GIRLSCAMP: All Time Favourite Ass-ercise

 photo Untitled-1.jpg

Ruim twee jaar geleden schreef ik er al over, mijn favoriete work-out voor je heupen, billen en benen. Een video van ruim 20 minuten van Exercise.TV die ik sinds begin 2010 op mijn MacBook heb staan. Soms doe ik de video een aantal maanden niet, maar als ik hem dan weer een keertje gedaan heb dan denk ik altijd… OK, hou dit gevoel vast, morgen doe je hem weer, I LOVE IT. Dat gevoel heb ik trouwens niet de hele work-out. Meestal denk ik na drie, vier minuten… jeeeeeeezus komt er ooit nog een einde aan deze video (en dan moet ik dus nog achttien minuten), maar wanneer ik eenmaal halverwege ben maakt dat gevoel plaats voor een gevoel van zen- en lenigheid.

Deze week staat bij Girlscamp in het teken van de kont. Ik mag eigenlijk niet klagen over mijn kont. Hij valt in het niet bij die van Kim Kardashian, maar hij is toch zeker aanwezig. Op mijn achttiende hoefde ik weinig te doen voor een mooi strak achterwerk, maar nu, een paar jaar later, heb ik toch iets meer te maken met de zwaartekracht. Met hardlopen blijft het wel een beetje in vorm, maar voor een pretty beach bum moet ik toch iets meer doen.

Squatten, lungen, dat soort oefeningen zijn niet heel erg aan mij besteed. Bij iedere lunge of squat die ik doe kraken mijn knieën en heupen en hoe vaak ik de oefeningen ook doe, ik voel ze altijd meer in mijn bovenbenen dan in mijn achterwerk. Daarnaast vind ik het ook gewoon saai, dat squatten en lungen. Blegh. Ik weet dat je het spannender kunt maken met gewichtjes en dergelijke, maar het is gewoon niet mijn ding. En dat is niet erg, want er zijn meerdere wegen die naar Rome (in dit geval een pretty beach bum) leiden.

Sinds een week heb ik mijn Yoga-filmpje weer afgestoft en ik ben nog steeds net zo’n fan als vier jaar geleden. Ik heb niet alleen het gevoel dat mijn achterwerk weer wat versteviging krijgt, ik ben ook leniger aan het worden. Nadat ik het filmpje één keer gedaan had merkte ik al verschil. Normaliter kan ik mijn tenen absoluut niet aanraken als mijn benen gestrekt zijn, nu kon ik ze even aantikken en nadat ik de work-out nog drie keer gedaan had, kon ik ze zelfs aanblijven raken. Hadden Arie Boomsma en mijn Fysio toch gelijk, met een beetje oefening kan iedereen dat…

En dat filmpje is niet alleen goed voor die pretty beach bum die ik voor ogen heb, doordat ik mijn benen sterker en leniger maak wordt mijn knie ook een stuk minder belast en dat is voor mij op dit moment het aller belangrijkste want eh… vrijdag… WE OWN THE NIGHT MILANO!

Omdat ik de rotste niet ben heb ik het filmpje op YouTube geplaatst, ik heb hem twee jaar geleden naar zo’n 400 mensen gemaild, maar ik kan me zo voorstellen dat ik inmiddels ook een aantal andere lezers gekregen heb en dat niet iedereen de video nog op zijn computer heeft staan.

Wat is jouw favoriete Ass-ercise?

Liefs,
Annemerel

Delen:

22 Reacties

 1. mei 26, 2014 / 17:04

  Fijn! Ik was een van de 400 mensen en een nieuwe laptop later was ik dus het filmpje kwijt. =D Ik ga dit filmpje ook weer wat vaker uitvoeren.

 2. Niya
  mei 26, 2014 / 17:33

  Ik was ook één van de 400 mensen en heb het filmpje nog altijd. Heb hem laatst weer gedaan om te kijken of ik hem wilde houden en had zoooveel spierpijn!

 3. mei 26, 2014 / 17:42

  Ooh deze ga ik een keer proberen. Ik ben wel druk aan het squatten, lungen, deadliften enz. maar ik heb echt ontzettend stijve bovenbenen, heupen en hamstrings en daardoor totaal niet lenig! Beach bum+leniger sounds good to me;)

 4. mei 26, 2014 / 18:01

  Is het alweer vier jaar geleden??? Shit. Time is flying. Maar goed, ik moet het ook maar weer eens gaan doen; zo stijf als een plank en lenig als een deur (?). Dus..

 5. mei 26, 2014 / 18:04

  Ah, handig! Ik ben zo. ontzettend. niet. lenig., dus als ik daar nog eens een keer aan wil werken onthoud ik deze. Al vraag ik me af of ik die 20 minuten werkelijk vol zou houden.

 6. mei 26, 2014 / 18:47

  Relax! Thanks voor het filmpje!

 7. mei 26, 2014 / 18:50

  Dan volg ik je blog dus al meer dan twee jaar, want ik heb het filmpje toen ook ontvangen, haha. Heb het indertijd een paar keer gedaan, maar ben het na verloop van tijd uit het oog verloren.

 8. mei 26, 2014 / 18:55

  Ik heb het filmpje ook nog, hoog tijd om er weer eens mee aan de slag te gaan!

 9. mei 26, 2014 / 19:06

  Ik heb altijd met filmpjes dat ik denk: ohh dat ziet er niet zo moeilijk uit, doe ik wel even! En als ik bezig ben dan denk ik na 2 minuten wat me in hemelsnaam bezielde toen ik dat dacht haha. Ik heb mezelf een doel gesteld dat ik elke dag een work-out filmpje wil gaan doen dus deze komt daar zeker bij van pas!

 10. mei 26, 2014 / 19:23

  Haha ook ik heb hem toen ook van je gekregen! Inderdaad een heel fijn filmpje, alleen jammer dat mijn NTC app deze minuten niet meetelt haha!

 11. Ilse
  mei 26, 2014 / 19:29

  Hhaha, weet ik ook eventjes hoe lang ik je blog ongeveer lees. Die video ook maar weer eens uitvoeren, die van mij moet ook onstoft worden.

 12. mei 26, 2014 / 19:35

  alleen kijken is ook best leuk =). Thanks voor het filmpje!

 13. mei 26, 2014 / 20:14

  Het is echt een leuk filmpje! Net de work out gedaan, vermaakte me wel met zijn opmerkingen haha

 14. mei 26, 2014 / 21:14

  Aaah zo handig, ik was dus echt net op zoek naar dit soort oefening!

 15. Julia
  mei 27, 2014 / 12:01

  Haha, dat filmpje heb ik toen ook gehad ja! Het staat nog ergens op mijn laptop! Ik zou eigenlijk ook weer eens wat lenigheidsoefeningen moeten gaan doen…

 16. mei 27, 2014 / 15:45

  Ik heb dit filmpje ook nog steeds (ik was een van de lucky 400). Je herinnert me nu eraan dat het weer tijd wordt om het ook eens te gaan doen ;)

 17. mei 27, 2014 / 18:55

  Oef, als iemand die naast hardlopen (naja, nu dan even niet, blessure…) eigenlijk niet traint, viel ie mij vies tegen. Wel vol gehouden, al dan niet zo soepel als hij het is. Wel leuke opmerkingen, Darth Vader :P
  Bedankt voor het delen!

  Nu nog zoiets voor de buik! Iemand suggesties?

 18. mei 28, 2014 / 00:03

  ziet er goed uit, deze ga ik onthouden! thanks :)
  xo, cheyenne

 19. Marieke
  mei 29, 2014 / 09:33

  Uhmm jaa…bij mij ziet dit er allemaal heel anders uit :-$

 20. mei 30, 2014 / 09:45

  AH bedankt voor het delen! Squats etc zijn ook niet zo voor mij… Mijn knieën vinden dat niet fijn.
  Ga deze vanavond eens proberen!

 21. astrid
  juni 2, 2014 / 12:20

  Wat een grapjas! Heb het gedaan, maar vond hem halverwege het filmpje een stuk minder aardig