MOVIES: 10 movies I’ve watched religiously in my teens

 photo RecentlyUpdated546.jpg

Tegenwoordig open ik op een vrije avond Netflix en heb ik een volledige videotheek tot mijn beschikking. Tijdens mijn tienerjaren was dat net iets anders. Dan had ik een film en keek ik die 100.000 keer. Niet alleen omdat ik het een hele leuke film vond, maar ook omdat ik iedere nieuwe film moest kopen en dus niet zomaar een filmpje kon kijken waar ik op dat moment zin in had. Veel films heb ik dus ontelbaar keer gezien en dat maakt het pure nostalgie om zo’n film terug te kijken.

Mijn eerste favoriete film ooit was The Parent Trap met Lindsay Lohan uit 1998. Ik keek de film voor het eerst samen in de bioscoop met mijn oma, op vertoon van mijn Tinapas (Alle Tina Mazzelmeiden – wie kent dat nog – mochten op vertoon van hun pas gratis naar de film). De jaren erna heb ik de film zo vaak gekeken dat ik op dit moment nog alle conversaties uit mijn hoofd ken. Ik wilde net zo zijn als Lindsay, wilde hetzelfde haar, wilde een spijkerjasje en moest naar Londen. Oh en ik wilde op kamp.

10 Things I Hate About You keek ik tijdens mijn elfjarige verjaardagsfeestje en was de eerste film waarin ik in aanraking kwam met Amerikaanse Highschool’s. Needless to say, het bleef niet bij één keer kijken.

The Princess Diaries, loved. it. En nu ik de trailer weer bekijk denk ik alleen maar… wanneer heb ik tijd om deze film weer eens te kijken?

Vervolgens kwam mijn obsessie met de Lizzie McGuire Movie. Nadat ik eerst een aantal jaar iedere avond de serie keek op Ketnet. Het woord ‘fabulous’ werd mijn favoriete woord na het zien van deze film ‘Goodbye Lizzie McGuire, Hello Fabulous!’. Ik keek deze film nog steeds regelmatig, zonder gênte.

Een paar maanden later verloor ik voor het eerst mijn hart. Orlando Bloom was de veroorzaker, als Will Turner in Pirates of the Caribbean. De eerste Pirates of the Caribbean film heb ik ontelbaar vaak gezien en net als met alle andere films die ik veel te vaak bekeken heb, kan ik alle conversaties letterlijk meepraten. Alle andere POTC-films konden me trouwens absoluut niet boeien.

Ongeveer tegelijkertijd keek ik ook vrijwel iedere week de film Freaky Friday met Lindsay Lohan. Niet alleen omdat ik GROOT Lindsay fan was, maar ook omdat Chad Michael Murray best wel HOT was.

Nog een Lindsay Lohan film, Mean Girls! Welk meisje van mijn leeftijd heeft deze film niet gezien?! De film werd afgelopen week 10 jaar oud! Wow, that means.. I AM OLD!!!

En omdat we dan toch lekker met de Hilary Duff en Lindsay Lohan films bezig zijn… A Cinderella Story met Hilary Duff en Chad Michael Murray was ook zo’n film die ik het liefst iedere avond keek. Ooooooh wat wilde ik toen graag Hilary zijn en Chad was na Orlando mijn tweede liefde.

Sisterhood of the Traveling Pants, de film die me introduceerde met Blake Lively en me uiteindelijk zelfs nog aan het hardlopen kreeg. Needless to say, die film heb ik HEEL erg vaak gezien (voordat ik deze film zag stond hardlopen voor mij gelijk aan steken in mijn zij).

Nadat ik eerst drie keer het boek gelezen had, kwam in 2006 de film The Devil Wears Prada eindelijk uit. Hoewel het de wereld van Vogue misschien in een kwaad daglicht moet stellen, wilde ik na het zien van deze film maar één ding, werken voor Miranda Priestly. Ook al weet ik zeker dat ik het daar ook nog geen week uit zou houden.

Delen:

43 Reacties

 1. mei 4, 2014 / 17:16

  Wauw, het is allemaal zo herkenbaar! Er zijn er echt maar 2 die ik niet kende, maar ik was (en ben) dol op de rest!!

 2. Tessa
  mei 4, 2014 / 17:30

  10 things i hate about you blijft zo leuk hihi! En ik vind the devil wears prada ook zo leuk!

  xxx

 3. mei 4, 2014 / 17:34

  Er staan een aantal leuke films tussen!

 4. mei 4, 2014 / 17:45

  The parent trap, mean girls, the devil wears prada, the pirates, the princess diaries en a cinderella story zijn ook echt mijn lievelingsfilms van vroeger!! Heel erg maar de meeste kan ik ook gewoon helemaal mee zeggen hahaha :) Aaargh ik ga vanavond nog maar eens the princess diaires kijken denk ik !!!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 4, 2014 / 18:43

   Ik ben hem nu aan het kijken :D

 5. Lara
  mei 4, 2014 / 17:50

  Haha zo leuk dat The Sisterhood of the Traveling Pants jou aan het hardlopen heeft gekregen! Ik kan me nog herinneren hoe gaaf ik Blake vond die over het strand rende met haar lange blonde haren wapperend in de wind.

 6. mei 4, 2014 / 17:58

  Sisterhood of the traveling pants is zo leuk! Bedankt voor deze blog, ik ga hem van de week weer eens kijken! En 10 things I hate about you, ik werd zó verliefd op Heath Ledger. Heerlijk!

 7. mei 4, 2014 / 18:02

  Jaaa! Ik hou echt van alle bovenstaande films :) Ik ga zo even Parent Trap kijken :)

 8. mei 4, 2014 / 18:06

  Haha jaaa The princess Diaries! Die heb ik laatst nog gekeken :D en Grease keek ik ook heel vaak.

 9. Brechtje
  mei 4, 2014 / 18:09

  Op the devil wears prada na zou ik precies hetzelfde lijstje hebben ;)

 10. Yvette
  mei 4, 2014 / 18:19

  Dit lijstje zou zo bij mij vandaan kunnen komen. En die Orlando Bloom crush ben ik ook guilty aan. Oh wat was ik daar verliefd op. Zelfs de meest slechte films met hem erin moets ik zien haha.

  • Annemerel
   Auteur
   mei 4, 2014 / 18:44

   Ik ook… en hij heeft in een aantal HEEL slechte films gespeeld :’). De enige andere leuk film vond ik Elizabeth Town met Kirsten Dunst!

 11. mei 4, 2014 / 18:36

  A cinderella story, ik kan nog helemaal weg zwijmelen bij die film haha. Ik heb de meeste ook gezien, een stuk of 10 keer…

 12. mei 4, 2014 / 19:12

  Van het lijstje ken ik de meeste films en ik hou vooral van van die echte meiden films! The pirates of the carribean is alleen niet echt mijn ding!

 13. mei 4, 2014 / 19:23

  Ik heb al deze films al ontelbaar vaak gezien, dus wat dat betreft hebben we dezelfde smaak ;) Alleen The Parent Trap ken ik niet, dus die ik ga ik nog eens ergens vandaan halen, ben benieuwd :)

 14. mei 4, 2014 / 19:25

  Ik keek vroeger alles met Hilary Duff en vond The Lizzie Mcguire movie superleuk!
  En A Cinderella story was jarenlang mijn favoriete film.
  xx Stephanie

 15. mei 4, 2014 / 19:30

  Ook ik heb deze films grijs gedraaid! Sowieso alle films met Hilary en Lindsay heb ik meerdere malen gekeken. Ook de bring it on films en eigenlijk alle dansfilms behoren tot mijn lijstje met films die ik meerdere malen gezien heb.

 16. mei 4, 2014 / 19:41

  Alle door jou genoemde films vond en vind ik ook heel leuk. Lizzy McGuire de serie vond ik ook altijd super leuk om te kijken. Ja we worden idd oud haha, kan het me helemaal niet voorstellen dat die films al zo oud zijn..

 17. mei 4, 2014 / 19:51

  Ik was ook helemaal fan van Hillary Duff en Lindsay Lohan en oohh.. The princess diaries heb ik ook ontelbaar vaak gezien. Heel herkenbaar allemaal! Van deze films heb ik alleen the sisterhood of the traveling pants nog nooit gezien.

 18. mei 4, 2014 / 19:58

  Oh jaa ik heb ze ook echt allemaal gezien

 19. Marjolein
  mei 4, 2014 / 20:40

  Heeerlijk al die films. Ondanks dat ik je al jaren volg, en nog nooit een reactie geplaatst, wil ik nu toch eindelijk eens kwijt dat ik je schrijfstijl heel fijn is om te lezen!
  Bedankt voor je eerlijkheid ten aller tijden, er bestaat geen vrouw in de wereld die de verleiding van chocola zo nu en dan kan weerstaan ;)

  Keep it up !:)

 20. mei 4, 2014 / 20:42

  Aaah ja dit is zo herkenbaar! Zo leuk!

 21. mei 4, 2014 / 21:02

  Oh dit is zo herkenbaar allemaal! De parent trap vond ik echt fantastisch. Mijn zussen en ik wilde daarna ook gaatjes bij elkaar zetten met een citroen en een naald. Gelukkig vond mijn moeder dat niet zo een goed idee ;)

 22. Tessa
  mei 4, 2014 / 21:32

  Oh jeetje zo herkenbaar dit allemaal! Sisterhood of the Traveling Pants MOET ik nu echt gaan kijken

 23. mei 4, 2014 / 21:32

  Zo herkenbaar, hier zitten veel van mijn ‘oude’ favorieten bij!! De lizzie mcquire movie is echt een klassieker voor mij

 24. mei 4, 2014 / 21:35

  Aaaah nostalgie! Veel van deze films heb ik vroeger ook veel bekeken. Al moet ik er wel bij vertellen dat ik dit weekend zowel nog naar The sisterhood of the travelling pants 2 en A Cinderella Story gekeken heb, haha.

 25. mei 4, 2014 / 21:42

  Ik ken ze allemaal. En sommige kijk ik nog steeds wel eens.

 26. Silke V.
  mei 4, 2014 / 21:54

  Mijn lijstje komt bijna volledig overeen met het jouwe, enkel the sisterhood of the traveling pants heb ik niet zo vaak gekeken :-)

 27. Sascha
  mei 4, 2014 / 22:03

  OMG dubbel en dwars..ik keek m in het Nederlands..zelfs mijn moeder kent de tekst uit haar hoofd! Ik heb het een x voor elkaar gekregen om de film in de herfstvakantie iedere ochtend te kijken..waarom? haha

 28. mei 4, 2014 / 22:25

  Haha heel herkenbaar! Én de films met Mary-Kate en Ashley Olsen had ik ook al-le-maal op DVD :-)

 29. Sas
  mei 4, 2014 / 23:41

  De enige hiervan die ik (nog steeds) niet gezien heb is sisterhood of the travelling pants. Voor de rest: nothing but love. Ik heb ze ook allemaal al zovaak gezien :D

 30. mei 5, 2014 / 00:55

  Haha heerlijk die gouwe ouwe films!

 31. mei 5, 2014 / 09:56

  Vooral de films op de onderste rij bovenaan heb ik echt stuk voor stuk minimaal 100 keer gezien..

 32. Iris
  mei 5, 2014 / 09:56

  Mean Girls al 10 jaar oud….. Nu voel ik me ook oud haha!

 33. mei 5, 2014 / 11:37

  Ik voel me oud hahaha, mean girls alweer 10 jaar! 10 things I hate about you heb ik ook al tig keer gezien! De perfecte romantische comedy, hij is zo leuk! :D

 34. mei 5, 2014 / 16:09

  Oooh al deze films heb ik zoooo vaak gezien!

 35. mei 5, 2014 / 20:08

  Dit zijn inderdaad van die films die je echt kan BLIJVEN kijken. Ik heb ze nog niet eens allemaal gezien (ben dan ook van ’99), dus dat is leuk :D

 36. mei 5, 2014 / 20:54

  Oh JA! Allemaal ook gewoon <3 Heb gister toevallig nog a cinderella story gekeken haha, heerlijk.

 37. mei 6, 2014 / 20:22

  Ohh dit is zo heerlijk herkenbaar!!

 38. Nydia
  mei 6, 2014 / 22:27

  haha super herkenbaar!
  maar wat denk je van:
  – bring it on!
  – confessions of a teenage drama queen
  – she’s the man

  ik verbaas me erover dat ze het uberhaupt nog doen ;)

 39. mei 7, 2014 / 17:01

  Ik ben nog steeds fan van Hilary Duff! :D