FIT FOR SUMMER: Sleeping Beauty Update

 photo sleepingbeautycopy.jpg

Slaap kindje slaap…. Ik begon maandag enorm uitgerust. Mijn ogen waren zondag al rond 21.00u ’s avonds dichtgevallen. Ik geef de halve marathon die ik eerder die dag gelopen had de schuld. Dat ik het tot 21.00u vol heb kunnen houden mag nog beschouwd worden als een klein wonder. Slapen deed ik tot 7.00u, dus eigenlijk heb ik volgens mijn eigen regels net iets te veel geslapen. Maar die tien uur had ik op dat moment gewoon écht nodig. Zo’n halve marathon gaat niet in je koude kleren zitten. Zeker niet als je tot het gaatje gaat.

De rest van de week sliep ik netjes volgens mijn rooster. 22.15u erin, 6.15u eruit. Heerlijk! Als ik wakker word maak een havermout papje voor mezelf (vorige week had ik van het woord havermout papje nog gegruweld, nu denk ik er daadwerkelijk positief over) en mijn maag is tot een uurtje of 11.00u gevuld. Ik vaar het beste bij regelmaat, ik voel me deze week dan ook een stuk beter dan vorige week, ondanks hetzelfde grauwe weer.

Ik kwam er achter dat we nog maar 10 dagen hebben voordat we allemaal #fitforsummer moeten zijn. Als we de nieuwsberichten van de afgelopen week moeten geloven hebben we nog 365 dagen extra (dit jaar krijgen we geen zomer), is dat een positief of negatief bericht?

Mijn ‘droomfiguur’ van vier jaar geleden heb ik nog lang niet. Maar toen was ik ook vier jaar jonger en ik moet toegeven dat ik toen in oktober al op ben gaan letten. In oktober ja.. Vraag me niet hoe ik het toen zo lang volhield! Discipline? Waar is die discipline nu dan? Ik moet toegeven dat slecht eten nog steeds vaak door mijn hoofd spookt (en dat het niet altijd bij dat door mijn hoofd spoken blijft…). Maar we werken er aan en als volgende week zondag de 10 officiële challenges over zijn, gaan we (of nou ik in ieder geval) gewoon door!

Hoe staat het er op dit moment bij jullie voor? Zijn jullie al waar jullie zouden willen zijn? Zien jullie veranderingen in jullie gedrag? Of is het hopeloos?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

16 Reacties

 1. mei 30, 2013 / 17:25

  Ik slaap tegenwoordig als Doornroosje! Dus ik heb geen problemen met genoeg slaap.

 2. mei 30, 2013 / 17:29

  Ik moet toegeven dat ik een paar weken geleden ben afgehaakt. Mijn excuus? Te druk om op letten, maar ook te lui. Probeer het nu wel weer op te pakken met jouw lijstje erbij :)

 3. mei 30, 2013 / 17:32

  Ik slaap juist niet zo gemakkelijk. Ik lig vaak eerst nog een uurtje wakker :(

 4. mei 30, 2013 / 17:44

  Nu ik geen stage meer doe krijg ik meer dan genoeg slaap binnen, heerlijk! Ik heb zelf al level 1 van de 30 day shred (Youtube) achter de rug, en ik merk best al een verschil in fit-heid en spiermassa, misschien een ideetje om te doen na de fit for summer challenges?

 5. mei 30, 2013 / 18:20

  Wauw, wat gaat het snel! Ik moest wel lachen om je stukje over de 365 dagen #fitforsummer die we nog te gaan hebben, haha.

 6. mei 30, 2013 / 18:23

  Gelukkig is de uitdaging genoeg slaap mij wel gelukt ;)

  • mei 30, 2013 / 18:23

   In tegenstelling tot de rest ;)

 7. mei 30, 2013 / 20:20

  Goed bezig, meid, as always. Mijn slaapgewoonten zijn best oké, maar ik slaap toch nog steeds onrustig.

 8. mei 30, 2013 / 22:21

  Heerlijk zo lang slapen! Ik duik nu ook lekker mijn bedje in, zzz.

 9. Esmee
  mei 31, 2013 / 06:23

  Nou in het slapen faal ik deze week nogal, maar de rest van de challenge gaat best wel goed! Ik merk vooral dat ik gewoon bewuster bezig ben met voeding en beweging. Blijf het een heel erg leuk idee vinden, Annemerel!

 10. mei 31, 2013 / 06:56

  Ik slaap juist heel slecht de laatstet ijd :(

 11. mei 31, 2013 / 09:06

  ja bizar dat we er al bijna zijn! Ik ben iets later gestart, dus ben er nog niet helemaal, maar ben zeker goed opweg! Vooral het hardlopen was voor mij de grootste uitdaging! En ik vind het heerlijk!
  En het slapen gaat heel goed, ondanks dat ik gister geen oog dicht deed. Ik heb echt hele drukke weken achter de rug en ook nog op de planning staan. Dus ik merk dat wel in mijn slapen, maar des te belangrijker om gewoon genoeg uren te slapen!

 12. mei 31, 2013 / 09:46

  8 uur slaap per nacht lukt tot nu toe goed maar ik weet dat ik er eigelijk 9 nodig heb om goed uitgerust te zijn en daar maak ik nu ik hard aan het leren ben voor de tentamens geen tijd voor.. Nog 6 weken tot de zomervakantie en dan slaap ik wel bij al betwijfel ik of ik als ik op vakantie ben wel lang slaap want ik ga naar de Lofoten waar het 23 uur(!!!!!) per dag licht is, maar verheug me nu al op het hardlopen wat ik daar ga doen!

 13. mei 31, 2013 / 10:07

  Ik ben zeker nog niet waar ik wil zijn, maar dat kan ook niet in 10 weken. Ik zou natuurlijk gewoon door moeten gaan na volgende week en dat ga ik ook proberen, want dit bevalt me wel! Ik hoop eigenlijk stiekem dat jij ook doorgaat met ons op de hoogte houden van je sportrituelen, ontbijtjes en buispieroefeningen! Dat heeft mij ontzettend gemotiveerd!

 14. juni 3, 2013 / 08:30

  Mijn grote probleem is snoep/suiker!!!! Zeker in het weekend steek ik mezelf vol met snoep! Als ik 1 stukje neem, dan volgen er 2,3,4, … Ik kan niet stoppen bij 1. Ik eet dan de hele doos/zak leeg :( echt een probleem. Ik weet niet hoe ik daarvan af moet geraken want ik wil er echt iets aan doen. Genieten met mate noemen ze dat ;)
  Al een geluk dat ik tijdens de week gezonder bezig ben.
  Gr. Julie

 15. juni 4, 2013 / 21:25

  Ik ben al een tijdje stabiel gewicht na een flinke hoeveelheid afvallen, maar wil er nog wel iets vanaf. En wat strakkere buik vooral. Maar qua voeding en sport let ik goed op, qua buikspier oefeningen was ik lui. Aan de slag dus maar en discipline opbrengen vooral!