VIDEO: (running)ABS in 12 minuten

Als je goed en blessurevrij wil hardlopen zul je in je training meer moeten doen dan alleen maar hardlopen. Een paar keer per week doe ik voor mijn hardlooptraining of na mijn krachttraining een serie dynamische buikspieroefeningen. De oefeningen zorgen voor stabiliteit rond mijn heupen, wat de kans op blessures verkleint en er voor zorgt dat ik langer efficiënt kan blijven lopen.

In deze video doe ik drie sets van vijf oefeningen. De oefeningen duren 30 tot 40 seconden. Benodigdheden? Een balansbal en een gewichtje. Geen gewichtje? Dan kun je ook een waterfles vullen en gebruiken als gewicht. De balansbal is voor deze serie oefeningen wel essentieel.

Naast deze oefeningen doe ik ook nog een aantal balansoefeningen op een been om de stabiliteit rond mijn heupen, maar ook mijn knieën en enkels te versterken. Als jullie hierin geïnteresseerd zijn, laat me dat dan vooral weten, cameraman (en coach) Tuur wil érg graag een tweede video opnemen.

Liefs,
Annemerel

P.S. De oefeningen die ik doe zijn oefeningen van Tuur en Roché.

Delen:

9 Reacties

 1. Linda
  juni 1, 2019 / 15:10

  Leuke video!! Ben ook benieuwd naar de balansoefeningen, dus ben het helemaal eens met tuur haha!

 2. Esther
  juni 1, 2019 / 20:15

  Hoi Annemerel, top deze video! ik ga zeker proberen deze oefeningen een aantal keren per week te gaan doen. En een video met balansoefeningen lijkt me ook super, bring it on :-)

 3. Jantine
  juni 1, 2019 / 21:47

  Super leuke en nuttige video. Steeds geblesseerd en met de fysio op zoek naar wat we kunnen aanpassen zodat het lopen weer gaat. Nu bezig met coretraining.

  Ook erg nieuwsgierig naar de stabiliteitsoefeningen!

  Nog een andere vraag: jij zegt vaak tijdens training dat je bepaalde tempo’s loopt. Bijvoorbeeld 10 km tempo. Is dat dan je beoogde 10 km tempo of het 10 km tempo wat je op dat moment kunt lopen?

  Ps: waar ik bij veel bloggers/vloggers afhaak omdat t zo over mooi gaan gaat vind ik bij jou dat je heerlijk gewoon bent! Ga zo door!

 4. Susan
  juni 3, 2019 / 20:17

  Super deze video, vandaag geprobeerd als afwisseling van mijn huidige core-training, het helpt mij weer om gemotiveerd te blijven voor krachttraining. Ook ik zou graag ook jouw stabiliteitsoefeningen zien!

 5. Jolin
  juni 4, 2019 / 21:56

  Hee wat super leuk deze vlog! Misschien een idee voor een nieuw project :-)

  Ik ga hem snel een keer doen. Mijn buikspieren zijn resistent voor de meeste oefeningen, dus heb wel weer zin in spierpijn!

  • Jolin
   juni 6, 2019 / 20:09

   Gedaan! Bij de eerste serie dacht ik nog: makkie! Maar ook bij de laatste keer knipmes kreeg ik het zwaar, Russian twist als toetje. Heerlijk en voor herhaling vatbaar ?

   • Jolin
    juni 26, 2019 / 10:46

    Nogmaals thnx! Herhalen doe ik het zeker. Heerlijk circuitje en te overzien omdat het ‘maar’ 5 (killer)oefeningen zijn. Ik varieer met hoeveelheid series, rust en herhalingen.

    Afgelopen keer heb ik bijv. alles met de grote bal gedaan bij gebrek aan andere dingen. De Russian twist met grote bal is leuk! Armen gestrekt en over je knieën draaien, en dan helemaal op zij tot schouderhoogte, voelt fijn :-)

    Miss een tip voor de volgende video (als je dat van plan was… ??) je kunt ook 1 serie laten zien, scheelt veel werk. Ik heb de oefeningen in mijn hoofd zitten en zet zelf een timer. Maar ik weet natuurlijk niet hoe de andere het doen. Tijd voor een poll!?

 6. juni 5, 2019 / 09:35

  Fijne video! Ik ga de oefeningen zeker doen. Ik ben zeker benieuwd naar oefeningen om mijn knieën te versterken. Blijft helaas mijn zwakke plek met hardlopen.

 7. Inge
  juni 5, 2019 / 22:16

  Jammer dat je blog zo saai is geworden.