FIT FOR SUMMER: Breaky-Breakfasts

Het is Breaky-Breaky week en omdat niet iedereen zo’n doorgewinterd ontbijtster is, laat ik je graag mijn vijf favoriete ontbijtjes zien, om wat inspiratie op te doen! Voor mij staat er deze week ’s ochtends vooral veel groen sap op het menu, maar de overige ontbijtjes zijn ook niet verkeerd (of nou ja, bijna allemaal dan).

Mijn favoriete juice:


Benodigdheden (voor 500ml juice)
– 2 appels
– 2 sinaasappels
– handje frambozen
– 1 limoen
– 1/2 citroen
– 5 handen spinazie
– 2 theelepels chlorella

Verwijder het klokhuis uit de appels en de schil van de sinaasappels en gooi ze met het handje frambozen in de juicer. De limoen halveer je en en gooi je met de halve citroen in de blender (het zest van de limoen en citroen is ook erg lekker!). Vervolgens doe je de spinazie ook door de juicer en roer je met een lepel de juice goed door. Tot slot de 2 theelepels chlorella poeder toevoegen aan het sap (ik doe het altijd even door een zeefje, anders krijg je klontjes in je sap), roer het poeder goed door het sap ET VOILA!

Power Cereal:

Benodigdheden:
150 ml biologische kwark*
3 eetlepels lijnzaad-zonnebloempit-maanzaad poeder**
1 eetlepel lijnzaadolie
1 grapefruit
Dorset cereals
Gojibessen

1. Doe kwark, het poedertje en de lijnzaadolie in een kommetje, mix dit met elkaar.

2. Snij de grapefruit in wedges, knijp het sap uit het overige vruchtvlees boven de kwark uit.

3. Maak af met cereal van Dorset en een hand gojibessen.

*ik gebruik hiervoor in de plaats ook vaak een soja product, omdat ik niet altijd goed reageer op koemelk.

**poedertje gemaakt van 2 delen lijnzaad, 1 deel zonnebloempitten en 1 deel maanzaad, in de blender vermalen tot poeder.

Guilty Pleasure: Eggs in Pots

Benodigdheden (voor 1)
Stenen bakje, dik genoeg om de warmte van de oven aan te kunnen.
Eetlepel crème fraîche
Nootmuskaat
Peper
Zout
1 ei
Dille
Ovenschaal
Pistoletje

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Doe een eetlepel crème fraîche in je bakje en verdeel dit over de bodem.

3. Sprenkel wat nootmuskaat, peper en zout over de crème fraîche (je kunt eventueel ook nog wat chilipeper, komijn of je andere favoriete kruid toevoegen).

4. Gooi een rauw ei over de crème fraîche heen.

5. Sprenkel wat verse dille over het rauwe eitje.

6. Nu kun je eventueel nog wat crème fraîche over het eitje heen doen, maar ik vond het zo wel genoeg crème fraîche en deed dat dus niet.

7. Zet je bakje in een ovenschaal in de voorverwarmde oven.

8. Gooi een maatbeker lauwwarm water in de ovenschaal, zodat je bakje tot de helft onder water komt te staan, op deze manier gaart het eitje gelijkmatig.

9. Laat je bakje ongeveer 15-25 minuten in de oven staan (het is maar net hoe zacht jij je dooier wilt hebben).

10. Ondertussen snij je je pistoletje. Ik had gewoon een pistoletje van de bakker en wilde dit iets meer een bite geven. De laatste vijf minuten heb ik dus ook de stukjes brood in de oven erbij gelegd, zodat het brood wat knapperiger werd.

11. Haal na 15-25 minuten je bakje uit de oven (met een doek of handschoenen, want het bakje is heet!!!!), serveer met de stukjes brood et voila!

12. En nu is het tijd om te dippen! Je dipt het brood in het bakje en hmmmmmmmm genieten!

Srcambled Eggs à la moi

1. Snijd de paddenstoelen en lente ui fijn (als ik voor spekjes ga, kies ik altijd voor de kleine blokjes die al zijn voorgesneden).

2. Bak de paddenstoelen, lente ui (en eventueel de spekjes) op hoog vuur in een klein beetje olijfolie of roomboter. Als ik voor spekjes ga, ga ik voor olijfolie, laat ik de spekjes achterwege dan kies ik meestal voor roomboter (hey, je moet ergens cheaten, niet waar?).

3. Ondertussen klop je je eieren (ik neem er 2 of 3) op met een klein beetje room (als je jezelf laat gaan) of melk (als je jezelf net iets beter in de hand hebt).

4. Zet het vuur onder de pan laag en voeg de geklutste eieren toe aan de pan.

5. Blijf continu roeren in de pan, schraap het ei continu van de bodem.

6. Laat het ei niet te lang in de pan, daar wordt het droog van. Maar haal het ook niet te snel uit de pan, dan geeft het veel vocht af. Dit moet je zelf een beetje aanvoelen.

7. Ei uit de pan op een broodje, of zoals ik, op een bord zonder brood geserveerd.

8. Enjoy!

The Pretty Breakfast

Laagje vanille soja yoghurt, laagje Dorset Cereal, laagje verse aardbeien en NOG een laagje vanille soja yoghurt, Dorset Cereal en verse aardbeien. ET VOILA!

Wat is jouw favoriete ontbijt? Heb jij de afgelopen dagen goed ontbeten?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

39 Reacties

 1. mei 7, 2013 / 17:13

  Mmmm, alles ziet er lekker uit! Die laatste helemaal :)

 2. mei 7, 2013 / 17:25

  Omnomnom :-) Ik eet meestal ontbijtgranen met melk (volkoren), een boterham en fruityoghurt als ontbijt. Best veel.

 3. mei 7, 2013 / 17:29

  Ziet er allemaal heerlijk uit! Ik ga elke ochtend voor de Power Cereal :) xoxo

 4. mei 7, 2013 / 17:31

  dit had ik net even nodig! :) Snel maar eens sojayoghurt in huis halen

 5. mei 7, 2013 / 17:33

  dat groene sapje! daar zit veel lekkers in!

 6. mei 7, 2013 / 17:38

  Ik ga eigenlijk iedere ochtend voor sap met een cracker of boterham. Is dat slecht? :o

  • marleen
   mei 8, 2013 / 11:00

   ‘slecht’ is het niet! maar beter is volkoren brood, volkoren knäckebröd, mager/natuurlijk beleg, als je dat al niet doet :P want dan is het helemaal niet slecht! ook opties zijn roggebrood, speltbrood, zuurdesembrood…

 7. mei 7, 2013 / 17:38

  Klinkt echt heerlijk allemaal! Wanneer ik weer in Nederland ben en overal alles normaal kan vinden in de supermarkt, ga ik het zeker allemaal een keer namaken! :D

 8. mei 7, 2013 / 17:42

  Die eerste klinkt heel lekker! Gebruik je daarbij de juicer en de blender door elkaar? (en waarom doe je dat op die manier? Is meer schoonmaakwerk, hihi)

  Die laatste wint de schoonheidprijs, ziet er super leuk uit zo! :D Nu heb ik zin om die ook te maken, haha.

 9. mei 7, 2013 / 17:44

  Erg lekker!

 10. mei 7, 2013 / 17:50

  De eerste wil ik wel eens proberen! Klinkt als een ware energy-booster. De laatste ziet er dan weer heeeel erg lekker uit.

 11. mei 7, 2013 / 18:01

  Die scrambled eggs zien er heeeeerlijk uit. Yummie! Ik wil ook wat meer smoothies gaan maken maar voor ontbijt eet ik stiekem toch het liefst een sneetje brood. Niet goed als je wilt afvallen, maar goed! ‘The Pretty Breakfast’ ziet er ook geweldig uit trouwens.

 12. mei 7, 2013 / 18:03

  Wat een heerlijke ontbijtjes allemaal! Deze ga ik onthouden.

 13. mei 7, 2013 / 18:14

  Ziet er allemaal heerlijk uit! Vooral je eiergerechten

 14. mei 7, 2013 / 18:17

  Ziet er allemaal heerlijk uit. Ik ontbijt vaak met smoothies, havermout of muesli.

 15. Isa
  mei 7, 2013 / 18:17

  Oooh dit is zo lekker maar ik kan hier echt geen tijd voor maken ’s ochtends!

 16. Wietske
  mei 7, 2013 / 18:21

  Mmm wil ik ook wel eens proeven! Waar koop jij je producten? Ik kan dat soort speciale poedertjes en cereals nooit vinden in de normale super.

 17. mei 7, 2013 / 18:33

  Ziet er allemaal heeeeerlijk uit! Als ik niet zo vroeg uit bed zou hoeven zou ik elke ochtend weer wat anders eten.

 18. mei 7, 2013 / 18:33

  Doe mij maar zo’n pretty breakfast! Klinkt erg goed!

 19. xx.Yvonne
  mei 7, 2013 / 18:47

  ik ontbijt eigenlijk altijd met een kiwi en een boterham met of appelstroop of pindakaas. Deze week ben ik wel al lekker bezig om dat anders te doen. Maandag wel mn normale ontbijt gegeten. Dinsdag 2 roggebroodjes ( 1 met appelstroop en 1 met smeerkaas) en een kiwi. Morgen ga ik voor de srcambled egg denk ik, die ziet er heerlijk uit! Donderdag ga ik voor yoghurt met muesli en fruit. Vrijdag ga ik voor een broodje pindakaas met banaan (tja dat is gewoon lekker ^_^) Zaterdag weer voor de yoghurt met fruit en muesli (eigenlijk zou ik een gezondere versie moeten kopen, maar het is zo lekker makkelijk dat we muesli al in huis hebben) en zondag een kiwi en lekker een afbakbroodje met ei en aarbeitjes. Lang leve de aardbeien die weer in de winkels liggen!
  Heb mn hele planning alvast maar gemaakt voor deze week, anders zou ik in de ochtend denk ik toch weer voor het normale gaan en komt er van die variatie natuurlijk niks.
  Die smoothie ziet er ook wel erg lekker uit, maar ik denk dat ik daar de ingrediënten niet voor in huis heb (laat ik het anders zeggen, mn moeder vind het denk ik niet fijn als ik de helft van de spinazie al opeet (drink) en we ’s avonds dus maar een half prakkie hebben :P)
  xx

 20. mei 7, 2013 / 19:30

  Het ziet er echt heelijk uit! Maar ik denk echt niet dat mijn maag dat op de vroege ochtend aan kan! Dan kan ik geen lunch meer eten.. en eet ik rond drie uur mijn lunch waardoor het avondeten ook weer moeilijk word. Heel jammer. Maar het zouden wel perfecte Brunches voor mij kunnen zijn.. na een workout bijvoorbeeld.
  Xx

 21. mei 7, 2013 / 19:38

  Ik ontbijt altijd heel goed, aangezien ik ’s morgens mega-honger heb :-)
  Ik eet meestal een kom cereals en een stuk vers fruit met yoghurt. Die laatste met aardbei ziet er dan ook super lekker uit :-) !

 22. mei 7, 2013 / 19:39

  Die laatste ziet er lekker uit! Ik ontbijt altijd met een kommetje magere yoghurt met daarin cruesli, rozijntjes, gedroogde stukjes appel en dan minstens een stuk fruit in stukjes (appel, kiwi, hand druiven, mango..) Dus wel lekker gevarieerd.. En in het weekend vaak gewoon brood met een ei bij m’n ouders thuis. Ik kan niet zonder ontbijten!

 23. mei 7, 2013 / 19:49

  Die laatste ziet er goed uit! Ik ontbijt meestal met yoghurt (mager), aardbeien, een banaan en cornflakes. Al wil ik dat laatste graag vervangen voor iets gezonders!

 24. mei 7, 2013 / 19:51

  Hmm, ziet er allemaal heerlijk uit. Vooral die eggs in pots en ’the pretty breakfast’. Ontbijt is zoveel leuker als het er mooi en classy uit ziet haha!

 25. mei 7, 2013 / 20:28

  Ik ontbijt altijd heel burgerlijk met een boterhammetje en een cracker, maar dit ziet er ook wel lekker uit! Enige punt is dat ik geen fan ben van yoghurt (al is de laatste keer dat ik het op heb ook gewoon echt al zeven jaar geleden ofzo…) en iets hartigs ’s morgensvroeg nooit zo lekker vind.

 26. mei 7, 2013 / 21:46

  Wat een lekkere ontbijtjes en mooie foto’s :)!
  Ik ontbijt graag met een volkoren cracker met kaas en een glas water en als ik dan in de trein zit eet ik een stuk fruit, meestal banaan.

 27. Caro
  mei 7, 2013 / 22:14

  Ik hou het bij twee sneetjes zelfgebakken brood met zelfgemaakte jam en een kop netelthee.

 28. mei 7, 2013 / 22:32

  Ik ging vanmorgen heel enthousiast aan de slag met de enorme berg fruit, spinazie en lijnzaad & chiazaad dat ik in huis had gehaald maar had eigenlijk geen idee hoeveel er overal van in moest haha morgen maar wat meer spinazie erbij doen!

 29. mei 8, 2013 / 01:45

  Ziet er allemaal verrukkelijk uit!

 30. mei 8, 2013 / 08:12

  Jammie. Lekkere en gezonde ontbijtjes!

 31. mei 8, 2013 / 08:57

  Ik eet vaak yoghurt met havermout of havermoutpap als ontbijt! Ook een power ontbijt waardoor je lang vol zit (:

 32. mei 8, 2013 / 09:10

  Handig! Ik heb op m’n blog verwezen naar je challenge, leuk hoor!

 33. mei 8, 2013 / 10:51

  Zelf hou ik wel van een stevig ontbijt: twee boterhammen en een plakje ontbijtkoek. Dus ik denk dat ik voor jouw 4e of 5e recept zou gaan, maar het ziet er allemaal lekker uit :)

 34. mei 8, 2013 / 12:55

  Ik HOU van ontbijt, ik kan echt niet zonder, dan ga ik van m’n stokje. In hotels met uitgebreide ontbijtbuffetten ga ik ook altijd helemaal los, haha.
  Thuis hou ik het het liefst bij magere yoghurt, een beetje cruesli (maar misschien moet ik daar eens een gezondere variant van proberen) en veeeeel aardbeien!

 35. Lindsey
  mei 8, 2013 / 14:10

  Een ontbijtje is echt iets om naar uit te kijken als ik ’s ochtends m’n bed uit stap haha. Ik maak de laatste tijd vaak gezonde havermoutcakejes (havermout, 1 eiwit, 1 banaan + alles wat je lekker vindt zoals kokos, cacao, kaneel of nootjes: mengen/prakken en 2 min in de magnetron) of banana scramble (1 banaan + 2 eieren: in de blender, dan scramblen in de pan en op een bord doen met lekker veel fruit erop).

  Ik ga jouw ontbijtjes ook eens proberen!

 36. mei 8, 2013 / 20:02

  Zo leuk hoe je tijd neemt om gevaieerd te eten! Ziet er super lekker uit!

 37. mei 11, 2013 / 17:36

  Heerlijke combi’s!