FRIDAY FAVOURITES: 196

Favourite Moment – Fangirlmoment

 photo IMG_6769.jpg

Uh hallo, meet my new BFF Garance Doré! Afgelopen woensdag ontmoette ik mijn blog-heldin Garance in Parijs tijdens een signeersessie voor haar boek Love, Style, Life. Hallo fangirlmoment, inclusief knikkende knieën en bijna rechtsomkeer willen maken omdat ik niet meer durfde. Sufkut. Verhaal lees je zondag.

Favourite View – Paris by night

 photo IMG_6788.jpg

Ik dacht dat ik bang zou zijn in Parijs, vooral tegen Parijs in het donker zag ik een klein beetje op. Maar ik voelde me niet onveilig. Althans, op het moment dat ik dit schrijf (woensdagavond in Parijs) voel ik me niet onveilig. Er is heel veel politie op straat, op veel plekken worden tassen en jassen gecontroleerd, maar ik voel me daardoor juist een stuk veiliger. Ik vind het fijn dat er zoveel controle is, het geeft me een veilig gevoel. 100% veilig ben je nooit, maar ik merk wel dat ze er in Parijs alles aan doen om een volgende aanslag te voorkomen. Maar goed, het ging dus over mijn favoriete uitzicht.. dat is dit uitzicht op de Champs-Elysées. De auto’s razen voorbij, overal lampjes, de Arc de Triomphe in het midden van de weg. LOVE IT!

Favourite Pastry – Lemon pie at Ladurée + Lemon pie at Le Loir dans la Théière
 photo Desktop1776.jpg
Normaliter kies ik altijd de Saint-Honoré Rose Framboise bij Ladurée, maar die was woensdag helaas uitverkocht. Daar liet ik me natuurlijk niet meteen door uit het veld slaan, dus nam ik een citroentaartje. HELE goede keus. Ik weet niet of ik hem volgende keer weer kies, want citroentaartjes kan ik ook bij mijn bakker halen en daar hebben ze geen rozen-frambozentaartjes maar het was geen straf om te eten. Een dag later at ik de grootste lemon merengue taart die ik ooit gezien had. Hij kostte 7,50, ik heb denk ik voor 5 euro ervan gegeten en was ZO misselijk, maar het was het waard.

Favourite Smell – Malin + Goetz Dark Rum
 photo IMG_6718.jpg

Het afgelopen jaar heb ik heel erg genoten van mijn Malin + Goetz Mojito kaars, maar die is bijna op en ik twijfel nu een beetje of ik weer dezelfde kaars moet kopen, of dat ik voor een nieuwe geur moet gaan. Die kaarsen zijn namelijk 55 euro, dus beide kopen is een beetje overdreven. Gelukkig is er een iets goedkopere manier om de kaarsen te testen, je hebt ze ook in mini variant (25 branduren) en die kosten 18 euro in plaats van 55 euro. Nog steeds heel veel geld voor een kaars, maar net iets makkelijker om uit te geven dan 55 euro (die van 55 euro is trouwens 60 branduren, maar doordat die kaars groter is geeft hij wel meer geur af!).

Favourite Song – Sia – One Million Bullets

Is dit mijn favoriete Sia nummer ooit? Het nummer kan zich zeker meten met Alive, het nummer dat Sia eerder dit jaar uitbracht en waar ik hele goede Berlijn-herinneringen aan heb (het nummer kwam uit op de dag dat ik naar Berlijn ging). Het nummer is weer net zo meeslepend! Ben overigens heel erg benieuwd voor wie dit nummer in eerste instantie geschreven is. Het nummer komt namelijk op het album ‘This is acting’ (release 29 januari) en dat album staat dus vol met nummers die eigenlijk voor een andere artiest geschreven waren. Ik gok op Katy Perry of Rihanna. Wat denken jullie?

HAPPY FRIDAY!

Liefs,
Annemerel

Delen:

9 Reacties

 1. december 4, 2015 / 17:09

  if live gives u lemons, eat them.

  Gaaf dat je Garance Doré hebt ontmoet. En dan ga ik nu naar Sia luisteren.

 2. december 4, 2015 / 19:13

  One Million Bullets staat hier ook al een tijdje heel veel aan, zo’n fijn liedje.
  Blij dat Sia het zelf gezongen heeft in plaats van Rihanna (waar ik helemáál niet van hou) of Katy Perry (gaat wel, sommige liedjes vind ik wel leuk), ik vind haar zo fijn!

 3. december 4, 2015 / 21:12

  Wat cool dat je in Parijs was en Garance Doré hebt ontmoet. Ben ik heel dom dat ik haar niet kende? Van Sia had ik ook nooit gehoord. Het is niet helemaal mijn stijl maar ik vind dit nummer wel mooi.

 4. Ilse
  december 4, 2015 / 21:37

  Echt te leuk die ontmoeting met Garance! En dat eten ziet er goddelijk uit.

 5. december 4, 2015 / 23:34

  Hoe cool dat jij Garance Doré hebt ontmoet! Ik vind Sia trouwens echt een supergoede artiest. Haar stem, ik krijg er meteen kippenvel van. Echt tof lied weer!

 6. december 5, 2015 / 00:13

  Oeh wow, 55 euro voor een kaars? Dan moet ‘ie wel heel erg speciaal van geur zijn denk ik !

 7. december 5, 2015 / 10:07

  Ik had die meringue al op Instagram gezien, en nu ik ‘m voor de tweede keer zie vind ik ‘m er NOG lekkerder uitzien, wauw pff. (zit ik hier met mijn havermout ontbijt :( ). Goed om te horen dat je je zo veilig voelt in Parijs ook. :)

 8. december 5, 2015 / 15:58

  Parijs met kerst! ?
  Erg gaaf dat je Garance hebt ontmoet! En het nummer van Sia is heel erg fijn. :)

 9. Rianne
  december 6, 2015 / 21:57

  Wat een leuke foto van jou en Garance Doré! Het enthousiasme spat ervan af:)