LET’S TALK ABOUT: Playing Games

 photo playinggames.jpg

Nee, geen spelletjes spelen met een jongen, of nou ja, in ieder geval niet op die manier… Ik wil het vandaag graag hebben over het spelen van spelletjes. Van Playstation Games tot Monopoly en van Candy Crush (zo heet dat toch?) tot Patience.

Ik heb het al vaker gezegd, ik ben geen spelletjes mens. Zeker als aan het woord ‘spelletje’ het woord ‘gezelschap’ wordt toegevoegd. Kaarten is niet mijn ding, Monopoly ook al niet en begin maar gewoon niet over Mens Erger Je Niet, want mens ergert zich dus wel. Ik kan niet zo goed tegen mijn verlies en als ik een keertje win, gelooft niemand dat dat op een eerlijke manier is gegaan omdat ik vroeger nogal eens vals gespeeld heb. Spelletjes spelen met mijn familie staat dus niet in de lijst met activiteiten die ik het liefst met ze doe. Kun je nagaan hoe blij ik was toen afgelopen vakantie bleek dat alle spelletjes nog in Nederland lagen. Gelukkig had mijn moeder haar iPad met Rummikub en mijn vader en zusje een boekje met de meest hersenkrakende puzzels.

Spelletjes op mijn iPhone spelen doe ik zelden, of nou ja deed ik zelden. Tot ik een paar maanden geleden Patience ontdekte. Niet dat ik dat spelletje nog nooit gespeeld had, maar ik had er nooit veel aandacht aan geschonken. Toen ik op een gegeven moment ontdekte dat het spelletje op tijd gespeeld werd maakte ik er mijn missie van een zo’n laag mogelijke tijd neer te zetten. Nu iedere keer als ik een dood moment (lees moment waarin ik even geen zin heb om na te denken over echte dingen) heb, pak ik mijn iPhone erbij en speel ik Patience. Mijn toptijd is inmiddels 1.40m. Oh wat was ik hier trots op, tot mijn zusje hetzelfde spelletje speelde op haar iPhone en de eerste keer gelijk in 1.21m klaar was. Jup, dat was dus mijn maandenlange training. Heb ik al eens gezegd dat ik spelletjes HAAT?

De enige drie spelletjes waar ik tot op heden plezier uitgehaald heb zijn Pokémon voor de Gameboy toen ik een jaar of negen was, Mario Kart voor de Nintendo 64 (al bijna twintig jaar) en Tennis voor de Wii. Oh en misschien vond ik de Sims vroeger ook best wel leuk en Rollercoaster (vooral als ik een fijne code had waarmee ik met een paar drukken op toetsen een smak extra geld had, muahaha ik zei toch dat ik vals speelde). En Ok, misschien zijn er nog wel meer spelletjes die ik met plezier gespeeld heb, maar ik speel spelletjes graag op mijn manier en op mijn moment. Ik ben een ego-gamer.

Ik ben heel erg benieuwd naar wat voor soort games jij speelt en op welk platform je dit spelletje dan speelt. Ben je net als ik een klein beetje een ego-gamer en speel je het liefst spelletjes op je iPhone of een Game Console? Of speel jij het liefst gezelschapsspelletjes?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

 

Delen:

32 Reacties

 1. mei 7, 2013 / 12:11

  Fijn om te zien dat toch nog 13,3 procent het liefst offline speelt!

 2. mei 7, 2013 / 12:12

  Ik speel vrijwel nooit spelletjes. Heel zelden op mijn mobiel, maar dat hou ik nooit lang vol. Misschien 2x per jaar een bordspel haha

 3. Rianne
  mei 7, 2013 / 12:16

  Ik ben verslaafd aan Candy Crush op het moment en speel het op m’n tablet. iPhonescherm vind ik te klein om te spelen haha! :D

 4. mei 7, 2013 / 12:24

  Ik hou van de Sims, al speel ik het ook altijd met codes haha. Ik ga toch niet super lang werken voor een beetje geld zodat ik een bank kan kopen, nee hoppa paar miljoen op de bank en ik bouw een dik huis haha.

 5. mei 7, 2013 / 12:52

  Groot World of Warcraft fan hier. ^^

 6. mei 7, 2013 / 12:58

  Spelletjes zijn ook niet zo mijn ding. Speelde vroeger wel vaak the sims, maar tegenwoordig doe ik amper iets. Spelletjes op mijn mobiel vind ik hooguit een week leuk en zelfs dat is een uitzondering ;) Heel afentoe word ik nog overgehaald om een bordspel te doen.

 7. Julia
  mei 7, 2013 / 13:02

  Ik speel eigenlijk zelden spelletjes. Vroeger had ik wel een Gameboy waar ik heel veel op speelde (o.a. Pokemon!) en ik deed ook wel spelletjes op de computer (Sims, Rollercoaster, Harry Potter), maar bordspelletjes vond ik ook altijd wel leuk. Maar nu doe ik eigenlijk haast nooit meer een spelletje! Maar eigenlijk vind ik bordspelletjes doen nog best wel leuk (vooral omdat ik vaak win haha)!

 8. mei 7, 2013 / 13:14

  Ik speel misschien iets te vaak spelletjes haha: de Sims, Rollercoaster Tycoon, Mario Party op de Wii, Mario op de nintendo ds van m’n zusje en candy crush op m’n iPad haha.

 9. mei 7, 2013 / 13:18

  Soms vind ik bordspellen erg leuk, met vrienden enzo :)

 10. mei 7, 2013 / 13:48

  Ik speel heeel graag The Sims Freeplay op de IPad…top spel :). Zeer verslaved :).
  Tevens ook Temple Run op de Iphone en Zelda op mijn nintendo DS :)

 11. mei 7, 2013 / 13:54

  Ik ben verslaafd aan bordspelletjes! Ik speel er vaak een met mijn vriend, familie en ook vriendinnen! Af en toe Kollonisten of Rummicub is hardstikke leuk! Tja, en drankspelletjes eigenlijk ook wel. Love the games!

 12. Lilian
  mei 7, 2013 / 14:09

  Ik speel het meest op mijn telefoon, maar het liefst offline. Helaas is mijn vriend niet zo’n spelletjesmens, dus ben ik aangewezen op mijn telefoon.

 13. Sien
  mei 7, 2013 / 14:17

  Ik speel het liefst spelletjes online MAAR ik haat bordspelen waar je gewoon met een dobbelsteen moet spelen zoals Monopoly, Mens erger je niet… Kaartspelen haat ik al evenzeer. Het probleem is dat dit allemaal veel te veel van geluk afhangt. Ik speel liever spelletjes zoals Junglespeed of die andere versie waar je dierengeluiden moet nadoen, Weerwolven, Show it of andere actieve spelletjes

 14. mei 7, 2013 / 14:32

  Ik heb nooit graag gezelschapsspelletjes gespeeld. Ik heb ook nooit gevraagd naar een Playstation ofzo. Soms spelen we in de familie wel eens een spel Yatzee. Voor de rest heb ik The Sims Freeplay op mijn iPad gedownload, maar ook daar speel ik niet erg veel op :-)

 15. n
  mei 7, 2013 / 14:50

  Ik heb een klein broertje die nu helemaal into bordspellen is, dus dat is wel gezellig!

 16. mei 7, 2013 / 15:05

  Haha heel herkenbaar. Vroeger speelde ik idd ook op de Gameboy Pokemon, later heeeel veel The Sims en Rollercoaster op de pc maar daarna stopte het wel. Op een niet nader toe te lichten verslaving aan Farmville op Facebook vijf jaar geleden dan. Twee jaar geleden kocht ik een playstation voor mijn vriend maar na twee keer the sims daarop was ik er ook wel weer klaar mee. Patience deed ik trouwens heeeeel vaak op de pc op mijn werk als ik niks te doen had haha

 17. mei 7, 2013 / 15:19

  Ik speel heel vaak spelletjes met mijn vriend en met vrienden, maar wel altijd offline! En dan niet ‘Mens erger je niet’ e.d. maar echt van die strategische denkspelletjes zoals Carcassonne, Kolonisten van Katon en Ticket to Ride.

 18. mei 7, 2013 / 15:31

  Laats hebben vriend en ik via marktplaats een heel aantal bordspellen gekocht. Heerlijk voor een avondje offline, glaasje wijn erbij, kaarsje aan. Prima!

 19. Cornelia
  mei 7, 2013 / 16:24

  Ik speel nooit spelletjes, vaak vind ik het zonde van de tijd om spelletjes te doen. Maar het komt ook door de stress dat ik het niet speel momenteel, heel druk met school dus dan wil ik alle tijd die ik heb goed besteden!

  Liefs.

 20. mei 7, 2013 / 16:43

  Vroeger speelde ik op de Wii, nu soms nog met broertje of vriend op de Playstation maar verder alleen Candy Crush via mijn iPhone hihi..

  liefs Mireille

 21. mei 7, 2013 / 16:43

  Ojaaa en natuurlijk de Sims2 vroeger en bordspellen inderdaad ;)

 22. Liesbeth
  mei 7, 2013 / 17:35

  Op een dood moment speel ik wel eens Ruzzle op mijn iPhone, maar daar blijft het ook bij. Ik ben ook geen spelletjesmens.

 23. mei 7, 2013 / 19:36

  Haha ik deed ook altijd rollercoaster met codes, nu nog wel eens heel af en toe.. Ik vind bordspellen het leukste en dan het liefst een beetje ‘ingewikkeld’. Spellen van 999 games vallen bij ons thuis goed in de smaak en we pakken er dan ook regelmatig een stapel spelletjes bij op een zaterdagavond (lekker kneuterig, haha)

 24. mei 7, 2013 / 19:49

  Ik ben juist wel een spel,letjes mens :D Maar dan wel offline, gewoon af en toe gezellig op een avond.

 25. Aukje
  mei 7, 2013 / 19:53

  Het meeste op mijn mobiel, maar het liefste offline op een regenachtige lenteavond. Zoals vanavond, bijvoorbeeld. Maar ehh mijn vriend lijkt meer op jou wat dat betreft, bummer

 26. mei 7, 2013 / 20:11

  Spelletjes zijn ook niet zo mijn ding, haha. Af en toe op mijn mobiel maar… that’s it.

 27. Charlotte
  mei 7, 2013 / 20:40

  Ik houd van spelletjes spelen, online, offline, met vrienden. Het maakt me niet uit, I love it! Het liefst zou ik een playstation 3 kopen en veel spelletjes maar dan komt het niet goed met alle essays ben ik bang dus houd ik me braaf aan candy crush op mijn telefoon (waar ik nu al bij level 310 ben, verslaafd? Me? No way :P )

 28. mei 7, 2013 / 23:37

  Ik heb mobiele telefoon gestemd maar ik speel toch ook graag op de DS en Wii. Mijn ouders en zusje en zwager zijn echt van de gezelschapsspellen en sommige vind ik nog best uit te houden, maar Monopoly en Kolonisten van Catan (oftewel, minimaal 2,5 uur naar een bord zitten staren) is absoluut niet mijn ding. Ik hou dan wel weer van kaarten, Jenga en Mens-Erger-Je-Niet (vooral die laatste, ik win namelijk bijna altijd ;)) xx

  http://www.creativityandchocolate.com

 29. Bianca
  mei 7, 2013 / 23:47

  Ik mis de kinect in je lijstje, lekker actief bezig zijn met vrienden.
  Vooral de foto’s en video’s van tijdens de game/ work out zijn hilarisch. Zelf vind ik dance central en atletiek leuk om te doen.

 30. mei 8, 2013 / 09:12

  Ik ben ook geen spelletjes mens. Vroeger was ik gek op spelletjes, maar dat lijkt een beetje weggezakt te zijn… Maar als het moet speel ik toch het liefst een bordspel. Maar dat gaat dan meer om de gezelligheid dan om het spelletje, haha.

 31. mei 10, 2013 / 09:58

  Het meeste op mijn mobiel, dus die moest ik wel antwoorden, maar het liefst toch offline. Ik organiseer vaak spelletjesavonden met vrienden!

 32. mei 12, 2013 / 23:19

  Wat een leuk stuk! Ik dacht dat ik de enige was die stiekem wel eens gelukkig werd van een zondagavond vol spelletjes.