FRIDAY FAVOURITES: October ’19

Het is alweer de laatste vrijdag van de maand en dat betekent dat ik mijn favorieten van afgelopen maand op een rijtje zet.

Favourite Show – The Politician

Een beetje over the top, maar dat maakt de serie juist ook wel weer heel leuk. De nieuwe Netflixserie The Politician is wat mijn betreft echt een aanrader. Met in de hoofdrollen Ben Platt, Zoeey Deutch en Gwyneth Paltrow en gemaakt door de makers van Glee. De serie gaat over een jongen die alles op alles zet om student body president te worden van zijn high school. Alles moet er voor wijken. Zijn levensdoel is namelijk om verkozen te worden tot president van Amerika, maar voor het zover is moeten er een aantal stappen gezet worden. Dit seizoen staat dus in het teken van de studentenverkiezingen, het volgende seizoen (volgend jaar op Netflix) gaan we een stapje verder, volgens mij richting de senaat. Kan niet wachten, ik heb het eerste seizoen natuurlijk al uitgespeeld.

Favourite Song – Dido – Just Because

Volgende maand ga ik naar Dido, yeah! En er komt volgende maand ook een deluxe versie van haar nieuwste album Still on my Mind. Just Because is de eerste single van deze special edition. Heerlijk nummer. Ook fijn: het album dat ze samen met haar broer Rollo Armstrong maakte. Zoek op Spotify even op R Plus, dat album is heerlijke achtergrondmuziek. Ook geschikt als lekkere beat tijdens het hardlopen.

Favourite Song 2 – Coldplay – Orphans

OMG OMG OMG, deze is pas net uit maar mag niet vergeten worden. Het nieuwe nummer Orphans van Coldplay. Kan echt niet wachten op het hele (dubbel)album 22 november. Ik zeg het je, volgende maand in mijn Friday Favourites staat dit album bij mijn favorieten. Grappig detail, het koor dat in dit nummer op de achtergrond te horen is, bevat onder andere Chris’ kinderen Apple en Moses en een van Moses’ vriendjes, Ben OERLEMANS. Bekende achternaam? Jup. Het kind van Danielle en Reinout. Ik was op zoek naar de credits van dit nummer en kwam achter dit ‘saillante’ detail. Wat een levensgoals, op je dertiende te horen zijn in een nummer van Coldplay.

Favourite Gadget – Garmin Fenix 6S

Garmin heeft afgelopen maand mijn horloge een upgrade gegeven. Of nou ja, ik stuurde mijn Garmin Fenix 5S Plus netjes terug naar Garmin en kreeg daar de nieuwe 6S voor terug. Het horloge heeft natuurlijk alle functies die de 5S Plus ook heeft, maar kan daarnaast ook wat extra’s.

Het meet bijvoorbeeld mijn ‘body battery’ bijvoorbeeld, daaraan kan ik aflezen hoeveel energie ik die dag al verbruikt ben en hoeveel ik na een nachtje slapen ben opgeladen. Ik merk bijvoorbeeld dat wanneer ik de hele dag achter mijn bureau aan het werk ben, ik amper energie verlies. Maar als ik net iets actiever ben, gaat het ineens redelijk snel. Ook zie ik dat ik na mijn eisprong ineens niet meer tot de volle 100% oplaadt tijdens een nachtje slapen, ook als ik 10 uur geslapen heb. Waarschijnlijk heeft dat met een hogere rusthartslag te maken. Je merkt, ik vind dit reuze interessant.

Verder werkt de GPS ook super nauwkeurig en kun je met dit horloge tijdens het hardlopen een scherm maken met daarin 6 verschillende datavelden. En ja, dat kan ik tijdens het lopen nog lezen ook.

Favourite News – Getting Married

Officieel ging Tuur eind september al op een knie, maar we deelden het nieuws pas deze maand. En wat is het leuk om zulk nieuws wereldkundig te maken. Iedereen lijkt net zo blij te zijn voor ons als wij voor onszelf zijn. Het aantal felicitaties is overweldigend. Familie, vrienden, jullie. Dank voor het alles nog leuker maken dan het al is.

Favourite Moment – Eliud Kipchoge ontmoeten

Need I say more? Een interview met Kipchoge stond zo hoog op mijn bucketlist dat ‘ie überhaupt nooit op mijn bucketlist gestaan heeft, ik had er nooit bij stil gestaan dat ik dat überhaupt ooit zou mogen doen. Ik heb mijn meest prangende vragen kunnen stellen (wat is je gedachtenproces tijdens een marathon en wat was de zwaarste training in de build up) en ik mocht op de foto. Het was een droomdag.

Oktober was een mooie maand, ook al heb ik aardig wat regenbuien op mijn hoofd gekregen. Maar hé, het is niet voor niets herfst. Kan niet geloven dat 2019 straks nog maar twee maanden telt en dat 2020 ‘right around the corner’ is. Ook daarvoor hebben we al mooie plannen (Boston, trouwen), maar first things first, 2019 mooi afsluiten.

Liefs,

Annemerel

Share: