LET’S TALK ABOUT: My new rent partner who doesn’t actually pay rent

 photo Desktop1207.jpg

Ik ben geen dierenfan. Zelfs de meest schattige kleine hondjes moeten uit mijn buurt blijven. Op foto’s wil ik ze doodknuffelen, maar in het echt hoeven ze niet zo nodig op me af te komen. Maar echt bang ben ik voor ongedierte. Muizen. Of erger. Damn, zelfs het woord vind ik onprettig. Ik heb mijn leven lang gebeden om me een huis met muizen te besparen (geen grap) en tot nu toe is het me aardig goed gelukt. Maar toen ik thuis kwam van vakantie stond me een onaangename verrassing te wachten.

Het was zondagochtend kwart voor zeven. Ik kon niet meer slapen en moest een duurloop doen, dus ik ging op zoek naar wat droogvoer  in mijn keukenkastje. Dat droogvoer heb ik nooit gevonden, wat ik wel vond… een grote ravage en heel veel rare kleine zwarte dingetjes. NEE. Ik sloeg het kastje dicht, googlede ‘muizenpoep’ en nogmaals NEE. Mijn vermoeden werd bevestigd. In paniek tapete ik het hele kastje dicht, die muis mocht er niet uit, dat kastje kon me gestolen worden. Als die muis dat kastje maar niet uitkwam. Vertel me alsjeblieft niet dat die muis ook op andere manieren mijn huis in kan komen, want dan slaap ik echt nooit meer.

De volgende avond wilde ik vroeg gaan slapen. Ik was moe en de wekker stond de volgende dag om zes uur. Maar de muis die ik de hele dag niet gehoord had, kwam dus terug op het moment dat ik mijn ogen wilde sluiten. Dat geluid. Ik heb een studio, dus mijn keuken is letterlijk in mijn slaapkamer. Ik besloot met muziek in mijn oren te gaan slapen, maar ik kwam al snel met mijn oordopjes in de knoop te zitten, wat erg irritant is als je probeert te slapen.

Toen kwam ik op het geniale idee om muziek aan te zetten bij het keukenkastje. Ik had de hele dag geluid gemaakt en de muis was daardoor niet langs gekomen (volgens mijn moeder zijn ze bang voor me, ik denk dat ze dat vooral zei omdat ze me rustig wilde krijgen, maar voor het gemak geloof ik haar). Dus hup, ik mijn iPad gepakt, Coldplay op repeat gezet en mijn iPad aan de oplader gehangen, want stel je voor dat die halverwege de nacht ineens uit zou vallen.

So far so good, vanuit mijn bed hoorde ik het wel, maar het was rustige muziek en hij stond niet heel erg hard. Ik sliep half toen ineens A Sky Full Of Stars begon, het enige harde nummer van Coldplay’s Ghost Stories album. Ik was weer klaar wakker en dat was ik de rest van de nacht ook. De dag op kantoor was slopend en de volgende nacht besloot ik maar gewoon mijn spullen te pakken en bij mijn ouders te slapen. Bij mijn zusje in bed.

Dat leek een goed idee… totdat Roos besloot dat het een leuk idee was om iedere keer als ik bijna sliep heel zachtjes met haar vingers over mijn nek en schouders te gaan, alsof ze een MUIS was. THANKS ROOS. Mijn iPhone (en Apple Watch) staan dankzij haar ook helemaal vol met muizen emoticons en foto’s. Nogmaals. Hartelijk dank Roos.

Hoe het nu verder moet… vraag het me niet. Misschien moet ik aan het idee van mijn nieuwe huisgenoot wennen. Het is niet het einde van de wereld. Er zijn mensen die niet eens een huis hebben waar een muis in kan gaan wonen. Maar voor een angsthaast zoals ik is het redelijk heftig allemaal. En het feit dat ik al een paar nachten niet zo goed geslapen heb maakt de situatie er niet beter op.

Liefs,
Annemerel

Delen:

64 Reacties

 1. juli 29, 2015 / 12:02

  Oh neeee, ik ben ook als de dood voor muizen (en ik zal je het verhaal besparen waarom dit zo is, anders kom je je studio waarschijnlijk nooit meer in…). Succes ermee!

 2. Rianne
  juli 29, 2015 / 12:06

  Oh nooo! Wat zal jij geschrokken zijn.. Heb jij al iets van een muizenval ofzo gezet?
  Ik hoop voor je dat je huisgenoot gauw een ander plekje gaat zoeken.

 3. Mar
  juli 29, 2015 / 12:06

  Goed je huis schoon houden en je eten in afsluitbare plastic of glazen potten doen. Zeker geen eten laten slinger en ook niet in de verpakking waarin je het kocht. Dat scheelt al de helft en daarnaast kan je vallen kopen. Want ja die muizen komen op eten af en als je onderburen er een troep van maken komen ze uiteindelijk ook bij jou zoeken, maar als er niets te halen is komen ze ook niet. Je kastje dicht tape heeft helaas geen zin :(!

 4. Mar
  juli 29, 2015 / 12:07

  Gewoon een paar lokdoosjes met (rode)gifkorrels in je huis zetten, dan ben je er zo vanaf!
  dat weet ik (helaas) uit ervaring, maar “mijn” muis was hiermee na 2 dagen foetsie. (en dan gewoon je zusje even bellen om ‘m op te ruimen ;-) )

 5. Lisa
  juli 29, 2015 / 12:07

  Ah verschrikkelijk en zoo herkenbaar!! Heb ook nachten wakker gelegen, ouders en vriendinnen gebeld en uiteindelijk met muziek in slaap gevallen. Alles schoonhouden, ik doe eerst mijn afwas en ga dan pas eten. Uiteindelijk zijn ze banger voor jou! Succes! P.S. Maak niet de fout om te googlen waar muizen zich allemaal kunnen bevinden.

 6. Bente
  juli 29, 2015 / 12:09

  In mijn oude studentenhuis zaten muizen. Mijn bed lag op een lattenbodem op de vloer. Ik werd een keer ’s nachts wakker vd pijn in mijn teen. Ik keek. Overal bloed. Had er een muis in mijn teen gebeten.

  Een andere keer vonden we een verdronken muis in een emmer met water waar we bier in hadden gelegd voor een feestje. Zijn klauwtjes helemaal krom en met 1 oog staarde hij ons woedend aan.

  Leen een kat, dat is het enige dat helpt.

 7. juli 29, 2015 / 12:21

  Oef ik had in mijn kamer in NYC ook echt alleen maar muizen. Zo vies en eng. Ik maakte op een gegeven moment gewoon een bunker van dekens en kussens in de hoop dat ze daar niet langs konden en dat werkte haha. Ik zou ook zeggen een kat of een verdelger! Weg met die vieze dingen.

 8. Julia
  juli 29, 2015 / 12:25

  Oh muizen zijn echt verschrikkelijk! Je moet vooral de boel goed schoonhouden en je eten in afgesloten plastic bakken bewaren. Als er niks voor ze te halen valt zullen ze in een ander huis gaan zoeken. Verder kun je inderdaad ook een lokdoosje met gif neerzetten of een muizenval. In mijn vorige studentenhuis zaten er muizen in het plafond boven mijn bed en dan hoorde ik ze ’s nachts knagen. Echt verschrikkelijk. Waar ik nu woon schijnen ook muizen te zijn, maar ik heb gelukkig in die vier jaar dat ik er nu woon nog geen levende muis gezien of gehoord (wel twee dooie gevonden, maar goed dan zijn ze dus dood en dat vond ik niet zo erg :p). Veel succes ermee!

 9. Bente
  juli 29, 2015 / 12:35

  Oh ja, ook zo shit: met korrels vergiftig je ze, maar dan kan je ze soms horen kermen of helemaal dizzy langs zien sjokken. Met een val gaan ze soms niet in 1x dood, dan piepen ze en slepen ze met hun voorpoten zichzelf over de vloer tot ze sterven of jij ze dood maakt.

 10. Jra
  juli 29, 2015 / 12:42

  OH EM GE!! I feel you!!!

  Bij mij was er in het vorige huis van m’n vriend aan de achterkant van m’n broek (waar je broek soms een beetje open staat als je zit) een muis IN m’n broek gekropen terwijl we tv aan het kijken waren. Ik dacht dat m’n vriend me aan het kriebelen was totdat ik zag dat hij zijn beide handen op z’n schoot had…… DE horror!!!! Je begrijpt dat ik nooit meer op die bank heb gezeten ;). Als we tv keken zat ik er op een klapstoeltje naast haha.

  • Mieke
   juli 29, 2015 / 14:17

   Wow, dat is het vreemdste muizenverhaal dat ik ooit gehoord heb. Brrrrr, mag het me niet voorstellen.

 11. Kate
  juli 29, 2015 / 12:53

  Het enige dat echt werkt: een kat. Misschien kun je een week een kat van iemand lenen die op vakantie gaat oid? Je schrijft dat je dieren eng vindt maar een kat is echt veeeeeeeel prettiger dan een muis, haha. En als je huis eenmaal naar kat ‘ruikt’ komt er geen muis meer binnen.

 12. juli 29, 2015 / 13:03

  Hahaha omgg ik moet zo lachen om alle verhalen hierboven! Super ernstig natuurlijk en dat terwijl ik zelf ook in een studentenhuis zit.. BAH!
  Zet muizenvallen neer, of leen inderdaad een kat van iemand, ga een heel dag op pad en wie weet heeft de kat ‘m aan het einde van de dag voor je gevangen!
  Succes!! X

 13. juli 29, 2015 / 13:09

  Ik zou een diervriendelijke muizenval kopen je kint hem daar mee vangen en ergens ver van jou studio op het gras vrij laten

 14. Renee
  juli 29, 2015 / 13:22

  Oh, ik had precies hetzelfde vorige maand. Nieuw huis, helemaal leuk, tot ik ineens een muis zie lopen in mijn keuken. Ik droom er nog steeds over!

  Vraag iemand of ze muizenvallen willen neerzetten, koop alle gifdoosjea die je kunt vinden (en als je toch op vakantie bent, vraag je of iemand anders voor je wil kijlen of er een gevangen/dood is)
  Ik kreeg op vakantie een berichtje dat hij gevangen was!

 15. juli 29, 2015 / 13:22

  Oh my, ik zou hier net zo niet blij mee zijn!! Brrr

 16. juli 29, 2015 / 13:29

  Oh bah, muizen zijn vreselijk om te hebben in huis. Heb het regelmatig meegemaakt in studentenhuizen. Succes met dit probleem oplossen! Gaat je vast lukken.

 17. Anna
  juli 29, 2015 / 13:33

  Haha, ik heb hetzelfde probleem nu. Alleen ben ik gelukkig helemaal niet bang. Bij de Welkoop (soort Boerenbond achtige winkel) heb ik vallen gekocht (dus geen klemmen) stukje brood met pindakaas er in en je hebt ze binnen no time gevangen. Dan moet jij alleen nog iemand vinden om ze buiten ergens te dumpen, haha. Gif werkt ook goed, maar met een beetje pech zit je tegen die leidensweg aan te kijken en moet je zelf de fatale klap uit delen. Vind dode muizen ook eigenlijk smeriger dan levende. Heb zelf wel twee katten maar die begrijpen niet wat er van ze verwacht wordt helaas… Ben ook bang dat zij dan weer die vergiftigde muizen op eten en zelf het loodje leggen.

 18. juli 29, 2015 / 13:39

  Oooh bah! Ik ben ook als de dood voor muizen!! Hopelijk kan je snel een valletje zetten ofzo!

 19. juli 29, 2015 / 13:46

  Wij hadden een muisje in onze kelder. Niet erg an sich, maar ze kruipen door alle kleine spleetjes dus ik wilde die muis toch liever buiten hebben. Twee vallen geplaatst (geen waar ze bij gekneld worden, maar gewoon opgesloten worden). Eerst met kaas. Geen effect. Dan chocolade. Diezelfde dag hadden we ze nog en gewoon vrijgelaten in het bos! Dus chocolade is the way to go!

 20. Lisa
  juli 29, 2015 / 13:52

  Ik ken het probleem, ik heb er een achter de plint van mijn keuken zitten.. Eentje die ook vrolijk besluit een wandelingetje te gaan maken door de woonkamer. Het enige wat helpt is iets van gif halen en dat op verschillende plekken neerleggen!

 21. juli 29, 2015 / 13:52

  Aahw… beessie. Een muis komt nooit alleen ;). Alles heel goed schoonhouden helpt…

 22. juli 29, 2015 / 13:56

  Haha aah! Vervelend! Ik had het laatst in mijn appartement op vakantie, we hoorde ineens iets en toen zag mijn moeder een muis lopen. Dat was best wel onverwachts!

 23. juli 29, 2015 / 13:58

  Oh dat is vervelend zeg. Je hebt het trouwens wel op een hele leuke manier geschreven :)

 24. juli 29, 2015 / 14:00

  Hahahaha. Beetje lullig misschien, maar ik vind dit echt een grappig verhaal. Ik zie het al helemaal voor me! En Roos, tsja dat is gewoon wat vervelende kleine zusjes doen :) Succes met muis!

 25. juli 29, 2015 / 14:02

  Dit brengt mijn traumatische ervaringen naar boven!

 26. Mieke
  juli 29, 2015 / 14:19

  Haha heerlijk verhaal. Mijn mama is ook als de dood voor muizen en we lachen haar elke keer hartelijk uit als ze weer een panische aanval krijgt :D
  Het was wel ons ideaal excuus om terug een kat in huis te nemen: sindsdien nooit meer muizen of ratten (jawel) gespot.

 27. juli 29, 2015 / 14:23

  Oh wat erg. In ons oude bovenwoning in Amsterdam hebben we ook altijd muizen, hate it. Het enige wat voor ons werkt is alle gaatjes dicht purren en gif neerleggen. Die diervriendelijke vallen zijn leuk, maar dan moet je met elke muis (we hebben er meer dan 15) meer dan 1 km verderop lopen omdat ze anders je huis schijnen terug te kunnen vinden… X

 28. Sanne
  juli 29, 2015 / 14:33

  Gif kopen (snel!) en als je weet waar ze binnenkomen; ouderwetse schuursponsjes kopen en in het gat stoppen. Daar knagen ze niet doorheen.

 29. Esmee
  juli 29, 2015 / 14:43

  Het lijkt een beetje zo’n Tellsell reclame-ding, maar zo’n hoge-tonen piepstekker heeft bij mij echt geholpen! Je kunt het in ieder geval een kans geven. En inderdaad eerst de guts hebben om dat kastje open te maken, schoon te maken en alles in afsluitbare bakjes te doen.
  Heeel veel sterkte, ik weet precies hoe je je voelt! Toen ik muizen had in één van mijn studentenhuizen durfde ik m’n hoogslaper ’s ochtends gewoon niet meer uit. Het is echt een nachtmerrie…

 30. juli 29, 2015 / 14:45

  Hahahah die Roos. Ik moest lachen om je stuk, maar het is ook echt heel vervelend! Een muizenval (diervriendelijke) zou mijn tip zijn.
  Wij hebben zelf ratten thuis als huisdier, dus voor muizen ben ik gelukkig niet bang. Ik zou dezelfde reactie hebben als jij wanneer we het hebben over insecten, dus ik begrijp je angst heel goed :P

 31. Marleen
  juli 29, 2015 / 14:47

  Whahaha ik kom niet meer bij van alle reacties

 32. Hjördis
  juli 29, 2015 / 14:59

  Koop alsjeblief geen gif, de beestjes zijn misschien wel eng voor je maar zo’n lijdensweg verdienen ze natuurlijk niet.
  Je kan in de meeste winkels een “levende” val kopen, dus eentje waar ze in vast komen te zitten. Smeer hier wat chocopasta of pindakaas op en het beestje komt meteen. En dan kan je Roos de opdracht geven om het beestje in een park of bos los te laten.

  Veel succes!

  • Britt
   juli 29, 2015 / 15:26

   Vallen met pindakaas zijn helaas niet zo diervriendelijk. Dat kunnen muizen niet doorslikken waardoor ze stikken en alsnog doodgaan. Chocolade kunnen de meeste dieren niet tegen door de theobromine, de nieren en het hart kunnen de effecten op het lichaam niet aan.

   Wij hebben ook last van muizen, en als je er 1 ziet heb je er helaas veel en veel meer. Wij hebben een hond, maar de muis is in de winter gewoon binnen te vinden. Het beste kan je alles goed schoonhouden, geen etensresten laten slingeren (en alles inderdaad in plastic dozen verpakken). En misschien maar gewoon vriendjes worden met de muis ;-).

   • maria
    juli 29, 2015 / 22:11

    Pindakaas gaat prima hoor. In de farmaceutische industrie worden bepaalde geneesmiddelen erin verstopt als ze niet lekker smaken bij proefdier testen.

 33. Sanne
  juli 29, 2015 / 15:31

  Alles leuk en aardig, maar muizen zijn ongedierte en ongezond. Naast de poep die je ziet, plassen muizen ook om op die manier geursporen achter te laten. Prima om Annemerel te smeken geen gif te laten kopen maar als je zelf een paar maanden later een veelvuldigheid aan muizen hebt rondhuppelen piep (ha ha) je wel anders!

 34. Floortje
  juli 29, 2015 / 15:35

  Ja wauw. dit exact heb ik ook een keer meegemaakt.. Nachten niet geslapen zo bang was ik. En ik weet nog dat m’n moeder zei: ‘lieverd zo’n beestje is hartstikke bang, ze kruipen echt niet bij je in bed’. Die nacht hoorde ik geritsel onder mijn kussen en de volgende ochtend lagen daar en op andere plekken MUIZENKEUTELS!!!!!! IN MIJN BED!!!! Sorry voor het verpesten van het laatste beetje vertrouwen dat je in de muis had..:P Sterkte, heel veel sterkte!

 35. juli 29, 2015 / 15:41

  Oooooh no… Shitty! Zelf gelukkig nog nooit (AFKLOPPEN) last van gehad. Heb er wel ooit een gered, 3x achter elkaar, maar goed dat is ene ander verhaal. Ik zou toch inderdaad er wat aan gaan doen met de tips zoals hierboven beschreven, anders ben ik bang dat het er meer worden.

 36. Manon
  juli 29, 2015 / 15:46

  Ik wil je niet bang maken, maar uit zo’n kastje komen ze snel hoor.. rot beestjes..

  Bij ons hebben ze ooit een gat gemaakt in de koelkast. Van achteren! Zo door de achterste wand heen. Wij wonen dan wel op een boerderij en hebben sowieso veel last van muizen, maar dit hadden we nog nooit meegemaakt.

  En onze vaatwasser slang afvoer ding is al 4 keer doormidden gebeten waardoor we een grote waterbende hadden in de keuken (met laminaat..).

  Zorg er dus voor dat je zo snel mogelijk weg krijgt, want er komen er steeds meer en ze gaan je echt problemen bezorgen!

 37. juli 29, 2015 / 15:46

  Ik ben een enorme dierenvriend en mijn hart breekt als ik al die verschrikkelijke verhalen van hierboven lees. Geen enkel dier verdient het toch om op zo’n gruwelijke manier als vergif of een muizenval te sterven?? Ik snap wel dat het eng is en dat je er bang voor bent, maar het is beter om haar, zoals iemand al suggereert, in een kooi te vangen en ze dan in het bos of een park buiten te zetten.

  • Sanne
   juli 29, 2015 / 16:51

   En een mug sla je wel dood? Of een kakkerlak? Muizen zijn net zo goed ongedierte…

   • juli 29, 2015 / 21:06

    Hoewel ik er niet voor ben om muggen en kakkerlakken zomaar altijd dood te slaan: een muis is een heel ander wezen. Het is een zoogdier en lijkt qua pijnbeleving veel meer op ons dan insecten (voor zover wij dat kunnen bestuderen). Plus: een muis sla je niet zomaar dood, dan zou hij veel minder lijden dan als je hem gif geeft…

   • juli 29, 2015 / 21:17

    Ik weet niet vanwaar je die veronderstelling haalt? Nee, muggen sla ik ook niet dood, hoe irritant ze ook zijn. En met kakkerlakken heb ik nog nooit te maken gehad.

 38. Manon
  juli 29, 2015 / 15:52

  Oh ja, als je van plan bent om vallen oid te kopen. Bij ons werkt pindakaas het beste (wat hierboven ook al is aangegeven). En als je gif koopt, doe het dan wel wat de muizen uitdroogt. Dan krijg je niet zo’n vieze lucht als er bijvoorbeeld eentje dood gaat achter je keukenkastje, want daar word je écht niet vrolijk van.

 39. Elvira
  juli 29, 2015 / 15:53

  Idd zoals iedereen zegt alles goed schoon houden en afsluiten (bijv. eten). Bij mijn ouders kwamen er muizen op de vogelkooi af. Uiteindelijk heeft mijn broertje ’s nachts een keer gevonden waar ze vandaan kwamen (een soort ‘gang’ naast een keukenkastje aan de onderkant) en daar heeft hij 3/4 mannen deo in leeg gespoten. Sindsdien geen muis meer gezien….

 40. juli 29, 2015 / 17:38

  Oh my God! Gatsiedarrie!

 41. Maja
  juli 29, 2015 / 18:07

  Wij hebben ook muizen in ons studentenhuis, daar doe je eigenlijk heel weinig aan bij ons. We wonen in een heel mooi, maar ook oud pand (aan het water, overal kieren en gaten en met veel mensen in een huis).
  Maar als je alleen woont in een kleinere studio kan je er denk ik vrij gemakkelijk voor zorgen dat ze weg gaan! AL je eten in afsluitbare glazen/plastic potten of bakken stoppen: ook ongekookte pasta, rijst EN al je flessen/sauzen/stroop, want daar likken ze ook van de dopjes enzo…. Broodrooster/tostiijzers etc ook in afgesloten bakken. Oppervlakken altijd afnemen en stofzuigen en alles meteen afwassen. Als die beesten geen kruimel of druppel in je huis kunnen vinden zullen ze ook wegblijven! Of een kat nemen inderdaad.. Succes!

 42. Desiree
  juli 29, 2015 / 18:57

  aaaah neeeee, nachtmerrie!!

 43. Tessa
  juli 29, 2015 / 19:31

  Wat een nachtmerrie ! Een vriendin van mij had hetzelfde in haar studio, maar dankzij zo’n apparaatje dat hele hoge tonen maakt is de muis nooit meer terug gekomen. Veel sterkte in ieder geval, hopelijk vind de muis een andere woonplaats

 44. juli 29, 2015 / 20:50

  Ik zou er ook niet vrolijk van worden hoor een muis in huis. En het idee alleen al dat dat beest overal loopt!

 45. juli 29, 2015 / 21:01

  In mijn vorige woning had ik ook veel muizen. Ik heb toen in alle hoeken waar ze veel kwamen muntolie gegooid (ik deed het gewoon op de grond, maar kan ook een watje oid). Ze waren niet direct voor altijd weg maar als je het een tijdje doet zullen ze toch weggaan. Bij mij is het uiteindelijk gelukt. Is een schone, diervriendelijke, makkelijke en goedkope oplossing! Succes!

 46. Ilse
  juli 29, 2015 / 21:30

  Missie muis vangen dan maar, haha.

 47. Marjan
  juli 29, 2015 / 21:40

  In mijn studentenkamer kwam ik erachter dat er muizen waren toen er een over mijn blote voeten liep te scharrelen, doodschrikken! Toen op de ouderwetse vallen manier met pindakaas alle5 de muizen gevangen. De vallen had ik neergezet op de plekken waarlangs ik de muizen zag trippelen. En ik zette ze alleen op scherp wanneer ik weg was, ik was als de dood dat zon val dicht klapte wanneer ik in mijn kamer zou zijn. Muizen (uitwerpselen ed) zijn gewoon vies, weg ermee in mijn huis. Daarnaast allemaal bakken gekocht waar ik m’n eten in kon bewaren, alles om mijn kamer muisonvriendelijk te maken. (De vallen liet ik overigens legen door een van m’n huisgenoten :).)

 48. Anneloes
  juli 29, 2015 / 21:51

  Ohh ik heb echt medelijden met je! In mijn vorige studentenhuis zaten ze ook en dat was echt naar! Alles volzetten met vallen en gif, en alle plinten, hoekjes en kiertjes bij langs en overal muurvuller in doen. ;) Bij mij bleek er een gat achter de verwarming te zitten waar ze met z’n allen gezellig doorheen kwamen. Je hebt ook van die stekkers die hoge pieptonen uitzenden. Voor mensen is dat niet te horen, maar ongedierte schijnt er niet tegen te kunnen.
  Half jaar later bleek overigens dat de slang van de buurman ontsnapt was en die dook toen bij ons in huis op. Een voordeel: Toen hadden we opeens géén muizen meer. Die slang is trouwens nooit gevangen dus waar die is gebleven…? Dat vond ik nog een engere gedachten dan al die muizen… Bluh! Gelukkig ben ik inmiddels verhuisd ;)

 49. juli 29, 2015 / 22:42

  Oh jezus dat zijn zeker geen toffe dingen nee! Hopelijk gaat hij snel weg en geniet jij weer van je rust.. Dit is echt heel irritant.

 50. joyce
  juli 30, 2015 / 07:46

  Zo herkenbaar! Wij hebben er ook last van. Gifdoosjes en klemmen trapte onze muis niet in. Het gifdoosje werd gebruikt als schuilplaats. Muis gelukkig gevangen en heel ver weg vrij gelaten. Helaas zagen we er later nog 1.
  Wij hebben nu met staalwol alle gaten dicht gemaakt (daar kunnen ze echt niet doorheen eten) en voor de enige opening in het keukenblok (daar zit hij ergens) een karton met speciale lijm gezet dat we van de buurman uit China hebben gekregen.
  Totaal niet diervriendelijk dat weet ik, maar we willen echt van die muis af en met onze pup en konijnen is heel veel niet haalbaar.

 51. juli 30, 2015 / 11:33

  Megades.nl of gewoon een ongedierte bestrijder bellen! Die kunnen je helpen met je muizenprobleem Annemerel!

 52. juli 30, 2015 / 15:52

  Toen ik op een kamer woonde zat er op een dag ineens een muis bovenop mijn toetsenbord. Ik schrok me rot en heb het hele complex bij elkaar geschreeuwd. Vervolgens ben ik (letterlijk) 3 maanden niet meer terug gegaan. Ik snap je helemaal!

 53. Eveline
  juli 30, 2015 / 20:32

  Check echt even ratzapper.nl. Hadden ze bij mijn vriend in zijn studentenhuis en was super effectief. Je doet er een dopje met pindakaas o.i.d. in, en als het lichtje gaat branden zit er een muis in. Je kunt het ding daarna oppakken en zo leeggooien in de prullenbak en hoeft die hele muis niet eens te zien als je dat niet wilt ;-) Veel succes! Ik ben ook echt als de dood voor die beesten haha.

 54. juli 30, 2015 / 22:36

  Stekker met pieptoon is het enige wat ik in jouw geval kan bedenken. Ik zie al voor me hoe jij een een gevangen muis uitzet… Nee. :’)
  Verder: al je eten in afsluitbare dozen wegzetten, niets op het aanrecht laten staan en als je geen tijd hebt om af te wassen, laat je vaat dan in de gootsteen onder water staan.

  O ja, ik snap het commentaar van muisvriendelijke vallen, maar je schiet er niets mee op. Wil je de kans dat miss Mouse terugkeert beperken, dan moet Ans ‘m op minstens een aantal kilometer van ’t huis uitzetten. De volgende dag kan ze dat weer doen, want waar 1 muis is, zijn er meer. Ik hou van dieren, maar ik heb helaas iets te veel ervaring met dit ongedierte om te weten dat je ze zo niet efficiënt bestrijdt. Ik ben überhaupt geen fan van vallen.

 55. Renate
  juli 31, 2015 / 11:23

  Toen ik dit las dacht ik echt.. Is dit een grap? Aanstelleritus viert hoogtij. Succes met kamperen in het wild in Zweden…

 56. juli 31, 2015 / 11:32

  Hahahah, dat wat Roos heeft gedaan had ik ook zo kunnen doen bij mijn zus (zij het niet dat zij de hele vakantie alle spinnen en motten uit de tent heeft verwijderd en dus niet zo’n makkelijk slachtoffer is). Wij hadden ook best regelmatig muizen thuis achter de plintlades, gewoon een muizenval zetten en iemand bellen als er een muis inzit (ik denk tenminste niet dat je ‘m er zelf uit gaat krijgen haha). Succes!

 57. juli 31, 2015 / 16:09

  Haha ik heb ook muizen, maar ze zitten bij mij tussen het plafon en de vloer, op de 1 verdieping en op zolder. Ohja en in de schuur heb ik muizen :’) Ik heb ongedierte bestrijding ervoor laten komen, maar die konden niets doen of ik zou mijn plafon moeten slopen.. No thanks. Kan je huisbaas niet iets voor je betekenen ?