FOOD: Mijn 8 favoriete recepten van Hello Fresh

Aller eerst, net als de eerste blog die ik over Hello Fresh schreef, is deze blog niet gesponsord of in samenwerking met Hello Fresh, ik heb het idee dat ze niet eens van mijn bestaan afweten (aangezien ik nog nooit contact met ze heb gehad buiten het normale klantcontact). Tuur en ik hebben nu zes weken Hello Fresh en we zijn nog steeds even grote fans als in de eerste week. Het is makkelijk, het is verrassend en bijna altijd lekker. Een aantal recepten sprongen er echt tussenuit en die wil ik graag met jullie delen. Je kunt ze namelijk ook gewoon vinden op de website van Hello Fresh. Daar hoef je dus geen box voor te bestellen, je moet dan alleen wel zelf de ingrediënten in de supermarkt bij elkaar vinden.

Indiase curry met venkel en mais, met naanbrood en frisse yoghurt

Tuur en ik aten vaak iedere week wel een keer curry, maar als basis gebruikten we daarvoor altijd gewoon zo’n kant-en-klare currypasta. Nou is een van de eerste dingen die je leert bij Hello Fresh, dat je alles dat je standaard uit een pakje of zakje haalde, ook gewoon zelf kunt maken. Normaal gesproken zou ik dat veel te veel werk vinden, maar doordat het in de recepten zo goed wordt uitgelegd (en Hello Fresh alle ingrediënten al voor je heeft uitgezocht) is het nu niet meer dan normaal geworden. Dit was de lekkerste curry die ik ooit gegeten heb, gekocht of zelf gemaakt, dit was gewoon van de eerste tot de laatste hap genieten.

Noedelsalade met garnalen en mango met zelfgemaakte chilisaus

Oh noodles. Oh garnalen. Oh mango. Oh limoen. Dit recept had van te voren al alle ingrediënten om een hit te worden en het stelde niet teleur. Lekker fris dit recept, dus perfect voor een warme zomerdag. Ik leerde dit recept ook hoe makkelijk het is om zelf een chilisaus te maken (en hoeveel suiker hier eigenlijk in gaat, wow, mind is blown)

Parelgerst met kogelbiefstuk en paksoi met champignons en zoete Aziatische saus

Persoonlijk zou ik de biefstuk inwisselen voor Portobello, ik eet liever niet zoveel vlees en ik vind het vlees van Hello Fresh ook niet bijzonder lekker, maar de rest van dit recept was wel weer ontzettend goed. Zeker een aanrader dus.

Griekse salade met kippendij, met parelcouscous en feta

Sinds Hello Fresh ben ik fan van parelcouscous, ik kan me niet herinneren dat ik dit eerder gegeten heb. Dit recept is officieel een een ‘salade’ maar door de parelcouscous is ‘ie gewoon megavullend (dat mag ook wel voor 760 calorieën per portie).

Tomatenrisotto met garnalen geserveerd met een frisse rucolasalade

Ik houd normaal gesproken meer met risotto met een wat meer romige saus, maar deze doet daar zeker niet voor onder. Heeft waarschijnlijk ook te maken met de heerlijke garnalen.

Gele rijst met spinazie-kokoscurry met tomaat, cashewnoten en een spiegelei

Oh wow, dit had ik echt niet verwacht, maar dit was zo goed! Ik had nog nooit gele rijst gegeten, laat staan zelf gemaakt, maar het was echt zeker de moeite waard. Wat een smaak! En door de spinazie en tomaat toch ook nog genoeg groenten.

Grote garnalen in citroen-knoflookmarinade met parelcouscous, zachte geitenkaas en noten-kruidentopping

Dit was ons eerste Hello Fresh recept en het was meteen een mega goede binnenkomer. De parelcouscous was mega goed op smaak door alle kruiden en de garnalen in citroen-knoflookmarinade waren heerlijk.

Risotto met buffelmozzarella met tomaat, verse basilicum en pecorino

Tuur en ik houden zoals je nu waarschijnlijk wel doorhebt van risotto, waar we allebei niet van houden is bleekselderij, wat wel in deze risotto zit. Maar in plaats van dat het het recept verpestte, gaf de bleekselderij juist heel veel smaak en dat bleek perfect bij de andere ingrediënten te passen. Alleen de Pecorino vervingen we voor Parmezaan.

Bonus recept: Risotto met varkensworst van Brandt & Levie met mascarpone en Italiaanse kaas

Ik heb er helaas geen foto van, maar deze risotto die Tuur afgelopen week maakte was misschien wel het beste recept dat ik in zes weken Hello Fresh gegeten heb. Ik hoop dat hij snel weer op het menu staat, anders ga ik er zelf wel mee aan de slag. Als je liever geen (of minder) vlees eet denk ik dat je dit recept ook goed met vegetarische worst kunt maken.

Zo, ik hoop dat jullie weer genoeg inspiratie hebben voor de komende tijd. Ik kan alle recepten echt stuk voor stuk aanraden. Als ik niet steeds een nieuwe Hello Fresh box zou hebben, dan zouden deze zeker regelmatig terugkomen op mijn menu. Waarom ik dan nog steeds de Hello Fresh box bestel? Ik vind het zo fijn dat ik niet zelf op zoek hoef naar ingrediënten (het gemak dus) en ik ontdek ook steeds weer nieuwe lekkere recepten. Verder hebben ook een aantal van jullie een box via mijn 20 euro kortingscode besteld (de code die iedereen krijgt wanneer hij/zij lid wordt van Hello Fresh) en ik heb dus of korting of soms zelfs gratis een nieuwe box, dus mega veel DANK voor dat, ik hoop dat jullie net zoals ik genoten hebben van je eerste box (en misschien nu nog steeds wel).

Liefs,

Annemerel

Delen:

3 Reacties

 1. Vera Boekelman
  mei 22, 2020 / 13:11

  Altijd fijn, wat recept-inspiratie! Ziet er lekker uit allemaal! Ik heb die eerste curry op mijn ‘wil ik nog ooit proberen’-lijstje gezet, zelfs voor een handgemaakte curry heeft ‘ie helemaal niet zoveel dingen nodig! :-)

 2. mei 22, 2020 / 14:13

  Ziet er erg goed uit! Naar aanleiding van jouw blogposts ga ik ook een maaltijdbox uitproberen, maar dan de Veganbox, van een andere aanbieder. Scheelt weer heel veel tijd in de supermarkt!

 3. Chantal
  mei 22, 2020 / 14:44

  Dankzij jou aan de hellofresh geslagen! De risotto met worst hadden wij ook en die was zooo heerlijk! Mijn ontdekking via hellofresh is orzo! En die risotto met Mozarella staat over een aantal weken op de planning zag ik staan! Vooral nu we niet zo vaak kunnen uiteten vind ik dit echt geniaal. Denk wel dat ik na deze week even een pauze inlas. Ook financieel gezien toch wel.