GIRLSCAMP: Challenge #2 – It’s All About Hydration!

 photo workout.jpg

Deze week ben je (als het goed is) aan de slag gegaan met de eerste uitdaging, zes keer een half uur cardio. Fietsen naar school, wandelen door de stad, zwemmen, hardlopen, touwtje springen… alles telde mee. We hebben al jullie vorderingen gevolgd via Facebook en zijn super trots op jullie. Maar eh… vanaf morgen hebben we gewoon weer een nieuwe challenge. Geen tijd om feest te vieren dat je het gehaald hebt, vanaf morgen gaan we aan het water!

Jup, je leest het goed. Nadat we afgelopen week gefocust heb op bewegen, gaan we ons dit keer druk maken om het vocht dat we binnenkrijgen. Deze week gaan we minstens twee liter water per dag drinken. Waarom? Water is hartstikke belangrijk voor een goed functionerend lichaam..

1. Het zorgt voor meer energie, je hersenen bestaan voor een groot gedeelte uit water. Water drinken helpt met denken, focussen en concentreren. Daarnaast krijgt je energielevel ook een boost!
2. Het zorgt voor gewichtsverlies, je hebt minder honger en het zorgt voor een verhoogd metabolisme.
3. Het spoelt giftige stoffen weg door zweet en plassen. Ook zorgt dit voor een verminderde kans op nierstenen.
4. Het zorgt voor een mooiere huid, het hydrateert je huid, houdt het zacht en fris. Er is geen beter anti-aging product!
5. Het zorgt voor een gezonde stoelgang en gaat constipatie tegen.
6. Het geeft het immuunsysteem een boost.
7. Het gaat hoofdpijn tegen, dit gaat namelijk vaak samen met een tekort aan vocht.
8. Het gaat krampen tegen in je spieren.
9. Het geeft je een goed humeur, wanneer je lichaam goed functioneert voel je je veel gelukkiger.
10. Je bespaart geld want water is zo goed als gratis!

Bron: Mindbodygreen.com

Volgens mij zijn dat genoeg redenen om van je waterfles te houden en je kopje thee te houden, nietwaar? Als je dit zo leest, lijkt genoeg water drinken de oplossing van AL je problemen, haha. Nou is dat natuurlijk ook niet helemaal het geval (denken wij), maar genoeg water drinken voorkomt wel een heleboel ellende.

Goed, wat zijn de regels voor deze waterweek?
– Iedere dag drink je minstens 2 liter water (water, groene thee, witte thee, water met een smaakje)
– Je mag hooguit één kopje koffie per dag.
– Het liefst drink je de hele week geen alcohol, maar heb je deze week een leuk feestje? Dan gaan we je echt niet vertellen dat je niks mag drinken. Maar… drink niet te veel (hooguit drie glazen) en wissel ieder drankje af met een glas – je raadt het misschien al – water.
– Frisdrank wordt deze week op de zwarte lijst gezet, evenals fruitsap uit pak. Zelfgemaakte smoothies en juices mag je wel drinken.

MAAR DAT IS NOG NIET ALLES!

Dacht je dat je klaar was met bewegen? You. Thought. Wrong! Deze week gaan we voor minstens drie BEWUSTE cardiosessies. Dat betekent dus dat je deze week minstens drie keer bewust op de fiets stapt, je skeelers aantrekt, je hardloopschoenen aantrekt en je minstens een half uurtje gaat bewegen. Maak daarnaast zo min mogelijk gebruik van het OV (neem de fiets, ga lopen!) en neem de trap in plaats van de lift of roltrap. Keep on moving ladies!

Zijn jullie er klaar voor meiden? Hoe hebben jullie afgelopen week ervaren? Zien we jullie deze week ook weer in onze Facebookgroep?

Liefs,
Esmée, Danique & Annemerel

Delen:

30 Reacties

 1. mei 4, 2014 / 11:09

  ik wilde vorige week meedoen maar ik had toch net wat meer last dan verwacht van mijn ontsteking. Gelukkig is dat nu over! Ik ga deze week ook die van vorige week inhalen en uiteraard 2 liters per dag drinken maar stiekem deed ik dat al dus dat zal niet moeilijk zijn. Met de antibiotica heb ik al sowieso dik 2 weken geen alcohol op gehad hahaha!

 2. mei 4, 2014 / 11:11

  Ik doe niet mee met deze challenge maar het water drinken vind ik wel een hele goede inspiratie. Ik drink zo slecht dat ik vanaf nu ook maar eens ga letten op die twee liter. Meteen maar even een kan thee zetten ;)

 3. mei 4, 2014 / 11:29

  Ja, leuk! Ik drink echt te weinig water, dus deze week ga ik er extra op letten.

 4. mei 4, 2014 / 11:30

  Ik zou eigenlijk veel meer moeten drinken! De twee liter red ik nu echt niet op een dag!

 5. Manon
  mei 4, 2014 / 11:31

  Vorige week helaas niet mee kunnen doen omdat ik ziek was, maar deze week ga ik er voor! :D

 6. mei 4, 2014 / 11:46

  Goed drinken is inderdaad zo belangrijk! Maar je moet wel oppassen dat je geen liters per dag gaat drinken….. Kun je zelfs een vergiftiging van krijgen. 2 liter per dag is perfect

 7. mei 4, 2014 / 11:54

  De vorige challenge is niet helemaal gelukt, wel elke dag gesport maar niet altijd cardio. Deze challenge gaat wel goed komen!;)

 8. mei 4, 2014 / 12:03

  Handig om te weten, ik moet echt meer water drinken!

 9. Patricia
  mei 4, 2014 / 12:03

  Oh yeah! Let’s do this! Nu al benieuwd naar alle updates in de #girlscamp Facebook groep. Dat helpt zoveel! Dankjulliewel allemaal :)

 10. Desiree
  mei 4, 2014 / 12:12

  dit moet ik echt gaan leren, drink veeeeel te weinig!

 11. Kimberly
  mei 4, 2014 / 12:43

  Ik heb eens een vraagje, ik drink altijd de thee van de albert hein. De mango chai. Nu was ik naar de ingredienten aan het kijken en er staat geconcentreerd mangosap en maltosextrine tussen. Nu vraag ik mezelf af of je dan eigenlijk nog wel iets ‘puur’ aan het drinken bent. Want ze moeten in principe niet de ingredienten van het geconcentreerde sap erbij te zetten en hier zit toch ook vaak suiker in? Of niet? Ik zit zeker aan 2 liter thee per dag maar ik wil geen suikers en onnodige dingen binnenkrijgen zonder dat ik het weet. Is er iemand die hier een antwoord op weet?

 12. ilse
  mei 4, 2014 / 12:56

  Dit gaat nog een uitdaging worden zeg, ben meer geneigd naar ice-tea uit pak dan water of gewone thee! En dat word morgen tijdens bevrijdingsfestival dus niet te veel alcohol drinken!

 13. mei 4, 2014 / 13:41

  Water drinken zou ik eigenlijk veel meer moeten doen, maar op een of andere manier vergeet ik het en dit helpt me toch weer herinneren waar het goed voor is !

 14. mei 4, 2014 / 13:47

  Ik probeer sowieso altijd veel water te drinken. Als ik niet regelmatig drink begint mijn keel ook meteen pijn te doen.

 15. Elsbeth
  mei 4, 2014 / 13:53

  Moet helemaal goed komen!! Alleen morgen met mijn verjaardag wel een beetje sjoemelen met een colaatje, taartje en een glaasje wijn (of twee)
  Erg leuk initiatief zo’n Facebook pagina!

 16. mei 4, 2014 / 14:23

  Ik heb vorige week gemist, omdat ik echt extreem achter loop met Bloglovin’, maar I’m innn! Ik denk dat de cardio me deze week wel gaat lukken, aangezien ik sowieso al van plan was deze week twee keer te gaan hardlopen. De derde keer haal ik ook nog wel ergens vandaan, haha. Het drinken gaat lastiger worden ben ik bang, maar ik doe mijn best. Ik vind het cool dat je weer een nieuwe Fitforsummer hebt.

 17. Romy Oosterbaan
  mei 4, 2014 / 14:55

  Gaat helemaal lukken, dinsdag komt mijn nieuwe fiets :)! En water drink ik inmiddels genoeg! Zin in een nieuwe week!!

 18. mei 4, 2014 / 14:56

  Leuk! Voor het sporten doe ik niet mee, maar deze alleen maar water en 1x koffie enz challenge doe ik graag mee!

 19. Josine
  mei 4, 2014 / 14:58

  Echt super motiverend dit! Deze week makkelijk volgehouden, maar dat komt ook door de vakantie. Ik hoop dat ik nu school weer begint ook drie keer de tijd vind om te sporten. Gelukkig fiets ik wel elke dag 1 uur heen en 1 uur terug naar school, dus ik krijg de nodige beweging, maar dat telt helaas niet mee….;)
  Mag je wel zwarte thee drinken? En onder welke thee valt sterrenmunt thee.

 20. mei 4, 2014 / 15:32

  Dat gaat me zeker lukken! Koffie drink ik niet, frisdrank drink ik bijna nooit, wijn kan ik meestal best goed laten en twee liter water per dag red ik sowieso wel!

 21. Rani
  mei 4, 2014 / 15:34

  Wat een leuke challenge! Voordag girlscamp begon dacht ik dat ik het nooit zou volhouden, maar de challenges zijn haalbaar voor iedereen en de facebookgroep werkt heel motiverend. Ik ga zeker door tot het einde!

 22. xx.Yvonne
  mei 4, 2014 / 16:01

  Deze week goed overleefd gelukkig, en met water drinken gaat het ook wel goed komen komende week want dat doe ik toch altijd al :)
  Ik denk alleen wel dat de beweging misschien ietsje minder wordt aangezien ik over 2 dagen naar Griekenland vertrek voor een weekje relaxen. Aan de andere kant.. over het eiland en strand wandelen is natuurlijk ook gewoon beweging. Maar deze week is het vooral genieten voor mij. Na m’n vakantie dan maar weer even extra hard m’n best doen om de achterstand in te halen ^_^
  En stiekem ben ik nu dus al summer-ready aangezien ik deze week al in bikini moet rondhuppelen (al vond ik het wel moeilijk om niet te snoepen met al die feestdagen die we hebben gehad)

 23. mei 4, 2014 / 19:34

  Jaaaa, ik ben er weer bij! Ik ben sinds twee weken gestopt/geminderd met ander drinken dan water en thee. Ik woon nog thuis en eerst hadden we hier in huis een pak ijsthee staan, aanmaaklimonade, vruchtensap en voor het weekend cola. Nu neem ik alleen nog maar water en thee. Oké, soms neem ik nog wel eens een glas ijsthee, of limonade. Maar dat is hooguit eens in de week. Deze challenge wordt een eitje!

 24. mei 4, 2014 / 19:59

  Deze week ging het heerlijk bij mij. Netjes iedere dag minstens een half uur gefietst of hardgelopen en vandaag lekker mijn rustdag. Alleen maar water drinken wordt wat lastiger. Ik ben nogal van de frisdrank, maar daar wilde ik sowieso een beetje vanaf. Frisdrank komt deze week het huis dus niet in ;)

 25. mei 4, 2014 / 21:47

  Tof. I’m in :D

 26. Iris
  mei 4, 2014 / 22:12

  Net aangemeld voor de facebookgroep. Leuk!!

 27. mei 4, 2014 / 22:28

  Dit is een moeilijke :-) ik heb haast dorst dus ik vergeet wel eens gewoon te drinken waardoor ik amper mijn 1L haal. Ik probeer!

 28. mei 4, 2014 / 23:26

  De cardio en het drinken van water moet lukken, alleen of het ook echt 2L wordt, dat is maar de vraag. Ik heb een ontzettend kleine blaas en moet dan om de 15 minuten naar de wc, wat mijn leraren absoluut niet op prijs stellen. Maar ik ga het proberen!

 29. mei 5, 2014 / 00:01

  Ben ik vanochtend vast goed begonnen! Na de girlscamp de rest van de middag door de stad gewandeld! En de nodige koppen thee die we genuttigd hebben! Een goed begin is het halve werk’!

 30. Rianne
  mei 6, 2014 / 11:39

  I’m in! Gisteren 35 minuten gefietst (van het Malieveld naar Kijkduin) met iemand achterop vol in de zon. MAN dat was nog eens een workout. Ook heb ik een water app gedownload die me steeds meldingen geeft, dus dan ga ik het sowieso niet vergeten :) Leuk dit!