FRIDAY FAVOURITES: 2018

Geen december-favorieten, maar mijn favorieten van 2018. Ik heb in mijn (Netflix, iTunes, Spotify, Instagram, Blog)geheugen moeten graven, maar heb een mooi lijstje weten te maken.

Favoriete boek – Matt Haig – How To Stop Time

Er is nog nooit een jaar geweest waarin ik zo weinig gelezen heb. Ik kan eigenlijk maar vier boeken herinneren die ik echt van begin tot eind gelezen heb. Twee fictie, twee non-fictie. Het waren alle vier wel hele leuke boeken, anders had ik waarschijnlijk niet de motivatie gehad om ze uit te lezen. Het was gewoon meer een schrijf- dan een leesjaar. Als ik een favoriet moet noemen dan ga ik voor Matt Haig’s How To Stop Time. Een ontroerend verhaal van een man die een stuk minder snel verjaart dan wij normale stervelingen. Hij loopt al eeuwen rond op de wereld, maar kent daardoor ook heel veel verlies. Echt een aanrader. Klik hier voor de blog die ik over dit boek schreef.

Favoriete album – Coldplay – Kaleidoscope

Het is eigenlijk een EP bestaande uit slechts vijf nummers. De EP kwam ook nog eens in 2017 uit, maar als ik terugdenk aan waar ik dit jaar het meest naar geluisterd heb, waar ik de beste herinneringen aan heb, dan is het de Kaleidoscope EP van Coldplay. 5 nummers, 25 minuten, ik heb ze ontelbaar vaak geluisterd.

Favoriete nummer – Martin Garrix – High On Life

Het nummer kwam uit toen ik op hoogtestage was in Zuid-Frankrijk. Ik luisterde het voor het eerst tijdens een lastige training langs het Lac du Matemale. Ik was een dag ervoor over een boomstronk gestruikeld en liep met twee kapotte knieën, ik was nog steeds aan het wennen aan de hoogte (wat er voor zorgde dat ik het tijdens het lopen extra zwaar had), maar toen ik dit nummer aanzette kreeg ik langzaam weer een beetje plezier in mijn training. Ik kan nog steeds urenlang naar dit nummer op repeat luisteren.

Favoriete serie – Grace & Frankie

Ik zag niet heel veel (nieuwe) series dit jaar. Toen ik eenmaal begon aan mijn marathonproject had ik niet heel veel tijd meer voor Netflix, ik had er ook niet echt rust voor. Maar begin dit jaar zag ik vier seizoenen Grace & Frankie en dat was wel echt mijn Netflix-hoogtepunt van het afgelopen jaar. 

Favoriete Documentaire – Boston

Er was geen film die me afgelopen jaar zo in vervoering bracht dat ik me er nu nog iets van kan herinneren. Ik zag wel een hele goede documentaire (en keek hem daarna nog twee keer). Boston. De docu gaat over de geschiedenis van de Boston Marathon, die begint in 1897, een jaar nadat de marathon bij de Olympische Spelen in Athene gelopen is. Natuurlijk gaat het ook over de bommen, die in 2013 bij de finish afgingen. Ik denk dat als je deze docu ziet, dat je nog maar een ding wil… die Boston Marathon ooit lopen. Je vindt deze docu helaas niet op Netflix, ik heb hem op iTunes gekocht.

Favoriete make-upproduct – Glossier Rose Lipbalm

Ik zag niet alleen minder series, keek minder films en las amper boeken dit jaar, ook make-up droeg ik nog minder dan anders. Aller eerst omdat ik niet meer dagelijks vlogde (en mezelf dus ook niet meer dagelijks op camera vast hoefde te leggen en het daardoor ook niet duidelijk was dat ik het liefst de hele dag in pyjama en zonder make-up door het leven ga), maar ook omdat ik van de zomer zo vaak trainde dat het weinig zin had om iets op mijn gezicht te smeren. Er was echter een beautyproduct dat ik altijd gebruikte en dat was mijn lipbalsem van Glossier. Hij is super zacht en geeft een mooie subtiele glans.

Favoriete aankoop – Sandro spijkerjasje

Even dacht ik bij mezelf, je bent gek kind, je moet sparen, je hebt helemaal geen jasje nodig. Maar mijn Sandro spijkerjasje dat ik in een opwelling in Parijs kocht afgelopen zomer heeft zijn geld inmiddels wel opgebracht, er is geen kledingstuk dat ik vaker gedragen heb en ik heb zo’n vermoeden dat dat in de toekomst ook nog veel zal gebeuren. Beste aankoop van 2018, zonder twijfel.

Wat waren jouw favorieten van 2018? Is er een Netflix-serie die ik echt moet zien? Welk boek moet ik in 2019 echt lezen? (ik wil echt weer meer gaan lezen), heb jij dit jaar wel een film gezien waar je mega enthousiast van werd?

Liefs,
Annemerel

Delen:

2 Reacties

  1. Ingrid
    december 28, 2018 / 18:13

    Boek: kracht van kwetsbaarheid en/of de moed van imperfectie van brene brown. Echt aanraders!!