LET’S TALK ABOUT: Even geen doel

Toen ik net mijn VWO-diploma op zak had werd iedere felicitatie opgevolgd met de vraag ‘wat ga je nu doen?’. Nadat ik mijn bachelor Taal & Communicatie op zak had, kreeg ik exact dezelfde vraag. Na de release van mijn eerste boek ‘Live, Love, Run’ kreeg ik die vraag een stuk minder, ik denk niet dat mensen verwacht hadden dat ik meteen voor een tweede en derde boek zou gaan. Maar na ‘Trainen als een Topatleet’ krijg ik de vraag continu, ‘met welk project ben je nu bezig?’. En om heel eerlijk te zijn, doe ik op dit moment even lekker helemaal niets.

OK. OK. Dat is natuurlijk ook niet waar. Het is niet zo dat ik hele dagen op de bank spendeer met Netflix. Ik train nog steeds zes dagen per week, soms zelfs twee keer op een dag. Ik ambieer geen professionele sportcarrière, maar ik voel me er goed bij en ik heb er de tijd voor, dus waarom niet? Ik heb mooie loopdoelen in de vorm van bepaalde tijden voor mezelf gesteld, maar het is geen ‘Málaga Marathon’ doel, als in: ik heb een wedstrijd waarin ik perse moet pieken. Ik heb meer zoiets van, ik ga nu deze halve marathon lopen, als ik een PR loop dan is dat fantastisch, als het nu niet lukt, dan zijn er de komende maanden nog heel veel andere halve marathons waarin ik het nogmaals kan proberen. Best relaxt eigenlijk. Ik ben prestatie gedreven, maar het dicteert niet mijn complete leven.

Voor een vierde boek heb ik voorlopig nog geen plannen. Als me de vraag gesteld wordt reageer ik vaak met: ‘ja, boek 4 gaat over hardlopen met baby’s, maar daar ben ik nog LANG niet aan toe, dus verwacht dit vooral niet voor 2023 in de winkel. En wellicht heb ik tegen die tijd zo’n slaapgebrek dat het ook zomaar 2025 kan worden.’ De pre-order bij Bol.com laat dus nog wel even op zich wachten ;-).

Ik heb gewoon zin om weer lekker te bloggen zonder tijdsdruk. Om weer kleine opdrachten aan te nemen. Om mijn huis, maar ook mijn hoofd weer een beetje op orde te brengen. Het is een iets minder drukke en spannende periode dan de afgelopen 9 maanden, maar ook dit soort periodes heb ik nodig. Ik moet toegeven dat ik me het gelukkigst voel als ik in een razende trein zit, zoals afgelopen zomer, maar af en toe is het toch belangrijker om iets langzamer te rijden, zodat ik uiteindelijk niet aan die noodrem hoef te trekken. Ik denk dat juist die periodes van rust er voor zorgen dat ik in drukke periodes nog nooit mezelf over de kop gewerkt heb, omdat ze altijd worden opgevolgd door periodes van rust.

Echter, dit neemt niet weg dat ik me soms wel een beetje opgelaten voel, als iemand naar mijn nieuwe plannen vraagt. Want echt een plan is er nog niet. Maar als ik een ding van dit soort periodes geleerd heb, dan is het dat ik er nu extra van moet genieten, omdat er altijd wel weer wat op mijn pad komt waardoor alles in een stroomversnelling komt en dat ik niet weet waar ik de tijd vandaan moet halen om alles te kunnen doen wat ik wil/moet doen. 

Liefs,
Annemerel

Delen:

21 Reacties

 1. lauren
  januari 24, 2019 / 12:17

  ben je van plan weer meer te gaan vloggen? Dat mis ik heel erg. Je dagelijkse vlogs waren zo leuk en lekker menselijk!

  • Marion
   januari 25, 2019 / 11:24

   Oe ja leuk, ga een voorjaarsvlogserie maken Annemerel!?

 2. Anoniem
  januari 24, 2019 / 12:18

  Vraagje: Wanneer komt er weer eens een nieuwe vlog online :)?
  Normaal was donderdag de dag van een nieuwe vlog op YouTube haha. Vond het altijd erg leuk om te kijken . Of heb je een pauze genomen?

  • Annemerel
   Auteur
   januari 24, 2019 / 12:29

   Mijn camera was kapot, heb sinds gisteren een nieuwe en ben vanmorgen weer begonnen met filmen. Hoop zondag weer een vlog te hebben!

   • Eline
    januari 24, 2019 / 12:36

    Jaa leuk weer vlogs!! Ik mis de dagelijkse vlogs nog steeds :)

    • Annemerel
     Auteur
     januari 24, 2019 / 13:09

     Jaaaa ik heb nu een camera, nu ‘gewoon’ weer even in de flow komen :)

 3. lieke
  januari 24, 2019 / 13:07

  Dat soort periodes waarin je even geen doel hebt en je daardoor soms een beetje onrustig voelt, zijn juíst de periodes waarin je creatieve brein keihard aan het werk is. Op een goed moment plopt er weer een goed idee op en blijk je helemaal niet rustig aan gedaan te hebben, maar waren je hersens stiekem enorm in de weer:)

  • Annemerel
   Auteur
   januari 24, 2019 / 13:09

   Waarheid als een koe!

 4. januari 24, 2019 / 13:21

  Lijkt me heel verstandig! Als perfectionist wil ik ook altijd maar met nieuwe dingen of verbeteringen bezig zijn, maar dat kan inderdaad niet constant. Zo krijg je vast ook weer allerlei nieuwe inspiratie! En even genieten van deze prestatie is ook niet verkeerd :)

 5. Frank
  januari 24, 2019 / 15:01

  Wat is er ineens met je rammelende eierstokken gebeurd? Lijkt me niet zo handig om nog heel lang te wachten met zo’n oude vriend…

  • Annemerel
   Auteur
   januari 24, 2019 / 16:11

   Haha maak je geen zorgen :)

   • Esther
    januari 25, 2019 / 10:17

    Annemerel met een baby… ik zie het nog even niet voor me.
    Laat je vooral niet opjagen door leeftijd!! Heeft arthur eigenlijk kinderen?

    • Annemerel
     Auteur
     januari 28, 2019 / 08:15

     Haha ik ook niet… Nee, Arthur heeft geen kinderen.

    • Annemerel
     Auteur
     januari 28, 2019 / 08:15

     Haha, ik ook niet! Nee, Arthur heeft geen kinderen.

  • Mieke
   januari 25, 2019 / 09:38

   Zo, lekker direct! Moet m’n tong af bijten om hier niet heel onaardig op te reageren.
   Netjes antwoord annemerel! Probeer je niks aan te trekken van al het commentaar, hoe lastig ook. Mijn oom en tante schelen 15 jaar (en dat is héél veel gezien het feit dat ze elkaar ontmoetten toen zij 16 was) en zijn al dik 20 jaar heel gelukkig met elkaar.
   En kinderen komen niet op bestelling. Zo’n opmerking kan heel pijnlijk zijn in het geval dat mensen al een tijdje dolgraag een kindje willen. Dus heel verstandig dat je daar niet verder op in gaat, en een fictieve datum hebt die ver van het nu ligt

  • Linda
   januari 26, 2019 / 07:39

   Wat een nare reactie, dat is toch niet aan jou om hier zoiets over te zeggen..!

   • Tessa
    januari 28, 2019 / 12:12

    Volgens mij is deze naam mij al vaker opgevallen i.c.m. onnodig negatieve/persoonlijke opmerkingen!

 6. januari 24, 2019 / 18:05

  Nieuwe plannen komen vanzelf wel, of niet, en dan is het ook goed!

 7. Jolanda
  januari 24, 2019 / 21:50

  Ja leuk weer een vlog! Ik miste ze al! En je moet lekker doen wat goed voelt.

 8. januari 25, 2019 / 10:16

  Rust nemen kan ook een doel zijn :-)

 9. Marieke
  januari 25, 2019 / 14:50

  Begin vorig jaar ben ik een coachtraject gestart. Ineens vielen alle kwartjes op z’n plek. Juist eens RUST nemen, is zóó goed! Even tijd voor jezelf. Ik zit nu ook in zo’n periode. Ben lekker aan het opruimen in huis (doe de Minimalist-bingo). Ik besteed tijd aan een dagboekje/journalling, mediteer (wauw!) en lig op de bank podcasts te luisteren. Een jaar geleden waren dit soort dingen voor mij echt “not done” en moest ik altijd maar door-door-door.
  Lang verhaal kort: geniet ervan!
  En laat je niet op de kast jagen door bepaalde reacties! :-)