GETEST: Teufel Airy Sports

Samenwerking – Ik heb in mijn leven al met heel wat verschillende oortjes hardgelopen. Het begon in 2006 allemaal met de standaard iPod-oortjes die bij mijn iPod Mini zaten, het waren niet de allerbeste oortjes voor tijdens het hardlopen, maar omdat ik niet beter wist was ik er best tevreden mee. Een paar jaar later stapte ik over op sportoortjes van Bose (met een draadje) die ik erg lang gebruikt heb omdat ik niet helemaal gerust was op de werking van BlueTooth (je zal toch maar tijdens je training of wedstrijd ineens zonder muziek komen te zitten!). Zelfs mijn laatste marathon in december 2018 liep ik nog met deze oortjes (in combinatie met een iPod shuffle). Maar inmiddels zijn we weer een paar jaar verder, is de techniek weer beter ontwikkeld en ben ik volledig overgestapt op draadloze oortjes.

Omdat ik muziek tijdens het hardlopen heel erg belangrijk vind heb ik een ruim assortiment aan verschillende opties. Zo gebruik ik de Apple AirPods Pro (deze gebruik ik ook tijdens mijn werk, heel fijn voor telefoongesprekken en als je je echt even af wil zonderen door de noise cancelling optie), de PowerBeats Wireless Pro (fijn dat ze heel goed blijven zitten tijdens het hardlopen en goede geluidskwaliteit) en de AfterShokz Aeropex (gekregen na een samenwerking vorig jaar, gebruik ik vaak tijdens het hardlopen als het druk op de weg is omdat je je omgeving veel beter hoort). Sinds kort ben ik ook in het bezit van de Teufel Airy Wireless Sports, deze headphones heb ik afgelopen weken getest. Dit zijn mijn ervaringen.

Mijn eerste indruk

De oortjes laten zich makkelijk verbinden. Je drukt op de ‘aan toets’ gaat naar je BlueTooth instellingen en je klikt op verbinden. Klaar! Je kunt de oortjes eventueel ook verbinden met je smartwatch, als je een muziekfunctie op je smartwatch hebt zitten. De oortjes zitten goed in mijn oor, een beetje vergelijkbaar met de PowerBeats Wireless Pro, de haken achter de oren vind ik wel wat zachter (wat ik persoonlijk prettig vind). Er zit echter wel een draadje in je nek, maar persoonlijk heb ik daar tijdens het hardlopen geen last van. Het voordeel van dat koordje tussen de twee oortjes is dat je meer bedieningsopties op de oortjes hebt zitten. Je kunt makkelijk naar het volgende nummer, of de muziek harder of zachter zetten. Dit vind ik vooral handig wanneer ik de oortjes met mijn horloge gekoppeld heb, ik heb dan vaak geen zin om naar een ander schermpje te moeten om mijn geluid aan te passen of een nummer over te slaan.

De voordelen

Nog meer voordelen? De oortjes gaan maar liefst 25(!) uur mee. Ter vergelijking de Apple AirPods Pro gaan gemiddeld 4,5 uur mee, de Aftershokz Aeropex 8 uur en de PowerBeats Wireless Pro 9 uur. 25 uur is dus een flinke upgrade. Hier kun je zeker een marathon mee lopen, hier zou je zelfs een dubbele Iron Man mee kunnen lopen, fietsen én zwemmen. Want ja, je kunt met deze oortjes ook het water in. Ze zijn waterdicht IPX7, de AirPods en Beats hebben IPX4 en zijn alleen waterafstotend, de Aeropex zijn IP67 wat ongeveer op hetzelfde neerkomt als de Teufel-kwalificatie. Verder is de geluidskwaliteit goed en worden omgevingsgeluiden onderdrukt doordat de oortjes je oren goed afsluiten. Een leuke toevoeging is ShareMe, via deze App kun je jouw muziek delen met iemand anders. Leuk als je samen met iemand loopt. En… ik heb het getest met mijn zonnebril, de haken achter je oren die de oortjes hebben kunnen prima in combinatie met een (zonne)bril, ze zitten namelijk niet helemaal plat tegen je oren aan waardoor je je bril er makkelijk tussen kunt zetten.

Het grootste voordeel van de Teufel Airy Sports in vergelijking met alle andere oortjes die ik zojuist genoemd heb is de prijs. Ze zijn minder dan de helft van de adviesprijs van de AirPods en Beats en ook een stuk goedkoper dan de Aeropex. Ze kosten €119,99 en zijn nu met een Earlybird korting 15 euro goedkoper (€104,99 dus). Als je op zoek bent naar betaalbare, betrouwbare, degelijke sportoortjes dan zijn deze zeker het proberen waard. Mocht je na 8 weken denken… toch niets voor mij, je kunt ze binnen 8 weken retourneren mochten de oortjes toch niet helemaal jouw ding zijn. Ook leuk, ze zijn er in vijf verschillende kleurtjes.

Liefs,

Annemerel

Deze blog is in samenwerking met Teufel. De woorden en ervaringen in deze blog zijn van mij, Teufel heeft deze blog gesponsord.

Delen:

1 Reactie

  1. marion
    november 17, 2020 / 09:55

    Superlastig toch altijd die oortjes. Ook mijn aftershockz zitten na een lange duurloop echt niet meer lekker. Net te los ofzo, en met wat zweet zakken ze af. Die beugel is ook erg groot. En mijn apple oortjes moet ik, zeker met wat regen of zweet, ook steeds terugduwen. Irritant.

    Ik heb naar aanleiding van je review ook niet het idee dat deze oortjes helemaal perfect en top zijn, dus deze EUR119 ga ik mezelf toch besparen deze dure maand. :-)