Geen eigen hardloopdoelen dit jaar, maar wel enorm gemotiveerd om anderen naar hun doel te begeleiden

Foto: Jorrit Ooyen

Voor het eerst in tien jaar heb ik geen hardloopdoel voor mezelf dit jaar. Geen spannende marathon, geen 10 kilometer PR, helemaal niets. Of nou ja, misschien toch wel… mijn doel is om dit jaar mijn kruit niet voor de komende jaren te verschieten. Om echt heel voorzichtig te zijn, genoeg spier(bekkenbodem)versterkende oefeningen te doen en dan hopelijk tegen het eind van het jaar met een schone lei weer rustig beginnen met opbouwen richting 5 kilometer. Het klinkt saai voor iemand die 12 marathons liep van New York City tot Berlijn, maar ik zie het als een mooie uitdaging.

Toen ik net zwanger was dacht ik heel even dat ik de liefde voor hardlopen verloren was. Wekenlang was ik zo misselijk dat ik echt niet meer van hardlopen kon genieten. Ik probeerde het wel, maar raakte iedere keer weer teleurgesteld in mezelf als het niet ging zoals ik gehoopt had. Ik vond het ineens ook niet leuk meer om over hardlopen te lezen of te schrijven, mij lukte het immers niet. Gelukkig is die fase inmiddels verleden tijd. Door bewust afstand van het hardlopen te nemen ben ik inmiddels weer hardloop-fan. Een hardloop-fan die momenteel niet veel hardloopt, maar wel eentje die er graag over leest en schrijft. En dat ben ik de komende periode dan ook genoeg van plan.

Na Have a Good Summer Run en het herfst-programma van Have a Good Run is het vanaf dit weekend tijd voor Have a Good Winter Run. Al dekt ‘Winter Run’ niet helemaal de lading, omdat het programma tot het eerste weekend van mei doorloopt. We trainen dus dwars door winter tot in het vroege voorjaar. Voor veel lopers is dit de lastigste periode van het jaar. Het is donker, het is nat, het stormt, het is koud… best wel onaantrekkelijk om met die weersomstandigheden de deur uit te gaan. Daarom is het extra belangrijk om een doel te hebben, maar ja, de doelen liggen op dit moment niet echt voor het oprapen. Hardloopwedstrijden voor dit voorjaar worden stuk voor stuk geschrapt of verschoven naar het voorjaar.

Daarom denk ik dat Have a Good Winter Run een extra mooie motivatie kunnen zijn. Je krijgt namelijk:
– 16 wekenlang een schema* naar jouw hardloopdoel (van 5 kilometer tot marathon)
– Workoutvideo’s en video’s met tips over bijvoorbeeld looptechniek
– Motivatie in de vorm van een wekelijk mini-magazine, de hechte community op Facebook, Podcasts en Live Q&’A’s
– Een (virtueel) startbewijs voor de Have a Good Race op 1 en 2 mei waarmee je een heuse medaille kunt verdienen

Als dat geen motivatie is om van de bank te komen?

Zelf ben ik in het weekend van 1 en 2 mei als het goed is 34 weken zwanger, geen wedstrijd voor mij dus, ook al zei mijn huisarts dat ik tot de dag van de bevalling een marathon zou mogen lopen. Ik zie dat zelf toch niet echt zitten. Maar ik ben er natuurlijk wel om (virtueel) iedereen keihard aan te moedigen.

De inschrijving voor het winterprogramma loopt nog wel even door, maar als je zondag de informatie voor de eerste week al in je mailbox wil ontvangen meld je je voor zaterdag 9 januari aan. Zo kan ik je inschrijving nog op tijd verwerken voordat zondagochtend de informatie verstuurd wordt. Het programma start maandag, superfijn als je dan meteen goed voorbereid van start kunt, toch?

Doe jij mee? Hier lees je meer informatie en een link naar de webshop.

Liefs,
Annemerel

*De schema’s en workouts worden geschreven door Tuur, hij heeft al meer dan 30 jaar trainerservaring, dus je kunt er van op aan dat het goede schema’s en workouts zijn. 

Delen:

2 Reacties

 1. januari 6, 2021 / 13:35

  Grappig om te lezen dat deze periode als de moeilijkste periode om hard te lopen wordt beschouwd… ik hou hier gewoon van! Is voor mij de perfecte periode om voor te bereiden om een marathon! De moeilijkste periode voor mij is meestal de zomer door de warmte waar ik niet goed mee overweg kan.

  • Gekelien
   januari 7, 2021 / 14:30

   Dat heb ik precies zo. In de avond laat vind ik niet fijn want dan slaap ik niet goed, veel te veel adrenaline. En in de ochtend…nou ja, ben geen ochtendloper zeg maar. En overdag veel te warm. Geef mij de koude winter maar, wat hardlopen betreft. Heerlijk!