FRIDAY FAVOURITES: MAY ’19

Het is alweer de laatste dag van mei. Voor mijn gevoel is het nog ergens half maart, waarschijnlijk omdat het nog niet heel vaak ontzettend lekker weer geweest is. Maar als de zon er dan doorheen komt is het duidelijk eind mei en geen half maart. Die is zeker mei-fel. OK. Goed verhaal. Tijd voor mijn favorieten van afgelopen maand.

Favourite Lunchspot in Monster – The Coast

Wonen in Monster is niet zoals wonen in Den Haag. Via Thuisbezorgd kun je alleen Chinees en pizza’s bestellen en een leuk lunchtentje heb ik in het dorp nog niet gevonden. Gelukkig ligt het centrum van Den Haag een fietsritje van een half uur bij ons vandaan en staat er het hele jaar door een heel leuk restaurant op het strand; The Coast. In de zomer zit je hier heerlijk buiten, in de winter drink je binnen een goede warme chocolademelk met slagroom na je training op het strand. Mijn lievelingsgerecht is de kipsaté, die niet met droge kipfilet, maar met ontzettend malse kipdijbeenfilet wordt gemaakt. En ook geserveerd wordt op zo’n vervelend stokje waardoor de stukjes kip door het hele restaurant vliegen als je niet op let. Love it.

Favourite View – Zonsondergang op nog geen kilometer van mijn huis

Geloof me, dit is dus echt #nofilter. Ik kan zo gelukkig worden van een goede zonsondergang en vanaf de plek waar ik woon is het nog geen kilometer lopen naar het strand. Onderweg komen we langs een ijssalon, dus je begrijpt vast wat ik op een mooie avond het allerliefste doe…

Favourite Feeling – Na een hardloopwedstrijd

Wat ik mezelf ook vertel, hoeveel wedstrijden ik ook doe: zenuwen blijven me van te voren parten spelen. De ene keer begint het langer van te voren dan de andere keer, maar de intensiteit van die zenuwen is toch altijd best wel heel erg ‘onwenselijk’. Maar dat zorgt er wel voor dat het gevoel na een wedstrijd extra lekker is. Natuurlijk heb ik dat heerlijke gevoel van ontlading in mijn benen, maar ook een stuk lichter gevoel in de rest van mijn lichaam doordat ik eindelijk die zenuwen kwijt ben. En daar hoef ik dus geen persoonlijk record voor te lopen. Want dat kan dus niet altijd en er is altijd een volgende wedstrijd waar die mogelijkheid er wellicht wel weer is. Dat zeg ik dus ook altijd tegen mezelf voor een wedstrijd, maar dan lijkt het niet te helpen. Ik ben dan ook niet bang om mijn doel niet te halen, ik zie gewoon ontzettend op tegen de pijn die ik hoe dan ook tijdens de wedstrijd ga ervaren. Goed, dat is weer een heel ander verhaal. Feit is, na het lopen voel ik me altijd fantastisch.

Favourite Show – Dead To Me


Een weduwe (Christina Applegate) raakt – onbewust – bevriend met degene die verantwoordelijk is voor de moord op haar man. Droevig, toch hilarisch, maar ook best wel twisted. Het acteerwerk is bovengemiddeld goed. De serie telt tien afleveringen van nog geen half uur en is ontzettend ‘bingable’. Ik heb de serie samen met Tuur in een weekend er doorheen gejaagd. Heb goede hoop op een tweede seizoen, want we kunnen echt niet achterblijven met deze cliffhanger.

Favourite Song – Ed Sheeran & Justin Bieber – I Don’t Care


Ed Sheeran en Justin Bieber in een nummer, ik had hoge verwachtingen. En die verwachtingen werden meer dan waargemaakt. Zo’n fijn nummer. Ben ook echt klaar voor een nieuw Bieber album, maar heb zo’n vermoeden dat we daar nog lang op moeten wachten.

Hoop dat jullie ook een fijne maand gehad hebben. Wat waren jullie favorieten?

Liefs,

Annemerel

P.S. Zoals jullie misschien gemerkt hebben was ik de afgelopen dagen een beetje afwezig. Ik werk sinds deze maand freelance voor een andere website en moet nog een beetje mijn draai vinden in dingen combineren. Vind het vooral ook lastig dat ik na een paar uur schrijven weinig creativiteit meer over heb, het schrijven van een blog voor mijn eigen blog voelt dan ook meer als een ‘moetje’ en dat lijkt me niet de juiste instelling. Komt goed!

Delen:

5 Reacties

 1. mei 31, 2019 / 13:43

  Lekker bezig zeg! Was echt heel leuk om je artikel te lezen, bedankt voor je verhaal! :)

 2. Teha
  mei 31, 2019 / 17:04

  Je was juist niet aanwezig?. Heb je gemist maar snap het helemaal!

 3. Fiona
  mei 31, 2019 / 17:41

  Ik had elke dag al gekeken of je weer wat nieuws gepost had, ik dacht misschien is er iets aan de hand. Maar gelukkig niet. En je moet vooral geen dingen doen die als een “moetje” voelen.

 4. Sas
  mei 31, 2019 / 19:07

  Ik was aan het twijfelen om die serie te gaan kijken. Ga er toch maar aan beginnen :)

  En ik denk dat je afwezig bedoelt? ;)

 5. Jolin
  juni 4, 2019 / 22:05

  Keep on going! Je hardloopverhalen blijven leuk en inspirerend om te lezen ❤️ Hoe saai het soms ook lijkt! Wat eten tussendoor doet het ook super goed ?