GIRLSCAMP: Finish! + Summer Holiday Tips

 photo GIRLSCAMPFINISH.jpg

Gisteren was de laatste Girlscamp bootcamp (waar ik helaas niet bij kon zijn) en nu is het dus echt ten einde… Girlscamp! Zeven weken lang gaven we jullie een challenge en inmiddels moet het zover zijn, je bent klaar om zelf verder te gaan en je bent klaar voor de zomer.

We begonnen met de basis, cardio, gingen verder met water drinken (en de frisdrank laten staan), vervolgens werd er aan onze buikspieren gewerkt, om de week erna op onze suikerinname te letten. In week vijf gaven we jullie tips voor een sexy beach bum en de week erna droegen we jullie op iedere ochtend gezond te ontbijten. Vorige week moesten jullie alles herhalen en voor komende week, komende maand, komende …. willen we eigenlijk hetzelfde zeggen. Keep it UP!

Natuurlijk mag je in de vakantie iedere dag een ijsje. Hell, ik ga zelf iedere dag voor twee ijsjes. Het is vakantie! Helleeeeuuuuu! Maar ik kies dan wel vaak een sorbet of een waterijsje, de magnums en het chocolade ijs neem ik níet twee keer per dag (maar als ik daar trek in heb neem ik het ook gewoon hoor!). Ik ga in de vakantie ook echt niet leven op één Aperol per week, nogmaals… hallo, het is vakantie! Maar ondertussen zorg ik ook dat ik iedere dag voldoende beweeg. Ik probeer hard te lopen, trek af en toe wat baantjes, doe wat buikspieroefeningen wanneer ik in de zon lig en ga fietsen met mijn vader en zusje. Af en toe laat ik de pasta voor wat hij is en kies ik voor een salade, ik neem niet iedere dag een croissant met nutella maar kies ook gewoon voor scrambled eggs (met een heel klein beetje brood).

Doordat je op vakantie net iets vaker je bikini aan hebt ben je je ook wat bewuster van je lichaam. Althans, dat heb ik…. Daardoor maak ik vaak net iets makkelijker gezonde keuzes en beweeg ik net iets vaker. Ik heb ook het geluk dat stilzitten niet echt mijn ding is.

Om af te sluiten, wat tips om op vakantie niet 5 kilo aan te komen:
– Beweeg! Zeg ja als iemand je vraagt om te badmintonnen, loop ’s ochtends vroeg een rondje hard, loop naar dat ene leuke dorpje in plaats van dat je de bus (of de auto) neemt.
– Drink véél water! Ik drink met warm weer minstens twee liter, vaak nog wel meer.
– De periode tussen de lunch en het diner overbruggen? Ik kies op vakantie vaak voor olijven als snack in plaats van een grote bak chips (die bij ons standaard om 18.00u op tafel wordt gezet).
– Ontbijt sowieso iedere dag. Het is (volgens mij) nog beter om te ontbijten met een croissant met Nutella dan je ontbijt over te slaan. Als je je ontbijt overslaat heb je de hele dag zoveel meer trek in (foute) dingen.
– Lig je lekker op je handdoekje op het strand? Waarom doe je niet even en paar minuten buikspieroefeningen. Ik doe vaak wat leg raises.. Ik doe mijn benen dan niet te hoog en maak de bewegingen langzaam. Net genoeg om mijn buik aan het werk te zetten, net niet genoeg om andere strandgangers raar op te laten kijken ;-).

ENJOY YOUR HOLIDAY!

Liefs,
Annemerel

Delen:

9 Reacties

 1. juni 15, 2014 / 11:12

  Aankomende donderdag naar Italië met als eindbestemming 5 dagen Rome. Met dat blijven bewegen gaat het dus helemaal goed komen (en met die twee ijsjes per dag waarschijnlijk ook ;))

 2. juni 15, 2014 / 11:32

  Scheelt meteen weer dat ik met het warme weer waterijsjes veel lekkerder vind dan een magnum :)

 3. juni 15, 2014 / 12:01

  Inderdaad hoor, vakantie is er om van die ijsjes te genieten :) Wel ben ik inderdaad bewust bezig met mijn lichaam als ik de hele dag in bikini rondloop. Fijne vakantie meid

 4. juni 15, 2014 / 12:05

  Helemaal waar! En ik vind het absoluut niet erg als het zonnetje schijnt en de temperatuur is aardig aan de hoge kant, om wat extra baantjes te trekken in dat zwembad. ;-) X

 5. juni 15, 2014 / 12:09

  Aah ik vind het zo moeilijk om de chips te laten staan die inderdaad iedere dag op tafel wordt gezet in de vakantie. AAHG zo lekker!

 6. juni 15, 2014 / 13:00

  Ik vertrek binnen twee weken op vakantie dus je tips ga ik zeker onthouden :-)

 7. juni 15, 2014 / 21:30

  Leuke tips! Ik dacht al dat ik de enige was die buikspieroefeningen op het strand doet haha, blijkbaar niet dus!

 8. juni 16, 2014 / 08:11

  Slimme tips! Het scheelt inderdaad wel dat je in bikini loopt, dan maak je sommige keuzes inderdaad net wat anders, haha. Ik heb nu wel echt al weer helemaal zin in de vakantie!