FRIDAY FAVOURITES: January

Say whaaaaaattttt, het is alweer de laatste dag van de eerste maand van januari. Normaal vind ik januari – als ik niet op wintersport ga – vervelend lang duren. Nu was ik niet op wintersport én had ik het gevoel alsof januari voorbij vloog. Ik heb er zelf op het moment ook nog geen verklaring voor. Ben ik hierin de enige? Anyway, het is de laatste vrijdag van de maand en dat betekent traditiegetrouw dat ik mijn favorieten van de maand op een rij zet. Van mijn favoriete eten tot mijn favoriete Netflixserie, hier komen mijn favorieten van de afgelopen maand.

Favoriete eten: Hüttenkäse

Geloof me, dit is 100% niet gesponsord. Ik heb afgelopen maand zelfs iedere bak Hüttenkäse zelf gekocht. Ik vind het gewoon echt enorm lekker. Zeg maar van het niveau ‘ei en avocado’ lekker. Of … ik durf zelfs te beweren ‘sushi-lekker’. Het liefst eet ik het ‘gewoon’ op toast dat ik even in een pan met een klein beetje olijfolie heb opgebakken, twee eetlepels Hüttenkäse, een klein beetje zwarte peper en zeezout en dan nog een paar druppeltjes olijfolie om het af te maken. En als ik het in huis heb, dan doe ik er het liefst ook nog een plakje zalm op. Zo simpel, zo lekker. Ik denk dat ik dit in de maand januari bijna iedere dag gegeten heb.

Favoriete nummer: Martin Garrix – Hold On

Wat een heerlijke nummer, ik kan me er tijdens het hardlopen helemaal in verliezen. Vooral het gedeelte dat komt na ongeveer anderhalve minuut is super meeslepend. Deze komt sowieso in mijn Boston Playlist. Dit nummer zit trouwens ook in de setlist van Martin Garrix’ show van afgelopen oktober in Amsterdam. Hij staat op het officiële YouTube account van Martin Garrix. Het nummer komt ongeveer na 64 minuten en dat is in de halve marathon altijd het moment dat ik het redelijk zwaar begin te krijgen. Deze sleept je er dan echt doorheen (je kunt heel makkelijk YouTube files naar Mp3 converteren via verschillende websites, volgens mij is dit een klein beetje illegaal, maar mijn trainingen en wedstrijden worden er zoveel leuker door. Mocht je dit ook willen doen, dan moet je even zoeken op convert YouTube to Mp3).

Favoriete serie: Grace & Frankie

Seizoen 6 van Grace & Frankie staat sinds deze maand op Netflix en het is net zo’n fijn seizoen als anders. Ik maak me nu al wel een klein beetje zorgen over volgend seizoen, aangezien seizoen 7 het laatste seizoen van de serie zal zijn. Ik hoop echt dat ze positief afsluiten en er niet ineens iemand dood gaat. Ik denk niet dat ik dat aan zal kunnen…

Favoriete motivatie: Tuur

Sinds Tuur weet dat hij de Rotterdam Marathon gaat lopen (sinds 7 januari, twee dagen voor zijn verjaardag, toen hij per ongeluk zijn startbewijs dat ik gekocht had in zijn verwijderde items in zijn mail vond, true story) is hij zo mega gemotiveerd. Hij heeft zin in iedere training en is er het liefst de hele dag mee bezig. Nou heb ik dat laatste ook wel, maar ik kan nog wel wat leren van Tuur’s manier van trainingen benaderen… ik ben voor een lastige training namelijk meestal vooral angstig, hij kijkt er al dagen van te voren naar uit. Ik denk dat ik Tuur een blog of video ga laten maken over hoe je alles zo positief kan benaderen, want het lijkt mij ook zo fijn om zo in het leven te kunnen staan.

Favoriete gevoel – Steeds weer iets sterker worden

Tuur en ik hadden sinds september het krachthonk niet meer van binnen gezien. We verhuisden van Monster naar Den Haag (een stuk verder weg van het krachthonk), ik kon op een gegeven moment nog maar twee oefeningen doen omdat de rest van de oefeningen mijn pijnlijke bil alleen maar pijnlijker maakten en nou ja, toen was het ineens 1 januari. En op 1 januari maakten we onze langverwachte rentree. Inmiddels zijn we zes keer geweest en vanmiddag gaan we voor een zevende keer. Zeven keer kracht training is in ieder geval zeven keer meer dan het aantal keer dat ik in de afgelopen vier maanden geweest ben. Ik vind het fijn om te zien dat ik ook daadwerkelijk sterker word. Zo begon ik mijn deadlift met 13 kilo (lach maar), afgelopen maanden kon ik hetzelfde aantal herhalingen met 30 kilo. Progressie is mijn grootste motivator. In de spiegel zie ik ook dat ik weer terug ben in het krachthonk (billen!), met hardlopen merk ik het nog niet heel erg, maar dat duurt wat langer, heb ik me laten vertellen.

Wat waren jouw favorieten van de maand januari? Heb je nog een goede Netflix (of Videoland of Amazon Prime) tip voor me?

Liefs,

Annemerel

Delen:

5 Reacties

 1. Stephanie
  januari 31, 2020 / 17:12

  Favoriet eten: brintapap
  Favoriet nummer: eigenlijk alle nummers momenteel van Maria Mena.
  Favoriete serie: spinning out (aanrader trouwens!!)
  Favoriete motivatie: matthijs en sterk de zwangerschap doorkomen. Dus nog heerlijk elke dag trainen
  Favoriete gevoel: de kleine voelen trappelen en kietelen in mijn buik (17 weken onderweg)

  • Annemerel
   Auteur
   februari 3, 2020 / 17:39

   Oooh Maria Mena, zoveel goede herinneringen!

 2. Irma
  januari 31, 2020 / 19:44

  Ah huttenkase, hou er zo van! Koop je altijd de ‘duurdere’ variant of ook de 55 cent variant? En merk jij verschil tussen die?

  • Annemerel
   Auteur
   februari 1, 2020 / 11:24

   Ik heb nog nooit de goedkope variant gekocht! Maar ga volgende week voor een paar weken naar Valencia en heb al even geïnventariseerd (ik dacht, omg, hoe moet ik zo lang zonder Hüttenkäse) en daar hebben ze niet de variant van Danone, dus zal ik ook eindelijk iets anders moeten proberen.

  • Rianna
   februari 3, 2020 / 11:24

   Hoi,

   Ik heb de goedkopere variant wel eens vergeleken met de Danone. De Danone is over het algemeen iets zoeter/minder zuur.
   Die van de lidl ligt wel heel dichtbij de variant van Danone! :-)