FRIDAY FAVOURITES: May

Is het echt alweer de laatste vrijdag van mei? Mijn hemel. Mijn favoriete maand van het jaar is gewoon alweer bijna afgelopen en het is maandag tijd om aan mijn ‘project’ te beginnen. Half maart, toen duidelijk werd wat ik precies ging doen dacht ik… ALLE TIJD VAN DE WERELD. Maar de tijd is voorbij gevlogen. Zeker de laatste twee weken gingen in vogelvlucht, van Mallorca naar Parijs en nu in München. Damn. Maar goed, laatste vrijdag van de maand betekent ook: tijd om mijn favorieten van de maand op een rijtje te zetten.

Favourite Feeling – Het gevoel na een tempo/intervaltraining

Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar ik prefereer de laatste weken intervaltrainingen boven duurlopen. Ja. I KNOW! Maar er is gewoon niets dat het gevoel na een goede baantraining overtreft. De adrenaline die door mijn lichaam giert na zo’n training is niet normaal. Enige nadeel: als ik zo’n training ’s avonds doe, kan ik dus echt niet slapen. Ander probleem: ik word de laatste tijd iedere dag tussen 5.00u en 6.00u wakker. Sliep ik afgelopen winter nog gemiddeld negen uur, nu ben ik blij als ik de zes uur haal. OEPS.

Favourite Shopping – Sandro Spijkerjasje

Ik was niet van plan om een spijkerjasje te kopen. Sterker nog, ik was helemaal niet van plan om nog maar een euro aan kleding uit te geven. Ik had net mijn verjaardagscadeautje – Louis Vuitton V-oorbellen – gekocht bij Le Bon Marché en liep met Laura over de kledingafdeling op zoek naar een verjaardagsoutfit voor haar te scoren. Je weet waarschijnlijk al hoe dit eindigde, Laura kwam met lege handen naar buiten en ik met een spijkerjasje van Sandro. Het hing er, ik zag het, er was 40% korting, ik deed het aan en ik wilde het nooit meer uit. Einde verhaal.

Favourite Novel – The Favourite Sister

Heb je Luckiest Girl Alive gelezen van Jessica Knoll? Het was een van mijn favorieten boek van 2016. Inmiddels ligt haar tweede boek in de winkel en het is net zo fijn als haar debuut. The Favourite Sister gaat over een groep vrouwen die gevolgd worden in de reality serie ‘Goal Diggers’. Niet alle vijf de vrouwen halen het einde van het seizoen, dat lees je meteen al aan het begin van het boek. Maar wat zich precies heeft afgespeeld, daar kom je pas veel later achter. Het boek speelt zich voor een groot gedeelte af in New York City, wat ik een boek altijd een extra dimensie vind geven.

Favourite Show – Younger

Series met afleveringen van 20 minuten zijn mijn nieuwe favoriet. Zo fijn om gewoon even tussendoor te kijken. Ik was begonnen met Younger toen de serie net uitkwam in 2015, maar besloot daarna dat ik niet meer wilde downloaden en alleen nog op legale manier series te kijken, dus na drie afleveringen ben ik gestopt. Inmiddels zit ik in het vierde seizoen, via Videoland. Het vijfde seizoen begint over een paar weken, voor die tijd heb ik zeer waarschijnlijk het vier seizoen wel afgezien.

Voor degenen die de serie niet kennen, het gaat over een veertigjarige vrouw die na haar stuk gelopen huwelijk weer een baan probeert te krijgen. Ze is gestopt met werken toen ze op haar 22ste haar dochter kreeg en heeft dus 18 jaar niet gewerkt. Het vinden van die baan is zo makkelijk nog niet, maar als ze zegt dat ze 26 is, blijkt dat ineens een stuk makkelijker te gaan. Sutton Foster en Hilary Duff vertolken de hoofdrollen in de serie.

Favourite Song – Selena Gomez – Back To You

Kan het niet helpen. Het nieuwe nummer van Selena Gomez staat gewoon weer op repeat. De eerste keer dacht ik, mwah. De tweede keer dacht ik, hmm… De derde keer dacht ik OK en inmiddels is het dus REPEAT.

Favourite Day – I CAN’T PICK!

Nee serieus, ik kan echt echt echt niet kiezen. Ik heb heerlijke dagen gehad op Mallorca, waaronder mijn verjaardag. Het weekend in Parijs was perfect. Maar ook tweede pinksterdag, toen ik ’s ochtends een training van 2,5 uur deed (interval en kracht) en ’s middags lekker bij mijn ouders in de tuin spendeerde. En afgelopen dagen in München zijn eigenlijk ook wel goede ‘contenders’ voor beste dag hoor, ik ben hier bij een international track meet voor internationale high schools als begeleider en ik vind het zo leuk om al die kinderen vol voor hun sport te zien gaan. En de maand is nog niet eens voorbij, zondag loop ik de halve marathon in Leiden en ondanks de warmte hoop ik toch ook dat dat een mooie dag zal worden. Mei was een goede maand. Een hele goede maand.

Wat waren jouw favorieten van afgelopen maand?

Liefs,
Annemerel

Delen:

4 Reacties

 1. mei 25, 2018 / 12:53

  Dat boek klinkt echt heel goed! Mei was voor mij ook een goede maand. Mijn stage is superleuk en interessant, daar krijg ik heel veel energie van! Ik ben een heerlijk nachtje weg geweest naar Den Haag met m’n vriend, mijn tante uit Hamburg kwam op bezoek, het weer was heerlijk, mijn vriend loopt nog steeds hard (al bijna 5km achter elkaar!) en het heel leuk om samen hard te lopen en mijn beste vriendinnetje kwam deze maand terug van 8 maanden studeren in Stockholm. Een hele goede maand dus!

 2. Marieke
  mei 25, 2018 / 14:39

  MAAAARRR…. WANNEER ONTHUL JE IETS OVER JOUW NIEUWE PROJECT?
  Zó benieuwd!

 3. Stephanie
  mei 25, 2018 / 15:31

  Mag ik dan jouw favoriete dag aangeven ?! De dag dat je met Laura vroeg opstond om te gaan hardlopen/fietsen en de stad Parijs zag ontwaken!! Jullie zagen er beide super gelukkig uit en zo lang al vriendinnen mag je ook koesteren

 4. Ilse
  mei 25, 2018 / 17:41

  Drukke maar leuke maand zo te lezen! Een van de hoogtepunten is toch wel mijn iPhone 8 en het heerlijke weer van de afgelopen tijd.