RUNNING: FYI

Photobucket

 

Hardlopen heb ik jaren in de zomer gedaan om net iets strakker te worden, maar sinds september 2010 heb ik nooit, ik herhaal nooit meer gelopen om af te vallen, of strakker te worden. En ik denk dat juist doordat ik niet meer loop voor mijn figuur, ik het nu wel volhoud. Wat mijn belangrijkste (letterlijke) beweegreden nu is? Ik wil een conditie waar je U (met hoofdletter!) tegen zegt en ik zoek ontspanning. 

Ik kan trappen op lopen en na zes trappen verandert er nog amper iets aan m’n hartslag. Ik kan het duin bij mijn werk over sprinten met zes pakken melk onder m’n arm geklemd in m’n skinny jeans en zwarte colbert, en ik kom nog redelijk fris en fruitig aan. Weet je hoe fijn dat is? Je beseft eigenlijk pas hoe fijn dat is als je dat op eens niet meer kunt..

Dan die ontspanning. Ik ben eigenlijk altijd bezig. Ik ben vergroeid met mijn iPhone en m’n MacBook gaat nooit uit. Ik ben dan wel niet altijd aan het werk, maar doordat ik continu m’n twitter check of op internet surf onder het mom van ‘inspiratie op doen’ heb ik eigenlijk nooit rust. Zelfs als ik drie uur friendsafleveringen kijk zit ik ondertussen continu dingetjes op te zoeken. Tijdens het hardlopen kan ik dat niet en heb ik tijd om in m’n hoofd dingetjes op een rijtje te zetten. Dat klinkt heel dramatisch, maar dat is het niet.. het is gewoon fijn.

De cleanse die ik wil gaan doen is een weblog-experiment en heeft ook niks te maken met afvallen. Ik wil gewoon zo graag weten wat het met je lichaam doet en ik wil weten of ik het vol kan houden. Ik ben niet geobsedeerd door afvallen, maar wel door lekker eten. Ook hoop ik er een stukje ‘cleaner’ uit te komen. Niet slanker, maar met een paar kwaaltjes minder. Minder onzuiverheden op m’n huid, minder last van m’n buik, geen hoofdpijn meer.. Kijk natuurlijk, zo als ik al aangaf vrijwel iedere vrouw (zonder ondergewicht) zou het niet erg vinden om twee kilo kwijt te raken, maar dat is niet de reden waarom ik het wil doen. Ik zou het erg vervelend vinden als er ook maar één lezer een minder zelfbeeld zou krijgen door mijn blogs..

Ik wil inspireren, niet deprimeren.. Maar tegelijkertijd wil ik ook gewoon kunnen schrijven wat ik wil. Dat is het mooie van een eigen blog, geen restricties.

Ik hou van vrouwen die van zichzelf houden, die dat uitstralen. Die gelukkig zijn met wie ze zijn en zich niet laten beperken door een beeld. Ik hou van vrouwen met passie, gelukzoekers. Ik hou net zoveel van Gwyneth Paltrow als van Oprah Winfrey.

Liefs,

Delen:

96 Reacties

 1. Marjon
  april 18, 2011 / 14:42

  >Heb je mooi gezegd!
  Mij inspireer je, mij deprimeer je niet.
  Ik word juist enthousiast van het feit dat je zo gezond bezig wilt zijn, dat wil ik ook!!!

 2. Eva
  april 18, 2011 / 14:42

  >Goed dat je dit even aanstipt! Natuurlijk mag jij schrijven over wat je wil, daarom is het ook jouw persoonlijke blog. Aan de ene kant snap ik wel dat sommige lezers er moeite mee zouden kunnen hebben die niet zo slank zijn als jij en dat het de laatste tijd erg veel over sport en gezonde voeding gaat. Aan de andere kant, moet jij je daar veel van aantrekken?

 3. Joëlle
  april 18, 2011 / 14:49

  >En inspireren, dat doe je zeker :). Ik voel me zelf nooit op enige manier bezwaard door je sport- en voedingsblogs, ook al stouw ik kilo's chocolade naar binnen, maar het is misschien ook makkelijk praten als je zelf wat te licht bent…

  • augustus 2, 2011 / 05:22

   Cretead the greatest articles, you have.

  • augustus 3, 2011 / 13:49

   8BJlMK , [url=http://lbodjpasmjxp.com/]lbodjpasmjxp[/url], [link=http://wcmpohqjsftb.com/]wcmpohqjsftb[/link], http://csxzubwgecnl.com/

 4. FloraNL
  april 18, 2011 / 15:11

  >Mooi geschreven! Ik blijf je blog zeker lezen :-)
  En 1 ding kan ik je alvast garanderen: mij inspireer je!

 5. Anonymous
  april 18, 2011 / 15:15

  >Wat ik mij wel serieus afvraag: waarom begin je je 1e training na je blessure meteen met zo'n 15 km? En dan ook nog eens binnen eeen bepaalde tijd. Is dat niet heel onverstandig?

 6. Anonymous
  april 18, 2011 / 15:23

  >Blij dat je dit bericht plaatst, het klaart heel wat op :) Want ik lees je stukjes graag, maar vroeger (de laatste tijd niet meer hoor) kreeg ik echt het gevoel alsof je gewoon een slecht zelfbeeld had en dacht dat je dikker was dan je eigenlijk bent en continu met afvallen bezig was, en die stukjes vond ik dan altijd wat minder leuk, gewoon omdat ik het zo sneu vond dat zo'n slank meisje dat van haarzelf dacht. Met gezond willen zijn en een goede conditie hebben is dan weer helemaal niks mis, als je maar verstandig blijft en naar je lichaam blijft luisteren , geen enkel extreem is goed :)

 7. Phine
  april 18, 2011 / 15:29

  >En dat doe je…

  J E I N S P I R E E R D !

  Thank you, Thank you, Thank you!

  xx

 8. Phine
  april 18, 2011 / 15:31

  >J E

  I N S P I R E E R D !

  Zo dat is beter…

  x

  • augustus 2, 2011 / 08:29

   That’s the best aswner of all time! JMHO

  • augustus 3, 2011 / 21:51

   Thanky Thanky for all this good infomratoin!

 9. Joyce
  april 18, 2011 / 15:46

  >Wat een geweldige blog, vrouw met ballen. Ik ben als lezeres, erg trots op je dat je dit doet! Vooral met deze positieve overtuiging!

 10. Stephanie L.
  april 18, 2011 / 15:47

  >"Amen!"

  • augustus 2, 2011 / 14:39

   Heck yeah bay-bee keep them conimg!

  • augustus 3, 2011 / 20:54

   Woot, I will certailny put this to good use!

 11. Liz
  april 18, 2011 / 16:51

  >mij lijkt het heel leuk om je dag tot dag evaluatie van je 21-day cleanse te lezen. het dingen weg laten lijkt me niet heel moeilijk, maar wel het vervangen ervan. welke producten mag je wel? welke niet? waar koop je de ingredienten?
  ik ben een echte foodie, hou enorm van koken, en ben dus erg benieuwd hoe je het gaat aanpakken! succes!

 12. Carina
  april 18, 2011 / 17:44

  >Geweldig stuk!:)

 13. Evelien
  april 18, 2011 / 18:35

  >Ik blijf het knap vinden hoor. Maar inderdaad, je houd dingen echt niet vol als je het niet leuk vind om te doen.

 14. Anonymous
  april 18, 2011 / 21:04

  >Wat ik alleen niet begrijp en wat me voortdurend opvalt, is dat je zo gezond probeert te leven, maar jezelf ondertussen wel lijkt vol te stoppen met ibuprofen, antibiotica en eieren.
  Eieren zijn erg slecht voor je cholesterol, antibiotica maken naast slechte bacteriën ook de goede dood en ibuprofen is echt ontzettend slecht voor je maag. Misschien moet je eens overwegen met die dingen te stoppen, en wie weet gaat het dan beter met je darmen! :)
  Je hoeft natuurlijk niet geen ibuprofen te nemen als je echt pijn hebt, maar bijvoorbeeld zo'n pil nemen omdat je wilt hardlopen, gaat toch echt te ver (maar dat vond je zelf gelukkig ook al). Pijn is overigens een signaal van het lichaam dat er wat mis is, negeer dat niet!
  Die dingen (zowel antibiotica als ibuprofen) zijn wel geneesmiddelen, geen snoepjes en zouden dus naar mijn mening alleen gebruikt moeten worden als de gezondheid in gevaar is, niet zomaar voor het gemak ;)

 15. Elisa
  april 19, 2011 / 05:32

  >Mooi geschreven :)

  • augustus 2, 2011 / 09:22

   I really appreciate free, scuncict, reliable data like this.

  • augustus 3, 2011 / 21:59

   Going to put this atirlce to good use now.

 16. Anonymous
  april 19, 2011 / 06:00

  >hoi,
  Het is natuurlijk ronduit heel erg slecht dat je alleen kan hardlopen met pijnstillers. En natuurlijk ook dat je meteen 10 km gaat lopen en dat ook nog binnen een bepaalde tijd wilt. Echt zeer onverantwoordelijk. Maar dit alles weet je natuurlijk ook wel. Maar waarom je het dan doet is mij een raadsel? Als je zo doorgaat met je lichaam, elke keer weer het uiterste willen en prestaties eisen die je lichaam niet aankan (ibuprofen), zal je over een tijdje helemaal niet meer kunnen sporten en dan heb je pas echt spijt.
  Luister naar je eigen lichaam, je hebt er maar 1! En 5 km lopen op een constant tempo is net zo goed als 10 km en helemaal afgebeult thuis komen.
  Denk om jezelf en probeer niet alleen maar te willen presteren!

 17. Anonymous
  april 19, 2011 / 10:52

  >Ik vind dat je ook wel erg kan overdrijven! Het is toch Annemerel's eigen keus om te rennen met een pijnstiller? Het is toch haar eigen keus dat ze een ei eet? En eieren eten is echt niet heel erg slecht. Dr. Frank raadt het in zijn dieet zelfs aan, om veel eieren te eten. Deze man is een welgeleerde dokter, die zal dat vast wel weten.

  En Annemerel, stiekem ben ik jaloers op je! Je ziet er leuk uit, hebt een doorzettingsvermogen waar je u tegen zegt, en je bent hard op weg met je PR-activiteiten!

 18. Anonymous
  april 19, 2011 / 16:27

  >Je moet ook inderdaad zelf weten hoeveel eieren je eet en hoeveel ibuprofen en antibiotica je neemt… maar
  eieren verhogen je cholesterol (3 per week is als non-vegetarier meer dan genoeg)
  ibuprofen is slecht voor je maag (perforatie, bloedingen etc)
  en vanwege het veelvuldige en halve antibiotica-gebruik van veel mensen krijgen we nu de superbacterie, bovendien is het ook slecht voor jezelf..
  Annemerel moet dus zelf weten wat ze doet, maar omdat ze zo graag gezond en alles wil zijn, snap ik niet dat ze deze dingen blijft doen.

 19. Patricia
  april 19, 2011 / 19:36

  >Wat een goed stuk, op dit moment ben ik zelf aan het opletten wat ik eet. ik at haast nooit fruit en probeer dat nu bijna elke dag te eten. net dan wel even de aarbeien met een klein beetje slagroom en ijs maar na zo'n mooie dag hoort een lekker ijsje en ik ben er van overtuigd dat ik beter met kleine stapjes kan beginnen dan gelijk alles laten

  en trainen voor uithoudingsvermogen ben ik ook aan het opbouwen ik fiets elke dag 12 km heen en terug van me werk en steeds het tempo iets omhoog

  ben benieuwd hoe het met jouw gaat lukken

  Ga zo door en je blog is super

  • augustus 2, 2011 / 20:43

   That’s not even 10 muniets well spent!

  • augustus 3, 2011 / 22:09

   This info is the cat’s pajaams!

 20. augustus 6, 2011 / 16:02

  I’ve recently started a web site, the info you offer on this web site has helped me greatly. Thanks for all of your time & work. “The murals in restaurants are on par with the food in museums.” by Peter De Vries.

 21. augustus 10, 2011 / 01:47

  Wow, this was a really quality post. In theory I’d like to write like this too – taking time and actual effort to make a good post… but what can I say… I procrastinate alot and never appear to get something done.

 22. augustus 10, 2011 / 06:16

  I your writing style really loving this site. “In Washington, it’s dog eat dog. In academia, it’s exactly the opposite.” by Robert Reich.

 23. augustus 10, 2011 / 17:52

  Wow! This can be one particular of the most helpful blogs We have ever arrive across on this subject. Actually Fantastic. I am also a specialist in this topic therefore I can understand your effort.

 24. augustus 10, 2011 / 23:17

  Another line I used a lot was, “Democracy is five wolves and a sheep voting on what to have for lunch. If you were the sheep, which would you rather live in—a republic or a democracy?”

 25. augustus 11, 2011 / 04:26

  I gotta bookmark this website it seems handy invaluable

 26. augustus 11, 2011 / 07:44

  I conceive this internet site has got some really good information for everyone :D. “Experience is not what happens to you it’s what you do with what happens to you.” by Aldous Huxley.

 27. augustus 11, 2011 / 13:50

  Wow! This could be one particular of the most helpful blogs We have ever arrive across on this subject. Basically Wonderful. I am also an expert in this topic therefore I can understand your hard work.

 28. augustus 11, 2011 / 15:32

  Yo, a brilliant blogpost buddy. Thnx However I am experiencing trouble with ur rss . Unable to subscribe to it. Does anyone else facing similar RSS feed trouble? Anybody who knows kindly reply. Thanks in advance

 29. augustus 11, 2011 / 15:37

  I view something genuinely interesting about your web blog so I saved to favorites .

 30. augustus 11, 2011 / 16:13

  You have observed very interesting details ! ps decent internet site . “I hate music, especially when it’s played.” by Jimmy Durante.

 31. augustus 11, 2011 / 16:31

  I love the efforts you have put in this, regards for all the great posts.

 32. augustus 11, 2011 / 16:31

  I was looking at some of your posts on this internet site and I conceive this site is really instructive! Retain putting up.

 33. augustus 11, 2011 / 16:39

  I was looking through some of your content on this website and I think this internet site is real informative ! Continue posting .

 34. augustus 11, 2011 / 16:45

  I view something really special in this website.

 35. augustus 11, 2011 / 16:49

  Just wanna comment that you have a very decent site, I like the design it actually stands out.

 36. augustus 11, 2011 / 16:57

  I have read few of the blogposts on your website today, and I really like your style of blogging. I added it to my favorites website list and will be checking back soon. Pls visit my site too and let me know your opinion.

 37. augustus 11, 2011 / 17:11

  I always was interested in this topic and stock still am, appreciate it for posting.

 38. augustus 11, 2011 / 17:13

  I truly appreciate this post. I’ve been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thanks again!

 39. augustus 11, 2011 / 17:19

  Very interesting info!Perfect just what I was searching for!

 40. augustus 11, 2011 / 19:29

  Excellent read, I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he just bought me lunch as I found it for him smile Thus let me rephrase that: Thanks for lunch! “A human being has a natural desire to have more of a good thing than he needs.” by Mark Twain.

 41. augustus 12, 2011 / 01:56

  Well, I don’t know if that’s going to work for me, but definitely worked for you! :) Excellent post!

 42. augustus 12, 2011 / 07:33

  I really like your writing style, superb information, thankyou for posting : D.

 43. augustus 12, 2011 / 10:23

  I impressed, I need to say. Really not often do I encounter a weblog that each educative and entertaining, and let me inform you, you will have hit the nail on the head. Your concept is excellent; the problem is something that not sufficient persons are speaking intelligently about. I’m very joyful that I stumbled across this in my search for one thing regarding this.

 44. augustus 12, 2011 / 11:25

  Definitely believe that which you said. Your favorite justification appeared to be on the internet the simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people think about worries that they plainly do not know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

 45. augustus 12, 2011 / 11:43

  Excellent article. I was checking constantly to this weblog and I am really inspired! Extremely useful information, especially the middle part. I really need this kind of info. I was looking for this particular information for lengthy time. Thank you and best of luck.

 46. augustus 12, 2011 / 13:06

  Keep up the good piece of work, I read few articles on this site and I conceive that your website is really interesting and contains sets of fantastic information.

 47. augustus 12, 2011 / 15:40

  I am not real superb with English but I come up this rattling leisurely to read.

 48. augustus 12, 2011 / 18:19

  I like this website so much, saved to favorites. “I don’t care what is written about me so long as it isn’t true.” by Dorothy Parker.

 49. augustus 12, 2011 / 22:45

  Heya i am for the first time here. I came across this board and I find It really useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and aid others like you helped me.

 50. augustus 13, 2011 / 00:51

  Thank you for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do some research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more clear from this post. I’m very glad to see such magnificent information being shared freely out there.

 51. augustus 13, 2011 / 02:13

  Thank you for sharing excellent information. Your website is very cool. I am impressed by the info that you?ve on this website. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles.

 52. augustus 13, 2011 / 02:13

  Hey! I just noticed another message in another weblog that appeared like this. How have you learnt all this stuff? That’s one cool post.

 53. augustus 13, 2011 / 04:03

  The great thing usually some places, like Linked Content, can pay you for your articles that you produce.

 54. augustus 13, 2011 / 04:28

  A person essentially assist to make severely articles I’d state. This is the first time I frequented your web page and thus far? I amazed with the research you made to create this particular submit extraordinary. Excellent task!

 55. augustus 13, 2011 / 04:34

  Ive been meaning to read this and just never acquired a chance. Its an issue that Im pretty interested in, I just started reading and Im glad I did. Youre a terrific blogger, 1 of the greatest that Ive seen. This blog absolutely has some info on subject that I just wasnt aware of. Thanks for bringing this things to light.

 56. augustus 13, 2011 / 04:43

  Thank you for sharing excellent information. Your web-site is very cool. I am impressed by the info that you have on this site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles.

 57. augustus 13, 2011 / 05:25

  But a smiling visitant here to share the love (:, btw great style and design .

 58. augustus 13, 2011 / 06:54

  I found your weblog site on google and verify just a few of your early posts. Continue to maintain up the excellent operate. I simply extra up your RSS feed to my MSN Information Reader. Searching for forward to studying more from you in a while!? I’m often to blogging and i actually recognize your content. The article has really peaks my interest. I’m going to bookmark your web site and keep checking for brand spanking new information.

 59. augustus 13, 2011 / 10:41

  Hey merely wanted to give you a quick heads up. The text in your content seem to be working off the monitor in Firefox. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with technique compatibility however thought I’d publish to let you know. The style and design and style look great even though! Hope you find the problem settled soon. Kind regards

 60. augustus 13, 2011 / 10:57

  I would wish to thank you for that efforts you’ve created in writing this write-up. I’m hoping the exact same greatest work from you in the long run too. In fact your creative writing skills has inspired me to begin my personal BlogEngine weblog now.

 61. augustus 13, 2011 / 11:52

  What fantabulous article it’s been. Within no way seen this type associated with valuable post. I’m thankful to you and foresee a lot more related articles. Thank you.

 62. augustus 13, 2011 / 14:12

  With a vibrant and distinct history, British sovereigns are sought-after by numismatists and collectors.

 63. augustus 13, 2011 / 16:49

  I’m so happy to read this. This is the kind of info that needs to be given and not the accidental misinformation that is at the other blogs. Appreciate your sharing this best doc.

 64. augustus 13, 2011 / 18:14

  I merely wanted to thank you yet again for this amazing blog you have made here. It can be full of useful tips for those who are really interested in this particular subject, in particular this very post. You’re really all really sweet along with thoughtful of others in addition to the fact that reading your site posts is a great delight to me. And such a generous reward! Ben and I really have fun making use of your recommendations in what we must do next week. Our listing is a distance long which means that your tips are going to be put to good use.

 65. augustus 13, 2011 / 18:30

  Hello, I discovered this page by mistake when searching on The search engines and then I came to your page. I am compelled to tell you that your site is truly fantastic I definitely like your design! At this time I have a entire lot of free time to go via your webpage so I saved it. I will probably be back soon enough. Congrats for this fantastic site.

 66. augustus 13, 2011 / 21:22

  I simply had to thank you very much again. I am not sure the things I would’ve undertaken in the absence of the actual creative concepts discussed by you directly on this subject matter. It was before the frightful condition in my opinion, however , coming across a new skilled form you treated the issue took me to leap for fulfillment. I am happier for the advice and even wish you comprehend what a great job you are providing teaching people today using your blog. I’m certain you have never got to know all of us.

 67. augustus 14, 2011 / 00:54

  Youre so right. Im there with you. Your blog is certainly worth a read if anybody comes throughout it. Im lucky I did because now Ive received a whole new view of this. I didnt realise that this issue was so important and so universal. You definitely put it in perspective for me.

 68. augustus 14, 2011 / 01:06

  Thanks for taking the time to debate this, I feel strongly about it and love learning more on this topic. If possible, as you achieve expertise, would you thoughts updating your weblog with extra information? It is extremely helpful for me.

 69. augustus 14, 2011 / 01:14

  Do you mind if I repost this info on one of my Web sites?

 70. augustus 14, 2011 / 01:20

  After study a few of the blog posts on your website now, and I truly like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and will be checking back soon. Pls check out my web site as well and let me know what you think.

 71. augustus 14, 2011 / 02:06

  I’m happy I found this weblog, I couldnt find any information on this subject matter prior to. I also run a site and if you want to ever serious in a little bit of guest writing for me if achievable feel free to let me know, i’m always appear for people to examine out my site. Please stop by and leave a comment sometime!

 72. augustus 14, 2011 / 03:24

  Do you mind if I repost this info on one of my Web sites?

 73. augustus 14, 2011 / 05:51

  I am very happy to read this. This is the type of info that needs to be given and not the accidental misinformation that’s at the other blogs. Appreciate your sharing this best doc.

 74. augustus 14, 2011 / 06:55

  Some genuinely wonderful information, Gladiolus I found this. “It’s amazing what ordinary people can do if they set out without preconceived notions.” by Charles Franklin Kettering.

 75. augustus 14, 2011 / 08:05

  Would you be excited about exchanging links?

 76. augustus 14, 2011 / 09:30

  I am curious to find out what blog platform you’re working with? I’m having some minor security problems with my latest blog and I’d like to find something more safeguarded. Do you have any solutions?

 77. augustus 14, 2011 / 11:09

  Nice post.

 78. augustus 14, 2011 / 13:11

  Really instructive and superb anatomical structure of written content, now that’s user genial (:.

 79. augustus 14, 2011 / 13:53

  Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

 80. augustus 14, 2011 / 15:23

  Enjoyed reading this, very good stuff, thanks . “A man does not die of love or his liver or even of old age he dies of being a man.” by Percival Arland Ussher.