GUESTBLOGGER: De ultieme forceer-de-zomer beginnersguide (Anne)

“Anne studeert Media & Cultuur aan de UvA en zou het liefst willen dat het altijd zomer was. Daarom heeft ze een beginnersgids gemaakt om de zomer terug te forceren. Je moet het eh… misschien niet heel erg serieus nemen ;-)”

 photo Recently Updated338.jpg

There’s no denial: winter is coming. Ik merk het zelf aan de haatverhouding die zich weer langzaam ontwikkelt tussen mijn wekker en mij, als ik om half zeven ’s ochtends ruw uit mijn slaap word gewekt. Donkere ochtenden, een kont die vastvriest op mijn zadel, droge lippen, snijdende wind, na een lange dag school weer in het donker op huis aan: als ik er al aan denk krijg ik zin om mijn leven on hold te zetten en een lange winterslaap in te lassen. Nu kan ik me natuurlijk overgeven aan de winter: gewoon een extra trui aan, sneeuwpoppen bouwen alsof ik er lol in heb en me verlekkeren aan stamppotten, warme chocolademelk en urenlange binge sessies op Netflix. Ware het niet dat ik verzetten altijd net even iets leuker vind (me overgeven aan de situatie doe ik wel als ik later achter de geraniumpjes zit) en daarom geef ik jullie tien tips om de zomer gewoon in je leven te forceren. Echt, het werkt!

 photo Screen Shot 2016-11-19 at 16.09.10.png

Onthoud: dit is klinkklare onzin!

1. Sta op met een lach en trek de gordijnen met een flinke ruk open. Roep dan heel hard tegen jezelf: ‘Wat een mooie dag, en wat een heerlijke zon. En hoor ik daar nou al de vogeltjes fluiten?’ Het maakt niets uit dat het in werkelijkheid donker is, pijpenstelen regent en die vogeltjes allang zijn vertrokken naar het zuiden. En het doet er ook niet toe dat je je dag op een ‘echte’ zomerdag ook niet zo zou beginnen. Om in de zomerse sferen te komen is overdrijven noodzakelijk.

 photo Screen Shot 2016-11-19 at 16.09.18.png

Wie dit ook mag zijn: hij snapt het helemaal!

2. Zoek op de NOS-website wat weerberichten op van afgelopen juli en augustus, en zet deze op. Blijf in je hoofd vooral herhalen: ‘dertig graden, volop zon, zacht briesje.’ En bedenkt dat hoe jij dingen ervaart, vooral een kwestie van perceptie is. Weet je nog dat je altijd die onvoldoendes voor wiskunde ontkende? Zo kun je dat ook doen met wind, hagel en regen.

 photo Screen Shot 2016-11-19 at 16.09.30.png

Rapper Kid Ink wijdt zelfs een heel album aan mijn methode!

3. Geef jezelf een volledig scrubbehandeling, lak je nagels en scheer de boel alsof je die middag naar het strand gaat. Trek vervolgens je bikini aan onder je trui, neem altijd een zonnebril mee en vervoer je schoolboeken het liefst in een strandtas.
4. Eet elke dag salades, veel aardbeien nectarines (oké, niet echt goedkoop of milieuvriendelijk, maar hoe belangrijk is dit nu eenmaal ten opzichte van het vasthouden van je zomergevoel?) en bestel overal waar je komt cola met extra ijs. Of cocktails.
5. Ook een goeie: ga nooit binnen zitten op terrasjes, altijd buiten. Al moet het hele terras geopend worden voor jou of moet het ijs van de stoelen geschraapt worden, jij gaat niet toegeven.
6. Gooi na je wasbeurt een kopje zeezout in je haar en spoel goed door. Beach hair is on it’s way!
7. Negeer iedereen die zijn zin begint met ‘Bah’ of ‘Vies weer…’ of ‘Wat koud…’ Dit zijn demonen, erop uit om jouw weg naar een eeuwige zomer te verzieken. Blokkeer ze, negeer ze of geef ze jouw sjaal: you don’t need it.
8. Geen zorgen: dat middagdutje die je nu gebruikt om je aankomende herfstdip de kop in te drukken, kun je gewoon blijven inlassen. Noem ‘m alleen nu ‘siësta’.

Dat waren mijn acht ultieme forceer-de-zomer-tips. Nu hoor ik je denken: is dit niet allemaal wat overdreven? Ja het is overdreven, maar met halve inzet behalen we natuurlijk geen resultaten. Wie gezegd heeft dat kleine stapjes voor veel verandering zorgen, is een leugenaar. Go big or go home. En mocht je je afvragen of dit niet allemaal een grote grap is: ik ben bloedserieus. Dus… wie zie ik morgen in Zandvoort aan Zee?

Liefs,
Anne

Delen:

10 Reacties

 1. november 26, 2016 / 13:55

  Lol nee voor mij slaat deze blog de plank mis. In mijn ogen kan je veel beter het huidige seizoen omarmen door fijne dingen te doen die bij dat seizoen passen en dáár wat van te maken. :)

 2. november 26, 2016 / 13:56

  Leuk artikel :D

 3. Ilse
  november 26, 2016 / 14:14

  Haha, wat een leuk artikel!

 4. november 26, 2016 / 14:56

  Dit stuk is geweldig. En echt op mijn lijf geschreven. :’)
  Ben zelf ook echt een gigantische winter en kou-hater. Ik mis de zomer zo erg!!

 5. Renske
  november 27, 2016 / 01:28

  Hahaha ik vind je een Held!

 6. november 27, 2016 / 11:36

  Hahaha, leuk artikel! Fake it till you make it, zullen we maar zeggen. Alhoewel ik ook stiekem heel erg veel van winter(sport) houd!

 7. N
  november 27, 2016 / 12:15

  Hahaha top dit!

 8. Irene
  november 27, 2016 / 13:03

  Wat een geweldig stuk! Ben het volledig met je eens als zonfreak.

 9. M.
  november 28, 2016 / 12:22

  Haha superleuk en humoristisch geschreven!

 10. Marieke
  november 29, 2016 / 18:00

  Haha ik hou van de winter, maar heb enorm gelachen om je blog. Leuk geschreven!