FIT FOR SUMMER: Intensify-update

 photo intensifyupdate.jpg
In Italië is gezond eten dus niet te doen. Ik weet dat het wel mogelijk is, maar het is niet mogelijk als je de rest van je reisgezelschap niet tot last wilt zijn. Iedere ochtend begin ik met volkorenbroodjes. Rond tien uur drink ik een espresso of een cappuccino. Tussen de middag pasta, risotto of weer broodjes. Dan is het ‘s middags tijd voor ijsje nummer één. Om 17.00u wordt er een fles witte wijn open getrokken en rond een uurtje of acht wordt er gegeten. Pizza, pasta carbonora, kippetjes van het spit, vlees van de barbecue, meestal wel geserveerd met een lekkere salade, maar of we daar nu al onze vitaminen uithalen? ‘s Avonds probeer ik nog wel iets van fruit te eten, maar de aardbeien komen ook hier nog gewoon uit Spanje (en zijn dus nog niet zo lekker als dat ze in de zomer smaken), dus meestal houd ik het bij een banaantje. Dan is het tijd voor nog een ijsje, nóg een espresso en stukjes chocola en amaretti koekjes.

Gelukkig drink ik wel genoeg water…. (alsof ik alleen daarmee #fitforsummer zou worden).

Met sporten gaat het gelukkig een stuk beter en daar gaat het deze week natuurlijk voornamelijk om! Ik heb al twee keer een kwartiertje (met korte pauze’s) gespringtouwd en ik heb hardgelopen met mijn zusje. Ik probeer vaak mijn hart sneller te laten kloppen, door van haar weg te sprinten en vervolgens rustig verder te joggen, totdat ze me weer in heeft gehaald. Dan sprint ik weer, wacht ik weer, je begrijpt het principe…

Ik wilde dat ik iets gedisciplineerder was met eten, maar ik geniet nou eenmaal net iets te graag. Ik ben uitermate goed in het geven van tips aan andere mensen die op hun voeding proberen te letten, maar de tips zelf opvolgen? Ho maar. Ik maak me er niet te druk om (ik heb namelijk het idee dat dat de situatie niet zal verbeteren).

Hoe brengen jullie je hart op hol? Rennen jullie trappen op en neer? Sprinten jullie? Zijn jullie aan het touwtje springen geslagen? Gebruik je een hometrainer? Of heb je gewoonweg je hardlooptempo iets opgevoerd?

Ik ben heel erg benieuwd!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

16 Reacties

 1. mei 2, 2013 / 17:31

  ik krijg echt super veel spierpijn in mijn kuiten door het touwtje springen! voelt wel goed ;)

 2. zopp
  mei 2, 2013 / 17:45

  Wow! het stuk staat al 45 minuten online en LisanneLeeft heeft nog niks gecomment!!!! HOE DAN!?

  Lieve Annemerel, als tip zou ik je graag meegeven gewoon lekker niet de hele dag aan eten te denken, dan eet je vanzelf minder.

  Veel plezier nog

 3. mei 2, 2013 / 18:10

  Woooh wat kan jij veel doen. Ik vind dat slechte eten/drinken in Italië nog niet eens zo slecht, vergeleken met wat ik in NL eet. Oei oei.

 4. mei 2, 2013 / 18:32

  Ach ja, af en toe zondigen mag ook wel toch! Het zou ook zonde zijn om al dat lekkers te weigeren als je op vakantie bent, zeker in Italië! Gelukkig gaat het met sporten wel beter dan het eten. Na een hardlooprondje ga ik altijd het laatste stuk naar huis sprinten. Dat vind ik echt heerlijk en als ik klaar ben heb ik echt het gevoel dat ik lekker heb gesport en dat ik alles goed heb laten werken, waaronder mijn hart.

 5. mei 2, 2013 / 18:56

  Mijn hard gaat wat sneller door the 30 dat shred, en.natuurlijk de hardloop rondjes. Haha, ik snap dat het moeilijk is! Italië is geen italië zonder cappuccino, ijs, pasta en broodjes toch?

 6. mei 2, 2013 / 19:01

  Momenteel is het de interval training en het trapop rennen!

 7. mei 2, 2013 / 19:40

  Haha, lekker genieten hoor van al het eten! Het sporten klinkt iig goed!

 8. xx.Yvonne
  mei 2, 2013 / 20:02

  Mijn interval heeft tot nu toe 2 keer bestaan uit de hometrainer en 1 keer uit een spinningles, pfoeee die was zo de dag na koninginnedag toch wel extra zwaar! het drinken gaat goed, de buikspieren gaan ook nog wel goed, maar het eten is voor mij deze week ook niet helemaal lekker gegaan. Eigenlijk heb ik alleen gisteren 0 crap gegeten. Naja de rest van deze week en volgende week maar weer extra hard opletten ^_^

 9. mei 2, 2013 / 20:45

  Ik heb inderdaad het hardlooptempo iets opgevoerd! Het kunnen sprinten, ik wist niet dat ik dat zo leuk zou vinden. Ik heb dat nooit gekund met mijn astma, dus dat was wel even aangenaam!

 10. mei 2, 2013 / 20:51

  Ik snap heel goed dat je wat minder gezond eet nu je daar in Italië zit, ik ken dat gevoel wel, gewoon lekker meedoen met de rest van de familie, je moet ook wel gewoon blijven genieten! Ik ben deze week een keer wezen hardlopen met m’n vriend (oftewel het tempo omhoog gegooid, wat een nieuw record op de 5K opleverde) en ik heb vandaag een interval rondje gedaan: 10 minuten lang 15 seconden sprinten – 45 minuten op normaal tempo rennen. Lekker zwaar!

 11. mei 2, 2013 / 22:22

  Haha die tips van dat gezond eten ken ik, en ik probeer het zo hard te compenseren met vaker sporten (al weet ik natuurlijk dat dat alleen niet helpt.) Maar goed: het is een begin!

 12. mei 2, 2013 / 22:35

  Heerlijk in Italië, geniet er maar lekker van! Morgen ga ik weer touwtje springen en buikspier oefeningen doen :-)

 13. mei 3, 2013 / 10:21

  Ah joh, Italië zou toch ook een stuk minder leuk zijn als je constant krampachtig bezig was met wat je wel en niet mag eten? Het is vakantie hoor ;-) zelfs hier in NL ben ik niet bezig super gezond te eten, ik laat alleen de slechte snacks e.d. staan. Qua intensify is mijn hart eigenlijk al genoeg op hol naar 25 minuten hardlopen zonder intervallen maar ik probeer minimaal de laatste minuut nog even extra te versnellen. Woensdag ging dat bijna fout (op een lege maag –> bijna out) maar goed.. Met 4,3 km in 25 minuten gaat die 5km binnen een half uur me wel lukken denk ik!

 14. mei 3, 2013 / 10:25

  Ach het is vakantie, dan mag je smokkelen ;). En je sport genoeg, dus dat heft elkaar weer op, toch? ;P

 15. mei 3, 2013 / 11:19

  Goedzo, ik heb woensdag avond een flinke workout gedaan, nou dat heb ik geweten. Donderdag ben ik naar Amsterdam geweest maar ik kwam geen meter vooruit, mijn bovenbenen wouden nog liever in bedje blijven liggen geloof ik, zoooo’n spierpijn! Ik ga vanmiddag weer een aantal kilometers hardlopen, ik loop het liefst ’s ochtends maar de Ladiesrun is ook ’s middags dus ik zal het toch eens moeten doen als ik een vrije dag heb :). Het water drinken gaat heeeel goed, heb al 2,5 week geen ice tea meer aangeraakt (dronk altijd 4/5 glazen per dag). Met het eten gaat het niet zo goed al vorige week maar ik ben wel 1,5 kilo afgevallen sinds ik begon met #fitforsummer, dat was helemaal niet mijn bedoeling :D.

 16. mei 4, 2013 / 10:35

  Sounds good! Ik begrijp wat je bedoeld qua eten. Hoe graag je het ook wilt…. Ik zit een klein beetje met het zelfde probleem hier in Engeland. Gezond eten vinden, waar dus niet al te veel vet in zit en al die andere zooi is hier bijna onmogelijk. Vanmiddag ga ik weer een poging doen in de supermarkt. Gelukkig gaat het met sporten beter. Op mijn stage loop ik echt de hele dag en ik probeer 2 a 3 keer in de week te gaan hardlopen. Zoals jullie misschien gister al hebben gelezen op de FB van de challenge ging dat lopen gister ook niet zo lekker door m’n exeem. Bedankt voor de tips van jullie allen! Op mijn blog staat trouwens vandaag weer een artikel online over mijn rondje hardlopen hier van afgelopen maandag. Check it on http://lifeofkirsten.blogspot.co.uk/2013/05/run-baby-run.html#more

  Succes allemaal weer!