GUESTBLOGGER: It’s not about what you eat between Christmas and New Year… (Veerle)

Veerle en ik zijn allebei team #alwayshungry, maar als je je altijd maar laat gaan (wat in december heel gemakkelijk gaat) krijg je je broek op 1 januari niet meer dicht. Ze heeft voor ons drie tips om de feestdagen met niet al te veel extra gewicht door te komen. Haar idee voor eerste kerstdag vind ik alvast fantastisch.”

 photo Desktop3180.jpg

Het gaat niet om wat je tussen kerst en nieuwjaar eet, maar om wat je tussen nieuwjaar en kerst eet… Een uitspraak die mij (#alwayshungry) hoop geeft. Een vrijbrief om eens helemaal los te gaan met de feestdagen! Terwijl Annemerel heerlijk vertoeft in Curaçao, probeer ik in Nederland de donkere, koude, en vaak natte dagen door te komen. Maar hier ben ik vast niet de enige in?! Maar toen de herfst zijn intreden deed, is ook het aftellen naar de feestdagen begonnen! En wat ben ik dol op de feestdagen… Gezellig samenzijn met familie, lekker eten, soms wat cadeautjes. Ik ben van mening dat je hier met volle teugen van moet genieten, maar ik wil ook graag op 1 januari nog in mijn broeken passen. Daarom geef ik hieronder 3 tips om de feestdagen door te komen!

– Probeer de feestdagen sportief te beginnen. Natuurlijk is het heerlijk om uit te slapen, maar hoe lekker is het om flink wat calorieën te verbranden, die je er vervolgens ’s avonds weer aan kunt eten! Het zou fantastisch zijn om eerste kerstdag, 25 december, te beginnen met 25 km hardlopen (dit klinkt echt als iets wat Annemerel zou doen). Ik moet toegeven, het idee is leuk, maar ik heb zelf nog nooit zover gerend! Mocht dit je een beetje te gek zijn… Wandelen, fietsen, schaatsen, je kunt dit uiteraard naar eigen wens invullen.

– Daarnaast is er tijdens de feestdagen meestal eten in overvloed. Zoveel lekkers waarvan je kunt genieten. Vaak probeer ik de rest van de dag wat minder te eten, om te zorgen dat ik ’s avonds extra trek heb. Zo kun je bijvoorbeeld een smoothie maken (vol vitamientjes!) of wat dacht je van een vers bananenbrood? En ik kan bijna niet geloven dat ik dit zelf zeg, maar probeer vooral te genieten van wat je echt lekker vindt! Dit zorgt ervoor dat je de volgende dat ook weer lekker kunt eten, en je aan het einde van de avond niet met buikpijn in bed ligt.

– And last, but not least… GENIET VOORAL! Het is maar één keer per jaar december en je bent samen met je familie en vrienden. En zeg nou zelf… Met ieders drukke schema van tegenwoordig, zijn dit zeldzame momenten waarop iedereen samen komt. En hou je vooral vast aan de gedachte dat het er niet omgaat wat je met de feestdagen eet, maar wat je de rest van het jaar eet!

Mocht het toch een beetje uit de hand lopen allemaal, dan begin je gewoon, net als ieder jaar, met een aantal goede voornemens om weer ‘summerproof’ te worden.

Liefs,
Veerle

Delen:

6 Reacties

 1. november 25, 2016 / 12:05

  Wat een handige tips! Mijn persoonlijke tip is om te stoppen met eten als je vol begint te raken en niet veel te veel te eten. Beter een restje over zodat je de dag erna nog een keer ervan kan genieten dan dat alles op moet!

  Of, wat ook goed werkt. Een kwart van iedere portie doorschuiven naar hongerige mannelijke tafelgenoten. De kerstgedachte is immers “alles delen” haha.

 2. november 25, 2016 / 19:51

  Goede tips, ik voel me altijd zo schuldig na de kerstdagen! Maar met deze tips zal dat vast meevallen. Goed idee om ’s ochtends lekker te gaan hardlopen en een smoothie als ontbijt te nemen ?, die ga ik onthouden!

 3. november 25, 2016 / 20:34

  Fijne tips! Minder eten overdag probeer ik ook vaak, maar meestal werkt dat bij mij averechts. Dan ga ik ’s avonds helemaal los omdat ik overdag niet zo veel gegeten heb.. Dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling.

 4. november 26, 2016 / 03:02

  Precies: gewoon genieten hoor! Zolang je in beweging blijft, en vooral tussen nieuwjaar en kerst, blijf je gewoon slank. Leuke tips en leuk geschreven! ??

 5. Ilse
  november 26, 2016 / 12:13

  Handige tips, gelukkig kom ik niet zo snel aan en ik ben helemaal niet met gewicht enzo bezig. Maar sportief eerste kerstdag beginnen is sowieso een goed plan!

 6. Kirsten
  december 12, 2016 / 16:22

  Wat een leuke tip! Ik heb het gelijk ingepland 1e kerstdag