FOOD: Drie herfstontbijtjes

 photo Desktop3156.jpg

Vorige week vroeg ik jullie om tips voor een fijn herfstontbijtje dat makkelijk, lekker en tegelijkertijd ook nog een beetje voedzaam is. Zoveel reacties! Heb ze allemaal gelezen en ben weer helemaal geïnspireerd geraakt. Afgelopen week at ik drie verschillende ontbijtjes. Niet heel veel nieuws onder de zon, maar ik had wel even die tips van jullie nodig om hier weer aan herinnerd te worden. Komen ze!

 photo ontbijt01.jpg

Avocado crackers + gekookt eitje + kopje thee + glas bietensap

Super simpel dit ontbijtje. Je neemt een avocado. Een hele of halve, ik wissel het een beetje af.. net hoeveel honger ik ’s ochtends heb en wat ik van plan ben om nog meer te gaan eten die dag en wanneer mijn volgende eetmoment weer zal zijn. Je prakt de avocado met een beetje peper, zout en eventueel wat citroensap et voilà. Besmeer twee lekkere crackers hiermee (ik gebruik speltcrackers) en klaar. Ondertussen kook je een eitje, zet je een kopje thee en ik drink sinds een paar weken ook weer iedere ochtend bietensap. Bietensap schijnt niet alleen hardloopprestaties te verbeteren, het zou ook goed voor je huid zijn. Baadt het niet dan schaadt het niet, zo lang je maar niet te veel drinkt natuurlijk (ik drink ongeveer 15cl per dag).

 photo ontbijt01.jpg

Havermout met peer en amandelmelk + kopje thee + glas bietensap

Jarenlang (twee jaar) at ik iedere ochtend havermout met appel, rozijnen, kaneel en amandelmelk. Ik zie mezelf dit ontbijt niet weer iedere ochtend eten, maar voor de afwisseling is het wel lekker. Dit keer gebruik ik geen appel maar peer (ik ben allergisch voor appel en hoewel ik er minder last van heb als de appel verwarmd is neem ik toch liever het zekere voor het onzekere). Ik maak de havermout met ongeveer 40 gram havermout, 200ml amandelmelk, een peer in stukjes gesneden, een handje rozijnen en een theelepel kaneel. Verwarmen, goed roeren tijdens het verwarmen en klaar. Ik eet dit weer met een glas bietensap en kop thee.

 photo ontbijt01.jpg

Bananenbrood

Dit is echt een super goed idee van jullie, mijn bananenbrood als ontbijt eten. Super snel, simpel en makkelijk, moet alleen dat bananenbrood in het weekend even bakken (en dat dus niet vergeten). Het recept voor mijn bananenbrood staat in mijn boek, maar vind je ook hier. Natuurlijk weer met een glaasje bietensap en kopje thee.

Side note bij alle ontbijtjes, meestal heb ik na een uurtje of twee, drie wel weer zo’n honger dat ik weer iets moet eten. Dit kun je natuurlijk oplossen door een groter stuk bananenbrood te nemen, meer crackers te nemen of gewoon wat meer havermout en amandelmelk te gebruiken, maar ik kies er zelf liever voor om gewoon na twee, drie uur weer iets te eten.

Nogmaals dank voor alle tips en wellicht worden jullie door deze drie ontbijtjes ook weer een klein beetje geïnspireerd.

Liefs,
Annemerel

Delen:

6 Reacties

 1. november 4, 2016 / 13:33

  Dat bananenbrood lijkt me echt heerlijk!

 2. november 4, 2016 / 14:55

  Ah ontbijt inspiratie is altijd welkom! Mijn favoriet is momenteel (geroosterd) brood met hummus, avocado en komkommer <3

 3. Marit
  november 4, 2016 / 16:07

  Ik denk dat het misschisn aan mij ligt, maar ik zie geen foto’s :(

 4. Tessa
  november 4, 2016 / 16:52

  Je foto’s doen het niet! :(

 5. Ilse
  november 5, 2016 / 01:04

  Hmm, ziet er lekker uit! En nu ga ik ook eens peer door mijn havermout doen!

 6. november 6, 2016 / 15:18

  Goed idee om weer eens bananenbrood te maken, zo’n lekker ontbijtje is dat! Ik heb helaas de pech dat ik allergisch ben voor avocado, anders had ik het eerste ontbijtje ook zeker gegeten.