DIARY: 135

 photo RecentlyUpdated584.jpg

Maandagochtend stond ik alweer vroeg naast mijn bed, Girlscene! Nadat ik ’the usual’ gedaan heb spring ik mijn auto richting en rijd ik richting tram. Het is eigenlijk veel te mooi weer om de hele dag op kantoor te zitten. Gr. In mijn pauze maar ik een lange wandeling naar de Nike store om de startbewijzen voor We Own The Night op te halen, toch nog een beetje van de zon kunnen genieten. En ’s avonds… heb ik een bootcamp in het Westerpark met de crew, gegeven door niemand minder dan… Esmée. Het is een lange dag waarop ik om 6.45u de deur uit ga en pas weer om 23.15 het slot open draai, maar hé het was gezellig.

De volgende dag begin ik mijn dag al vroeg met mijn MacBook, er moet geschreven worden, want ’s middags ga ik twee appartementen bezoeken met mijn moeder. Het zijn de eerste appartementen die ik bezoek en ik heb de illusie dat het allemaal paleisjes zijn, maar uh… dat blijkt toch niet helemaal waar te zijn. Het eerste appartement valt al meteen af, veel te donker, ongezellige straat. Het tweede appartement heeft potentie, maar is wel aan een opknapbeurt toe. Ik ben misschien wat kieskeurig, maar in beide appartementen zie ik mezelf nu niet wonen. Jammer. Even klagen, maar… ik heb toch helemaal geen tijd om 20.000 appartementen te gaan bekijken?

Woensdag & donderdag werk ik bij Girlscene. Woensdag begin ik mijn dag niet voordat ik een date heb gehad met Laura bij Starbucks. Flat White, please… Laura en ik proberen een datum te prikken zodat we een weekendje weg kunnen, maar we zijn allebei vreselijk, want inmiddels zitten we al ergens in augustus. Zelfs een hele dag plannen zit er de komende twee maanden niet in. Shit. Gelukkig hebben we onze koffiedates nog.

Donderdag heb ik een challenge voor mezelf. Ik mag de hele dag geen eten buiten de deur kopen. Het is er een beetje zo bij ingeslopen dat ik iedere dag in Amsterdam zo’n 10 euro uitgeef aan eten. Een kopje koffie hier, lunch daar, tussendoortje… Prima, maar niet als ik straks iedere maand huur moet gaan betalen, dan moet ik toch net iets meer op gaan letten en dus probeer ik dingen van huis mee te nemen. Ik eet ’s ochtends extra veel havermout (1,5 keer zoveel), drink om 6.30u al mijn koffie, neem een stuk bananenbrood, een breakfast muffin en een spelt-krentenbol mee en hoop dat ik het red. Gelukkig worden er sapjes gebracht waardoor ik mijn buik nog iets meer kan vullen en gelukkig ligt er een gezond ijsje van Professor Grunschnabel in de vriezer op kantoor, anders had ik het dus echt niet gered.

Ook vrijdag ga ik weer appartementen kijken, maar niet voordat ik eerst een klein stukje heb hardgelopen en mijn favoriete yoga-video gedaan heb. Het appartement dat ik dit keer zie geeft wel meteen een goed gevoel, maar ook hier zitten haken en ogen aan, die eigenlijk niets met het appartement zelf te maken hebben, maar meer met financiën en andere formaliteiten. De middag spendeer ik met mijn MacBook, de namiddag met een boek in de tuin en een glas Aperol. Vervelend.

Zaterdag heb ik de hele dag gelezen. Eerst las ik het boek Leef! van Laura Maaskant uit, vervolgens begon ik in een ander boek, dat ik diezelfde avond alweer uit had. Een hele dag lezen, heerlijk! Tussendoor bekeek ik Daily Mail voor het laatste nieuws over de Kimye wedding. Het spijt me, ik weet ook niet waar het vandaan komt, maar om de één of andere reden ben ik echt geobsedeerd door die bruiloft.

Gisteren werd ik alweer vroeg wakker van het licht. Tegenwoordig zet ik mijn gordijnen maar helemaal open voordat ik ga slapen, anders word ik niet wakker en ik word juist graag vroeg wakker. Om 6.00u was ik wakker genoeg om te checken hoe laat het was en een half uur later lag ik (alweer) te lezen in bed. I’m on a roll… De rest van de zondag versleet ik met een klein rondje hardlopen, blogjes schrijven en nóg meer lezen. Prima zondag, als je het mij vraagt.

Aankomende week belooft ook weer gezellig te worden. Woensdsagavond is de derde Girlscamp Training in het Vondelpark, donderdagavond vlieg ik naar Milaan voor We Own The Night die ik de avond erna loop en dan vlieg ik zaterdagavond weer naar huis. Ik heb nog helemaal niet het idee dat ik over een paar dagen in het vliegtuig zit naar Milaan, maar nu ik er zo aan denk maakt het me wel heel erg gelukkig. Maar nu eerst; werken!

Liefs,
Annemerel

Delen:

24 Reacties

 1. mei 26, 2014 / 12:11

  Hopelijk vind je snel een leuk, gezellig, mooi, betaalbaar appartement! Nog veel succes met je zoektocht en ik wou dat ik donderdag ook naar Milaan mocht vertrekken!

 2. mei 26, 2014 / 12:35

  Zo fijn om dichtbij het strand te wonen! Vroeger toen ik klein was woonde ik in Houtwijk (bij Loosduinen) en gingen we op zomerse dagen altijd na schooltijd op de fiets naar het strand, heerlijk vond ik dat! <3

 3. Ilse
  mei 26, 2014 / 12:46

  Drukke maar gezellige week weer gehad zo te lezen! En aankomende week ook, gaaf van Milaan! Tot woensdag. :)

 4. mei 26, 2014 / 12:47

  Wat een heerlijk vooruitzicht: Milaan! Geniet ervan en heel veel succes met de wedstrijd!

 5. Suzanne
  mei 26, 2014 / 13:04

  Je kan echt superveel leuke lunchrecepten uitproberen komende tijd! ’s Avonds brood maken, in het weekend grote porties quinoa salade en in bakjes bewaren…

 6. mei 26, 2014 / 13:11

  Oh wauw, als je zo dichtbij het strand woont, heb je toch altijd het idee dat je op vakantie bent? Lijkt me echt heerlijk!

 7. mei 26, 2014 / 13:11

  Super leuk dat je donderdag naar Milaan gaat! Ik ga woensdagavond met een groep van 50 man naar Polen en mijn grote uitdaging (en illusie) is dat ik daar ook wel even ga hardlopen. Of keihard verdwalen en niet meer terugkomen.

 8. mei 26, 2014 / 13:32

  Wauw ik zou ik wel even op en neer naar Milaan willen deze week! Heel veel plezier :)

 9. mei 26, 2014 / 13:41

  Leuk weekje :) Ik ben heel benieuwd hoe je toekomstige appartementje eruit gaat zien! (Als je er 1 gevonden hebt!)

 10. Patricia
  mei 26, 2014 / 14:59

  Huizenjacht is altijd spannend en erg moeilijk, succes hiermee! Wat super om naar Milaan te gaan voor deze run, erg gaaf. Ik ben eigenlijk wel erg benieuwd naar de yoga video waar je over schrijft, ik loop hard (nou ja, snel) en daarnaast ook yoga is voor een runner natuurlijk ook erg goed!

 11. mei 26, 2014 / 16:18

  Leuke maar drukke diary!! Spannend op huizenjacht, veel succes!!

 12. mei 26, 2014 / 16:45

  Ik ben ook erg benieuwd naar die ‘favoriete yoga-video!’

 13. mei 26, 2014 / 16:56

  Wat een super leuke fotos!

 14. Nienke
  mei 26, 2014 / 17:22

  Hoelaat is de run vrijdag? Ik zit nu nog in Lazise, maar vrijdag moet ik mijn scriptie in Milaan inleveren, hopelijk kan ik de Hollandse meiden komen aanmoedigen! (Maar heeel misschien zit ik wel lekker op het dakterras van Rinascente met een Spritz Aperol te vieren dat ik klaar ben met mijn Bachelor hihi!)

 15. mei 26, 2014 / 17:54

  Zo’n hele dag lezen, wat heerlijk! Props dat je dat gewoon doet. Ik heb sowieso weer zin in je Summer Readings. €10 per dag aan eten is inderdaad véél, ik koop eigenlijk amper eten buiten de deur en dat lijkt me op zich ook geen heel onmogelijke opgave so go for it!

 16. mei 26, 2014 / 19:01

  Gaaf dat je naar Milaan gaat, super! Ben benieuwd voor welk appartement je uiteindelijk gaat!

 17. mei 26, 2014 / 19:16

  Gordijnen open zetten omdat je graag vroeg wakker wordt?! Mij niet gezien hoor! Haha, ik heb alles het liefst zo donker mogelijk. Hopelijk vind je snel een geschikt appartementje, komt vast goed! Nu het nog kan dan maar even lekke genieten bij paps en mams! (en ik doe met je mee hoor!)

 18. Suuz
  mei 26, 2014 / 20:13

  Leuke week weer! er komt zeker een mooie appartementje op jouw pad hoor!!! en heel veel succes in Milaan!

 19. mei 26, 2014 / 21:05

  Maar waarom neem je dan geen boterham (of muffin, of bananenbrood) mee naar amsterdam, dan hoef je toch niet buiten de deur wat te gaan halen en krijg je ook geen honger?

 20. mei 26, 2014 / 21:18

  Milaan? Lucky duck, you! Dat wordt vast geweldig. Nog succes met je appartementenjacht.

 21. Danique
  mei 26, 2014 / 22:15

  Hoi, ik heb een vraag.. Ik loop net als jij deze week ’s avonds laat een hardloopwedstrijd. Heb jij tips wat je die dag het beste kunt eten en hoe ver voor de wedstrijd. Ik wil geen last van mijn buik krijgen tijdens het eten, ook zeker geen honger.

 22. mei 27, 2014 / 08:55

  hmpf, appartementen zoeken is altijd zo vervelend! veel succes ermee!
  xo, cheyenne

 23. mei 27, 2014 / 12:39

  Hopelijk vind je snel een nieuwe stek. Wat is je favo yoga video? ik doe nu vaak thuis wat bbb of yoga via YouTube, maar nieuwe video’s zijn altijd welkom :)