanden februari en maart. Er staan zoveel leuke dingen gepland, maar hoe ga ik die dingen combineren met het werk dat ik toch ook moet doen zonder compleet door te draaien?

Sponsored – Innocent vroeg mij naar mijn 5 types of Goodness. Het duurde even voordat het kwartje viel en ik begreep wat ze hiermee bedoelde, maar ik denk dat ik inmiddels mijn 5 types of Goodness wel heb. Als ik deze vijf dingen in balans kan houden, moet het – in ieder geval de komende maanden – goed komen… Ik heb een aantal goede voornemens voor mijn toekomstige ik.

Sport
Aller eerst sport. Hardlopen zorgt voor ontspanning en dat ik fit ben, ik hou er mijn conditie mee op peil. Daarnaast zorgt krachttraining ervoor dat ik me sterker voel. Nee, ik ga niet in de gewichten hangen, ik blijf gewoon mijn lichaam thuis (of waar ik op dat moment ook ben) sterker maken door oefeningen te doen met mijn eigen gewicht (de plank bijvoorbeeld). Mijn doel is om in april of mei een marathon te lopen. Welke weet ik nog niet precies, maar ik heb er wel al een paar op het oog. Ben je helemaal gek geworden Annemerel, je hebt het al mega druk en nu wil je ook nog een marathon gaan lopen? Rustig maar, ik heb het afgelopen jaar ook getraind voor een marathon tijdens het schrijven van mijn boek. Die marathontraining zorgt er juist voor dat ik meer energie heb.

Voeding
Veel energie hebben en leven op junkfood gaat niet samen. Ik heb vorig jaar gemerkt dat ik me zo veel energieker voel op het moment dat ik goed eten in mijn lichaam stop. Veel groenten en fruit, avocado’s en zalm. Pasta’s en sushi voor de koolhydraten. Genoeg drinken (en dan bedoel ik geen flessen witte wijn, maar heb ik het meer over thee en water). Ik moet er altijd voor zorgen dat ik goed eten in de buurt heb, zodat ik op het moment dat ik een dipje voel opkomen, meteen naar een gezonde snack kan grijpen.

Rust
Slaap is belangrijk, daar mag ik nooit op bezuinigen. Zeven uur slaap is het minimum, negen uur het maximum. Want wat ik ook geleerd heb, van te veel slaap word je ook niet fitter, sterker nog, daar voel ik me uiteindelijk mega beroerd door. Proberen voor twaalf uur mijn ogen te sluiten en tussen zeven en acht uur opstaan. Beter nog: om half elf de ogen sluiten en om half zeven weer openen. Ik ga echt proberen om mijn iPhone niet meer mee naar bed te nemen, want hier gaat het nog steeds vaak fout. Ik lig ’s avonds vaak nog een uur met mijn iPhone te spelen, ’s ochtends is dat niet anders. Zonde van mijn tijd die ik veel nuttiger kan besteden. Ik ben ook nog nooit gelukkig geworden van een uur lang mijn Instagramfeed en Facebook timeline bekijken.

Ontspanning
Is ontspanning niet hetzelfde als rust? Nee. Ontspanning is hardlopen. Ontspanning is ook een film kijken. Ontspanning is gezellig uiteten met een vriendin. Ontspanning is een dag lang skiën. Ontspanning is ook een avond stappen met vriendinnen. Hoewel ik nog niet weet hoe ik dat laatste ga combineren met mijn strakke werkschema. Misschien als ik die stapavonden combineer met cola in plaats van baco.

Liefde
En nee, hier bedoel ik niet meteen een prins op het witte paard mee. Maar meer liefde van mijn familie en vrienden. Ik krijg zoveel energie van een avond met mijn ouders en zusje. Ik kan dagenlang teren op een lunchdate met mijn beste vriendinnen. Hoe druk ik het de komende maanden ook ga hebben, bezuinigen op quality time met loved ones ga ik niet. Maar dan moet ik er ook voor zorgen dat ik die quality time goed besteed en moet ik dus niet half met mijn hoofd ergens anders zitten (met mijn iPhone bijvoorbeeld).

 photo IMG_1549.jpg

Maar waarom vroeg innocent mij nu naar mijn 5 types of goodness? Dat heeft te maken met de nieuwe Smoothie Plus van innocent. Drie heerlijke sapjes die bestaan uit 5 types of Goodness:
– Fruit
– Groente
– Zaden
– Gezonde plantjes
– Vitaminen

Het energise sapje bestaat uit aardbei, kers, guarana met lijnzaad en vitamine C, B1, B2, B3 & B6. Het antioxidant sapje bestaat uit kiwi, limoen, tarwegras, lijnzaad en vitamine C, E en selenium. Het defence sapje tot slot is gemaakt van mango, sinaasappel, pompoen, lijnzaad en vitamine C en B6. Vraag me niet welk sapje ik het lekkerst vind. Ik kan niet kiezen. Maar als het dan echt moet, het energise sapje, omdat energie hetgeen is dat ik de komende maanden het meeste nodig heb. Omdat de sapjes meer goodness bevatten dan alle andere smoothies, worden deze smoothies ook wel de ‘smoothies van de toekomst’ genoemd.

 photo Desktop1936.jpg

Om 2016 goed te beginnen heeft innocent een app gelanceerd waarmee je de baas wordt van je eigen toekomst, de #MyFutureMe app. Je download de app, vult je goede voornemens in en op het moment dat je het zwaar krijgt, kun je op de help knop drukken en de hulp in roepen van je beste vrienden. Als je de komende weken een van de Super Smoothies koopt (bij de Albert Heijn, AH To Go of Kiosk) krijg je hier een code bij. Deze code kun je invullen in de applicatie en misschien win jij wel een reis naar Reykjavik (IJsland).

Ik ben ontzettend benieuwd naar jouw 5 types of goodness. Welke vijf elementen heb jij nodig om jouw 2016 tot een succes te maken? Deel deze in de comments. De vijf beste beloon ik met een code die je kans laten maken op de reis naar Reykjavik. Heb je een goed voornemen, download de app. Dat is voor iedereen het beste. De My Future Me app is vanaf 1 januari gratis verkrijgbaar via Google Play en  in de App store.

Ook leuk: van 4 tot en met 17 januari vind je in Hoog Catherijne (Utrecht) een pop-up store van innocent waar je de smoothies kunt kopen. Ik ben zelf aanwezig bij de opening (maandag 4 januari om 16.00u) zie ik je daar?

HAPPY 2016!

Liefs,
Annemerel

Delen:

10 Reacties

 1. januari 1, 2016 / 13:02

  Leuke blog! Leuk om je 5 tips te lezen! Jammer genoeg moet ik maandag gewoon weer werken…

 2. januari 1, 2016 / 13:47

  Happy New Year!
  Deze vijf punten wil ik kopiëren en plakken in mijn leven.

 3. januari 1, 2016 / 13:53

  Wat een goede voornemens! Ik ben benieuwd welke marathon je gaat lopen. Ik ga in april de marathon van Rotterdam lopen. Mijn eerste marathon. Is misschien de marathon van Wenen iets voor je? Ik weet niet in welke maand die marathon wordt gehouden, maar aangezien je op je blog veel over Oostenrijk en wintersport schrijft is dit misschien wel wat voor je.

 4. Ilse
  januari 1, 2016 / 16:46

  Ik ben het eens met jou 5 types of goodness!

 5. Rozemarijn
  januari 1, 2016 / 16:47

  Goede voornemens, zo cliché maar toch een momentje van bewustwording. Hihi, ik doe er zelf net zo hard aan mee! Mijn top 5:
  Bewuster genieten. Van vrienden, familie, reisjes en eten (heeel belangrijk!)
  Sporten. Ook al zo’n lekkere cliché, maar toch het proberen waard! Hup, geef je zelf een schop onder de kont Roos en trek die hardloopschoenen nu eens wat regelmatiger aan.
  Eten. Met de focus op meer zelf eten koken, gezonder eten (moge de vreetbuien in de avond dit jaar alsjeblieft over zijn?) en proberen duurzamer te koken (en op te eten natuurlijk ;) )
  Meer tijd nemen voor de dingen die ik écht leuk vind (en waar ik stiekem ook gewoon goed in ben). Dus, stof die tekenpotloden en verfkwasten af en laat dat creatieve kantje nu eens wat vaker zien!
  En als laatste. Minder social media. De tijd die ik hier aan besteed is waarschijnlijk schrikwekkend als ik ooit de moeite ga nemen om dit te berekenen. Zou ik eigenlijk gewoon wel een keer moeten doen. Of eigenlijk niet. Ik wil het niet eens weten.

  Tot slot wens ik jullie allen een ontzettend fijn en liefdevol en gezond 2016 toe! Ik ben benieuwd hoe we op al deze voornemens terug kijken als we ons op gaan maken voor 2017.
  En jongens, ik kan het niet laten, laten we afsluiten met een cliché: wat gaat de tijd snel!

 6. Laura
  januari 1, 2016 / 17:00

  O wat leuk dat je in Utrecht komt, daar studeer ik! Misschien kan ik wel even langskomen.
  Ik ben al superlang aan het sparen voor een reis naar IJsland, maar heb nog lang niet genoeg dus dit zou echt heel, heel, heel erg goed van pas komen! Ik heb een hele lijst met voornemens (of beter gezegd: doelen), maar mijn 5 belangrijkste zijn:

  – Minstens zes boeken lezen
  – Mezelf gitaar leren spelen
  – Propedeuse halen, het liefst zonder hertentamens
  – Een nieuwe taal leren, en twee nieuwe landen bezoeken
  – Uit elke dag het beste halen! Het nummer “I lived” van One Republic dus naleven, waarin ze zingen “I owned every second that this world could give”!

  Ik wens je een superleuk, geweldig, fantastisch mooi 2016 Annemerel, ik zal je in ieder geval blijven volgen!

 7. Catelijne
  januari 2, 2016 / 16:46

  Mijn 5 types of goodness:

  – waarderen wat ik heb
  – het positieve in alles zien (ook in aanvankelijk negatieve/niet zo leuke dingen)
  – meer leuke dingen doen met vriendinnen
  – als het weer langer licht is savonds 2x per week hardlopen, ipv nu 1x
  – elke maand minimaal 500 euro sparen (om leuke dingen te kunnen doen, te reizen en zo snel mogelijk een huis te kunnen kopen).

 8. januari 2, 2016 / 18:10

  Ik kan eigenlijk jouw lijstje precies overnemen als ik mijn 5 types of goodness moet bedenken, haha. Nou ja, ik zou ‘Rust’ vervangen voor ‘Gevoel’, dus toch net niet helemaal. Er gaat denk ik een heleboel veranderen in mijn leven, komend jaar, en de beslissingen die ik daarbij moet maken wil ik vooral op gevoel doen en er dus niet eindeloos over gaan piekeren.

 9. januari 3, 2016 / 09:52

  Wow, IJsland, wat een droombestemming. Doe graag aan deze wedstrijd mee! En een beetje hulp om mijn voornemens te halen kan ik ook wel gebruiken dus de app ga ik ook maar eens downloaden morgen.

  Mijn 5 types of goodness voor 2016 zijn:
  – Motivatie: ik behaal in juni mijn diploma en dan is het eindelijk echt tijd om werk te zoeken… Spannend!
  – Sport: de 10 miles uitlopen in Antwerpen in april en hier dus zo snel mogelijk voor beginnen trainen,
  – Reizen: omdat dit jaar het laatste jaar is dat ik nog de kans heb om echt een grote reis te maken. En in maart op wintersport gaan naar Serfaus, yay!
  – Plezier: meer leuke dingen doen met vrienden, familie en mijn vriend in plaats van TV kijken of laptoppen en dit ook inplannen,
  – Zelfstandigheid: werk zoeken, mijn blog professioneler aanpakken en mezelf financieel ondersteunen. Zo serieus… Oeps.

  Happy New Year! Nu hopen en ervoor werken!!

 10. januari 3, 2016 / 22:16

  Mijn 5 goodness zijn:

  – Evenwicht; als ADHD’er is het alles of niets.. en ik hoop hier echt meer evenwicht in te vinden. Want niet alles werkt op die manier. Ik kan echt uren lang leren weken lang, maar daarna een heel semester verkloten omdat ik gewoon weg niks doe en het niet lukt allemaal.. moet toch echt mijn bachelor halen dit jaar!

  – Gezondheid: Dit is op gebied van sport en voeding. Ik heb ook hier een alles of niets mentaliteit.. na een dramatische WOTN (alweer 2 jaar geleden) en daarna mijn knie uit de kom.. zijn mijn blessure s eigenlijk een beetje blijven hangen..Ik kreeg er een ruggenmerg infectie over heen die nog steeds niet goed wil genezen.. Ik moet meer fysio oefeningen doen, afvallen en gezonder eten om dan eind 2016 toch weer een normaal lichaam te hebben, met hopelijk al het gevoel terug in mijn benen!

  – Meer lezen: ik hou van lezen, het ontspant me en het is het enige (samen met films) wat mijn hoofd rustig krijgt. in 2015 las ik rond de 80-90 boeken ik wil nu minimaal de 100 halen en zo meer tijd voor mijzelf pakken! Oh en val hier onder ook maar vaker naar bios heb niks voor niks pathe ulimited!

  – werk vinden.. Ik word gek van het thuis zitten.. en niet werken.. Ik heb geld nodig en hard ook.. haha

  – minder chaos… Ik ben en echte chaotisch persoon.. Ik doe alles dor elkaar en maak bijna niks af (oeps). Ik wil orde terug brengen in mijn huishouden, studie en bloggen.. Ik hoop dat als ik mijn overzicht terug heb.. dat ik dan ook weer kan verder kan met mijn blog over sport (gymrat.nl) en gewoon meer rust vind in plaats als een kip zonder kop rond te rennen hahaha.. Oh daar ben ik zo verschrikkelijk goed in.. het enige waar ik trouwens geen chaos in heb is mijn administratie/financien.. :P doe mijn belastingrecht studie toch nog iets!