FJÄLLRÄVEN: How to cook

 photo Fjallraven_cook_annemerel-13.jpg

Sponsored – Jeetje wat vliegt de tijd! Ik ben net terug uit Italië en over anderhalve week, loop ik met mijn rugzak op mijn rug door Zweeds-Lapland. Ik heb er heel erg veel zin in, maar vind het stiekem ook wel heel erg spannend. Ben ik er echt wel klaar voor? Natuurlijk heb ik me in de Ardennen goed voorbereid, maar april lijkt alweer zo lang geleden. Lukt het me nog steeds om mijn tas zo efficiënt mogelijk in te pakken? Kan ik die tent nog steeds opzetten? En… hoe zal mijn eten smaken?


 photo Fjallraven_cook_annemerel-2.jpg

In de Ardennen heb ik dat koken in de natuur natuurlijk ook al geoefend. Op een gasbrandertje maakte ik mijn een ontbijt: een mix van een beetje havermout met water en wat fruit. Maar voor de zekerheid zal ik ook nog wel wat goed vullende energierepen mee nemen, mocht er iets mis gaan met mijn gasstelletje, of mocht ik de havermout een beetje zat worden.

 photo Fjallraven_cook_annemerel-1.jpg

Ik denk dat het sowieso geen kwaad kan om wat meer te leren over voeding en energie tijdens de Fjällräven Classic, je bent immers de hele dag in beweging en verbrandt heel wat calorieën. Daar heb je redelijk wat energie voor nodig en die energie krijg je niet alleen door goed te slapen, maar ook door goed te eten. Maar je moet die voeding natuurlijk ook de hele reis met je meeslepen, dus zomaar lukraak je rugzakje volgooien met voedingsmiddelen is ook niet de oplossing.

 photo Fjallraven_cook_annemerel-3.jpg

Gelukkig is er informatie genoeg.. zoals deze pagina over voeding en energie, of deze over hoe je je gasbrandertje gebruikt (wellicht handig, want ik kan me niet precies meer herinneren hoe ik dat in april gedaan heb). Misschien is het ook handig om een gasbrandertje en gas te kopen (shit, ik moet nog zoveel doen!), maar misschien eerst even de meest gestelde vragen lezen ;-)

 photo Fjallraven_house-7.jpg

Ooooh in april leek het allemaal zo makkelijk. Toen ik gewoon sliep in het Mess des Officiers van Belvilla, daar kwam geen tent opzetten aan te pas. Nu is er toch echt werk aan de winkel. En ik moet ook nog tijd vinden om mijn bergschoenen in te lopen, want ook dat heb ik natuurlijk tot het laatste moment bewaard. SO LITTLE TIME SO MUCH TO DO!!! Adem in, adem uit… Got this. Zondag maar eens de paden op en de lanen in met mijn wandelschoenen. En dan ook hopen dat het weer een beetje meewerkt, want die weersomstandigheden van vandaag zijn niet écht om vrolijk van te worden.

Anders gewoon nog even goed naar deze video kijken, over de ‘how to cook’ challenge.. misschien haal ik daar inspiratie uit ;-)

Liefs,
Annemerel

Delen:

17 Reacties

 1. Esther
  juli 28, 2015 / 17:20

  Ik vind het zo vet dat je dit gaat doen! Ik heb zelf een wandeltocht in Schotland gedaan twee weken geleden – maar die was wel wat luxer, zonder bepakking en slapen in hotels, want m’n ouders zaten niet echt op de tent te wachten. Toch zou ik dit ook nog graag doen! Ik wil je wel bijna dwingen om NU je wandelschoenen en sokken al aan te trekken en gewoon een dag aan te hebben met alles wat je doet. Denk dat als je dat doet en daarnaast nog een wandeling doet, het wel goed komt. Is ook wel hoe ik mijn eigen wandelschoenen heb in gelopen in het begin, ze gewoon aantrekken naar m’n stage. Maar ja, dan loop je er wel een dagje wat minder fashionable bij.

 2. juli 28, 2015 / 17:37

  Zo, hoezo een wereld van verschil met Italië! Toch vind ik dit ook echt wel bij jou passen.

 3. juli 28, 2015 / 19:15

  Zo leuk dat je dit gaat doen! Het lijkt me wel een contrast met een ontspan vakantie in Italië, maar ik denk dat ook dit heel erg tof gaat worden. Alvast veel plezier en succes :)

 4. Ilse
  juli 28, 2015 / 19:24

  Echt ontzettend tof dat je dat gaat doen! Gewoon alles nog een paar keer oefenen en je schoenen een aantal dagen inlopen.

 5. juli 28, 2015 / 19:35

  Wauw, dit lijkt me echt een prachtige ervaring. Ik heb zelf jammer genoeg niet de tijd om dit soort dingen te doen. Daar baal ik wel van. Ondertussen geniet ik gewoon van jouw reisverhalen. Ben nu al benieuwd naar de blogposts!

 6. juli 28, 2015 / 19:48

  Haha wow, dat lijkt me een hele uitdaging, met zo’n klein gasbrandertje. Veel succes in ieder geval!

 7. juli 28, 2015 / 20:21

  Succes met het inlopen, wel fijn als je dat nog lukt van tevoren hoor!! Maar, het weer wordt beter.. jippieee :-)!

 8. juli 29, 2015 / 07:43

  Haha typisch Annemerel, alles op het laatste moment ;)! Het inlopen van je bergschoenen lijkt mij inderdaad nog wel even belangrijk.. blaren zijn ook zo vervelend..

 9. juli 29, 2015 / 08:47

  Gaaf dat je dit gaat doen! Succes nog even met de voorbereidingen ;)

 10. Krista
  juli 29, 2015 / 09:37

  Ha Annemerel!

  Ik ben echt superjaloers op jou dat je dit gaat doen. Scandinavie is zo’n prachtig land, en wildkamperen is de fijnste vorm van kamperen vind ik.
  Als ik op fietsvakantie ga, heb ik ook vaak het probleem van veel energie verbranden en weinig ruimte om dat mee te nemen. Ik zorgde dan ook altijd ‘voor nood’ voor een reep chocola en een zakje zoute pinda’s in mijn tas. Veel energie voor weinig grammen.. en vooral de zoute pinda’s kunnen een welkome afwisseling zijn tussen alle zoete meuk die je wegwerkt om energie te behouden ;)
  Heel veel plezier!

  • Krista
   juli 29, 2015 / 09:37

   Ehh Scandinavie is geen land natuurlijk, goedemorgen :P

 11. juli 29, 2015 / 10:04

  Dit lijkt me echt zoooo gaaf! Ik weet wat ik volgend jaar ga doen :)

 12. juli 29, 2015 / 10:20

  Oooh, cool vooruitzicht, wordt vast een hele belevenis!

 13. juli 29, 2015 / 14:03

  Suuper vet dat je dit gaat doen!

 14. juli 29, 2015 / 15:51

  Echt leuk dat je dat gaat doen! Veel succes!

 15. Merel
  juli 31, 2015 / 15:39

  Hoi Annemerel, wat leuk dat je m gaat lopen, hoeveel dagen ga je? Ik heb m net gelopen en was heel leuk! Echt heel mooi. Ik raad anti muggen spul en slaapmasker aan en verder komt t vast wel goed ;) veel plezier alvast! Groetjes Merel