FRIDAY FAVOURITES: 230

Favourite Place To Live – Den Haag

 photo Desktop2903.jpg

Afgelopen week was ik weer eens heel erg blij in Den Haag te wonen. Op zaterdag overdag de Olympic Experience op het strand van Scheveningen, het weer was niet fantastisch maar ik vond het bijzonder om mee te maken en was trots op mijn stad. Maandag nadat ik klaar was met werken snel naar het strand om daar samen met Carlissa van de laatste zonnestralen te genieten en lekker te eten en drinken bij een strandtent. Dinsdag weer een hele middag en avond op het strand, eerst met mijn moeder, daarna met Carlissa, bij de Olympic Experience. Waar we Ferry en Marit goud zagen winnen, de handballers en volleyballers een plek in de halve finale wonnen.

We zagen ook Epke vallen, de hockeyers er niet in slagen van België te winnen en we zagen de beachvolleyballers stranden in de halve eindstrijd tegen Brazilië. Maar het was bijzonder om dat vanaf deze plek te zien. En woensdag was ik binnen drie kwartier van Den Haag in de binnenstad van Amsterdam met de auto. Volgens mij doe je er net zo lang over als je van oost naar west moet fietsen als je in Amsterdam woont. Ik hou van Den Haag. Kan me op dit moment geen plek in Nederland bedenken waar ik liever zou willen wonen.

Favourite Work-Out – Yoga/Pilates at 2AM

 photo nike workout annemerel.jpg

Normaal ben ik echt niet van de yoga en pilates, normaal ben ik ook echt niet van de work-outs om twee uur ’s nachts (alhoewel, nooit eerder geprobeerd), maar de work-out van zaterdag/zondagnacht was fantastisch. Mijn benen trilden als een rietje, maar ik voelde me met de seconde flexibeler worden. Wellicht moet ik dit vaker doen. Ik heb de daad al bij het woord gevoegd en heb afgelopen week een aantal work-outs thuis gedaan. Ik doe trouwens deze work-out en die doe ik eigenlijk al zes jaar op het moment dat ik mezelf zover gekregen heb om  yoga/pilates te doen. Ik vind het fijn dat ik de oefeningen ken en dat ik daar dus niet meer over na hoef te denken. Het was nu al weer zo’n twee jaar geleden dat ik deze video voor de laatste keer deed maar ik kon hem nog steeds dromen. Heb jullie ooit die video ook via de mail verstuurd, LANG geleden. Ben de video nu zelf kwijt (ben inmiddels aan mijn honderdste MacBook toe en ben niet altijd heel netjes geweest met dingen overzetten), maar hij staat inmiddels dus gelukkig op YouTube.

Favourite Recipe – Chocolate Chip Mint Cookies

Gezond zijn ze hoogstwaarschijnlijk niet, maar lekker zijn ze daarentegen zeker weten. Het was een zeer geslaagd experiment. Iedereen die houdt van After Eight moet dit recept van mij verplicht proberen.

Favourite Summer Read – Lauren Weisberger – The Single’s Game

 photo the singles game.jpg

Lauren Weisberger, bekend als de schrijfster van het boek ‘The Devil Wears Prada’, kwam afgelopen zomer weer met een fijne chicklit. Dit keer is niet de modewereld het decor, maar de tenniswereld. Ik vond het een heerlijk boek, perfect voor op het strand (waar ik het grootste gedeelte dan ook gelezen heb). Zondag mijn complete review in de Summer Reading hier op mijn blog.

Favourite Song – Florence + The Machine – Too Much Is Never Enough

Ken je de afspeellijst ‘Release Radar’ al op Spotify? Ze maken sinds kort dus persoonlijke afspeellijsten met daarin nieuwe releases die speciaal voor jou geselecteerd zijn, op basis van muziek die je luistert. Dit is iets anders dan de Discovery afspeellijst, want hier komen dus ook nummers die al wat ouder zijn in voor. Dit zijn dus echt nummers die net uitgebracht zijn en die je wellicht nog niet kent. Ik ontdekte op deze manier een nieuw nummer van Florence + The Machine, Too Much Is Never Enough. En volledig in Annemerel-fashion stond ‘ie deze week op repeat.

FIJN WEEKEND! En wat waren jouw favoriete dingen van deze week?!

Liefs,
Annemerel

Delen:

14 Reacties

 1. M.
  augustus 19, 2016 / 17:11

  Mijn favorieten deze week waren Ibuprofen en mijn keelspray want ik had een zware angine.

  Nee flauw. Mijn favorieten waren (voor mijn angine dus) het concert van Bastille op Sziget Festival (pure perfectie!), het zonnige weer en de beachbar met de lekkere rosé wijn.

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 20, 2016 / 08:40

   Ai, gaat het nu alweer beter?!

   • M.
    augustus 22, 2016 / 14:00

    Ja gelukkig! Helemaal hersteld na het weekend! :)

    • Annemerel
     Auteur
     augustus 22, 2016 / 15:14

     Yes!

 2. augustus 19, 2016 / 17:15

  Leuk dat je nog steeds dezelfde yoga work-out doet. Op aanraden van jou heb ik hem op YouTube toen ook bij mijn favorieten gezet en ook al meerdere keren gedaan de afgelopen jaren. Vooral die brede squat met je benen helemaal open vind ik echt killing!

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 20, 2016 / 08:39

   Jaaaa maar als je die gedaan hebt dan weet je… wow, ik heb het ergste gehad, die laatste tien minuten red ik ook nog wel.

 3. Marieke
  augustus 19, 2016 / 18:13

  Hi I’m Tom Morley from excercice tv and I created a 20 minutes yoga workout that focus on the thigh the hips and also the buns…
  :’-D
  Doe m – dankzij jou – ook al jaaaren!

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 20, 2016 / 08:39

   Hahahahaha hij is fijn he?

 4. Amber
  augustus 19, 2016 / 18:21

  Ik ben net verhuisd naar den haag en vind het wonen hier ook erg leuk!

 5. augustus 19, 2016 / 19:52

  Tof liedje!

 6. Ilse
  augustus 19, 2016 / 22:30

  Den Haag is inderdaad een fijne stad, zou er ook wel willen wonen! En Pilates is fijn!

 7. augustus 20, 2016 / 20:13

  Jaa zo leuk die release radar. Heb Justin B. met let me love you alweer 2 dagen op repeat?

  • Annemerel
   Auteur
   augustus 20, 2016 / 20:37

   Ik nu ook!!!!!

 8. augustus 21, 2016 / 12:40

  WOOGH PARTY! YEAH!!

  (sorry voor late reactie)