FRIDAY FAVOURITES: March

Het duurde voor mij een eeuwigheid voordat het maart was en nu is de maand alweer zo goed als voorbij. We kregen iets minder een voorproefje van het voorjaar dan ik gehoopt had, maar er waren genoeg dingen die me vrolijk maakte. Mijn favorieten van de afgelopen maand…

Favoriete ontdekking – de ijssalon is weer geopend

Met stip op nummer een het leukste aan wonen in Monster? De ijssalon – Martino’s IJssalon – die op nog geen vijf minuten lopen van huis is. Ik heb zo’n vermoeden dat wij komend half jaar meerdere malen gesignaleerd zullen worden in de buurt van de ijssalon. Het eerste ijsje dat ik zondag at smaakte namelijk naar meer. Heel veel meer. Woensdagavond liepen we om half negen langs en stond er gewoon een rij. EEN RIJ. Een rij voor een ijssalon op woensdagavond in maart. Het ijsje met gezouten karamel en mokka was het waard om te wachten.

Favoriete gevoel – Lopen zonder pijn

Pas op het moment dat je voor het eerst weer pijnvrij kunt hardlopen merk je hoe fijn hardlopen echt is. Die trainingen waarbij je benen gewoon gaan en je niet continu herinnerd wordt aan een veel te strakke hamstring, zeurende heup, of een stijve rug. Gewoon onbezorgd lopen. Natuurlijk kun je wensen om nooit van je leven meer geblesseerd te raken en eerlijk, ik zou er voor tekenen. Maar in het kader van ‘positief denken’, als je niet weet hoe vervelend is om niet te kunnen hardlopen, weet je ook niet precies hoe fijn het is om wél te kunnen lopen. Ik heb na al mijn ‘pijntjes’ van de afgelopen tijd trouwens wel het idee dat ik voor de rest van mijn leven genoeg heb ervaren hoe het is om niet te kunnen hardlopen, om hardlopen op waarde te kunnen schatten.

Favoriete nummer – Davina Michelle – Skyward

Ik moest er even drie keer naar luisteren, maar toen wist ik het, ik ben fan van het nieuwe nummer van Davina Michelle. Een beetje Sia, een vleugje Pink, een heerlijke powersong. Van mij mag hier best een heel album van vol worden geschreven.

Favoriete boek – André van Kats – Abdi

Het is lang geleden dat ik een boek van begin tot eind heb gelezen, het is nog veel langer geleden dat ik een boek verslonden heb. Afgelopen week deed ik het weer eens, met de volgende week te verschijnen biografie over Abdi Nageeye. Een uitgebreide review volgt dinsdag (de dag van de lancering), voor nu rest me alleen nog te zeggen dat het écht een aanrader is. Ik denk niet alleen als je geïnteresseerd bent in hardlopen, maar ook als je houdt van moeilijke levensverhalen van positieve mensen.

Favoriete serie – Team Ingebrigtsen

Misschien heb je weleens van ze gehoord. Afgelopen zomer waren ze best wel een hit, toen ze alle drie van start gingen tijdens de EK Atletiek in Berlijn, de gebroeders Ingebrigtsen. Henrik(’91), Filip(’94) en Jakob(’01) Ingebrigtsen zijn drie middellange afstandslopers uit Noorwegen met een hele fanatieke vader/coach. Zowel Henrik, Filip als Jakob won Europees goud op de 1500 meter en Jakob deed afgelopen zomer iets heel bijzonders, door als 17-jarige niet alleen het goud op de 1500 te veroveren in Berlijn, maar ook op de 5000 meter. Ze hebben nog drie broers (twee volwassen, de ander een kleuter) en een zeer fanatiek zusje (nu een jaar of 12). Naast keihard trainen hebben ze – soms tot verdriet van vader Gjert – ook alle drie een vriendin (de oudste twee zijn zelfs getrouwd). Moeder Tone runt een kapsalon en moet voordat het echt een succesverhaal wordt het geld binnenhalen én de lieve vrede bewaren, want papa Gjert is een tiran. Maar wel eentje met een klein hartje.

Hoe ik dit allemaal zo goed weet? Er is een reality serie a la Keeping up with the Kardashians van deze familie gemaakt door de Noorse televisie. Te volgen via een hele grote omweg. Download een VPN server, ga naar de website van de Noorse televisiezender. Geef aan dat je graag ondertiteling wil en laat deze Noorse ondertiteling (ik neem aan dat je geen Noors spreekt) vertalen door Google Translate. Het is niet mega makkelijk om te volgen en als Tuur en ik kijken hebben we vaak een heel andere opvatting over wat er zojuist gezegd is (het is een beetje begrijpend lezen), maar het is zeker de moeite waard als je van atletiek en hardlopen houdt. Tuur en ik hebben inmiddels de eerste twee seizoenen erdoorheen gejaagd. Nu hopen dat er snel een vervolg komt.

Liefs,
Annemerel

Delen:

3 Reacties

 1. Tuur
  maart 29, 2019 / 12:53

  Ja, haha die vertaling van het Noors via google is echt grappig.
  Voorbeeld: De starter van de hardloopwedstrijd riep: “Op Uw plaatsen” google vertaalde het als ” ga op een stoel zitten…hahha”
  Yeah ijsje bij Martino!

 2. Maaike
  maart 29, 2019 / 21:36

  Oeh, die serie ga ik kijken! Versta redelijk wat Noors (familie in Noorwegen) dus direct goed voor de taalontwikkeling!!