LET’S TALK ABOUT: Koken met HelloFresh (#nospon!)

Ik weet dat ik zelf ‘influencer’ ben en op z’n tijd vast ook knap irritant kan zijn, maar als ik iets de afgelopen jaren keer op keer heb doorgespoeld in vlogs, dan zijn het de stukjes over HelloFresh. Heel leuk hoor, om te zien hoe jij stap voor stap een gerecht aan het bereiden bent dat kant-en-klaar in een box zit. Maar na een keer snap ik het principe ook wel. Ik had geen interesse in een box met maaltijden, ik vond het duur en het leek me ook niet leuk om precies te moeten eten wat de pot schaft, wat nu als ik het niet lekker vond? Toen mijn ouders een paar weken geleden een gratis box aanboden dacht ik aanvankelijk dan ook… uh, moet dit?

Maar mijn ouders zijn nogal standvastig. Helemaal mijn vader. Als die eenmaal ergens van overtuigd is dan wil hij graag de hele wereld overtuigen (goh, van wie zou ik het hebben?). Ze waren een paar weken eerder begonnen met HelloFresh nadat ze het hadden gezien bij een van hun vrienden. Ze zitten nu natuurlijk thuis en zijn voor hun boodschappen volledig afhankelijk van Picnic (waar bestellen nu een soort van Olympische Sport is geworden, hoe zorg je ervoor dat je een timeslot verovert en hoe zorg je ervoor dat je net op tijd alles besteld dat je nodig hebt?) en hun kinderen. HelloFresh is makkelijk voor ze, hoeven ze niet een week van te voren al na te denken over de ingrediënten die ze nodig hebben voor een gerecht, ze kiezen gewoon een paar gerechten uit en krijgen de ingrediënten dan gewoon stuk voor stuk geleverd.

Anyway, tijdens een van mijn FaceTime gesprekken vroeg mijn vader voor de derde (of was het de vierde, de vijfde?) keer of ik me nu al had aangemeld bij HelloFresh. Was de mail soms in mijn SPAM gekomen? Ja, hij zat in mijn SPAM en ik vond hem daar eigenlijk wel goed staan. Maar mijn vader rustte niet voordat ik een box besteld had, dat had ik ook wel door. Dus om hem een plezier te doen bestelde ik een box.

Een dag later had ik mijn moeder aan de telefoon. ‘Welke gerechten heb je gekozen?’ vroeg mijn moeder. ‘Gekozen?, ik heb gewoon wat gekregen… ik zag iets met varkenshaas, dat vind ik niet echt lekker…’. ‘Oh ja dat kan, maar er zijn twintig gerechten waar je uit kunt kiezen. Je kunt de gerechten die je niet lekker vind dus wegklikken en er andere gerechten voor uitzoeken’. Aha. Dat veranderde de zaak. Ik downloadde de app, bekeek het weekmenu en zag een heleboel gerechten staan waar ik veel meer trek in had dan de gerechten die standaard in mijn box geleverd werden. Zeebaars met gebakken aardappeltjes? Wow. Ja. Graag. Parelcouscous met grote garnalen? Klinkt goed! En zo stelde ik – samen met Tuur – onze eerste (gratis) box samen.

De box

Op Tweede Paasdag werd de box geleverd en dat was best wel een feestje. Allereerst kreeg ik een dag van te voren een melding over het tijdstip hoe laat de box geleverd zou worden. Geen tijdvak van drie uur, maar gewoon echt een tijdstip. Ze zouden een kwartier eerder of later kunnen zijn, maar niet meer dan dat. Wat fijn, dat ik niet de hele middag thuis hoef te wachten op mijn eten. Nu ben ik sowieso iedere dag thuis, maar goed, het gaat om het idee. In de doos zaten vijf papieren zakken waar de ingrediënten voor de vijf recepten over verdeeld zaten. Daarnaast ontvingen we vijf kaarten waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je het recept maakt. Kijk, dit hebben al mijn collega-influencers natuurlijk al honderd keer in vlogs laten zien, maar dat wist ik dus niet, omdat ik de stukjes standaard oversloeg.

Ons weekmenu

We begonnen maandag meteen goed, met een premium-gerecht (je betaalt daarvoor een toeslag van een paar euro per persoon), maar het was immers Pasen. De parelcouscous met grote garnalen was heerlijk. De volgende dag stond er een pasta met broccoli en kip op het menu, Tuur helemaal blij, en ik ook, want het was wederom erg lekker. Op woensdag maakten we de zeebaars, op de huidgebakken met zelfgemaakte salieboter. Oh en die aardappelen… ik zei dus tegen Tuur, neem jij maar het grootste gedeelte, ik heb net een bak chips op en ik wil van de zomer graag nog in een trouwjurk passen. Maar na een aardappel geproefd te hebben kwam ik daar (jammer voor Tuur) van terug. Zo lekker. Op donderdag aten we taco’s, de smaak was goed, maar deze vond ik toch het minste van de vijf gerechten, ik ben gewoon niet zo’n fan van taco’s, laten we het daar op houden. We sloten de week af met een heerlijke risotto met mozzarella, tomaat en selderij.

Fan

Na een week durf ik wel te stellen dat ik fan ben van het concept HelloFresh. Ik heb een week lang heerlijk en gevarieerd gegeten en heb plezier gehad in het bereiden van de maaltijden, zonder dat ik daarvoor naar de supermarkt moest om ingrediënten bij elkaar te zoeken. Hieronder een aantal redenen waarom ik denk dat ik langer HelloFresh blijf gebruiken.

 1. Het is ontzettend makkelijk om lekker en gevarieerd te eten. Iedere week zoek je een aantal gerechten uit en een paar dagen later wordt dit bij je bezorgd. Je hoeft dus niet in de supermarkt op zoek naar dat ene kruid (dat je normaalgesproken niet gebruikt). De tijd van ingrediënten vergeten is ook voorbij. Hoe vaak wij halverwege een recept erachter komen dat we een ingrediënt zijn vergeten bij de supermarkt.
 2. Het is niet goedkoop, maar het is ook niet duur. Als Tuur en ik een poké bowl maken zijn we meer geld kwijt. En de gerechten zijn vaak hoog op smaak door verschillende kruiden die er doorheen gaan. Ik bespaar hier vaak op, omdat ik denk.. ja dat ga ik toch niet voor een keer kopen? Nu zit het precies in de juiste hoeveelheid in het pakket.
 3. Het is leuk om steeds weer iets nieuws te maken, het voelt iedere avond weer als een experiment. Normaal gesproken als ik een nieuw recept wil proberen, dan is het uitzoeken van zo’n recept net zoiets als het uitzoeken van een nieuwe serie op Netflix. Daar kan ik heel lang over doen. En dan ben ik daarna heel lang bezig met het uitzoeken van alle ingrediënten. Daardoor kies ik vaak voor recepten die ik al ken en eet ik vaak iedere week hetzelfde.
 4. Tuur en ik komen in deze tijden het liefst zo min mogelijk in de supermarkt en dat streven maakt HelloFresh een stuk makkelijker.
 5. We hebben van ieder gerecht genoten en het bereiden was redelijk fool-proof. In de HelloFresh app zijn zelfs voorgeprogrammeerde kookwekkers voor de verschillende dingen die je op het vuur of in de oven hebt staan.

Hoe duur is het nu precies?

Wij betalen voor vijf maaltijden voor twee personen €50,95. Dat is dus ongeveer 5 euro per persoon per maaltijd. Het wordt een stuk minder voordelig als je alleen bent. Voor een box van vijf maaltijden voor een persoon betaal je €45,95. Ik weet het, het is absoluut niet eerlijk. Je betaalt ook al in je eentje de huur (of hypotheek), betaal je ook nog eens gemiddeld €4,- per maaltijd meer dan wanneer je samen zou zijn. Alleen wonen is DUUR. Wat je dan natuurlijk wel zou kunnen doen is een box voor twee personen bestellen en dan steeds een portie invriezen voor een week later. Je kunt ook een box voor drie (of vier) dagen bestellen. Dit is voor twee personen steeds vijf euro goedkoper. Dus voor een box van drie dagen voor twee personen betaal je €40,95, dit is een stuk minder voordelig, je betaalt dan bijna zeven euro per persoon per gerecht. Je kunt boxen kopen tot 6 personen (dit kost €119,95 voor vijf dagen, is dus €4,- per maaltijd).

Ik denk dat HelloFresh niet voor iedereen betaalbaar is, maar voor Tuur en mij is het voordeliger dan onze normale mix van zelf koken/eten bestellen. Of dat voor jou ook zo is, dat weet ik natuurlijk niet. Mocht je HelloFresh graag willen proberen, ik heb een code waarmee je €20,- korting op je eerste box krijgt. Ik krijg dan ook weer €20,- korting op mijn volgende box. Als jij eenmaal je eerste bestelling geplaatst hebt krijg jij ook die €20,- kortingscode die je aan bekenden kan geven. Deze blog is dus onder geen beding een samenwerking met HelloFresh en dit deel ik alleen omdat ik hier zelf erg enthousiast over ben. En omdat ik een kind van mijn vader ben deel ik graag de dingen waar ik enthousiast over ben met de rest van de wereld.

Heb jij HelloFresh al eens geprobeerd? Wat zijn jouw ervaringen? En als je het nog niet geprobeerd hebt, wat houdt je tegen?

Liefs,

Annemerel

 

Delen:

29 Reacties

 1. Sylvia
  april 21, 2020 / 12:45

  Hahaha ik vind jouw tekst wervender dan de gemiddelde influencer die er iets mee verdiend (neem ik dan aan dat dat zo is). Als fervent tegenstander (duur, kom je er wel vanaf) heb je mij in ieder geval aan het twijfelen gebracht 😉

  • Annemerel
   Auteur
   april 21, 2020 / 14:02

   Haha, ja ik was dus door influencers ook nooit overtuigd geraakt, ik werd overtuigd door mijn vader en moeder, zij zijn influencers op micro-niveau ;-)

   • Kay
    april 21, 2020 / 22:32

    Haha ja echt zo :) alleen wat ik mij wel afvraag (met jouwe vele gesport), hebben jij en Tuur genoeg hieraan? Ik heb dat totaal niet namelijk. Ik at meestal met twee personen wel voor drie personen.

    • Annemerel
     Auteur
     april 23, 2020 / 08:04

     We zijn allebei nu niet in marathontraining en sporten veel minder dan normaal, dus we hebben ook minder nodig dan normaal. Tot nu toe gaat het wel goed, Tuur krijgt wel net iets meer dan ik. Als we weer meer zouden trainen weet ik inderdaad niet of twee porties genoeg is, maar ik heb hier niet ieder over nagedacht eigenlijk. Wellicht kunnen we dan drie porties van alles bestellen. Maar dat is wel 20 euro per week extra…

     • Kay
      april 24, 2020 / 18:02

      Ik heb net 5 porties besteld voor 2 personen en dat voor drie dagen. Wij koken dan 1 keer in de 2 dagen. Zo kunnen we 6 dagen met een box (tip!). Ik heb al vaker besteld maar je hebt me door dit artikel toch weer op het idee gebracht dus weer eens te doen. Was nu omgerekend 8,3 kwijt voor twee personen per dag (wel met kortingscode dus).

 2. Jorinde
  april 21, 2020 / 13:21

  Wij hebben ook HelloFresh, al een aantal jaar, en het bevalt supergoed! Tip: toen mijn vriend nog alleen was, bestelde hij gewoon een box voor 2 personen (drie gerechten per week) en daar kon ‘ie dan zes dagen van eten. :-)

  • Annemerel
   Auteur
   april 21, 2020 / 14:00

   Wat fijn! En slim inderdaad, dat lijkt me inderdaad een goede oplossing voor wanneer je alleen bent.

 3. Ria
  april 21, 2020 / 14:43

  Vorige week een box kado gekregen, die komt in mei. Maar ik kan de menu’s niet vinden waar ik uit wil kiezen?? Vreemd of is dat pas een week van tevoren ofzo? Mijn vriendin is heel enthousiast!
  Leuk dat jullie dat ook zijn 👋🏼

  • Annemerel
   Auteur
   april 21, 2020 / 14:48

   Voor welke week is dat? Ik kan het menu van 4 mei ook nog niet inzien (ben wel al de hele tijd aan het verversen omdat ik zo nieuwsgierig ben, haha, dit is op dit moment een van de spannendste dingen in mijn leven, wat eet ik over twee weken 🤣🤣🤣)

   • Liset
    april 21, 2020 / 19:03

    Ik had net contact met HelloFresh. Ze hebben een probleem met hun site waardoor de recepten niet zichtbaar gemaakt kunnen worden. Normaal kan ik 3 weken vooruit plannen. Ideaal 😁

    • Annemerel
     Auteur
     april 23, 2020 / 08:05

     Oh echt! Ik zit ook al de hele tijd de app te vernieuwen omdat ik dacht dat je het veel eerder in kon zien. Maar er is dus daadwerkelijk een probleem… ik zal niet meer 50x per dag de app vernieuwen om het nieuwe menu in te zien.. wellicht helpt dat bij het oplossen van het probleem :’). Heb jij gehoord of dit snel wordt opgelost?

 4. Manon
  april 21, 2020 / 15:31

  Wij hebben ook regelmatig HelloFresh, ik vind het heel erg fijn! De laatste 2 jaar hebben ze veel meer recepten per week toegevoegd, waardoor er echt iets te kiezen valt. Toch zijn wij nu weer even gestopt, omdat ik het toch fijn vind om mijn eigen recepten te kiezen. Maar over een tijdje begin ik zeker weer!

  • Annemerel
   Auteur
   april 23, 2020 / 08:06

   Ja snap ik heel goed. Wij hebben nu deze week 3 maaltijden, dus genoeg tijd om zelf ook te koken. Maar snap dat als je het een lange tijd achter elkaar gedaan hebt dat je er ook weleens ‘moe’ van wordt… dat je denkt, het mag ook gewoon wel weer een keer lekker simpel (ik weet niet of jij ook voor simpel wil gaan, maar dat is wat ik me zelf kan voorstellen)

 5. april 21, 2020 / 16:04

  Het werkt ideaal, maar ik vind de boxen best prijzig voor de ingrediënten die erin zitten.

 6. Eva
  april 21, 2020 / 17:23

  Wat grappig, toevallig kwam mij moeder hier ook afgelopen weekend mee aanzetten! Als student zijnde, heb ik Hello Fresh uberhaupt nooit overwogen (want duur), maar het aanbod van gratis maaltijden kon ik natuurlijk niet afslaan ;). Morgen komt onze box binnen, en we kijken ook al de hele week uit naar de maaltijden die we uitgekozen hebben! Ben zeer benieuwd, al helemaal na dit positieve verhaal van jou :)

 7. Helderder
  april 21, 2020 / 17:40

  Vorig jaar een keer een gratis box mogen proberen, fantastisch. Ik vond het echt een feestje en de producten kwalitatief ook super goed. Ook alle gerechten even heerlijk. Helaas voor mij veel te duur (en ben dus alleen). Haal nog wel regelmatig inspiratie uit de recepten.
  Kreeg nu een Marley Spoon pakket gratis aangeboden, daar ben ik ook erg benieuwd naar.

  • Annemerel
   Auteur
   april 23, 2020 / 08:07

   Ja tussen een en twee personen zit wel echt heel veel verschil! Benieuwd hoe Marley Spoon je bevalt!

 8. april 21, 2020 / 20:42

  Het lijkt mij ideaal zo’n box van Hello Fresh! Ik houd niet van boodschappen doen en ben zeker geen keukenprinses. ;) Hello Fresh leek mij altijd te duur, maar na jouw vergelijking begin ik te twijfelen.

 9. Ingrid
  april 22, 2020 / 06:31

  Wij hebben ook al maanden Hello Fresh, ik vind het erg handig. Wij komen normaliter met drie maaltijden uit, icm met uit eten/bestellen/bij anderen eten. Nu in deze coronatijd is vijf ook wel handig, maar dan heb je als vegetariër geen keuze meer, dus dat hebben we nog niet gedaan. Wij lopen er wel tegen aan dat we vaak veel langer over het koken doen, dan zij aan geven.

  • Annemerel
   Auteur
   april 23, 2020 / 08:09

   Ja nu in coronatijd heb je ineens veel meer momenten dat je zelf achter de pannen ‘moet’ he? Tot nu toe doen wij er niet langer over dan staat aangegeven, maar we doen het tot nu toe ook nog iedere keer samen. Ik denk dat als ik alle handelingen in mijn eentje zou moeten doen het wel langer zou duren.

 10. april 22, 2020 / 12:05

  Heel fijn deze korting, wij hebben nu ook een box besteld, maar we kunnen maar maximaal 4 gerechten per box selecteren?
  Ik vind die maaltijdboxen echt een uitkomst , maar voor wekelijks wel echt te duur. We hadden eerder een aantal weken marley spoon toen daar een aanbieding was die vond ik ook heel fijn. Ben dus benieuwd naar deze Hellofresh box!

  • Annemerel
   Auteur
   april 23, 2020 / 08:10

   Ja dat heb ik vaker gehoord (vorige week bij mijn schoonouders) van mensen die op woensdag bestelden. Weet ook niet precies hoe dat zit. Misschien dat je voor komende week dan al ’te laat’ bent. wij moesten ook voor woensdag besteld hebben.

 11. Vera Boekelman
  april 22, 2020 / 12:36

  Ik snap de voordelen, vooral dat je niet hoeft na te denken over de boodschappen en toch gevarieerd eet. Mij lijkt het alleen mega vervelend om elke avond een nieuw recept te moeten maken waar je stiekem vaak toch best lang over doet. Ik houd meer van koken waar ik weinig moeite voor hoef te doen en niet over na hoef te denken qua recept (ben nogal een luie kok haha).

  • Annemerel
   Auteur
   april 23, 2020 / 08:11

   Haha ben ik normaal gesproken ook, maar nu in deze ‘coronatijd’ zie ik het iedere dag als een uitdaging en ik heb niet heel veel andere spannende uitdagingen. Vind het ook leuk om samen met Tuur te doen.

 12. april 22, 2020 / 13:08

  Ik zou dit later ook sowieso doen als ik er het budget voor heb, lijkt me zo ideaal + leuk! Dat je zelf niet over je eetplanning na hoeft te denken, niet de boodschappen hoeft te doen en ‘anders’ eet dan je zelf zou koken zorgt er misschien ook wel voor dat je minder vaak de neiging hebt buiten de deur te eten of te bestellen.

  • Annemerel
   Auteur
   april 23, 2020 / 08:12

   Ja zeker! Al houden wij er voorlopig ‘1 keer per week bestellen’ nog wel in. We geven sowieso al veel minder geld uit aan horeca, dus dit kan dan nog wel.

 13. Irma
  mei 4, 2020 / 11:28

  Oké oké, het ziet er altijd wel echt lekker uit! Vraag me wel af hoe het is met de portie grootte en de hoeveelheid groenten? Wij eten véél en graag met heel wat groenten. Hoe vind jij dat?

  • Annemerel
   Auteur
   mei 4, 2020 / 12:04

   Voor ons zijn de porties altijd goed. Tuur eet een beetje meer dan ik. Qua calorieën zitten de meeste gerechten tussen de 700 en 900. Ik vind dat er veel groenten bij zit, maar ik ben niet gewend om veel groenten te eten dus weet niet of ik de juiste persoon ben om hier een uitspraak over te doen.

   • Irma
    mei 6, 2020 / 11:12

    Misschien toch maar eens een box proberen dan en zelf checken :-) Thanks voor je reactie!