BOOK: It’s All Good

 photo gp01.jpg


 photo gp01.jpg
 photo gp01.jpg
 photo gp01.jpg
 photo gp01.jpg
 photo gp01.jpg
 photo gp01.jpg
 photo gp01.jpg
 photo gp01.jpg

Een paar weken geleden viel er een prachtig kookboek door mijn brievenbus. Niet geheel onverwacht, ik had het boek weken eerder al gereserveerd op Amazon en het boek viel netjes op de dag van verschijning op mijn deurmat. Ik heb het natuurlijk over bovenstaand kookboek, It’s All Good van Gwyneth Paltrow.

(vooral Amerikaanse) critici vinden het boek maar niets, noemen Gwyneth arrogant en snappen niet dat ze zichzelf en haar familie zo’n dieet aandoet. Maar eerlijk, als ik door dit boek blader en de recepten zie, loopt het water me in de mond.

Het boek staat vol pure recepten, met échte voedingsmiddelen. Muffins gemaakt van zoete aardappel en five-spices kruiden, kipburgers met paksoi op Thaise manier bereid. Spiegeleieren met spinazie, tomaat en ui, heerlijke frisse sapjes. De prachtige fotografie maakt de gerechten nóg aantrekkelijker.

Door de drukte van de afgelopen tijd heb ik eigenlijk niet meer in de keuken gestaan, het enige dat ik nog zelf bereid zijn mijn juices. Maar als het volgende week allemaal weer wat rustiger wordt (lees: als ik eindelijk een week niet op reis ben) wil ik zeker dingen gaan proberen en dan hoop ik natuurlijk ook wat recepten met jullie te kunnen delen!

Snap jij de commotie rondom het boek van Gwyneth Paltrow? Of begrijp je er net als ik helemaal niets van!

Je koopt It’s All Good van Gwyneth Paltrow onder andere bij Bol.com voor 20,99 inclusief verzendkosten.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

18 Reacties

 1. mei 8, 2013 / 12:04

  Hoewel ik achter de boodschap sta van Gwyneth om gezond te eten (vandaar ook alleen maar gezonde recepten op mijn blog), snap ik de commotie wel. Gwyneth heeft een bepaalde betweterigheid over zich. Ze slaat zichzelf graag op de borst over hoe goed ze wel niet bezig is, en heeft met haar gekke diëten op jonge leeftijd al een voorloper van osteoporosis. Bovendien is ze een beetje overdreven, met haar anekdote dat ze dacht dat ze doodging toen ze een simpele paniekaanval had. Dus… ja. Ik snap de controverse rondom haar persoon. Ze neemt zichzelf iets te serieus. Maar hiep hoi voor gezonde recepten!

  • mei 8, 2013 / 12:52

   Eén van de symptomen van een paniekaanval is letterlijk denken dat je dood gaat. Dat klinkt aanstellerig, maar in een paniekaanval kan je er van overtuigd zijn dat je zodra je je ontspant doodgaat. Die overtuiging is levensecht en doodeng. Dat kan iedereen overkomen. Dat is dus niet overdreven, dat is wat zij op het moment van de paniekaanval waarschijnlijk echt geloofde.

   Verder heb ik persoonlijk een aversie tegen Gwyneth (die ik niet kan onderbouwen) en vind ik haar te dun, maar die plaatjes zien er prachtig uit en ik krijg er gezonde trek van!

 2. mei 8, 2013 / 12:06

  Als ik het zo zie, begrijp ik er niks van! Het lijkt mij juist een heel erg fijn kookboek.

 3. Linda
  mei 8, 2013 / 12:06

  Wat leuk! Is het boek ook in het Nederlands verkrijgbaar?

 4. mei 8, 2013 / 12:13

  Ik ben het eens met Milou. De bepaalde arrogantie in haar uitstraling en uitspraken maakt dat ze voor veel mensen misschien wat ‘bedreigend’ overkomt, vandaar denk ik de reacties.

 5. mei 8, 2013 / 12:27

  Ik snap het aan de ene kant wel, maar vind ook dat het haar keuze als moeder is. Na het zien van Iron Man 3 vind ik stiekem dat ze best wel kilootjes extra kan hebben. (want ze is wel heel erg dun, gelukkig is het meeste wel spier) Er zijn kinderen ergens anders die niks eten, en volgens mij krijgen Gwyneth’s kinderen wel gewoon de nodige voedingstoffen binnen. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar het kookboek dus misschien bestel ik em binnenkort ook wel, het ziet er in ieder geval goed uit. Ik snap de controverse, al helemaal omdat ze in Amerika woont. En misschien wat door haar toon.. Maar het wordt wel wat overdreven inderdaad. De recepten zijn voor ons dan wel weer heel handig denk ik zo!

 6. mei 8, 2013 / 12:46

  Ik vind het heel dubbel. Voor volwassenen vind ik dit een prachtig boek met recepten waar je U tegen zegt als je naar de ingrediënten kijkt. Maar als het om kinderen gaat denk ik dat het belangrijk is als er een balans is tussen haar evenwichtige recepten en gezond en soms iets minder gezond eten wat elk kind krijgt. Overigens vind ik haar net zoals nieke zegt aan de dunne kant. Ik geloof echt niet als zij zegt dat ze geen ondergewicht heeft..

 7. mei 8, 2013 / 13:10

  Ik vind alle commotie echt onzin. Ze geeft haar familie ontzettend veel gezonde (en lekkere) gerechten en dat vind ik super! Ze ziet er ook echt prachtig uit :-) Ik ben benieuwd naar de recepten!

 8. mei 8, 2013 / 13:40

  Ik ben heel erg benieuwd naar haar recepten!

 9. mei 8, 2013 / 14:42

  wat jammer dat ze allemaal zo op haar afgeven….. als iedereen wat meer op zichzelf zou letten… ze heeft vast rare dingen, maar denk dat dat niet meer dan normaal is als je op zo’n manier je leven moet leven..maargoed ik ken haar niet persoonlijk dus veel nuttigs kan ik er niet over zeggen ;) ik zeg yes voor lekkere gezonde recepten..

 10. roos
  mei 8, 2013 / 14:57

  Ik vind haar echt een prachtige vrouw. En de foto’s in het boek zien er heel erg mooi uit!

 11. mei 8, 2013 / 15:42

  De afbeeldingen zien er echt heel erg goed en lekker uit dus ik snap niets van de commotie.

 12. Suzan
  mei 8, 2013 / 21:15

  Ik vind haar juist ook leuk, ben benieuwd naar t boek!
  Hoeveel recepten staan er eigenlijk in?
  Misschien een goed ideetje voor moederdag

 13. Karlijn
  mei 8, 2013 / 21:16

  Heb het boek een paar weken hier in London gekocht, puur om de heerlijke recepten. Dat het van Gwyneth Paltrow is vind ik maar bijzaak hoor;).
  Heel fijn boek!!

 14. mei 9, 2013 / 21:23

  Het lijkt mij juist een fijn kookboek. Ik ben wel nieuwsgierig geworden.

 15. mei 9, 2013 / 21:25

  Ik vind Gwyneth echt een topwijf! Ze is gewoon goed bezig :) en ik ben echt benieuwd naar dit boek :)

 16. Yvette
  mei 16, 2013 / 23:36

  In november schijnt de Nederlandse vertaling hiervan uit te komen: ik ben benieuwd! Heb jij er al iets uit gemaakt?? Aanrader voor een ander mooi kookboek: Meat Free Monday kookboek (in Engels en Nederlands verkrijgbaar),