DIARY: #1

HAPPY NEW YEAR! Al voelt het nog niet echt alsof er een nieuw jaar is aangebroken. Ik weet niet hoe jullie deze jaarwisseling hebben ervaren, maar voor mijn gevoel is het gewoon ‘just another day in 2020’. Benieuwd hoe lang het duurt voordat ‘2021’ vertrouwd voelt en wat het ons allemaal gaat brengen natuurlijk. Goed, over naar de orde van de dag, mijn diary.

In de nacht van zondag op maandag lag ik urenlang te malen. Ik ben al maanden bezig met de voorbereidingen voor het winterprogramma van Have a Good Run, maar om heel eerlijk te zijn was er nog erg weinig concreet. Ik was begonnen met een nieuw memberportal waarin ik al best veel uren (en geld) had gestopt. Maar ik wist het toch allemaal niet helemaal zeker. Betalingen konden alleen met creditcard (niet handig, meeste mensen betalen toch veel liever met Ideal) en ik moest ongeveer 10% per deelnemer afdragen aan het member-portal-bedrijf (hoe noem je zoiets in normaal Nederlands?) + betalingsverkeer. Tel daar de BTW, de kosten voor de foto/videograaf en de inkomensbelasting bij op en er bleef niet heel veel geld op mijn eigen rekening over. Ik kon maandag maar geen beslissing maken en uiteindelijk ben ik maar gewoon in Photoshop gaan spelen met het maken van een kalender voor de deelnemers.

Dit ‘creatieve proces’ heeft me heel veel geholpen. Nadat de kalender klaar was had ik ook eindelijk mijn hoofd op orde. Geen member-site, maar gewoon weer alles per mail en de verkopen via Shopify. Ineens had ik ook alle content-ideeën op een rijtje. Aan het eind van de dag voelde ik me zoveel lichter.

Dit vierde ik met de allereerste oliebollen van het seizoen en andere lekkere broodjes van de bakker. Mijn Goyard-tas die ik in oktober (na ongeveer 10 jaar zwijmelen) kocht heeft alleen nog maar de bakker van binnen gezien, maar hij gaat altijd goed gevuld weer naar buiten. Ik kreeg trouwens redelijk wat opmerkingen van mensen die zeiden ‘wordt dit je luiertas’ en toevallig gaf dat luiertas idee wel de doorslag om hem uiteindelijk te kopen. Ik bestelde hem in de week van de positieve zwangerschapstest. Of hij ook daadwerkelijk handig is als luiertas dat merken we van de zomer wel ;-).

Echt genoten van het schaatsen afgelopen weekend. Met in het bijzonder de 10 kilometer rit van Roest en Bergsma, bizar die versnelling aan het einde en dat baanrecord dat aan flarden werd gereden. Nog meer schaatsliefhebbers?

Mijn nieuwe favoriete zwangerschap-app is de app ‘preglife’. Deze app is super mooi vormgegeven en geeft heerlijke statistieken. Ik zie dat op deze foto het leukste net van de afbeelding is afgesneden, maar er staat dus precies het percentage waar je op zit in je zwangerschap. Op deze dag was ik 16 weken en 5 dagen en zat ik precies op 41,8% van mijn zwangerschap (ervan uitgaande dat ik beval op mijn uitgerekende datum, wat slechts in 3% van de zwangerschappen het geval schijnt te zijn).

Woensdag (en dinsdag) heb ik voornamelijk besteed met stoeien met een administratie-programma. Ook dit jaar is mijn administratie op orde krijgen een van mijn belangrijkste doelen van 2021. Dit keer pak ik het extra serieus aan, ik heb (eindelijk) een boekhoudprogramma gekocht. Het eind van het excel-tijdperk is nabij.

Donderdag stond ik al in alle vroegte (kwart voor acht) bij de bakker. Ik had verwacht dat het erg druk zou worden – ik bedoel, oudjaarsdag – en ik ben niet heel goed in wachten. Op Koningsdag dacht ik rond elf uur wel even een paar oranjetompoezen te kunnen scoren bij de bakker, maar bij het zien van de rij (echt drie straten verder begon hij) ben ik heel snel omgekeerd. Dat ging me vandaag niet overkomen. En ik kreeg gelijk, om kwart voor acht ’s ochtends was er geen rij. Halleluja. En het voelde stiekem wel erg gezellig om zo vroeg al naar de bakker te wandelen. Kreeg een beetje het idee dat ik op wintersport was, dan haal ik ook altijd in alle vroegte (in de kou!) verse broodjes.

Ik ging dit keer alleen voor sneeuwbollen, dat zijn oliebollen met slagroom. Super lekker. De oliebollen en appelbeignets heb ik bij mijn vader gescoord, die heeft weer flink staan bakken. Rekensommetje… we hadden tien oliebollen en tien appel beignets. Ik heb twee oliebollen en een appel beignet op. We hebben geen gasten gehad, alles was op 1 januari op. Reken maar uit hoeveel Tuur in 48 uur heeft weggewerkt.

Geen alcohol voor mij (natuurlijk!) maar dankzij Laura (ook zwanger!) had ik wel een super lekkere alcoholvrije champagne om mee te proosten op het nieuwe jaar. De toast werd echter pas gedaan 18 uur nadat 2021 begonnen was, ik heb het dus niet volgehouden tot 0.00u. Een van de redenen was dat ik al om half zeven was opgestaan op oudjaarsdag. Een andere reden is dat ik zwanger ben (en redelijk snel moe ben). De laatste (en misschien wel belangrijkste) reden is dat ik dacht… waarom zou ik mezelf kwellen met opblijven tot middernacht als ik nu ook gewoon kan gaan slapen?

Voor straf werd ik op nieuwjaarsdag alsnog met een soort van kater (?) wakker. Ik denk dat dat er gewoon bijhoort, dat katergevoel op nieuwjaarsdag. Of je nu vroeg of laat naar bed bent gegaan. Of je nu wel of geen alcohol gedronken hebt.

Ook op zaterdag ging alweer vroeg de wekker, eindelijk was het tijd om nieuwe beelden te schieten voor Have a Good Winter Run. Omdat ik verwacht had dat het erg druk zou worden stonden we al om kwart over acht op de parkeerplaats bij Meijendel. In de zomer voelt kwart over acht als een zeer normaal tijdstip, nu voelde het voor mij als heel erg vroeg. Precies bij zonsopgang waren we op de plek waar we wilden beginnen met filmen, op het uitkijkpunt ongeveer een kilometer van Boerderij Meijendel. Het was zoooooo koud, maar ook zoooo mooi!

Na vier uur filmen en fotograferen in de kou was het hoogtijd om weer naar huis te gaan. Merk dat mijn zwangere lijf dit minder goed aan kan. Mijn rug was helemaal stijf, evenals de spieren rond mijn bekken. Ik heb weinig behoefte aan bekkeninstabiliteit en alle gevolgen van dien, dus ga hier in het vervolg nog beter mee oppassen. En natuurlijk heb ik na afloop heel rustig aangedaan wat betreft bewegen.

Maar dit soort plaatjes vind ik het dan allemaal wel weer waard. Op haveagood.run vind je nog meer foto’s van de shoot (en al onze nieuwe programma’s).

Ik werd maar niet warm en ik was zo moe, de enige oplossing was om even een uurtje te gaan slapen. Ik heb érg diep geslapen. Het was lastig om daarna weer aan de slag te gaan, maar er ‘moest’ een vlog ge-edit worden en de foto’s en video’s van Have a Good Run moesten gekeurd worden en geplaatst worden op de website en in de webshop. Dus ik heb mijn bed na dat uurtje slapen toch maar (met pijn en moeite) verlaten.

’s Avonds bestelden we sushi. Dit was HEEL erg lekker. Ook al mag ik op dit moment geen rauwe vis, ik kan prima uit de voeten met de sushi met gefrituurde garnalen en krab. Bij het zien van deze foto loopt het water me alweer in de mond. Als ik mijn hele leven nog maar een ding zou mogen eten, dan zou ik kiezen voor sushi. Wat jullie? Zelfs in mijn meest misselijke periodes in het eerste trimester had ik nog zin in sushi.

Zondag, gisteren, heb ik de hele dag met mijn MacBook gespendeerd. Ik kijk er hier niet zo vrolijk bij, maar dat ben ik wel hoor. Ik heb zoveel vragen ontvangen naar aanleiding van de lancering van Have a Good Run en die vragen wil ik natuurlijk zo goed (en zo snel!) mogelijk beantwoorden. Dat heb ik voornamelijk gedaan.

Iets dat mijn leven sinds woensdag een stuk beter maakt; deze lipbalsem van Glossier. Een paar maanden geleden vroeg ik in mijn diary of een van jullie toevallig in de UK of Frankrijk woonde en of ik dan misschien iets bij Glossier zou mogen bestellen op dat adres. Maaike bood zichzelf aan en met Black Friday sloeg ik mijn slag in de webshop van Glossier. Het duurde nog meer dan een maand voordat de bestelling bij mij thuis gearriveerd was, maar het was het wachten meer dan waard. Super bedankt Maaike, je hebt mij (en mijn moeder!) heel blij gemaakt.

Inmiddels is het alweer maandag, de eerste werkweek van 2021 is gestart. Het is een beetje een rare week, omdat de scholen gesloten zijn en Tuur dus geen les geeft, maar wel beschikbaar moet zijn voor school. Je denkt misschien, wat heb jij daar mee te maken, maar ik vaar eigenlijk wel lekker op zijn gestructureerde leven. Die wekker vervloek ik om kwart voor zeven ’s ochtends, maar het maakt me wel productief. Maar ik denk dat het deze week wel goed komt met mij, aangezien mijn to-do-lijst voor Have a Good Run enorm lang is en ik heb nog nooit een deadline niet gehaald en ik ben niet van plan om dat in 2021 wel te laten gebeuren. So let’s GO!

Wens jullie allemaal een fijne eerste (werk)week van 2021. Tot volgende week!

Liefs,

Annemerel

Delen:

4 Reacties

 1. Ada
  januari 4, 2021 / 12:17

  Yeah! Volgende week starten met Have a good run! Zo’n zin in!

  • Annemerel
   Auteur
   januari 4, 2021 / 12:19

   Yesss en je hebt zo’n mooi doel!

 2. Maaike
  januari 4, 2021 / 15:51

  Blij dat ik mezelf nuttig kon maken :)

 3. Leah
  januari 5, 2021 / 22:39

  Schaatsen is op dit moment zowat het enige waar ik naar uitkijk :’). Super leuk dat je het ook kijkt! Afgelopen jaren vaak in Thialf gestaan tijdens grote toernooien, echt kippenvel wanneer er tijdens een spannende rit volop aanmoediging is vanuit het publiek.

  En die tas van Goyard, geweldig! Echt knap dat je zoveel jaar kunt wachten om een aankoop te doen, maar ik denk dat je er dan des te blijer mee bent :)