FOODIE: Green Wonder

 photo bijlagen-32.jpg

Een gezond begin van de dag is het halve werk, maar ik geef toe.. een broodje met scrambled eggs en bacon heeft toch mijn voorkeur. Helaas, de tand des tijds heeft me geleerd dat een broodje scrambled eggs met bacon weinig voordelen voor mijn gezondheid heeft. Dat wil niet zeggen dat ik de broodjes met scrambled eggs en bacon uit mijn leven heb, maar dat betekent wel dat ik ze afwissel met ietwat gezondere ontbijtjes. Zoals mijn havermout ontbijtje met appel, kaneel en rozijnen. Ik eet dit al een half jaar minstens vier keer per week en ik ben het nog lang niet zat (wie is er ooit appeltaart zat geworden).

Maar afwisseling schijnt goed te zijn en daarom wissel ik mijn havermout ontbijtjes af met smoothies. Geen smoothies met yoghurt en fruit, maar de iets gezondere variant, met vooral veel spinazie (en ook wat fruit). Het leuke van het maken van groene smoothies vind ik, dat je geen vast recept hoeft te volgen. Ik gooi vaak in mijn blender wat ik tegenkom in mijn koelkast en vriezer en ik kan me niet herinneren dat ik ooit een smerige combinatie gemaakt heb. Ik zorg dat ik (voor een liter) altijd 250ml vocht heb (kokoswater of gewoon water), ik zorg dat ik twee grote handen spinazie heb, een banaantje, wat fruit en misschien nog een andere groentesoort. Wat sap van een citroen en een gezond poedertje (spirulina of maca) en blenden maar.

Ik heb vaak veel te veel gemaakt om in één keer te drinken, maar dat maakt niet uit. Vaak krijg ik na een uurtje of twee toch wel weer een rommelend gevoel in mijn maag en dan drink ik de tweede helft van mijn brouwsel en zo eet (drink) ik tot de lunch super gezond.

– 250 ml water
– 1/2 komkommer (in blokjes)
– 1/2 doosje frozen strawberries
– 1/2 doosje frozen blueberries
– 1 banaan
– 2 grote handen spinazie
– sap van 1 citroen
– Gezond poedertje naar keuze (ik had Maca poeder)

Wat gooi jij meestal in je sapjes? Of maak jij nooit sapjes?

Liefs,
Annemerel

Delen:

31 Reacties

 1. Margot
  november 28, 2013 / 12:12

  Ik maak eigenlijk nooit sapjes :s maar misschien moet ik me er toch eens aan wagen! Zeker nu ik nog wat extra probeer af te vallen! Ben al bijna 4 kilo kwijt door stevig te sporten maar er zou nog wel een kilo of 3 afmogen :D dan ga ik pas tevreden zijn ;-)

 2. november 28, 2013 / 12:19

  Ik maak eigenlijk nooit sapjes! Behalve vers geperste jus d’orange dan. Daar moet eens verandering in komen!

 3. november 28, 2013 / 12:21

  Ik maak best vaak sapjes, maar dan toch het meeste met fruit. De stap naar spinazie durf ik nog niet te zetten…

 4. november 28, 2013 / 12:22

  Ziet er lekker en gezond uit! Je bent beter bezig dan ik moet ik zeggen ( ben & jerry ) Ik heb hier in Parijs helaas niet de middelen om sapjes en smooties te maken.

 5. Lise-Lotte
  november 28, 2013 / 12:29

  Smoothie-ontbijtjes zijn ideaal on-the-go! Als ik doordeweeks naar mijn stagebedrijf ga, moet ik om 05.30 uit mijn bed *gruwel* Omdat ik dan nog geen zin heb om te ontbijten neem ik altijd een ontbijtsmoothie mee in een meeneembeker. Mijn “recept” verschilt ook per keer alleen gooi ik er altijd een deciliter havermout in, maakt de smoothie wat voller & vullender, zodat ik door kan tot de lunch.

 6. november 28, 2013 / 12:33

  Dit durf ik nog steeds niet aan haha.. ik eet iedere ochtend een schaaltje yoghurt, wel altijd een andere soort. Ga binnenkort wel maar weer eens havermout proberen!

 7. november 28, 2013 / 12:36

  Sapjes zijn wat dat betreft ideaal. Je gooit er gewoon van alles in en ziet wel wat er uit komt. Alhoewel ik weleens vieze combi’s heb gemaakt hoor. Er moet toch een beetje een zoetig element in om bvb spinaziesmaak/andijviesmaak tegen te gaan.

 8. november 28, 2013 / 12:39

  Ik moet snel weer eens aan de smoothies!

 9. november 28, 2013 / 12:40

  Ziet er zalig uit! Ik vraag een blender op m’n verjaardag – en die is al bijna – en hopelijk kan ik dan ook van die lekkere smoothies maken. Fijn receptje!

 10. november 28, 2013 / 12:51

  Yum, ziet er heel lekker uit! Ik moet eigenlijk ook gezonder gaan ontbijten, maar meestal kom ik te laat m’n bed uit waardoor ik al helemaal geen tijd meer heb voor een ontbijt :(

 11. november 28, 2013 / 12:54

  Ziet er heerlijk uit! Ik maak sapjes met een sapcentrifuge. Komkommer, gember, biet, wortel, appel & bleekselderij. Prima combi! Maar jouw sapje ga ik ook zeker uitproberen met de blender.

 12. november 28, 2013 / 13:00

  Ik vind het eigenlijk te veel werk haha. Ik doe het heel af en toe en dan gooi ik er meestal ook spinazie in!

 13. november 28, 2013 / 13:05

  Ik maak vooral sapjes met yoghurt en fruit maar misschien moet ik deze variant ook eens proberen.

 14. november 28, 2013 / 13:09

  spinazie hwb ik nog nooit in gebruikt omdat we dat nooit hebben. Ik doe nu standaard een gember in mijn sapjes :).

 15. november 28, 2013 / 13:22

  Ik maak best vaak smoothies maar zo’n groen monster met spinazie vind ik niks!

 16. november 28, 2013 / 13:35

  Ik maak nooit sapjes, maar ik denk dat ik dat wel moet gaan doen. Aangezien ik een stuk gezonder wil gaan leven.

 17. november 28, 2013 / 13:47

  Ik maak ook nooit sapjes, maar ik zou het eigenlijk wel eens moeten gaan doen! Klinkt super healthy!

 18. november 28, 2013 / 14:04

  Ik maak zelf nooit sapjes, te weinig tijd. Maar het klinkt heel lekker!

  Liefs, Mariette

 19. november 28, 2013 / 14:29

  Een blender staat nog steeds hoog op mijn wensenlijstje, smoothies zijn zo lekker!

 20. mari
  november 28, 2013 / 14:47

  welk merk blender is nou goed? ik heb er zelf ooit een van princcess gekocht maar die deed echt helemaal niets hoe klein ik de stukjes ook sneed.

 21. november 28, 2013 / 15:00

  Op die eerste foto ziet het er nog wel oké uit maar als het gemixt is… Die foto doet me echt huiveren haha! Nee, daar krijg je mij niet zo snel aan, maar als je het lust is het wel handig want het klinkt inderdaad erg gezond.

 22. november 28, 2013 / 15:28

  Maak het eigenlijk nooit meer omdat ik niet helemaal achter het idee sta van zulke grote hoeveelheden naar binnen werken, ook al zijn het gezonde dingen..Ik bedoel, zou je dit ook in een keer normaal niet geblend eten? ;)

 23. november 28, 2013 / 15:39

  Ik gooi er ook alles in wat ik tegen kom, maar ik zorg altijd dat er een (stuk) banaan in zit! Zo smaakt het altijd lekker zoet :)

 24. november 28, 2013 / 16:27

  Wat goed je dat je zo gezond bezig bent! Ik maak eigenlijk nooit sapjes, ik word al misselijk bij het idee van deze sapjes jammer genoeg! Want het is zo goed voor je xoxo

 25. november 28, 2013 / 16:38

  Hmm ik ? sapjes en smoothies! En als je maar een banaan bij de spinazie doet, proef je het bijna niet!

 26. november 28, 2013 / 19:08

  Groene smoothies zijn ook een favoriete manier om gezond te eten van mij.
  Maar ik heb een vraag. Hoe veel keer per week krijg je dan spinazie binnen?
  Ik heb altijd begrepen dat je op moet passen met de hoeveelheid spinazie die je per week tot je neemt ivm het nitraat (wat zich dan omzet in nitriet) in oa spinazie.

 27. november 28, 2013 / 19:39

  Hoe gezond! Ik maak bijna nooit sapjes, alleen smoothies (de yoghurt is dan wel 0% vet maar toch…) ik zou eens groene sapjes vaker moeten maken :)

 28. november 28, 2013 / 19:43

  Lijkt me erg lekker. Ik heb nog nooit een smoothie met spinazie gemaakt, maar ben erg benieuwd.

 29. november 29, 2013 / 17:18

  Ik drink een sapje meestal met spinazie, komkommer, sinaasappel, banaan, appel, soms bleekselderij en soms doe ik er ook nog vita coco bij :)

 30. Marieke
  november 30, 2013 / 10:48

  Ik wacht nog op de dag dat ze bij de AH-to go ook spinaziesmooothies verkopen – het appel-zwarte bes sapje kennen we nou wel ;-)

  Kun je ook diepvries spinazie gebruiken? dat zijn van die handige blokjes. Iemand ervaring?

 31. december 1, 2013 / 18:04

  Yum, ik ben gek op smoothies, zo lekker!