FRIDAY FAVOURITES: January

Het is alweer de laatste vrijdag van januari. Om heel eerlijk te zijn, kan de tijd me op dit moment niet snel genoeg gaan. Ik ben (niet zo) stiekem eigenlijk best wel een beetje klaar met de winter, de korte dagen, de kou, het gebrek aan zonlicht… Met weemoed denk ik terug aan de zomer, toen ik vrijwel iedere training in de zon deed. Maar het was zeker niet allemaal kommer en kwel afgelopen maand, ik heb genoeg mooie dingen meegemaakt en voorbij zien komen, mijn favorieten deel ik graag.


Favourite Accomplishment – PR op de halve marathon

Zoals Krista in de comments op mijn Strava account al schreef, hoe harder je loopt hoe moeilijker het wordt om PR’s te lopen, dus als je ze loopt moet je ze vieren. Afgelopen zondag liep ik een PR op de halve marathon. Dat PR stond nog niet heel erg scherp, dus ik wist dat het mogelijk was om die tijd aan te scherpen (en ik denk dat het nog wel een stukje sneller kan). Veel lastiger denk ik dat het gaat zijn om snellere tijden te lopen op de 5 en de 10 kilometer. Op de 5 heb ik nu een tijd van 19.40 staan en op de 10 kilometer 40.10 (op de baan gelopen, op de weg 40.40). Om die tijden te verbeteren zal ik echt oncomfortabel hard moeten lopen, een tempo dat ik alleen deze zomer op trainingen liep. Een tempo dat ik na mijn stressfractuur nog niet gelopen heb. Maar ik heb geduld, we doen het stap voor stap en ooit ga ik nog wel sneller lopen. Als het zover is vieren we het sowieso met taart.

Favourite Memories – Winter Holidays

Ik had het jaar niet beter kunnen beginnen dan samen met Tuur in de Dolomieten. 9 dagen lang stonden we op de ski’s en ik heb genoten. Van de frisse berglucht, van het skiën, van het heerlijke Italiaanse eten, van het niets moeten, van het hardlopen en natuurlijk van het samen zijn. Een topvakantie (die inmiddels alweer eeuwen geleden lijkt, hoewel het pas drie weken geleden is dat we de 15-urige autorit van Italië naar huis maakten…).

Favourite Shopping – Love Stories pyjama & Nike outfit

Mijn favoriete aankopen van januari? Mijn nieuwe pyjama van Love Stories die ik in de sale kocht bij de Bijenkorf (en waar ik dankzij een cadeaukaart en spaarpunten niets voor hoefde te betalen!) en mijn nieuwe (zomer) hardloopoutfit van Nike. Ik kan niet wachten om weer in korte broek en sportbeha naar buiten te gaan voor een training.

Favourite Show – Grace & Frankie

Ik was van plan om ‘zuinig’ te doen met Grace & Frankie seizoen 5. Afgelopen vrijdag klokslag 9.00u stond het nieuwe seizoen op Netflix en ik nam mezelf voor om slechts een aflevering te kijken. Echter, ik voelde me die dag alles behalve fit. De dag ervoor had ik vijf uur gereisd voor een foto en videoshoot van ruim tien uur in de bittere kou (in zomerkleding) en ik was gesloopt. Je begrijpt dat ik dit een goed excuus vond om ook nog een tweede aflevering te kijken en dat ik uiteindelijk bijna het hele seizoen in een keer achter elkaar gezien heb? Inmiddels heb ik ook de laatste afleveringen gekeken en is het aftellen naar januari 2020, als seizoen 6 op Netflix verschijnt (yes, er komt een seizoen 6!)

Favourite Song – Miley Cyrus & Mark Ronson – Nothing Breaks Like A Heart

Ik was van plan om ‘zuinig’ te doen met Grace & Frankie seizoen 5. Afgelopen vrijdag klokslag 9.00u stond het Ik moest er even aan wennen, maar al een paar weken ben ik fan. Het nieuwe nummer van Miley Cyrus, samen met producer Mark Ronson. Ik las deze week dat Miley druk bezig is met afronden van haar nieuwe album, ben heel benieuwd. Was niet dolenthousiast over de voorganger, kan me eigenlijk alleen Malibu en Younger Now herinneren, maar als het meer op dit lijkt dan kijk ik er zeker naar uit.

Ben jij ook blij dat januari op zijn einde loopt, of vind jij januari juist wel een fijne maand? Wat waren jouw favorieten van deze maand?

Liefs,
Annemerel

Delen:

8 Reacties

 1. januari 25, 2019 / 15:53

  Heerlijke favorieten en wat een prachtig plaatje van de bergen! Ik geloof dat bij het allerlaatste stukje iets niet goed is gegaan met de eerste zin :)

 2. Vera
  januari 25, 2019 / 21:06

  Mooie favorieten! Morgen vertrekken wij voor het eerst naar Selva..om na het mede het zien van jouw vlogs ook is te genieten van de afdalingen daar! Dat wordt het toppunt van de laatste dagen januari gok ik.?

 3. FinanceFitgirl
  januari 26, 2019 / 06:48

  Leuk om te lezen! Echt jaloers op die heerlijke skivakantie vab jullie, zo’n geweldige plaatjes <3.

  Ps: de tekst bij het liedje van Miley klopt niet helemaal. Daar staan weer een paar regels dubbel van Grace & Frankie ;)

 4. Kay
  januari 26, 2019 / 10:35

  Leuk overzicht! Zou wel even die eerste zin weghalen bij het laatste stukje, die klopt niet en staat er dubbel :)

 5. januari 27, 2019 / 08:39

  Wat leuk om te zien, ik snap alleen die clip van Miley niet..Maar haar stem is gewoon fantastisch. Ik heb een aantal favorieten deze maand en ik ben ook vooral gefocust op wat mooie beauty producten.

 6. Rianne
  januari 30, 2019 / 10:30

  Leuk rijtje!! Hoe valt de Nike sporttop die je hierboven hebt? Heb jij een maat die je altijd hebt? Liefs Rianne

  • Annemerel
   Auteur
   januari 30, 2019 / 14:08

   Yesss! Gewoon een S