FRIDAY FAVOURITES: April ’20

Het is alweer de laatste vrijdag van april. Hoewel ik weinig heb meegemaakt (daarin ben ik waarschijnlijk niet de enige) heb ik wel wat mooie favorieten om met jullie te delen.

Favourite Song – The Weeknd – Blinding Lights


Hij staat pas een dag op repeat. Ik had alleen de intro een paar keer gehoord, maar dacht dat het een oud nummer was (jaren 80 oud). Totdat ik gisteren op mijn dakterras zat en dezelfde melodie uit een voorbij rijdende auto hoorde schallen. Dat kon geen toeval zijn, toch? Maar wat was het? Shazammen lukte niet van die afstand, maar om de een of andere reden dacht ik meteen aan The Weeknd (zonder dat ik hem heb horen zingen, ik hoorde alleen steeds die aanstekelijke melodie). Mijn eerste zoekopdracht was meteen raak en sindsdien ben ik fan. En Tuur ook. Dus als je binnenkort door Den Haag rijdt en heel hard dit nummer van een dakterras hoort komen, dan weet je waar het vandaan komt ;-)

(trouwens hoe kan dit nummer al vier maanden uit zijn zonder dat ik me er bewust van was?)

Favourite Show – Rita


Overgehaald door mijn ouders keken Tuur en ik deze maand alle vier de seizoenen van Rita. Dat klinkt heftiger dan het is, aangezien een seizoen slechts bestaat uit 8 afleveringen. Maar goed, het keek heerlijk weg ook al werd in de serie Deens gesproken. Ik ben normaal niet zo’n fan van series die in een andere taal dan Engels of Nederlands gesproken zijn, omdat je je dan zo moet focussen op wat er gezegd wordt. Maar toch blij dat ik me uiteindelijk heb laten overhalen, want Rita is echt een goede serie. En het is ook weleens lekker om gedwongen te worden om je telefoon weg te leggen. Een minuut afgeleid en je weet meteen niet meer wat er gezegd is. Lees deze blog als je wilt weten waar ik deze maand nog meer naar keek. 

Favourite Food – HelloFresh

Mijn ouders waren afgelopen maand mijn grootste influencers. Naast dat ze Tuur en mij overtuigden van Rita, overtuigden ze ons ook om een gratis HelloFresh box te bestellen (ze hadden een code waarmee ze een box weg konden geven). Ik was aanvankelijk sceptisch, maar zoals ik afgelopen weken al veelvuldig gedeeld heb, ik was positief verrast. Het is zo leuk om iedere keer weer een nieuw recept te maken. In deze tijd waarin bijna iedere dag hetzelfde is, is het leuk om de dag toch nog een beetje ‘spannend’ te maken door iedere keer weer iets nieuws te kopen. Tot nu toe hebben we ook alleen nog maar lekker gegeten. Tuur maken er samen echt een gezellig momentje van en genieten van het kookproces. Als je mijn blog over HelloFresh nog niet gelezen hebt, klik dan hier.

Favourite Surprise – Martin Garrix Liveshow

Het feit dat veel artiesten nu zonder ‘werk’ zitten (shows) zitten heeft voor het publiek (mij) ook voordelen. Ik hoop voor de artiesten dat ze snel weer mooie shows kunnen geven en geld kunnen verdienen, maar in de tussentijd geniet ik van alle mooie dingen waar ze ons op trakteren. Zo deed Martin Garrix een liveset op zijn dakterras met niet alleen bestaand materiaal, maar ook nieuwe nummers. Wat een feest. Ik heb de mp3 gedownload (Google naar download mp3 YouTube en je vindt daar een website voor, ik weet niet precies hoe legaal dit is dus ik wil de websites niet al te veel promoten) en op mijn iPhone gezet. Heerlijk om te luisteren tijdens het hardlopen. Het openingsnummer is fantastisch!

Favourite Place – Home

Natuurlijk. Er zijn celebrities die een prachtige villa hebben in de Hollywood Hills, met een groot zwembad en complete bar in de tuin. Daar kan ik alleen maar van dromen. Maar mijn quarantaine-plekje is absoluut geen slechte plek. Ons huis is de hele dag licht, we hebben een prachtig dakterras waar we de hele dag zon hebben (als ‘ie schijnt natuurlijk), we wonen nog geen kilometer van het strand en we mogen nog steeds naar buiten om een frisse neus te halen. Aperol Spritz smaakt fantastisch op een terras in Milaan, maar ook op ons dakterras. Ja, het is prachtig om hard te lopen in de bergen, of langs het Gardameer, maar de duinen hier zijn ook niet verkeerd.

Ik kan af en toe een beetje neerslachtig worden als ik denk aan het feit dat alle mooie plannen die we hadden (wintersport, Boston-New York, zomervakantie Italië, mini honeymoon) niet doorgaan. Maar weet je, het feit dat we dit soort reizen überhaupt kunnen maken (zonder coronacrisis) geeft al aan dat we in een mega mega mega luxe positie zitten. Thuisblijven lijkt mij de meest makkelijke optie om ons steuntje bij te dragen. Helemaal als dat huis dan ook nog eens van alle gemakken voorzien is (ik was iets minder blij geweest als ik in mijn eentje in mijn studio van 35 vierkante meter had gezeten, waar ik sliep, werkte en leefde in de woonkamer en waar ik géén buiten had.

Mijn favorieten van mei? Ik kan ze al wel een beetje voorstellen… er komen twee nieuwe seizoenen van mijn favoriete series online op Netflix (Dead To Me en Dynasty), One Republic komt met een nieuw album, Martin Garrix brengt (hoogstwaarschijnlijk) een nieuw nummer uit, ik ben jarig

Liefs,
Annemerel

Delen:

3 Reacties

 1. Vera Boekelman
  april 24, 2020 / 12:28

  Ooooh dat openingsliedje van de Martin Garrix set is inderdaad prachtig! Ik was heel eerlijk gezegd de laatste tijd een beetje Martin Garrix moe (nieuwe nummers zijn niet heel verrassend meer), maar zo’n set blijft toch mega fijn. Moet er nodig weer eens op hardlopen.

  Ik moest lachen om je ontdekking van The Weeknd, dat liedje hoor je inderdaad al maanden op de radio hahah! Maar de 80s vibe is echt leuk he, het hele nieuwe album van hun schijnt top te zijn. In My Head van Aslaug wordt veel gedraaid op 3fm en heeft ook zo’n klassiek 80s refrein, heel leuk! 🎉

 2. A.
  april 24, 2020 / 14:07

  Inderdaad Blinding Lights, zeer goed nummer 👍
  Staat bij mij op repeat tijdens het koken…

 3. april 24, 2020 / 15:27

  Rita vond ik ook heerlijk! Als je er nog niet op uitgekeken bent, er is ook een Nederlandse remake van Rita, genaamd Tessa. Is alleen volgens mij niet meer echt ergens beschikbaar om terug te kijken (er is ook nooit een tweede seizoen gekomen, geloof ik).