GIRLSCAMP: All Time Favourite Absercise

 photo Desktop490.jpg

Het is Abs-week. Ik heb een haat-liefde-verhouding met buikspieroefeningen. Ik weet nog dat ik er vroeger tijdens mijn balletlessen nooit wat van bakte. Ik weet ook dat ik in de vierde klas tegen de gymleraar gilde dat ik wel gewoon minder ging eten, toen hij me vertelde dat ik van buikspieroefeningen een strakke platte buik zou krijgen. Sommige mensen hebben van naturen sterke buikspieren, ik vraag me soms af of ik ze überhaupt wel heb. Gelukkig heb ik sinds een tijdje één buikspier work-out die ik wel volhoud en waarbij ik niet moet huilen.

Mijn favoriete work-out? De Ab Burner uit de Nike Training Club Applicatie. Hij duurt vijftien minuten, je doet vier verschillende oefeningen en voor mijn motorisch gestoorde lichaam zonder goed getrainde arm-, schouder- en buikspieren is ‘ie goed vol te houden. Dat is, als ik één van de oefeningen vervang voor een andere oefening. De roll-ups kunnen mijn nek en ik niet aan, daarvoor in plaats doe ik bicycles.

Of ik door het doen van deze work-out een sixpack krijg? Ik weet het niet… Met hardlopen ben ik redelijk gedisciplineerd, ik loop – mits ik niet geblesseerd ben – iedere week zo’n twee tot vier keer, daar hoef ik geen moeite voor te doen. Buikspieroefeningen doe ik zo’n drie maanden niet. Daarnaast eet ik als een varken. Afgelopen week had ik het idee om iedere dag de Ab Burner te doen, ik maakte op dag één een foto en zou vijf dagen later weer een foto maken. Op dag twee merkte mijn zusje op dat het niet heel erg eerlijk was, ten op zichten van de Ab Burner. Ik had namelijk in 24 uur een hamburger, twee mars ijsjes, een zak chips, een kroket, frikadel en bord friet op. Among other things natuurlijk, want ik krijg ook heus mijn groenten en fruit wel binnen. Maar ja, denk je nu echt dat je die buikspieren ooit te zien krijgt als je eet als een bouwvakker?

Een sixpack krijg je niet door iedere dag een kwartiertje buikspieroefeningen te doen. Of nou ja je krijgt ze misschien wel, maar erg zichtbaar zullen ze niet worden als je je eetpatroon niet aanpast (en niet gezegend bent met de stofwisseling van een jongen in de puberteit).

Wat is jouw favoriete buikspierwork-out?

Liefs,
Annemerel

Delen:

22 Reacties

 1. mei 15, 2014 / 17:02

  Hahaha, ik doe (áls ik buikspieroefeningen doe, net als jij ongeveer 1 week per drie maanden) meestal die van blogilates.

 2. Emma
  mei 15, 2014 / 17:02

  Planken! Of met de ab roller in de sportschool, die is zoooo zwaar! Dan heb ik zo drie dagen buikspierpijn haha!

 3. mei 15, 2014 / 17:06

  Ik ben zo iemand die gezegend is met van nature hele sterke buikspieren… maar ik moet ze wel inshape houden. Oefeningen doen lukt vaak niet, dus wat ik vooral doe is de hele dag eraan denken om ze aan te spannen (gaat de ene dag beter dan de andere) en vooral goed wanneer ik sta of loop. Ze worden hopelijk over een poosje meer zichtbaar als mijn zachte buikje minder wordt ;) (het is al stukken minder sinds vorig jaar gelukkig, 6kg eraf).

 4. Fabienne
  mei 15, 2014 / 17:22

  Negen jaar lang (op hoog niveau) gezwommen, mn buikspieren zijn goed ontwikkeld daardoor en moeten ontwikkelen daarvoor, werkt twee kanten op! Oefeningen op je rug liggen en schouders en benen van de grond, soort omgekeerd planken, is mega zwaar maar ik denk de beste oefening. Daarnaast plank, v situps, en rug op grond benen tegelijk in de lucht en naar de grond, en ntc vind ik idd ook erg fijn!

 5. Kate
  mei 15, 2014 / 18:19

  Ik heb echt de buikspieren van een baby. Na 15 sit ups lig ik te creperen en planking houd ik zo’n 10 seconden vol voor ik dramatisch ter aarde stort. Ik mis de dagen dat ik een dunne tiener was ondanks een dieet van Cola en chocola..

 6. mei 15, 2014 / 18:53

  Haha herkenbaar! Ik ben zo iemand die gelijk checkt op abbs na elke sessie, om te huilen haha

 7. mei 15, 2014 / 19:35

  Ik ben eh… totaal niet op de hoogte van mijn buikspieren. Ik weet alleen dat ze niet enorm sterk zijn aangezien ze altijd trillen als ik half in de lucht hang hahaha.

 8. mei 15, 2014 / 20:15

  Ik ben zo iemand met heel sterke, keiharde buikspieren, nu alleen dat dunne laagje vet nog weg :/
  Veel succes met al je ab workouts!

 9. mei 15, 2014 / 20:41

  Heel herkenbaar. Ik heb vorig jaar in februari (alweer zo lang geleden?) elke dag buikspieroefeningen gedaan. Steeds een ander filmpje van YouTube. Nou, het resultaat was een misschien IETS sterkere buik maar zeker geen six pack! !

 10. mei 15, 2014 / 20:55

  Ik heb zo’n hekel aan buikspieroefningen hahaha

 11. mei 15, 2014 / 23:44

  Zoo herkenbaar. Ik eet meer dan ik train. Ben nu een eatcleanchallange begonnen met twee vrienden. Dus hopelijk komt die 6-pack er snel!

 12. ilse
  mei 16, 2014 / 00:02

  Auauau denk ik als ik dit lees.. Gisteravond net jullie fantastische bootcamp achter de rug en ik voel mijn spieren in mijn buik echt met zoveel dat ik deed vandaag! Maar ze zijn wel goed voor een sixpack dus ik moet niet zo klagen..

 13. mei 16, 2014 / 08:46

  Dit klinkt wel interessant! Ik ga ‘m ook eens bekijken, ik ben hier ook zo slecht in, in volhouden..!

 14. mei 16, 2014 / 09:07

  Die doe ik ook vaak! Ik heb best sterke buikspieren en je ziet ze ook (nja vooral twee lijnen, niet alle blokjes, maar dat hoef ik ook niet). Hardlopen helpt ook voor je buikspieren en de zichtbaarheid ervan :) maar je moet ze wel 1 a 2x in de week echt specifiek aanpakken om het bij te houden.

 15. mei 16, 2014 / 09:09

  Mijn favoriete buikspier workout is een combinatie van planken, crunches en leg lifts. Zolang ik ’s avonds thuis ben, doe ik ze elke dag braaf, maar zodra ik niet thuis ben, “vergeet” ik ze ook altijd. Binnenkort ga ik eens de Ab Burner proberen!

 16. Angelique
  mei 16, 2014 / 09:30

  Whahahah ik lig echt op de grond van het lachen! “Daarnaast eet ik als een varken.” hahahaha!
  Zo herkenbaar! Patat, frikandel, snicker ijsjes, nog maar een kipcorn haha!

 17. mei 16, 2014 / 09:48

  Haha hier ook heel herkenbaar!! Hardlopen vind ik heerlijk en doe ik gemiddeld 3x in de week, maar buikspieren… Bleh!

 18. mei 16, 2014 / 20:14

  Ik heb een hoelahoop staan die ik heel graag elke dag wil gebruiken maar dat komt er natuurlijk niet van! Gelukkig doe ik tijdens de hockey training ook buikspier oefeningen. Maar ja 1 x in de week is zeker niet genoeg voor een sixpack!

 19. mei 19, 2014 / 08:41

  Zo leuk om te lezen dat jij ook vaak ongezond eet. Ik heb er af en toe ook last van! ik doe mijn bbb oefeningen vooral met YouTube. Tone it up en blogilates zijn wel leuk!

 20. mei 20, 2014 / 20:08

  Gewoon die hard 120 sit ups in reps van 40-30-25-25 en af en toe is planken.Liefs

 21. loranne
  mei 26, 2014 / 12:12

  Ik heb een nieuwe Iphone en ik kan de Nike training club app niet meer vinden in de app store!! :(