GUESTBLOGGER: Traveling; my love (Sylvahna)

“Terwijl ik 2,5 week op dezelfde plek in Italië verblijf, ging Sylvahna op multi-citytrip. Ze bezocht drie verschillende steden, in drie totaal verschillende landen, in een paar dagen tijd. Wat een ontzettend leuk idee! Vandaag vertelt ze haar verhaal.”

 photo Desktop2788.jpg

Ik ben gek op reizen. Het liefst doe ik het het hele jaar door. Verschillende plekken, maar ook bekende plekken. Bekende plekken waar ik gewoon echt verliefd op ben en niet vaak genoeg kan bezoeken (lees: Parijs), maar hier gaan we het vandaag niet over hebben. Ik ben net terug van een multi-city trip. Hier heb ik drie verschillende steden in Europa bezocht. Wat en hoe?

De trip heb ik geboekt bij SRPRS.ME, een nieuw reisbureau waarbij je de bestemming pas hoort op het vliegveld. GAAF! Samen met mijn zusje heb ik een multi-city trip geboekt. Hierbij zouden we in 9 dagen 3 steden bezoeken. We zijn mega city-trippers. Dit is een ideale vakantie voor ons!

Op 4 juni zouden we vertrekken. Na een korte nacht (niet kunnen slapen van de spanning, go figure) vertrokken we samen met mijn vader en zijn vriendin naar Schiphol. Daar eenmaal aangekomen moesten we een code openkrassen en deze op onze persoonlijke pagina invoeren. Dán zou er komen te staan wat onze eerste bestemming zou zijn.

Bestemming 1: Praag!
We gingen naar Praag! Een onwijs gave stad waar je echt eens een keer geweest moet zijn. Ik snap wat je misschien denkt; “Praag? Tsjechië? He bah, echt zo een oostblokland.” Zo dacht ik namelijk ook, maar de stad is prachtig! Alles is er spotgoedkoop, dus je kan je lol op. Wij hebben bij een 5-sterrenhotel gegeten voor € 30,00 per persoon! Je lacht je toch de ballen uit de broek?

Goed, na 1,5 dag Praag was het alweer tijd voor de volgende bestemming. Eigenlijk konden we gewoon NIET wachten tot op het vliegveld, dus hebben we de bestemming bekeken voordat we gingen slapen.

Bestemming 2: Milaan!
Ah, Milaan! Beter kon het volgens mij niet worden. Hoe graag ik al eens naar Milaan zou gaan! Alleen Milaan staat wel weer bekend om een dure stad met niet hele vriendelijke inwoners. Niets is minder waar. Ons hotel was prachtig. De service was echt top! We zaten midden in het centrum. Hebben de dom bezocht en zoveel fijne winkels. Je kan natuurlijk niet weg uit Milaan voordat je goed geshopt hebt! Uiteraard hebben we ook het echte Italiaans eten geproefd: Risotto, pizza en een echte Gelato!

Milaan was ook alweer na 1,5 dag voorbij. We wilden echt niet weg! Het was daar zó fijn. Het hotel was heerlijk, de mensen waren super vriendelijk. We waren verliefd op Italië en Milaan! Maar we moesten toch verder.. Uiteraard hebben we weer niet gewacht tot op het vliegveld en hebben we voor het slapen gaan onze derde en laatste bestemming onthuld.

Bestemming 3: Lissabon!
Oh, wauw! Ook leuk! Dachten we.. Zoveel verwachtingen hadden we van Lissabon. En het was ook écht wel mooi, maar de mensen waren er niet heel vriendelijk. In het centrum was het erg gezellig, maar op iedere hoek van de straat probeerde de drugdealers een zakje in je handen te drukken. Ik heb denk ik 2 keer bijna een zakje cocaïne in m’n handen gekregen en 3 keer een zakje wiet. Ik kan je vertellen.. Daar voel je je héél ongemakkelijk bij.

Wat ik al zei.. We hebben ook heel veel mooie dingen gezien. Kastelen, Oceania en mooie natuur. Oceania is een dierenpark van de oceaan. Hier hebben we heel veel leuke en bijzondere vissoorten gezien, waarvan je denkt “Huh? Wat is dát dan?” Het hotel was ook niet top, want we hadden geen Wi-Fi in de kamer, alleen als ik op een heel ongemakkelijke manier ging liggen op de grond van de badkamer. Zo heb ik dan ook regelmatig gelegen.

We hebben een onwijs gave vakantie gehad in deze drie steden. De mindere steden zitten er helaas ook tussen, maar dan weet je dat meteen voor de volgende keer! Ik ben wel heel erg blij dát ik er geweest ben en ik kan niet wachten tot mijn volgende avontuur begint.. Ik ga namelijk in augustus een weekje naar Rome! Zin in!

Traveling is the only thing that costs money, that makes you richer.

Liefs,
Sylvahna

Delen:

12 Reacties

 1. Daphne
  juli 7, 2016 / 18:00

  superleuk! in augustus ga ik met mijn derde srprs.me trip! als er anderen zijn die misschien een kortingscode van me willen laat het me weten!

 2. juli 7, 2016 / 18:42

  Gaaf! Ik wil ook echt nog een keer met sprs.me op vakantie, lijkt me tof. Praag ga ik over een kleine twee weken naar toe, zin in! Ik ben vorig jaar in Rome geweest, Rome is echt de prachtigste stad die ik ooit heb gezien <3

  • Daphne
   juli 9, 2016 / 07:37

   zie mijn comment hierboven, als je een kortingscode wilt let me know!

 3. Maaike
  juli 7, 2016 / 19:44

  Leuk artikel :-) Wat leuk 3 steden in 9 dagen! Ik reis ook zoveel mogelijk en het liefst elke keer naar iets anders. Wat jammer dat je Lissabon wat minder vond. Ik ben hier vorig jaar in juni geweest en vond het echt geweldig! Wij zijn toen naar Castelo São Jorge geweest (aanrader!) en vonden juist het kleinschalige van de stad, het eten (goedkoop!!) en het tripje naar het strand van Cascais superleuk. Hebben zelf niks gemerkt van drugsdealers enzo, snap dat dat wel erg vervelend is.
  In Praag en Milaan (alleen op het vliegveld voor een transfer haha) ben ik nog nooit geweest, maar Praag staat zeker op m’n travel list.

 4. Ansofie
  juli 7, 2016 / 20:21

  Wat jammer dat Lissabon zo is tegengevallen! Ik ben 3 weken geleden naar daar geweest, en vond het net een fijne/mooie stad en vooral een relaxte sfeer.
  Mensen waren heel vriendelijk en behulpzaam, al was het soms wat moeilijk met de (oudere) mensen en hun beperkt Engels.
  Het stukje van de drugsdealers heb ik zelfs helemaal niet ervaren gehad. Jammer dat je het zo hebt ervaren,
  gelukkig heb je nog prachtig Milaan en Praag gehad.
  Die laatste ben ik zelf nog niet geweest, maar ben ik nu toch ook weer extra benieuwd naar geworden!
  Veel plezier in Rome!

 5. juli 7, 2016 / 20:30

  Dit wil ik zooo graag een keer doen! Lijkt me echt gaaf om volledig verrast te worden en zo nieuwe plekken te ontdekken. Hopelijk kan ik iemand eens overhalen…

 6. Ilse
  juli 7, 2016 / 21:12

  Wat lijkt me dat onwijs gaaf om te doen zeg!

 7. Silke
  juli 7, 2016 / 22:03

  Leuk stukje! Ik denk wel dat je net een verkeerde indruk hebt gekregen van Lissabon, jammer! Ik ben er vorig jaar zomer geweest en ik vond het super! Lekker gegeten tussen de locals, mooie straten en vriendelijke mensen!

 8. juli 8, 2016 / 08:39

  Lijkt me zo ontzettend leuk! Wil ik ook wel eens doen. :-)
  Wel verschrikkelijk vervelend, die drugdealers in Lissabon.

 9. juli 8, 2016 / 08:39

  Oh wat tof zeg!Lijkt me heel leuk, alleen het lijkt me jammer dat je zo snel weer weggaat overal

 10. juli 8, 2016 / 10:36

  Geweldig he om te kunnen reizen. Gelukkig ook veel van deze steden mogen bewonderen. Leuk stukje, veel herkenbare dingen :)

 11. liesel
  juli 8, 2016 / 19:45

  Ik was een maand geleden in Lissabon, en heb toch een hele andere ervaring dan jij. Geen drugsdealers gezien gelukkig. Vond het echt een mooie stad en Sintra wat er dichtbij ligt is ook echt de moeite waard, evenals Cabo da roca.
  Praag is ook heel erg leuk inderdaad! Milaan ben ik nog nooit geweest.